Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cez víkend FIS Cup vo Vysokých Tatrách

...

zdroj: sport.sk

V Športovom areáli na Štrbskom Plese sa v dňoch 24. - 25. júla uskutoční už XXIV. ročník Pohára Vysokých Tatier v skokoch na lyžiach na mostíku HS-100 s umelou hmotou. Jeho súčasťou budú dve súťaže jednotlivcov, zaradené v sezóne 2010/2011 do seriálu FIS Cupu, ktorý sa začal už minulý týždeň v rakúskom Villachu. Ďalšími tromi dejiskami pretekov tejto kategórie budú v rámci tohto leta švédske strediská Örnsköldsvik (28. - 29. 8.) a Falun (25. - 26. 9.), záverečné podujatie spomenutej letnej série FIS Cupu sa uskutoční vo švajčiarskom Einsiedelne (8. - 9. 10.).
"V skokanskom areáli na Štrbskom Plese sa zúčastní viac ako 50 mladých skokanov z jedenástich prihlásených krajín. Okrem slovenských reprezentantov na čele so súčasnou jednotkou Tomášom Zmorayom sa predstavia aj skokani z Kanady, Holandska, Kazachstanu, Turecka, Talianska, Maďarska, Rumunska, Ruska, Českej republiky a Ukrajiny," informoval vo štvrtok agentúru SITA podpredseda organizačného výboru pretekov na Štrbskom Plese Peter Chudý.

Prvý oficiálny tréning sa uskutoční v piatok 23. júla o 14.00 h, druhý oficiálny tréning (tiež dve kolá) bude v sobotu 24. 7. o 9.30 h. V ten istý deň sú na programe prvé preteky FIS Cupu, po skúšobnom kole (14.00 h) je 1. kolo hlavnej súťaže od 15.00 h. V nedeľu 25. júla bude skokanský program už bez tréningu. O 10.00 h absolvujú skokani skúšobné kolo a od 11.00 h budú nasledovať druhé preteky FIS Cupu. Prvých tridsať pretekárov v každých pretekoch získava FIS body, ktoré ich oprávňujú štartovať v súťaži vyššieho rangu, teda v Kontinentálnom pohári. Vrcholom pre mladých skokanov na lyžiach budú majstrovstvá sveta juniorov v estónskom stredisku Otepää v dňoch 25. - 31. januára 2011.

"Víťazov oboch súťaží vyhlásia bezprostredne po skončení skokanskej súťaže, najlepší skokan oboch dní bude zároveň celkovým víťazom XXIV. ročníka Pohára Vysokých Tatier. Pozývame všetkých do Vysokých Tatier, aby si ich návštevu počas víkendu spojili aj s touto tradičnou športovou atrakciou Štrbského Plesa. Preteky sa konajú v roku, keď sme si vo februári pripomenuli už 40 rokov od usporiadania nezabudnuteľných majstrovstiev sveta 1970 v klasických lyžiarskych disciplínach vo Vysokých Tatrách," poznamenal ďalej k víkendovému podujatiu P. Chudý.

Zo slovenských pretekárov bodovali pred týždňom vo Villachu dvaja skokani, a to Tomáš Zmoray a Patrik Lichý. "Tomáš bodoval v oboch pretekoch za 6. a 8. miesto a v priebežnom hodnotení FIS Cupu 2010/2011 je zatiaľ na 7. priečke. Patrik bodoval len v prvej súťaži na 18. mieste. Keďže na Štrbskom Plese skáču naši chlapci už od utorka 21. júla a tatranský mostík dôverne poznajú, majú obaja spolu s kolegami Vladimírom Roškom, Matúšom Mistríkom, Mojmírom Nosáľom a Denisom Šindlerom šancu bodovať aj doma a vylepšiť si tak svoje pozície v celkovej klasifikácii FIS Cupu," doplnil Peter Chudý. Ten zároveň pripomenul, že od tohto roku prešiel celý športový areál FIS na Štrbskom Plese pod správu obce Štrba, ktorá plánuje jeho postupnú modernizáciu, aby tak bolo opätovne možné v ňom v budúcnosti zorganizovať vrcholné svetové podujatia v klasickom lyžov

Fis Cup | stály odkaz

Komentáre

  1. Vysledky treningov
    publikované: 23.07.2010 17:54:10 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014