Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Šarmantné babičky a dedkovia na kandidátke 2012

Nie aby ste si mysleli, že to bola predvolebná kampaň! Chceli mať okolo seba len tých uvedomelých, žiakov tretích a štvrtých ročníkov.
Nerada píšem o politike. O politikoch a o politických machináciách, aj keď človek by musel byť hluchý, aby nič nezachytil. Aj slepý. A naši politici  by nedbali, aby bolo  slepé i celé Slovensko. Blíži sa 10.marec . Všetky strany by najradšej všetkých voličov chceli a tak im ponúkajú akože to najlepšie, čo by Slováka uspokojilo. Pri listovaní novinami s nominantmi našej budúcej zvrchovanosti NR, medzi prvými stranami sa nachádza KDH. Vbilo mi do očí meno Jozef Mikloško. Nie je neznámy, ale som presvedčená, že jeho politický zenit je už dávno ta tam. Má iba 72 rokov! A zrazu ma začalo zaujímať, koľko kandidátov je takých, čo majú už dôchodkový vek, teda viac ako 62 rokov a sú presvedčení, že ešte majú čo do politiky hovoriť, že majú jasnú myseľ, pevný krok, že sa pri hlasovaní nepomýlia, lebo im IKT nerobí žiadne problémy a samozrejme inkontinencia sa ich nebude nikdy týkať. A tak som venovala cca hodinu listovaním a sčitovaním tých nenahraditeľných a výkonných.
                                                                          
 
Po KDH, kde je ich pri 150 poslancoch 16 v plnodôchodkovom veku , ide SDĽ. Do parlamentu by sa chcelo dostať až 27 poslancov , viac ako 62 ročných, na čele so 71 ročným Imrom Habšudom. Bude im pomáhať i imitátor Stano Vitáloš. Nuž môže svoj talent využiť i v imitácii hrania v NR SR.
SNS so 150 poslancami má  takýchto 17, na čele so 74 ročným Silvom Minarovičom.
Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti – 150 kandidátov s 22 naddôchodcami ,Pavol Brunovský 77 r.
SaS tak tí sú celkom omladení, pretože najstaršou kandidátkou je iba 62 ročná Ľudmila Zajacová a sedí tam už iba  s 1 seberovným.
Právo a spravodlivosť – zo 150 je 11 viac ako 62 r. a najstarší je Julo Zdeno Kmetek 66 r.
Náš kraj má iba 123 kandidátov, ale 9 je tých zaslúžilých na čele so 73 r. Jozefom Tkáčom
Strana Zelených –kandiduje 100 so 75 r. Ondrejom Nemčekom a 3 k tomu.
ĽS Naše Slovensko. Tak tých sa na kandidátke neobjavila ani polovica kandidátov NRSR, ale zato držia prím vo veku. Z týchto 70  poslancov je 11 zaslúžilcov a to 83 r. Alexander Haaz, 79 r. Jaro Homola, 70 r. Ľudo Kašuba, 77 r. K.R. Thorna.
SMER – 18 viac ako 62 r., Čaplovič, Muňka, Daniš majú po 67 r.
Zmena zdola, DÚS- majú iba 53 kandidátov, ale až 12 je starých . Pán doktor Viliam Fišer si verí, keď chce byť aj dobrým srdciarom aj dobrým poslancom.
Právo a spravodlivosť- 16 podôchodkových, v čele s Vojtechom Horňákom 75 r. deduškom.
Ak by nastal extrém, že by vyhrala 100% KSS, tak až 1/3 NR SR by tvorili deduškovia strašeninovia, so 75 r. Albínom Časárom.
Strana rómskej únie na Slovensku – má iba 32 na kandidátke a 4 podôchodkových, najstarší 65 r. Desider Šenk.
MOST HID má 10 zaslúžilcov,  na čele s nesmrteľným nenásytníkom, 73 r. Rudom Chmelom
99% spravodlivých, získalo iba 111 stúpencov s 8 , najstarší 65 rokov.
HZDS má až 27 starcov na čele s elegantnou 72 r. babičkou Katkou Thotovou. A Vladko Dragúň nebol najlepším fotbalovým trénerom, a chcel by teraz tie svoje manažérske kvality ďalej speňažovať v NR SR.
