Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zlý sen

Nočné ulice Požoňe sú prázdne. Do ticha deficitného veľkomesta sa ozývajú len náhlivé kroky ministra podkarpatskej spravodlivosti. Na trotoári vydláždenom výtlkmi sa mihne čierna mačka. Ministrova spuchnutá tvár sa zmŕšti odporom. Odpľuje si pred seba i za seba a mrmle zaklínadlo, ktoré ho ešte v detstve naučila katolícka babička.

Komorník v predsieni budoáru premiérky sa pomrví v kresle a s rutinou dlhoročného kňaza sa prežehná. Spoza dverí zaznejú tlmené zvuky. Komorník si vzdychne. Nočné mory má pani premiérka často.

Premiérkina upracovaná tvár rozprestretá na vankúši je napätá. Sám Viktor úr si ju predvolal na koberec.

Aký je dnes iný! Na hlave svätoštefanská koruna, na vystretej pravici sedí turul...

- Nestoj nám na našom Lisztovi!, napomenie ju Viktor. - Tam sa postav, na felvidék. Ukazuje smer, ktorým sa má presunúť po veľkom koberci. Premiérka cupká, Viktor sa začína usmievať a v átriu budovy Justus Lipsius v Bruseli sa ozve radostný škrek turula: nem nem soháá, nem nem soháá! Viktor ho hladká po hlave.

Premiérka pozrie na felvidék pod nohami a zdúpnie. Členky má omotané špinavými onucami, nad nimi trčí do priestoru euroátria tuhá zrebná košeľa. Inštinktívne si siahne na vlasy. Miesto obvyklého plechového účesu á la 80´ disco disco juchachá nahmatá vrkoče tatranských indiánov. Viktor ju s pobavením sleduje. – A Slováci žerú strapačky. Bleeeh. Rozrehoce sa. V záchvate najsilnejšieho zhnusenia, akým je pohŕdanie jedlom iného etnika, sa chytá za brucho, simulujúc zažívacie ťažkosti a odutými perami vydáva prdivé zvuky. - Vidíš, koho reprezentuješ, Iveta?

Premiérka zdvihne zrak. Ligot kráľovskej koruny ju oslepuje. Turul si preberá perie a pod ním v úctivom predklone stojí nachmelený starec. V rukách drží misku. Turulí trus je vhodná prísada do takzvaných slovenských médií a úlohou nachmeleného starca je, aby nič nevyšlo nazmar.

Ale čo sú to za tiene tam za Viktorom? Jeden vyzerá ako Šimon bez mäkčeňa – Viktorov minister pre hornouhorské záležitosti. Z vrecka manažérskej košele mu trčí čerstvý maďarský občiansky preukaz. Hej, je zo on. A ten vedľa? Nie je to Kotányi, príslušník maďarskej tajnej služby, ktorý riadi na felvidéku policajné prezídium? Je. Chodí po moste ponad Dunaj zo strany na stranu a tvári sa tajuplne.

Viktor si odkašle a átriom sa nesie jeho prísny veľkouhorský hlas.

- Iveta, som nespokojný. Keby som ťa nepoznal, myslel by som si, že si sabotérka.

Zvýši hlas.

- To čo malo znamenať? Ako to, že si neurobila analýzu a dovolila si, aby ministerstvo urobilo sprostosť a nepožiadalo o predĺženie moratória? Ministrovi pre hornouhorské záležitosti som od zlosti skoro občianstvo neudelil. Prvoplánový somár je to. Myslel si, že po skončení moratória pôdu nakúpime ako židia v Palestíne. Za čo? Božemôj, za čo? Ale politicky si zodpovedná ty. Čo som ti povedal minulý rok v Budapešti? Ha? Keby sa chlapci z Hídu včas nezamysleli a neurobili opatrenia, čoskoro by nám náš felvidék rozchytali Holanďania a miesto Veľkého Maďarska by sme mali veterné mlyny. No ale tento problém je zažehnaný. Máme však ďalší. Väčší. Vlastne menší. Teda menšinový. Je nás málo. Odkedy sa Cigáni vďaka našim chlapcom z Jobbiku, ktorí trošku pooperovali aj na Hornom Uhorsku, prestali tváriť ako Maďari, náš počet na felvidéku neustále klesá. Nepripomínal by som to, pretože podľa dupotu, aký robíme, vyzeráme ako väčšina, ale blíži sa sčítanie ľudu a tam pleskne bič.

