Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cukor, med a cukrovinky

Cukor

Patrí medzi dôležité ľahkor stráviteľné potraviny.


Najbežnejšie sú tieto druhy cukru:
1. kryštálový cukor
Podľa veľkosti zŕn sa triedi na:
a, hrubý
b, stredný
c, jemný
d, polojemný
e, veľmi jemný

2. mletý cukor Podľa veľkosti častíc sa rozoznáva:
a, mletý
b, krupicový
c, múčkový
d, púdrový

3. kockový cukor
Môže byť:
a, liaty
b, lisovaný

Med

Včelí med je produktom včiel.

Podľa pôvodu sa teda rozoznáva:
1. kvetový med (nektárový)
2. nedovicový med (lesný)
3. zmiešaný med

Cukrovinky

Sú to trvanlivé výrobky s vysokou energetickou hodnotou.
Cukrovinky sa delia na:
1. čokoládové
2. nečokoládové

Sortiment cukroviniek sa môže roztriediť do týchto základných skupín:
- kandity, atlasky
- karamelky
- fondán
- nugáty
- dražé
- orientálne cukrovinky
- komprimáty
- želé

Čokoláda je zmes kakaovej hmoty a cukru, s prídavkom kakaového masla, prípadne sušeného mlieka.

Najbežnejšie druhy sú:
1. horká
2. mliečna
3. oriešková čokoláda


Tovaroznalectvo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014