Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Malá bohatierska polovojna

Viac múch jednou ranou : prerod Medvedeva na Medveďa a úroda hviezdičiek

Krátky vojensko/policajný konflikt Ruska s Gruzínskom má zrejme urobiť z právnika Medvedeva vodcu Medveďa, pokropiť úrodu nových dôstojníkov a generálov (ktorých vymenuje nový prezident) a Rusko si zapíše konečne zase jedno úspešné vojenské ťaženie. Teda vojenské ?, trošku ako keby len rozohnanie demoštrácie ale zato efektné a s následkami. Rýchly a víťazný konflikt, čo viac si môže želať nový prezident než takúto super imidžovku? Za "silného" Putina Rusko takýto efekt nedosiahlo, akurát sa im tuším potopila jadrová ponorka. S Gruzínskom Rusi bojovali tak, ako to oni asi vedia: tanky, lietadlá, rojnica. V susednom Čečensku, kde sa prešlo na partizánsky spôsob boja boli menej sebaistí. Termínované ukončenie bojov z ruskej strany umožní vzrast vnútropolitického konfliktu v Gruzínsku (opozícia proti prezidentovi), vytvorí možnosti nátlaku preto, že Gruzínci nebudú na dne (ale budú mať čo stratiť) a predíde sa zapadnutiu medveďa do bahna (Kórea, Vietnam, Afganistan, Irak,Čečensko...). Ešte by si mohli Rusi zmyslieť chrániť produktovody ako nezávislé mierové sily. Fór by to bol dobrý ale hrozila by tam dlhšia angažovanosť v bahne.

 

http://zpravy.idnes.cz/odbornici-pro-idnes-cz-saakasvili-ztratil-osetii-fbv-/zahranicni.asp?c=A080813_141543_zahranicni_ad

 


Politika | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014