Na každom z vás je, aké chute zvolíte variant je nekonečno...... tak experimentujte ja som zvolila takéto :-)
Vanilková zmrzlina
2. fáza
suroviny:
1vajíčko, sladidlo, aké používate, 2PL hrudkového nízkotučného tvarohu, esencia vanilková
postup:
1, rozdelíme si vajíčko....bielko vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtko vyšľaháme s cukrom do peny, do žĺtkovej zmesi pridáme tvaroh a esenciu a jemne zapracujeme sneh z bielkov
2, dáme do mrazničky a pár krát premiešame stuhnutú zmes, aby sa nám netvorili kryštáliky a bolo to krásne hladké (kto má zmrzlinovač, tak to robíme samozrejme v ňom )
rada: treba používať čerstvé vajíčka na to pozor!!
3, môžeme podávať
Stracciatella
2. fáza
suroviny: základná vanilková zmrzlina tie isté suroviny
1vajíčko, sladidlo, aké používate, 2PL hrudkového nízkotučného tvarohu, esencia vanilková, kúsky čokolády
postup:
1, rozdelíme si vajíčko....bielko vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtko vyšľaháme s cukrom do peny, do žĺtkovej zmesi pridáme tvaroh, esenciu, kúsky 86% čokolády a jemne zapracujeme sneh z bielkov
2, dáme do mrazničky a pár krát premiešame stuhnutú zmes, aby sa nám netvorili kryštáliky a bolo to krásne hladké (kto má zmrzlinovač, tak to robíme samozrejme v ňom )
3, podávame :-)
dobrú chuť
Zmrzlina zo surových vajec
23.01.2013 03:08:00
je výborná
Komentáre