+1Hlas-tých je máličko a ani jedného dôchodcu medzi sebou nemajú.
Robíme to pre deti – zo 133 kandidátov sa ich hlási k dôchodcom 11, so 67 r. Annou Čulenovou.
Obyčajní ľudia je ich máličko-34 a z toho 5 starých , Anna Szitárová 69.r.
SDKU-DS si to akosi strážia, lebo najstaršia je čerstvá babička ,63 r.  Magduška Lasicová-Vašáryová a ešte 3 vekovo seberovných pri nej sedí
Strana občanov Slovenska ich má 144 a z toho 11 zaslúžilcov, so 74 r. Milanom Čamborom
Strana maďarskej koalície má iba 6 podôchodkových na čele s Géza Erdélyi,74 r. emeritným biskupom. Nuž , čo si myslieť o tom, nechám na každom z Vás.
Strana slobodné slovo je vekovo taká kandidátka, asi ako by mala byť u všetkých strán, 3 sú tesní dôchodcovia, František Žák má „iba“ 64 r.
Strana živnostníkov Slovenska má 28 kandidátov a  Jozef Korňan, 64 r. a ešte 1 o jeden rok mladší.
Dostávame sa k úctyhodnému číslu 278. Keby vznikla taká náhoda , že voliči sa budú držať všetkých návodov, na vyvolenie tých správnych kandidátov, ako že voliť z  posledných desiatich, by sa naozaj mohlo stať, že by sme mali najstarší parlament v dejinách ľudstva.
Je ťažko pochopiteľné, že títo vyslúžilci sú tak málo sebakritickí, že chcú kandidovať ešte i na ministerské kreslá. Napr. Dušan Čaplovič na ministra školstva. Žiacka omladina sa má na čo tešiť! Vekovo a aj zmýšľaním vzdialený. No nevadí, veď by  mu mal vraj chrbát kryť skúsený v pedagogickej činnosti Andrej Kolesík, 29 ročný Mgr., ktorý by si vraj na tajomnícke miesto ministerstva  školstva  trúfol. Z neho by aspoň oči, krajšia časť  žiactva, nespustili. Smeráci si dali tú námahu, že ponavštevovali stredné školy a urobili malú besedu. Nie aby ste si mysleli, že to bola predvolebná kampaň! Chceli mať okolo seba len tých uvedomelých, žiakov tretích a štvrtých ročníkov. Ani náhodou takých, čo sú už dospelí!  Zanechali buletíny, slovníky frazeológie slov EU, atď. Nebolo by vhodné, keby sme spísali petíciu za referendum, že kandidátom do parlamentu a za prezidenta republiky by nemal byť človek starší, ako 60 rokov?

Čas, ten nezastavíš | stály odkaz

Komentáre

  1. presne ako
    píšeš - zabezpečený dedovia nemajú ani predstavu o tom, čo trápi mladých... už ľudia nad 50 nemajú predstavu (česť nejakým výnimkám - poznám strašne málo, ale aspoň poznám)...
    publikované: 18.02.2012 19:22:58 | autor: Iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Vasiliska
    teda si ma úplne dostala!!! Tvoj postreh je jednoducho na jednotku. Úcta k šedinám je jedna strana, ale aktívna politika druhá... nie, dôchodcovia, všetci tí, čo za komančov pekne držali papuľky a užívali si sociálne istoty, nech si pekne užívajú zaslúžený dôchodok a vnúčatá. Nie, že by sa necítili fit alebo nebodaj by boli sklerotickí, ale nech vážne sedia doma alebo ak si potrebujú prilepšovať k dôchodku, nech to robia poctivo, ako ostatní dôchodcovia.... výborný článoček...:-)
    publikované: 18.02.2012 19:26:06 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  3. podpisal by som, dokonca by som s vekom siel este nizsie
    .
    publikované: 18.02.2012 19:35:26 | autor: noncreativ (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Bolo by zaujimave obmedzit to nejakym vekom
    ale .... vsetko ma svoje ale ....
    a potom stale plati, ze poslanci, alebo parlament je zrkadlom svojich volicov.... bohuzial na Slovensku to plati stonasobne...hlupak sa mudremu vysmieva a zvoli este hlupejsieho od seba....

