Cukor
Patrí medzi dôležité ľahkor stráviteľné potraviny.1. kryštálový cukor
Podľa veľkosti zŕn sa triedi na:
a, hrubý
b, stredný
c, jemný
d, polojemný
e, veľmi jemný
2. mletý cukor
Podľa veľkosti častíc sa rozoznáva:
a, mletý
b, krupicový
c, múčkový
d, púdrový
Môže byť:
a, liaty
b, lisovaný
Med
Včelí med je produktom včiel.Podľa pôvodu sa teda rozoznáva:
1. kvetový med (nektárový)
2. nedovicový med (lesný)
3. zmiešaný med
Cukrovinky
Sú to trvanlivé výrobky s vysokou energetickou hodnotou.Cukrovinky sa delia na:
1. čokoládové
2. nečokoládové
Sortiment cukroviniek sa môže roztriediť do týchto základných skupín:
- kandity, atlasky
- karamelky
- fondán
- nugáty
- dražé
- orientálne cukrovinky
- komprimáty
- želé
Najbežnejšie druhy sú:
1. horká
2. mliečna
3. oriešková čokoláda
Komentáre