Urobí dramatickú pauzu.

- Iveta. Béla na našich tajných rokovaniach navrhol, aby sme nabádali asimilantov hlásiť sa k maďarstvu formou vystúpení folklórneho súboru. To bude len krytie navonok. V skutočnosti pôjdeme podľa scenára SMK, cez mimovládne organizácie. Maďarov si nakúpime. Aj taká Kati Márton Holbrúkné si spomenula, kým naozaj je, až keď sa jej to finančne oplatilo. Alebo tá s tou dierou v hlave, no... tá Američanka od toho kozmonauta. Tiež až v roku 2001 zistila, k akému kmeňu patrí. A prečo? Lebo z toho mala profit. Pôjdeme podľa scenára, ktorý v tejto oblasti predstavuje takpovediac best practice. Nie, nechcem od teba, aby si tancovala v maďarskom folklórnom súbore, poznamená Viktor, keď zbadá, ako Iveta zakrepčila na kobercovom felvidéku. - Iné chcem. Aby si robila to, čo si mi sľúbila na našom poslednom stretnutí v Budapešti. Že nebudeš robiť nič. V prípade moratória na pozemky si to pochopila zle, ale k tomu sa už nebudeme vracať, mávne veľkoryso rukou. – Chcem, aby si sa na nič nevypytovala, nemudrovala a nešpekulovala. Je ti to jasné?

Premiérka usilovne kýva hlavou. Igen, igen, Viktor úr.

- A teraz choď a konaj. Vlastne nekonaj. Pred dverami ťa čaká náš chlapec a ten ti to vysvetlí. Ozaj, a ešte niečo. Peniaze na antiasimilačnú kampaň máme sľúbené aj od Pfizeru. Korporácie nás podporujú. Maj to na pamäti.

Premiérka urobí pukerlík a svižne kráča z átria. Je hrdá. Opäť bola poverená zodpovednými úlohami a to zvyšuje jej sebaúctu. Otvorí dvere a ocitne sa rovno pred opuchnutou tvárou ministra podkarpatskej spravodlivosti. Jemne, ale dôrazne ju chytí za rameno a odtiahne bokom.

– Iveta, zatiaľ sme s tebou spokojní. Som rád, že si po slovách Kotányiho o vraždiacej mafii prišla na to, že sa nemáš vypytovať, koho sme v súvislosti so zásielkou nášmu tureckému partnerovi s americkým ópiom z Afganistanu zatkli na Slovensku. Poviem ti to na rovinu. Nebudeme zatýkať našich pokladníkov a našich blízkych spolupracovníkov, ktorí nám chystali pekný vianočný darček. Poučili sme sa, že si nemáme najímať nejakých českých odkundesov, ale spoliehať sa na vlastné sily. A na Turkov, ktorí sú obvykle spoľahliví.

- Keby Čech nekecal pre média, nikdy by sa neprevalilo, že koordinácia s naším obchodným partnerom trochu zlyhala. Chyby v procesnom riadení sme napravili a teraz by už malo všetko bežať hladko. Našťastie sa v tom nikto z EÚ, či USA príliš nerýpal. Chvalabohu sa nikto nepýtal, prečo sme v tomto prípade nevyužili inštitúciu, ktorá je špeciálne na tento druh zásielok zriadená, ale šli sme akože cez Eurojust, v ktorom sme sa ani neunúvali informovať českého zástupcu. Veď prečo by sa aj niekto vypytoval, keď západná politika potrebuje výnosy z narkobiznisu, usmeje sa.

