Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vyspievam si svoje nebo

Do vienka som dostala dar. Dar, ktorý si treba vážiť a vyžaduje veľa úsilia. Dar, ktorým robím radosť ľudom, ktorí do mňa vkladajú nádeje . Dar, ktorého sila a cítenie ide z duše. Dar, za ktorý vďačím rodičom. Dar, ktorý sa nezahadzuje a nesmie sa premárniť. Tým darom je spev. 

Všetok svoj talent môžem rozvíjať vďaka ľuďom, ktorí mi ukázali, že existuje spôsob na zemi, akým dokážem živým tvorom sprostredkovať svoje cítenie. Dať poslucháčom to, čo sa prejaví mravčením na tele. Vyjadriť hudbu farbením svojho hlasu a láskou k melódii.

Každá pieseň je pre mňa výzvou. Vyslovením slov dávam skladbe dušu, ktorá čaká na ocenenie publika. Cieľom speváka je snaha stať sa tou piesňou a premeniť sa v tóny. Nejde o techniku ale o precítenie vyrieknutých fráz. Dať život čiernym písmenkám na bielom papieri. Zobraziť abstraktné v konkrétnu energiu vnímanú sluchom. 

Pomalé údery kostičiek v uchu poháňajúce zvukové vlny prichádzajúce z okolia. Život, láska, neha a cit ju sprevádzajúce. Uvoľnenie „hormónov šťastia“ v oblasti ju vnímajúcej. Radosť z možnosti ju prezentujúcej. A koho? No predsa hudby. Tú rozmanitú následnosť geniálnych tónov, dávajúcich vznik piesní.           

Niet väčšieho potešenia ako poznanie, že práve Vás mám. Vy moji slávici. Ste balzamom na duši, keď končím so silami. Ste oslavou, keď nemám dôvod na radosť. Ste dôvodom mojich návratov. Ste tým, v čom som sa v živote nikdy nesklamala.  Nenechám zapadnúť prachom, na čom som roky pracovala. Nedovolím povinnostiam zahubenie lásky k piesňam. 

Dostala som dar do vienka – spev.Nezavriem ho v pokladničke snov, ale venujem ho všetkým Vám!

My soul | stály odkaz

Komentáre

  1. Šup šup na superstar
    alebo si tam už bola?
    publikované: 16.08.2008 01:48:21 | autor: lex (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Superstar?
    nikdy som tam nebola ani sa tam nechystam...:) mam v sebe dsot hrdosti,aby som niekomu dovolila vyvysovat sa nado mna...:)
    publikované: 16.08.2008 10:21:36 | autor: cucka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. cucka
    svoj hlas a lásku k hudbe môžeš uplatniť aj ináč . trebárs v nejakom súbore . neviem kde bývaš , ale možnosti hádam budú aj v Tvojom okolí . ja som mala veľkú príležitosť spievať v zbore a nikdy na to nezabudnem .
    publikované: 16.08.2008 10:28:07 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Topas
    som clenkov zboru a folklorneho suboru...prave preto pisem, ze "moji slavici"...su to zboristi a kamarati s ktorymi vystupujeme...v zbore som uz 9 rokov a v subore 6 rokov...a neplanujem sa ich vzdat...vdaka nim mam vela moznosti cestovat, spoznavat novych ludi,...pre nich sa vzdy chcem zdokonalovat! :)
    publikované: 16.08.2008 10:55:35 | autor: cucka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. cucka
    to Ti gratulujem . poznám ten pocit spolupatričnosti a radosti zo súťaží . tak vydrž čo najdlhšie .
    publikované: 16.08.2008 11:30:52 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Dakujem..
    tak uplne rozumies, ze okrem spolocneho zaujmu - spevu, nas v zbore drzi aj krasne priatelstvo...vdaka nemu som spoznala obetavych a dobrosrdecnych ludi, medzi ktorych patri nasa veduca...ta osoba do nas vklada vsetku svoju energiu a vzdy som ochotna jej pomahat...:)
    publikované: 16.08.2008 12:13:22 | autor: cucka (e-mail, web, autorizovaný)
  7. cucka
    a chodíte aj na festivaly ? alebo súťaže ?
    publikované: 16.08.2008 13:32:11 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  8. ano...
    chodievame na festivaly..jeden robievame aj u nas v dedine-to,co sa tyka zboru...so suborom mame tiez vela vystupeni, ktorych je najviac cez leto...s nim navstevujeme aj zahranicie...hlavne chodievame do Nemecka...
    publikované: 16.08.2008 14:27:42 | autor: cucka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014