    ale ináč si to pekne poňala, tak štatisticky :)
    publikované: 18.02.2012 21:12:40 | autor: eneko (e-mail, web, autorizovaný)
  5. vas,
    asi by to nebol zly napad.poznam zopar mimoriadne zdravych,hyperaktivnych a mentalne vysoko zorientovanych starcekov a starenky,ale ide o vynimky a ziadny z nich sa do politiky nehrabe.ja myslim,ze keby sa ta praca robila zodpovedne,keby dokladne studovali vsetky matrose,ktore prejednavaju,predkladaju,schvaluju,ze je to hodne narocne.ale skor to vypada,ze studovat nic nemusia,dvihnu ruku ako im prikaze stranicky sef a podla prazdnych kresiel,ktore zakazdym pri tv prenosoch vidim,to skor vypada na dobru zasivaren,ktoru moze zvladnut i komotny,pampersovy dochodca...ved i taki tam boli...a ci sa mi to pacilo?mne nie.
    publikované: 18.02.2012 21:32:56 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Iviak
    tí dedovia, so skostnatelým myslením sa nemôžu priblížiť tejto rýchlej a internetovej dobe. Mladí ľudia im to dávajú najavo svojim správaním a tým, že si ich prestanú vážiť, lebo nič od nich nepočujú, iba to, čo dosiahli pre nich blabla
    publikované: 18.02.2012 22:23:55 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  7. MH,
    dostať na kolená by sme mali všetkých tých, čo sú v politike "novodobej" už dvadsať rokov a neustále nás držia v blúdnom kruhu. Ano, nech si hrajú karty, nech chodia do klubu dôchodcov a tam politikárčia, ale nech to rozhodovanie a hlavne smerovanie nechajú mladým ľuďom. Lenže niekedy to tak pripadá, akoby tie stoličky drali preto, aby ich podržali ako dedičstvo po nich, pre svoje vnúčatá
    publikované: 18.02.2012 22:28:20 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Non,
    som rada, že si to myslíš. Veď sami okolo seba vidíme, že po päťdesiatke väčšina ľudí už nemá takú výdrž a hlavne zapálenie pre úspech. Samozrejme sú výnimky. Porovnaj si na škole ako to bolo a v inom odvetví , to nie je o nič lepšie
    publikované: 18.02.2012 22:32:18 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  9. eneko,
    na Slovensku voličom stačí počuť, že sa zdvihnú dôchodky o pár % a práve tí dôchodcovia potom tie hlasy dajú tým, čo im ich zdevalvovali. Zjednodušene, neuvedomia si, že to je len ťahanie medových motúzov a prefíkané balamutenie.
    Mňa štve, že mladí sú úplne apatickí k voľbám a vlastne odmietajú prejaviť svoj postoj, s tým, že si myslia, že aj tak to nemá význam

    Aký vek si myslíš, že by vyhovoval? Keď si zoberieš, že si zvolený v 55 + 5 rokov k tomu, a ďalšie volebné obdobie+10 rokov ak nebudeš príliš vyskakovať a budeš sa vedieť aj doľava aj doprava prikláňať, nenarobíš sa, v parlamentnom bufete sa budeš zdravostravovať, budeš môcť na golf chodiť a teda sa po prírode prechádzať, nebudú ťa trápiť existenčné problémy a je z teba 75 ročný aktívny poslanec NR. Tak na koľko by teda bolo vhodné obmedziť výšku veku?
    publikované: 18.02.2012 22:44:03 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Bonnie,
    veru zašiváreň, pre niekoho aj nocľaháreň a pre ďalších klub milovníkov krížoviek. Tak, ako za vlády komančov - predseda zavelil, ostatní sa pridali. Potom odsúhlasili a potom , keď niekto protichodné, alebo chaotické objavil, dali pozmeňovací návrh, na pozmeňovací návrh pozmeňovacieho návrhu.
    Tie výnimky tvoria malé percento a vek už je neistota, lebo dnes chodíš, ale zajtra už môže byť o bakulke, alebo s tou pamperskou. Počúvala som i diskusiu s mladým Králom . Strana zelených, asi lídrom nebude, ale ak by sa takýchto mladých s názormi, ktoré by presadzovali svoje programy,dostali do parlamentu, bolo by radosť asi tu žiť a na zasadanie NR sa tešiť , nie ako na divadelné predstavenie, ale hodnotné riešenie problémov, ktoré trápia tento náš štát.