Iveta mu úsmev opätuje. – Ale si to dobre zahral na tlačovke, to o tých deťoch. Ako vám na nich akože záleží, aby nedrogovali. A tiež to, že Turci nepatria do EÚ. A následne ako inteligentne si zvalil na Turkov, že sú to práve oni, kto si nepraje, aby o kauze slovenské média ďalej informovali a ty to budeš rešpektovať.

– Áno, povie sebavedomo minister. – V tomto sme v kádéhá majstri. Financovanie demokracie je pre nás priorita, povie dôležito. - No ale o čo mi ide teraz. Ide mi o to, aby si mlčala. Nech sa deje čokoľvek, buď ticho. Média nič nevynesú. Toto sme už ošetrili.

Zaloví vo vrecku zimníka a vytiahne balíček. - Tu je niečo pre teba od nášho obchodného partnera. Pravý turecký lokum. Neboj sa. Ten biely prášok nie je chloramín pre turecký polmesiac. Je to škrob.

O hodinu minister pre podkarpatskú spravodlivosť sadá do lietadla Brusel – Bratislava a čoskoro sa nočnou bratislavskou ulicou rozliehajú jeho náhlivé kroky. Na trotoári vydláždenom výtlkmi sa mihne čierna mačka. Ministrova spuchnutá tvár sa zmŕšti odporom. Odpľuje si pred seba i za seba a mrmle zaklínadlo, ktoré ho ešte v detstve naučila katolícka babička. Danielkóó, pamataj síí, že čiernáá mačkáá prinááša smolúú, spomenul si na jej trasľavý starecký hlas. Ak nepoviééš zaklíínadlóó, postihne ťa nešťastiéé. – Dúfam, že zaklínadlo funguje, zašomre si minister.

V budoári premiérka chrčí pod ťarchou sna, z ktorého sa tak ľahko nezobudí.

V Požoni je všetko po starom.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. ++++
    Ema, tebe nie je cudzi ziaden zaner. Si nebezpecna osoba :)
    Ja ale dufam,ze prezijeme aj tuto vladu, tak, ako sme prezili uz aj horsie casy.
    Nadabila som na meno Nikolaj Levashov. napisal knihu o historii Ruska - Rusko v krivych zrkadlach. Zaujalo ma, ze je zakazana.

    Nasla som nejake uryvky
    http://www.levashov.info/Articles/History-1.html
    http://www.levashov.info/Articles/History-2.html

