Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

C. Fox Smith - Hostinec u odvážneho námorníka

Dobrodružný príbeh malého chlapca a jeho otca - námorníka - ktorý preto, aby prežil, musel porušiť svoj osobný mravnostný kódex cti a slušnosti.
Príbeh rozpráva z pohľadu prvej osoby dnes už starý Tony Donnithorne, ktorý prežil počas svojho detstva niekoľko životunebezpečných dobrodružstiev na mori aj na súši.

Chlapec má ťažké detstvo - otec je dlhé roky na mori a neposiela o sebe žiadne správy. Jednej noci sa ako duch zjaví vo dverách starého domu a potajme sa musí malý Tony aj s mamou presťahovať kamsi na dedinu. Otec otvára hostinec "U odvážneho námorníka" a tri roky je pokoj. Keď sa však objaví nepríjemne vyzerajúci chlapík s medveďom, ktorý navyše pozná akési otcovo strašné tajomstvo z poslednej plavby, veci začínajú naberať spád.

Kniha nie je zlá, ale asi som ju mal čítať keď som mal 12 alebo 15 rokov. Je dobrodružná, ale autor sa nejak veľmi nevenuje žiadnej časti - postavy opisuje narýchlo, rovnako ako narýchlo prechádza dejom, prostrediami, časmi.... nie som síce fanúšikom siahodlhých, nudných opisov, ktoré zabijú celú atmosféru (však, pán King), ale toto sa mi zdalo ako príbeh písaný z rýchlika.

Celkové hodnotenie: raz sa to dalo prečítať, ale teraz mi nevie napadnúť žiadna príležitosť, pri ktorej by som sa k tomuto príbehu chcel vrátiť.


Knihy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014