    A ďalšou nastáva otázka, či vôbec potrebujeme mať až 150 poslancov. Kľudne by stačilo 80 - po 10 za každý kraj.
    publikované: 18.02.2012 22:58:50 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  11. vasilisa
    dala si si riadnu prácu-kým si matematicky tú štatistiku dala do pľacu..:-)
    v podstate áno-súhlas..máš môj podporný hlas..
    ale...
    mňa momentálne netrápi tak vek ...či...staroba..
    ale tá hrabivosť..amorálna to politikov choroba..
    nečestnosť..bezcharakternosť..zloba..
    neviem-či na svedomí to má táto "nenažratá" doba..
    / PENTA či Ja a Ty sú predsa mladí..
    pre nenažratosť im -zdá sa - nie je rady../
    z chudoby vyšiel štúr i štefánik..prečo dnes ich nasledovať nechce nik?
    chýba človek-politik-štátnik..
    a charakter
    vek je druhotný
    mi ver..
    tak to ja cítim..
    čo dalej s tým našim žitím???
    publikované: 19.02.2012 11:42:26 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Radosť,
    pýtam sa: Myslíš, že sú všetci tam pre ideály? Všetci , mladí aj tí starí? Veď o to mi ide, že sa nehovorí o kauzách malých rýb. Ja a Ty sú mladí, ale potrebovali záštitu. Kto nekradne, okráda naše rodiny-to bolo heslo komančov. Nie je to i heslo demokratov?
    Ako by sa chudobný k moci dostal? Kto by kráčal za bezdomovcom, hoci by aj najdovernejšie pradvy a požiadavky hlásal? Veríme ulízanému farizejovi, ako poctivému baníkovi.
    S mocou rastie chuť a u politikov neplatí, že oči by jedli, ale žalúdok nemôže.
    publikované: 19.02.2012 14:05:55 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  13. vas
    znechutení sme-temer všetci-čo sa tu dejú dve desaťročia špinavé veci..
    ty mladšia-ja staršia...všetky generácie politici -pomaly aj v noci - strašia..
    ešteže máme na jedlo chutné..bo na tomto gorilodianí si slušný človek veru nezgustne..
    ani desiateho..ani deň iný..neviem..ako pohnúť k lepším mravom tieto naše malé domáce dejiny..
    zlyháva cirkev..lekári..učitelia..všetci...
    tak ako a s kým začneme konečne vyššieho princípu =MORALKY=riešiť bytostne dôležité naše spoločné veci??
    publikované: 19.02.2012 15:10:58 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. zlýhavajú všetci....
    vyšší princíp dodržiavania morálky. Desatoro božích prikázaní . To by malo byť všade vyvesené a najmä v parlamente na čelnej stene , aby každý, kamkoľvek sa pozrie, videl, čo má ctiť a dodržiavať.....a samozrejme za nedoržiavanie odstupňované tresty, nie ako teraz , keď trest za smrť dehonestuje život a povyšuje krádež peňazí
    publikované: 22.02.2012 20:22:47 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Prečo ste zrazu všetci takí znechutení?
    Osobne to nechápem. To koľko rokov potrebujete, aby ste sa naspali?
    ? Nebo viac? Můj dědeček, von byl městskej kat na Pankráci, tak ten mi jednou řek, když ho věšel, Julia Fučíka, že původne neřek, že lidé bděte, no lidé spěte. Tak měl asi pravdu.