    Podla knihy Peter1 po navrate z ciest do Ruska nebol ten isty, ale vymeneny za ani nie moc fyzicky podobneho namornika a zacal genocidu Rusov. ..
    publikované: 17.01.2011 10:17:53 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. interesno, N
    Ja tavo neznal. Gde vozmožno etu knigu pokupiť? Istorija sovsem inače, čem obyknovenno znaem.
    Vot i Ema? Ona tože interesnaja devočka. Kto jijo neljubit, idi v čort.
    publikované: 17.01.2011 14:34:11 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. dorogoj snake_eater
    knigu uze nepokupis
    23-12-2010 – уважаемые читатели! Сегодня обнинский суд принял решение о запрете книги «Россия в кривых зеркалах». С этого момента запрещается распространение этой книги, а также её производство или хранение в целях распространения.
    Ale ak mas znamosti v Maticke Rusi, o jednu mam zaujem :)
    publikované: 17.01.2011 20:00:03 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Том 1
    publikované: 17.01.2011 20:42:27 | autor: Алексей (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Čo píše sú mnohé úplné nezmysly
    ale iste má túžbu spoznať pravdivé skutočnosti, aspoň vytiahnuť náznaky smeru ako sa k nim dopracovať, snaha sa oceňuje ale nepostačí, ale ako ináč, samoukovia musia písať keď vyštudovaní pahistorici nie sú schopní ničoho vlastného premyslieť, o pravde ani nehovoriac, miesto toho títo zločinci označujúci sami seba lživo za vedcov len papagájujú nacistické a prednacistické šialenosti vo výklade dejín, vo svojej sprostote a podlízavosti opakujú miliónkrát vyvrátené bludy, ale stále ich budú natriasať, sú zaspatí v nenávisti a zlobe, od tej posmeškárskej špiny typu kováč, Štefanovičová sa nikdy pravdivej knihy nedočkáme. Hlavne že týchto parazitov platí štát, pričom sú ešte škodlivejší ako cigoši alebo vláda.
    eštebácko–udavačskí pavedci smrdia ako samozvaný najvyšší etalón vedeckosti ešte od boľševických dôb, opakujú jedinú možnú marxistickú cestu ako si vysvetľovať dejiny a škrečia ak niekto narúša ich božstvá. Starci sú už neprevychovateľní, treba ich spláchnuť.
    Ak už natoľko drzo sa snažia komentovať deje a činy ľudí, ktorých nepoznajú, čo im oni priamo povedia keď sa s nimi stretnú, na všetky tie ohovárania a výsmechy, pohŕdanie, zatrieďovanie ich podľa vlastných predstáv o jazyku, národe, s ktorým nemali nič, pretože človek je nesmrteľný a k tomu stretnutiu naozaj dôjde, alebo čo samotný Boh, ktorý pozná skutky aj myšlienky dávnovekých ľudí aj „historikov“ čo sa snažia ich „pochopiť“, skôr zadupať, čo On na to povie? „historici“ nepoznajú Boha, takí sú čisto vedeckí, neveria, že bude súdiť každé ich slovo, to oni spupne by chceli Boha zaškoliť v dejinách. Takých pyšných niktošov je plné peklo, a tam zúfalo vreštia, smutný pohľad, ale bol to len ich výber, odmietli Boha, pravdu a sú dole, a opäť je to len Boh, ktorý môže im v ich pekelnom trápení uľahčiť. Napriek ich ľudskej zlobe. Ak „historici“ sú pri svojich temných učiteľoch, tak nech si vezmú dole aj ich bezbožné brožúrky, pretože to je naozaj neuveriteľné, že oni desaťročia kvília dole a popritom ich spísané skutky, aj za ktoré sú dole naďalej vymývajú mozgy tým hore. Tí otravujú ľudí ešte aj po smrti, sú večným prekliatím a hlupák je ten čo im verí, a verí lži ak môže uveriť a spoznať aj pravdu len preto, že je zlý.
    Pavedci klamú, to je ich prirodzenosť a sebazánik, ale pridružujú sa k nim všakovakí zakomplexovanci trpiaci na menejcennosť, pretože treba jasne uviesť, že sa jedná o nevýrazné osoby, ničím sa nevyznačujúce, nad priemer spoločnosti sa nedvíhajúce, závistlivé a zákerné, isteže oni sami hodnotia podivne aj osoby, ktoré zaraďujú do rovnakej skupiny, ku ktorej sa sami hlásia, napríklad ekonomických kategórií ale teraz uvádzam to čo oni rozumejú pod „národom“. Malý človek potrebuje veľkosť, preto vyhľadáva lživé knihy, aby mu stúpalo ego, sám nemá so skutkami nič, ale aký vie byť on hrdý, a druhých, čo nepatria do jeho kasty ponižovať, všetci tí pseudonacionalisti sú úplní paraziti, ak si myslia, že to je ich minulosť, tak prečo nekonajú skutky minulosti? Prečo nerozprávajú jazykom predkov? Prečo kradnú minulosť, ktorá ani nebola nikdy ich, ak dnes oni popierajú všetko čo bývalo v tých epochách živým? A prečo si namýšľajú, že ak patria do nejakej grupy sú viac ako ktokoľvek iný mimo ich sekty? Klamstvo, na čom sa podieľajú pavedci, a pridáva sa nenávisť, seba chvála a urážky ostatných, niekoho priraďujú k vlastnej sekte a už sa malí ľudia vidia ako šéfovia, ktorí budú učiť svet.
    Lucifer nielenže bol najžiarivejším anjelom, ale toľko toho skutočne vykonal, že niktoši si to nevedia ani len predstaviť, bol najkrajší, ľudia oproti nemu sú škaredí ako zlo, je nesmierne múdry, nímandi oproti nemu sú na smiech, a napriek tomu ho Boh zavrhol, lebo sa stal pyšným a vzbúrencom, ktorý Boha odmietol, napriek tomu že ho aj videl a plnil jeho príkazy.
    Ak bol vykopnutý najlepší anjel, aká mylná je cesta tých, čo ho nasledujú, opakujú jeho lži, spisujú ich a iným sa posmievajú? Hádam „historici“ ešte majú v sebe aspoň čiastku pokory. Trestu sa utiecť nedá.
    publikované: 17.01.2011 21:44:02 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. falšovanie histórie súvisí
    vždy s menejcennosťou, pretože sám závidí dielo inému a chce ho okradnúť a zabiť, jemu už natoľko šibe, že uveril, že tvorcom je osobne on a len si ho chce vziať späť. Zároveň trpí nedostatočnosťou logickosti, voči jednému, bohatšiemu ako on sám sa podlizuje a inému už hrozí a cíti sa voči nemu nadradený, opovrhuje jeho chudobou, akoby táto materialistická trapošina niekoho extra zvlášť zaujímala.
    Závidia bohatstvo zhnitého západu a posmievajú sa tým čo sú chudobnejší od nich, čisto hmotárska zúrivosť, a veľmi rozšírená, nielen za hranice ale aj vo vnútri spoločnosti. Sockári sledujú štátnu štatistiku na hlavu, a iných obviňujú so sockárstva.
    Potom sa pridáva aj pohŕdavosť v „národnom“ duchu, nielen že sú označení za chudobných, ale že tá chudoba súvisí s ich rasovo–genetickými predpokladmi, teda sú dedičnými žobrákmi a socky sa im posmievajú. Alebo si prečítajú lživé knihy a už sa prehlasujú sami za veľkých vojvodcov minulosti, tvorcov kultúrnych cenností a iných majú za primitívov.
    Sú to blázni, len slepo sledujú židov, ktorí očakávajú príchod antichrista v čase ktorého získajú bohatstvo sveta a títo štváči rovnako, ich žriedlo, ktoré ich napája je pahltnosť a skupánstvo. Sú to úbohé existencie.
    publikované: 17.01.2011 22:06:58 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. No iste,
    su autori, napr. kobercov alebo minci, ktori sa daju unasat fantaziou.
    Levashov je ateista, tak chapem, ze niekto s nim nesuhlasi.A neviem, nakolko spolahlivo pracuje s faktami a nakolko s tuzbami. Zaujimave je, ze napisal viac knih, s nazormi na vesmir, vznik zivota, prirodne zakony, ludstvo..., ale zakazali mu akurat historiu Ruska. Akoby stupil na nieci otlak.

