Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Eviction notice from Heaven part 2

ako som bol 30 minut u jezibaby ...
Ocitol som sa pred dverami s vsetkymi svojimi osobnymi haraburdami. Vedel som, ze toto ubytovanie bude provizorne u "jezibaby" ,ale aspon som vyjednal nizsiu rentu. Izba bola mala, osadena starym nabytkom akoby z muzea , okna boli jednodielne ( halooo 21 st ? ) a miestnost bola natreta tazko identifikovatelnou farbou ktora mala odtiene od ruzovej cez broskynovu az po cervenu. No hotova katastrofa, ale som si povedal, ze nie som z cukru a zopar tyzdnov tu prezijem.
Zato kuchynu a zahradu mala modernu a giganticku. Predo mnou byvala v izbe nemecka studentka vyse 2 rokov, takze to nemalo byt velmi strasne.To bol asi jediny dovod preco som sa rozhodol zostat.

Po malej obhliadke izby som sa zameral na postel a uz spociatku som mal velmi zly pocit....
... po chvilke skumania som nasiel ... podrzte sa ... schranky chrobakov ... som myslel ze skolabujem na mieste ... som sa obaval najhorsieho, ze to budu plostice. Zalarmoval som jezibabu a vysvetlil som jej situaciu, spociatku sa nastvala a odmietala krutu realitu situacie , ktora zacala byt ocividne zufala po par vzorkach chrobakov, ktore som jej predstrcil pred nos. Okamzite som zavolal byvalej landlady a Stuartovi a oboznamil som ich zo situaciou v ktorej som sa nachadzal. Okamzite som sa spakoval a odisiel prec.

Na druhy den som sa zastavil o 11tej u jezibaby, pretoze prisiel clovek od Rentokillu ktory sa bol pozriet na stav. Pritomnost plostic vyvratil, no zato potvrdil pritomnost carpetbugu (nechcem vediet co to je , ale odporucil vyhodit vsetky textilie zaroven s kobercom). Mne to stacilo ....
Prekvapila ma jezibaba, ktora zacala tvrdit , ze som prilis zvelicil situaciu a neprimerane reagoval. Osobne si myslim, ze ako osoba ktora prenajima miestnosti studentom si nemoze dovolit mat chrobaky v izbe, pretoze je to nehygienicke, odporne a zdieracke. Dalej ma totalne vytocila svojim tvrdenim , ze je to uplne normalne, ked su v domacnosti podobny zivocichovia ako boli v tej izbe. Som sa jej snazil vyvratit jej tvrdenie, pretoze som vyrastal v domacnosti, kde sa doslova liplo na cistotu a poriadok. U mna doma na slovensku bol problem najst 1g prachu na meter stvorcovi! Mama bola fanaticka s upratovanim a casto som bol zapojeny do jej excesu aj ja. A navyse si viem predstavit, ze keby by sa na nasich parketach v mojej ex detskej izbe objavilo hocico organickeho charakteru co ma priemerne 6-8 noh, tak by moji rodicia dostali srdcovi zachvat s dozivotnymi nasledkami a ta organicka entita na podlahe by bola popravena a zlikvidovana vsetkymi humannymi a nehumannymi prostriedkami akehokolvek charakteru.

Vo vecernych hodinach som zavolal evicke a nastahoval sa k nej v hodine dvanastej. Som jej dlznikom, lebo bez nej by som si nevedel ako pocat. A tak som uz 3 den v case pisania tohto clanku u nej doma a prespavam na gauci a hladam si dalsie ubytovanie v tejto krajine zazrakov.

Aspon mam niekolko ponauceni do zivota:  neznizovat svoje poziadavky na ubytovanie a predovsetkym nehladiet na cenu. Dom je poslednym utociskom, kam sa clovek uchyli a ak toto utocisko postrada, ocitne sa vo velmi blbej situacii.

Číre šialenstvo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014