Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

MS v Liberci- V súťaži družstiev dominovali Rakúšania

Rakúske kvarteto skokanov na lyžiach v zložení Wolfgang Loitzl, Martin Koch, Thomas Morgenstern a Gregor Schlierenzauer získalo na MS v Liberci zlaté medaily v súťaži družstiev.

zdroj: http://www.denniksport.sk/clanok?id=69977 

Rakúske kvarteto skokanov na lyžiach v zložení Wolfgang Loitzl, Martin Koch, Thomas Morgenstern a Gregor Schlierenzauer získalo na MS v Liberci zlaté medaily v súťaži družstiev.

Zverenci trénera Alexandra Pointnera triumfovali suverénnym spôsobom s náskokom 33,5 bodu pred nórskou štvoricou Anders Bardal, Tom Hilde, Johan Remen Evensen, Anders Jacobsen a obhájili titul z MS 2007 v Sappore i z MS 2005 v Oberstdorfe. Bronz patrí japonskému kvartetu Šohei Točimoto, Takanobu Okabe, Daiti Ito, Noriaki Kasai.

Rakúšania si v sobotu napravili chuť po neúspešnom vystúpení v piatkovej jednokolovej súťaži jednotlivcov na mostíku HS 134, kde skončili bez medaily. Výbornú východiskovú pozíciu si vytvorili už po prvom kole, keď sa usadili na čele o 16,5 bodu pred Nórskom. Vo finálovom kole, kde sa predstavilo iba osem najlepších družstiev, svoj náskok ešte zvýšili. Loitzl získal v Liberci už svoje druhé zlato, víťaz Turné predtým triumfoval v súťaži na strednom mostíku. Prekvapením je až šiesta priečka Fínska i fakt, že medzi najlepšiu osmičku sa nedostali Nemci vo svojom strede so štvornásobným majstrom sveta Martinom Schmittom.

Loitzl je jediným z Rakúšanov, ktorý získal zlato v súťaži družstiev aj na predchádzajúcich dvoch svetových šampionátoch. "Aj v Oberstdorfe a Sappore som štartoval v prvom slede, tejto úlohy som sa opäť zhostil veľmi dobre. So svojím vystúpením na MS v Liberci som maximálne spokojný," povedal Loitzl.

Šťastím žiaril aj líder Svetového pohára Gregor Schlierenzauer: "Po smoliarskom štvrtom mieste v piatkovej súťaži jednotlivcov je zlato v družstvách pre mňa hojivým balzamom. Dnes som mal v oboch kolách dobrú nájazdovú rýchlosť a v náročných podmienkach som predviedol  solídne skoky. Potvrdili sme, že ako družstvo momentálne v skokanskom kolotoči nemáme konkurenciu," povedal Schlierenzauer.

Súťaž družstiev v skoku na lyžiach na mostíku HS 134: 1. Rakúsko (Wolfgang Loitzl, Martin Koch, Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer) 1034,3, 2. Nórsko (Anders Bardal, Tom Hilde, Johan Remen Evensen, Anders Jacobsen) 1000,8, 3. Japonsko (Šohei Točimoto, Takanobu Okabe, Daiti Ito, Noriaki Kasai) 981,2, 4. Poľsko 972,1, 5. Česko 963,3, 6. Fínsko 947,6, 7. Slovinsko 914,6, 8. Francúzsko 874,5

TASR


Majstrovstva sveta | stály odkaz

Komentáre

  1. pozri
    Navštív stránku http://www.dennik.eu nájdeš tam aktuálne novinky a spravodajstvo. Získaj výhodu nad kasínom, pozri http://www.e-tip.sk kde nájdeš výborné diskusné fórum.

    Výroba internetových stránok, redakčných systémov a internetových obchodov za najnižšie ceny na trhu http://www.nettur.sk

    Potrebujete poradiť? Osobné financie a podnikateľské poradenstvo nájdete na http://www.poradca.info
    Bývanie - http://poradca.info/byvanie.html
    Poistenie - http://poradca.info/zabezpecenie.html
    Investovanie - http://poradca.info/investovanie.html
    Podnikateľské poradenstvo - http://poradca.info/bussines/index.html
    publikované: 10.07.2009 18:21:51 | autor: jano (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014