    Chelemendik prave uverejnil text:
    Niektorí vedci sú toho názoru, že práve súčasné územie Ruska mohlo byť kolískou európskej civilizácie
    ýborne zachovaná kostra 20-ročného človeka bola pochovaná na brehu Donu na Markinej hore pred 30-tisícmi rokmi. Ukázalo sa, že tento starodávny človek patrí svojím genetickým kódom k haploskupine U2, ktorá je v rámci súčasného obyvateľstva planéty veľmi zriedkavá, hoci v Európe je zastúpená viac než v iných častiach sveta.
    publikované: 18.01.2011 00:07:28 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ten pochybný sudík
    zakazuje lebo sa nechce veriť v cholokaust, kto neverí v cholocholo na toho vyšleme židoboľševikov, my vás naučíme veriť v cholo a jeho prorokov ako Wiesel čo prežili len zázrakom strašné cholocholo, trpeli len preto, že nosili semitské tváre, semitské mená, a pre semitské rozhovory, ešte aj keď za vodcu bojovali v nemeckej armáde, aj vtedy ich stíhali mimoriadne mučiť, a osobitne vtedy keď spoločne s nácko kamarátmi zabíjali barbarov na východe, aby nadviazali na ozdravnú civilizačnú prácičku rodných, aj ideologických bratov, ale len pod hrozbou smrti, cholovia nie sú schopní zabiť, hrozivé je pre nich i len pomyslieť na tie počiny, trápia sa pri pohľade na zabíjanie, a zlí antisemiti píšu nepekné knihy, nevedomých gójov treba poučiť o krásach židovského charakteru, znemožniť, aby sa ďalší podozvedali nepravdy, čo by mohli rozšíriť klebety o dobrých ľuďoch. Čítajte krajšie knižky od osvedčených autorov, najmä tých precitlivelých, tak pôvabne sa vedia dojímať nad rozprávaniami partizánov, nie, omyl, utýraných v táboroch smrti.
    úpadok a rozklad árijcov dovoľuje psychicky narušenej skupine vnucovať preludy, mýty o holopodvode a iné hlúposti, sprostí gójovia príjmu aj antichrista, kráľa všetkých vrahov, presne toho, za príchod ktorého si trieskajú židia lebene. A vtedy prebehne ozajstný celosvetový holokaust.
    publikované: 18.01.2011 00:42:57 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. k prvému odkazu
    nezmyselnosťami som nemyslel úvahy o Petrovi, ale staroveké záležitosti, alebo spájanie Rusi, Prusi, Etruskov, ktorý sa tak sami nenazývali, nemožno písať štýlom, z ktorého sa pavedecká lúza vysmieva, treba ich rozmlátiť pravdou, nie bájkami.
    publikované: 18.01.2011 01:01:21 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Fon
    riznam sa bez mucenia, nie som odbornik na historiu. V poslednej dobe sa objavili nejake info, aj o Etruskoch. Ich doteraz nerozlustene pismo sa vraj da citat, ak pouzijes ako zaklad slovanske jazyky, najblizsia je chorvatstina.
    http://www.novadoba.estranky.cz/clanky/svet-kolem-nas/novilarska-stela-a-stehovani-narodu-i.html
    http://www.wmmagazin.cz/view.php?cisloclanku=2011010001

