Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nenávidený

Presne noc na to, ako som dostal príbeh Šíp v srdci, som v sne dostal príbeh ďalší. Príbeh, ktorý sa, žiaľ, nestal, no keby sa stal, veľmi veľa ľudí by s ním malo problém. Dlho som zvažoval, či to napísať.

Jeden starý muž ma pozval k sebe domov. Žil v malom dome niekde na odhľahlejšom mieste a bol už veľmi starý. V tom sne mi Pán premietol filmy zo života toho muža, bol veľmi slávny.

Ale v tých filmoch bolo viac, než len to, ako ho poznala verejnosť. Situácie od detstva až po dospelosť vo chvíľach, keď ho nikto nevidel. Videl som situácie, kde bojoval s chorobami, odvrhnutím od blízkych ľudí, videl som jeho trápenia a zranenia. Videl som ako neprijal pomoc od ľudí okolo seba ani vtedy, keď chodil o barlách. Stal sa veľmi tvrdým človekom. No ja som už necítil k nemu nenávisť. Bolo mi ho nesmierne ľúto. Neopísateľne.

Kdesi v hĺbke jeho srdca však bolo stále malinké miesto, na ktoré neprestajne udieral Boh a snažil sa vlámať do jeho života. Ten človek si ma pozval, aby som mu rozprával o Ježišovi. Tak som prišiel a rozprával mu o Ňom, o Jeho kríži, o Jeho vzkriesení, o Jeho láske, milosti a odpustení.

Prechádzali sme sa po záhrade a ako sme tak kráčali vedľa seba, položil som mu ruku na plecia. Bol som veľmi prekvapený aký je tento muž, pred ktorým sa triasli národy, chatrný. Úplne vetchý starec.

Rozprával som mu o tom, že Ježiš je Pán. Sudca živých aj mŕtvych. Kráľ, ktorý sa vráti a zničí všetko zlo do poslednej molekuly zla. Boh, ktorý jediný má právo vládnuť ľuďom a byť naším Vodcom.
Keď som mu porozprával všetko, spýtal som sa ho, či nechce odovzdať svoj život Ježišovi Kristovi. Veľmi dychtivo po tom túžil, ale nevedel ako. Tak som mu ponúkol, že ho povediem modlitbou pokánia.

A on opakoval po mne všetky slová s vrúcnym odhodlaním oddať sa Ježišovej náruči a vyznával svoje hriechy. Na konci tej modlitby pokánia mu hovorím: „A teraz, Ady, vyznaj: Ja nie som vodca, Ježiš je Vodca.“
A on vyznal vo svojej rodnej reči:

„Jesus ist der einzige Führer!“

 

Myslite si, čo chcete, ale vravím vám – Božia milosť je pre každého hriešnika, Ježiš Kristus na kríži zaplatil za hriechy celého sveta, aj za tých najväčších zloduchov a vrahov, aj za toho najnenávidenejšieho. Kristova obeť je dostatočná!

A Boh je smutný za každého, kto Jeho milosť a odpustenie odmieta.

Verím, že Pán umieral aj za Adolfa Hitlera a napriek tomu, čo spôsobil a urobil, bol Pán smutný, že nerobil pokánie a neprijal odpustenie a milosť večného života.

A možno...
Ktovie koho všetkého tam stretneme ;)


slovo | stály odkaz

Komentáre

  1. Boh sa stal obeťou
    hlavne za hriechy/ vybocenia tych ktori (napr aj takymi svojimi miťovsky -[ pozri komentar (26.08.2010 12:05) NAPOMENUITE na blogu http://mito.blog.sk/detail-nemravne-chovani-cirkve--jest-apokalypsou-moralky..html?a=24937b640371adb71c42dba8c18735f5 ]- zvratenymi nazormi) kurvia celu (inak vlastne vobec nie ferengovsku lez krestansku) spolocnost.
    publikované: 26.08.2010 14:10:31 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Konfrontacia aneb Porovnavanie nazorov
    nazdar Selah, rad by som zvedel ci suhlasis s mojim tvrdenim ze BOH SA STAL OBEŤOU hlavne za (hriechy resp) vybocenia Führerovi podobnych ludi.
    publikované: 27.08.2010 00:19:23 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Nie celkom
    Boh sa obetoval za KAZDEHO hriesnika bez vynimky.
    To je ludsky pohlad na to, ze je niekto "vacsi" a niekto "mensi" hriesnik. Kazdy hriech zasluhuje smrt.