    Mali jsme bejt Švýcarsko, mít dvojnásobný platy a vy ho zase posloucháte, jak slibuje. Nádražáka. Posloucháte křesťana, ktere, místo toho aby platil daně, přispíval Vatikánu, tak si udělal ůčty v daňovým ráji. Finančíka, kterej si dodělával maturitu na poslední chvílku, posloucháte. Je hezkej.Myslete, lidi. Nebo dál spěte!!
    publikované: 22.02.2012 20:32:27 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  16. Miťo,
    už začína pomaly svitanie, zora zaiskrí a od takých tých sveta zbehlých by sme potrebovali vylučovacou metódou prísť ku konečnej cifre vy/volenej. Skús začať
    publikované: 22.02.2012 20:43:49 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Vráťme sa k antike
    V Platónovom Ideálnom štáte mali byť tí, ktorí už neprispievajú k jeho rozvoju jednoducho utratení. Niektorí stoici dokonca odporúčali zjesť mäso zosnulých predkov alebo vlastné z amputovaných končatín. Reštart takýchto ideálov by nepochybne ozdravil slovenskú politiku, ale kde na to vziať dosť silný žalúdok?
    publikované: 24.02.2012 00:49:44 | autor: Peter (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. peter,
    Je jednoduchšie ohliadnuť sa o tisíc rokov dozadu, ako pozrieť o 50 rokov dopredu. To zasa povedal Edward Bellany.
    Možno by stačilo k ozdraveniu slovenskej politiky reštartovať stredoveké zákony: oko za oko, zub za zub. Ak pokradneš, s odťatou rukou chodiť budeš. Ak spreneveríš, čo zverené Ti bolo, zachovaj si česť a odstúp sám, prv, akoby Ti ľud "zo stolca dole!" volať začal. Ak odovzdal si skúsenosti svoje, trasie sa ti hlas a nemáš istý krok, vedz, že prišiel čas, keď so slávou odísť máš, žezlo "synovi" dať a nečakať, že odídeš, ale nie sám, až s nohami napred.
    publikované: 24.02.2012 19:02:17 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Nediskriminujte důchodce, prosím vás.
    Jsem v důchodu od třiačtyřiceti, nyní už mám na krku šededesátku, ale nevím, nevím, či by většina z vás stíhala. Do parlamentu, ani nikde jinde se necpu. Aby nebylo polooblačno)) Na našem dorostu se mi líbí příznačná dravost a tah na prachy. Minule jsem se jednoho takového perspektivního manažéra, von uměl tři řeči, řečí měl kolem toho plnou hubu,moje řiditelka mu, že mluví šesti a sedmej se učí. Mandarínštinu nebo co. Taky neví co s roupama.Tak jsem se ho zeptal. Prosím vás kolego, vysvětlete mi, proč jste nedokázal splnit obchodní obrat už dva roky po sobě? Ale tak normálně mi to, jako malýmu děcku. Abych tomu rozumněl. A po slovensky prosím, urugvajski nespíkuju. A von vomdlel.
    Takže mládí není všicko)))) Stáří nemusí bejt špatný. Když se to veme za ten správnej konec. Dámy mi možná dají zapravdu))))
    publikované: 24.02.2012 19:39:20 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Miťo,
    Mladosť nie je nič, keď nemáš tie správne konexie.Vidno to na úradoch práce! Ani tri jazyky ti nepomôžu,aby si sa uživil, ak zrovna bývaš niekde v hladovej doline a v Bratislave sa ti žiť nechce. A nepomôžu ti ani 3 diplomy z VŠ, ako je to teraz moderné študovať, keď vedomosti v hlave sú plytké, lebo žiaden z dekanov nepotreboval ich vyššiu hladinu, keď že potreboval "zaplniť" iba stoličky v aule a tak ďalší rok výplatu dostávať. Všetkého by malo byť tak akurát. Nech si vraví, kto chce , čo chce, žiaden dôchodca si neprizná, že už nemá elán štaridsiatníkov. Cítia sa urazení, že ich už nechcú poverovať dôležitými úlohami, tak sa práve oni, a nie mladí, tlačia tam, kde už aj dvere pred nimi zavrieť chcú. Aj ja budem dôchodkyňa, aj keď sa mi to zdá , že je to straaaašne ďaleko, teším sa naň a verím, že sa ho dožijem a že si ho aj užijem.
    publikované: 24.02.2012 20:17:30 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Vasiliso))))))))
    A Ty sleduješ nejnovější trendy v personalistice a poptávky na trhu práce? Je to celkem vopačně. Letěj dědkové jako já. Vitální, s něčím co skusili. Prosím Tě pěkně, vem si krizovej manažment. Co nabídne dvaceti sedmi letej absolvent. Krávoviny.Na který doplatí desetitisíce lidí. Někdy. Já vyrazím dva řiditele a je vystaráno )))
    publikované: 24.02.2012 21:06:52 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Miťo,
    vidno na úradoch práce, ktorých absolventov je najviac.!Krávoviny sú málo dostatočné, ale kde zoberú dostatočné, keď mladým neumožňujú tých krávovin sa zbaviť, lebo ich nechcú zamestnať?
    publikované: 25.02.2012 17:57:54 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Mno, dal bych jim příležitost, to ano.