    Mozno su to vymysly, mozno nie. Nedavno nejaky nas historik hovoril,ze v Taliansku vznika skupina vedcov, ktora pod tarchou dokazov genetickych vyskumov zacina prehodnocovat historiu Europy, jej dlhodobeho osidlenia.... Ten historik povedal, ze napriek ponuke a predchadzajucej spolupraci, ucast akychkolvek slovanskych vedcov bola odmietnuta....

    A teraz dufam, ze mi to tu nevyhodi 3x, kedze to tu davam 3.x

    publikované: 18.01.2011 09:07:36 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. len aby ste túto prču, priatelia, náhodou neprehliadli
    publikované: 18.01.2011 15:34:23 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. skúsim, N
    ale vtedy ešte neboli maily. Vďaka tomu však vzťahy pevnejšie.
    skeptický Arton, na každom šprochu pravdy trochu.
    http://www.whatdoesitmean.com/index1439.htm
    čo to znamená? Jeden trimester skončil, ďalší začína. Rok 2011 bude 8 z 10. Nemusíš veriť, zažiješ.
    publikované: 19.01.2011 08:36:35 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. snake,
    tento link sa mi javí triezvejší ako ten tvoj: http://www.osel.cz/index.php?clanek=5480
    publikované: 19.01.2011 22:36:54 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. sinuhe
    je triezvejší, iste. Ale ani jednému neverím. Pravda býva, ako zvyčajne, niekde uprostred. Niekde, tam vonku :-)
    publikované: 20.01.2011 08:35:12 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Placenta.
    Jedno je isté, každá doba je tak tupá, že často už za sto rokov sú jej základné svaté pravdy len na smiech. Prípadne sa tak stáva aj zo dňa na deň.