    Skusim Ti to vysvetlit - nenavist je vrazda. Nenavist je postoj srdca, ktore vlastne v skytosti vola "keby ten clovek radsej nezil!" - a to je rovnaky postoj ako ked to niekto urobi aj v skutku, akurat to neurobi napriklad zo strachu pred strestom, cim sa k tomu pridava este aj zbabelost.

    Kazdy hriech, aj ten, ktory clovek povazuje za maly, v skutocnosti zabil Jezisa.

    Takze s Tvojou vetou by som suhlasil asi v takomto zneni: Boh sa obetoval za hriechy AJ takych ludi, ako bol A.H., nie HLAVNE za takych.

    Paradoxne ludia, ktori su v ludskych ociach "vacsi" hriesnici si ovela lahsie dokazu priznat, ze su vinni a potrebuju odpustenie, nez ludia, ktori si sami sebe pripadaju ako celkom dobri, ci nebodaj naozaj dobri.

    Ked Pan Jezis povedal: neprisiel som volat spravodlivych, ale hriesnikov, aby sa kajali, nehovoril, ze nejaki ludia su spravodlivi, ale ze si to o sebe myslia.
    A s tymto, totiz s tym, aby ludia, ktori su "celkom dobri", dokazali uvidiet biedu a hlbku svojich hriechov, s tym vie pomoct cloveku iba Boh, ktory im vie zjavit skutocnu tvar ich skutkov, skryte motivy, ktore schovavaju castokrat aj sami pred sebou, atd.

    Prave na zivote A.H. mozno vidiet, ze dokonca aj clovek, ktory je ocividne vinny, si moze o sebe namyslat, ze nie je. - A preto potrebujeme milost od Boha, aby nam ukazal pravu tvar nasho zivota, nasho srdca a usvedcil nas z hriechu. Inak nebudeme volat o milost, nebudeme si mysliet, ze potrebujeme odpustenie a nebudeme verit, ze ZA MNA umieral Jezis, ze MOJE hriechy Ho na ten kriz pribili.

    Plati to bez rozdielu na vsetkych ludi, pretoze vsetci zhresili a nemaju slavy Bozej (Rim 3.23)
    publikované: 27.08.2010 07:53:37 | autor: selah (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Heréza
    nazdar Selah, k Tvojmu vysvetleniu by som mal zopar vyhrad ale zastavim sa hned u vety: "Kazdy hriech zasluhuje smrt." Ako potom vysvetlis ze v 1Jn 5,17 sa pise: "Každá neprávosť je hriechom ale je aj hriech ktorý nevedie k smrti." -?

    A domnievam sa ze NIE CELKOM si porozumel tomu co tvrdim: Jezisova obeta by nebola treba keby sa ludia (ale hlavne jedinci z radov rizikovej skupiny orwellovych svin tj napr manazeri tj pracovnici s vaecsou mierou zodpovednosti nez bezni (vojaci firmy resp) mukli) neprehresovali voci moralnym hodnotam medzi ktore - vid citat z Biblie o odsek vyssie -, zaradujeme (opak neprávosti tj) ferovost.
    publikované: 27.08.2010 11:28:14 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ...
    1Jn 5.17 je o hriechu, do ktoreho Boh dovoli vhupnut svojmu dietatu preto, aby ho pokoril. On vopred vie, ze to Bozie dieta bude robit pokanie, ale potrebuje ho pokorit a zmenit. Suvisi to s 2Kor 7.10 Lebo zármutok podľa vôle Božej pôsobí pokánie na spasenie, a to netreba ľutovať; ale zármutok sveta pôsobí smrť.
    Taky hriech teda naozaj v konecnom dosledku vedie k zivotu. Ale - ako kazdy - cez pokanie ;)

    Co sa tyka ostatneho, domnievam sa, ze robis zakladnu chybu v tom, ze delis ludi na dve skupiny. Vsetci sme zhresili.