    Ale. Když mne poučoval, školil, jeden čerstvej absolvent praxe v kanadském bankovním domě, jak se má správně telefonovat, tak jsem se nasrdil a požádal ho o číslo na jeho soudružku. On vystaven veřejnému tlaku zůčastněných mi ho poskytl. A teď Vám, pane bankéři a školiteli předvedu, jak se mobilije u nás, na Slovači.A já pěkně po slovensky, vona byla anglofonní, samý ééééé, éééhm a tak, podle toho je poznáte, no ale dopadlo to dobře. Reku, pane inžinýre, dneska se mužete zdržet v práci, jdeme s vaší soudružkou na romantickou večeři.Majitel zahraniční agentury si se mnou na wecku potykal, chechtal se jak Pražák a bylo po školení. Vědeckom )))
    publikované: 26.02.2012 19:57:35 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  24. Miťo,
    veď si myslíme, to isté, že žiaden mladý, múdry, z neba nespadol, že to chce prax. A kde ju majú mladí zobrať, keď sú nútení, poväčšine navštevovať úrady práce, ktoré im sprostredkujú polročnú prax u nejakého podnikateľa a po polroku hups späť na ÚP, ibaže teraz bez akejkoľvek podpory. Nechcem diskriminovať podôchodkových, ale určite by sa % nezamestnanosti podstatne znížilo, keby opustili pozičné miesta a išli trebárs robiť pomocných robotníkov, alebo upratovačky, alebo do pokladne v supermarketoch....
    publikované: 27.02.2012 19:41:52 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  25. Takže na pozičné místa mladých,
    co nikdy nic neřídili. My jsme museli odpíky. A vypracovat se. A světový trend je taký jistý.
    Ale nevadí. Já nepracuju a byl jsem i mistr uklízecí firmy. A vůbec mi to nevadilo.
    publikované: 01.03.2012 17:02:03 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  26. Miťo,
    nie, nechcem, aby išli hneď do riadiacej funkcie. Chcela by som, aby mali miesto, keď skončia školu a naučili sa pracovať. Nevedia, čo to je pracovná morálka, nevedia, ako sa riadi, ako sa musia robiť diplomatické kompromisy a a nenaučia sa to, ak nebudú pri centre diania.
    publikované: 01.03.2012 18:29:59 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. A je to oškole a univerzitách, kterých máme
    až až. Chybí propojení na prax v jednotlivých oborech. Nejsou vazby na soukromé společnost, vědecko výslumnou základnu, státní správy, potřeby praxe. Neuplatňuje se pro nadané stipendium. Naše univerzity produkují posluchač a absolventy jako na běžícím pásu. Stát a společnosti nic nekoriguje. Budeme potřebovat tolik a tolik. Ostatní jsou jasně nezaměstnaní, nebo jít mimo obor, případně do zahraničí i na práci, kterou nevystudovali.
    Máme sociologů, filosofů, politologů, právníků... na rozdávání.
    Tam je pes zakopaný, podle Mita . A skromnost v počátcích kariery.
    publikované: 02.03.2012 19:55:54 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  28. Miťo,
    áno súhlasím. Tak ako vo všetkpom, aj v školstve chýba plánovanie. Bývalý tajomník školstva - Habánik sa pred pár rokmi v pravde vyznával, že máme málo škôl?! Máme množstvo škôl súkromných, mnoho gymnáziíí a nehovoriac o školách vysokých. V malom Slovensku, v každom väčšom meste vyšška s honosnými názvami odborov a všetky chrlia ekonómov a právnikov a sociálnych pracovníkov pre úrady práce. A skromnosť- nuž , aký plat je pre Bratislavčanov skromný? Je skromný tento plat pre Východniarov , alebo hladové doliny? Nie tam, by výskali od radosti.
    publikované: 03.03.2012 18:12:52 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014