    A rovnako je isté, že ludia, ktorí hladajú bližšie pravdu, sú vystavení takým tlakom, a/alebo sú motivovaní takým stresom, že sú najčastejšie naozaj dosť ... no, neortodoxní:)

    Chcel by som, okrem nového predvedenia, ako všetko ovládam,) pripomenúť jednu myšlienku:
    Nebudte naivní a nehladajte príčinu zla v nejakých ludských skupinách - satanovej sekte, iluminátoch, bolševikoch, nacistoch či židoch.

    To je príliš optimistické.

    Zlo je univerzálne a ktorákolvek z konkrétnych ludských skupín kanibalov a ničitelov sveta nie je príčina, ale len jeden ďalší SYNDROM choroby.

    Choroba je homo sapiens sám o sebe.
    Preto ho treba prekonať, oslobodiť sa už postupne od tejto v podstate už pomaly zbytočnej formy, od tejto špinavej krvavej placenty.
    publikované: 20.01.2011 10:42:21 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Snake eater,
    tie stránky obsahujú všetko.
    Nerozumiem celkom, čo zažijem?

    Ak mi tie stránky predovedajú biedu, hlad a smrť (spolu s milonmi), tak to je ako predpovedať vačšine, že nevyhrajú v športke.)
    Také predpovede sa takmer vždy splnia.

    Keď sa nad tým tak zamyslím, tak som za celý život nezažil žiadnu poriadnu biedu, o hlade nehovoriac, nik ma nezmlátil a nemal som nič zlomené (až na lavý palec).
    Ale kedže som filozof, mal by som azda zažiť všetko možné, nie?

    Ergo, buď majú tie stránky pravdu, alebo budem musieť odísť niekam ... napríklad do Číny :)

    Alebo do Ameriky? :)
    publikované: 20.01.2011 10:57:24 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. N
    Keltománia, sťahovanie národov, nemecké lži o dejinách slovanstva sú známe klamstvá zákerných nevedomých a kariéristických pavedcov. len zdôrazňujem, že treba písať prísne vedecké knihy, plné pravdivých prekladov, poznámkových aparátov, vysvetlení, porovnávaní, uviesť prečo klamári nemôžu mať pravdu a prečo napriek tomu ju neustále omieľajú.
    1 pravdivá kniha je dôležitejšia ako všetky klamstvá a predstavy dokopy, pravda žiari a klamstvá priťahujú len temné duše.
    Hlúpi starci židosatanského pôvodu, mnohí z nich zradcovia árijstva a slovanstva, ešte aj dnes veria, že v roku 1939 im hrozila smrť a nebyť odvážneho brita už by ich úkladní vrahúni dorezali, prečo sa im čudovať ak sú súčasťou sektárskej indoktrinácie spočívajúcej v pýche vo vlastnú významnosť a neprípustnosť trestu. Niekto vraj rozhodol o ich brutálnom zakilerovaní a potom sa dovalí niktoš z Londýna a vyslobodil ich.
    Veriť bájkam možno len pri úplnom utlmení mozgu ale čo už je vysvetliteľné židovskou paranojou, byť stále v strehu, lebo úlisní antisemiti nespia a chcú svoje závistlivé srdcia namieriť na úbohé nevinné deti.
    Ľudia uveria všetkému ale udržiavať akékoľvek lži nie je možné naveky, dokonca ani nemajú silu aby ich mohli premeniť na pravdu, lož je odsúdená už v samotnom zrode aj s jej nositeľom, preludy sú iba chiméry, môžu vymyť aj celý svet ale tým sa nestávajú pravdou.
    publikované: 20.01.2011 20:42:05 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Treba sa držať faktov
    Základným faktorom ludských dejín je človek. Jeho kvalita, kvalit apopuláciií je ten najzákladnejší faktor a podstatná vec, nie náhodné udalosti, bitky a jednotliví vládcovia.