    Vsetci sme orwellove svine.
    A Boh nas aj tak miluje ;)
    publikované: 27.08.2010 12:20:39 | autor: selah (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Dogma verzus rozum
    Zakladnou črtou orwellovych svin je ze spomedzi seba (za pomoci psov na povel tej mocichtivej svine) vyzenu prasiatko ktore sa vsak snazi aby sme sa mali spolu dobre. Hadzat vsetkych do jedneho vreca resp davat ich na jednu uroven je zda sa chybou. A nie je to takto nahodou aj nespravodlive?
    publikované: 27.08.2010 16:13:34 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  7. a sme dosli
    Robertin, pochop uz, ze Ty a ja pochadzame z roznych kralovstiev, a preto si nemozeme porozumiet. Ty dufas, ze ludia (aspon niektori) su dobri.
    Ja ale viem, ze nie su.

    A preto si nemozeme rozumiet.
    Pretoze Ty chces o vsetko filozofovat a ja len jednoducho stojim na tom, co povedal Boh a nemam zaujem o tom polemizovat, pretoze som spoznal, ze On ma pravdu.

    A som si isty, ze raz sa ukaze, kto mal pravdu.

    list Rimanom, kapitola 3.
    list Jakuba kapitola 2, verse 10-11

    publikované: 27.08.2010 17:13:44 | autor: selah (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Počuj môj hlas
    Mam to chapat tak ze na otazku (ci hadzat vsetkych do jedneho vreca nie je nahodou nespravodlive) si nezareagoval preto lebo sebakriticky priznavas ze to co si mi dal citat v liste Rimanom, kapitola 3, (verse 10 az 12) -[

    Nik nie je spravodlivý, nik nie je rozumný, nik nehľadá Boha, všetci poblúdili, všetci sa stali neužitočnými: nikto nerobí dobre, veru, celkom nik.

    ]- plati aj na Teba?
    publikované: 27.08.2010 19:48:33 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  9. ano,
    spravne, Robertino. Plati to aj pre mna. Ani ja SAM OD SEBA Boha nehladam. Je to iba Jeho a len Jeho horliva laska, ktora ma lame, ktorou ma pritahuje, iba Jeho vrucnost, ktora ma vabi, aby som ho hladal.

    Nie moja zboznost ;)
    Jeho laska.

    V tom je láska, že nie my sme milovali Boha, ale že On miloval nás a poslal svojho Syna ako obeť zmierenia za naše hriechy. (1Jn 4.10)
    publikované: 27.08.2010 20:17:44 | autor: selah (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Porozumenie
    No dobre, sam od seba ho nehladas, okej, to on si Ta pritahuje, okej. tak ked sa s nim znova stretnes, spytaj sa ho prosim Ta ci nemam pravdu ak tvrdim ze hadzat vsetkych do jedneho vreca nie je spravodlive, a zvedavy som co by Ti asi povedal :)

    ps (1Jn 4,1): Milovaní, neverte každému duchu ale skúmajte duchov či sú z Boha lebo do sveta vyšlo mnoho falošných prorokov.
    publikované: 27.08.2010 22:50:54 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Zmysel pre spravodlivost
    Ze (ludia resp) napodobeniny cloveka su vo vseobecnosti jedna (orwellovsky svinska) banda je ina pesnicka... ale nemozeme predsa hadzat vsetkych do jedneho vreca: Winston z romanu 1984 ma istotne mensi podiel viny na falšovani skutocnosti nez O'Brien ktory ho mučil a spravil z neho trosku.
    publikované: 28.08.2010 12:01:12 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Klop klop...
    Selah, ako je to podla Teba so zmyslom pre spravodlivost, ma pre cloveka v ociach Boha aspon volajaku cenu?
    publikované: 28.08.2010 14:18:07 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Rimanom 10.3
    keďže nepoznajú spravodlivosť Božiu a snažia sa uplatňovať svoju , nepoddali sa spravodlivosti Božej.
    publikované: 28.08.2010 19:06:52 | autor: selah (e-mail, web, autorizovaný)
  14. Anketna otazka
    A co by si povedal Ty, Selah, mozeme Winstona a O'Briena (z Orwellovho romanu 1984) hadzat do jedneho vreca?

    a) Ano
    b) Nie
    c) Neviem
    d) Neodpoviem
    e) Uz som odpovedal, howgh
    f) Nepoznam ten roman
    publikované: 30.08.2010 01:04:29 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  15. g)
    hovorim o realnych, zivych a skutocnych ludoch, nie o vytvorenych postavach, v ktorych autor vyprofiloval len urcite vlastnosti

    +

    e)
    publikované: 30.08.2010 06:01:08 | autor: selah (e-mail, web, autorizovaný)
  16. g) Vyhovorim sa
    napriklad takto:

    hovorim o realnych, zivych a skutocnych ludoch, nie o vytvorenych postavach, v ktorych autor vyprofiloval len urcite vlastnosti.

    Niekto by sice mohol povedat ze vsak aj Hitler (aj ten z toho mojho sna) je vlastne taka vyprofilovana postava akou bol napr Winston alebo O'Brien

    ale ako sa mam teda zachovat ? ked nechcem priznat ze nie je spravodlive hadzat vsetkych do jedneho vreca. - Boh mi pomahaj!
    publikované: 30.08.2010 13:37:09 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Inkvizicia / Zistovanie
    Selah, tym citatom 10.3 z listu Rimanom si mi co povedal? - Hadam si mi nechcel naznacit ze v ociach Boha ma ZMYSEL PRE SPRAVODLIVOST - vid (28.08.2010 12:01) komentar -, nulovu cenu, z akehoze kralovstva to potom pochadzas?
    publikované: 30.08.2010 17:52:03 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Vsetci zhresili (Rim 3,23) ale
    tam u nas predsa nerobime z cloveka (by default) zlocinca ale rozlisujeme kto ma aky podiel viny na pribijani oneho "donkichota" na kriz.
    publikované: 31.08.2010 09:56:59 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Donkichot
    aneb: Ako sme neprijali Bozieho syna

    Bol raz jeden clovek. A ten videl ze inemu cloveku sa krivdi. Ci o tom vedel alebo nie, tie svine mu krivdili zamerne. Ale to pre cloveka nebolo rozhodujuce. Povedal si: Ak mam zit v takomto svete tak radsej nech zhebnem ale toho cloveka sa zastanem hoci i on mozno bude prave taky pokrytec ako oni. A tie falosne svine mu do cesty kladli rozne prekazky len aby ho pred ostatnymi i pred sebou samymi ociernili a s kludnym svedomim ho mohli napokon podla zakona odpravit. Tieto svine su bez viery, staraju sa iba o svoj vlastny blahobyt a kvoli tomu vedu aj nabozenske vojny aby za nimi isiel prosty lud ktory vsak pozna len pseudovieru lebo na pravu vieru treba odvahu, vsakze.
    publikované: 31.08.2010 13:34:36 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Môj názor
    vies Selah, su ludia ktori sa odmietaju nechat spolocnostou kurvit a domnievam sa ze hlavne za takych padol Jezis (tym orwellovym sviniam) za obeť. - ps: 4.odsek Tvojho (27.08.2010 07:53) komentara vsak svedci o tom ze si vooobec nepochopil to moje BOH SA STAL OBEŤOU tvrdenie ,-
    publikované: 31.08.2010 19:38:41 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Profil hrdinu
    Myslim si - aby si mi lepsie rozumel -, ze Jezis sa obetoval (tym orwellovym sviniam) hlavne za takych ako Winston (ktory je (vnutorne) presvedceny a neda si vytlct z hlavy ze 2+2=4 (plati univerzalne. Ze musi platit bez ohladu na tom Stranou vytvorenom a Stranou udrziavanom ovzdusi podvodu). A (obetoval sa) taktiez za jeho frajerku Juliu. Vlastne) za vsetkych ktori trpia pod utlakom vytvaranym O'Brienom a jemu podobnymi metafyzikmi.
    publikované: 01.09.2010 10:17:08 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Teologizovanie
    Aby si mi spravne rozumel, tym orwellovym sviniam sa obetoval kvoli sebe: (postavil sa do svojho stredu za vsetkych proti celemu ich pokryteckemu svetu za nielen svoj lepsi zajtrajsok) k-voli nasmu - povedane po krestansky -, nebeskemu otcovi (s ktorym sa stotoznil). Co myslis, keby si sa spytal Jezisa, suhlasil by s takto formulovanym tvrdenim alebo by mal k nemu vyhrady?
    publikované: 07.09.2010 09:20:20 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014