    Preto nám rozvoj DNA testov slubuje realne faktz tej podstatnej, biologickej historie.

    Súhlasím s tebou, Fon, že históriu sveta písali Západniari a tak naozaj do velkej miery nezaznamenali či zámerne zničili historiu Východnej Europy, historiu indoeuropskych národov okolo Čierneho Mora, severnej Indie aj oblastíi dnešného Mongoska až po Čínu.
    To všetko je zabudnuté a odmietané. Napriek objavom tzv. Tocharských národov, Arijcov v dnešnej Číne, ktorí dosť nepasujú do klasickej histórie a tak sa v podstate ignorujú.
    Dnes sú tieto oblasti beztak osídlene buď austronézanmi z juhu, alebo rôznymi uralo-turkickými národmi.

    Čo sa týka "starcov židosatanského pôvodu" - okolo roku 300
    http://sk.wikipedia.org/wiki/Kon%C5%A1tant%C3%ADn_Ve%C4%BEk%C3%BD
    jeden diktátor menom Flavius Valerius Constantinus prakticky zaviedol ako svatú knihu celej ríše učenie o bohu, ktorý vraj lúbi a vyvoluje predovšetkým židov.
    Samozrejme, nešlo o náhodný čin hlupáka, malo to svoje ďalšie objektívne príčiny, ktoré ale nemá teraz a tu zmysel definovať. Podstatný je ten samotný nespochybnitelný fakt o ktorého význame nik nepochybuje - ale možno sa potom čudovať, že si táto sekta vybudovala za 1700 rokov zo Západu jedno svoje velké termitište?

    Konieckoncov, už vtedy používalii rovnaké sociálne metody presadzovania sa - všetci poznáme mýty o nedoknutelnom holokauste prvo-kresťanských mučedníkov. No nelutujte ich, chúdatenká, neopovážte sa oponovať ich presadzovaniu sa do všetkých mocenských funkcií štátu a ríše, keď tak trpeli.
    Čo to len pripomína, že.

    Nihil novi sub sole.

    A aj toto sme tu už písali.



    publikované: 20.01.2011 21:37:23 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Pravda vyjde najavo?
    Mne sa zda, Fon, ze niekedy ta pravda vychadza tak dlho, ze sa jej cela niekolkotisicrocna civilizacia ani nemusi dozit.

    Ja sa snazim dopatrat pravdy. Citam rozne zdroje,niektore dokazem ohodnotit hned ako spekulacie, blbosti, lzi, niektore neviem. Nie som odbornik a vadi mi, ze narazam na poprekrucovane"informacie".

    A kto napise tu pravu pravdivu vedecku knihu o tom, ako to naozaj bolo?
    Pozri,slovenski historici, tvoriaci 60-clenny vedecky ustav, za obdobie samostatneho Slovenska nepredlozili narodu nijaky novy vyklad jeho historie, nepripravili a nevydali nijaku novu syntezu slovenskych dejin. Iba prepisuju a opisuju. (to su priblizne slova prof. Kuceru). Riaditelom uvedeneho ustavu bol D.Kovac, ktory neurobil jedinu vyskumnu pracu zo slovenskych dejin, nevie citat pramene (latincina, starosloviencina, grectina) a co vypotil okolo sochy Svatopluka mi nedava nadej, ze sa dozijem nejakej pravdy na tomto poli.

    Zapad si robi podla seba, ako som pisala, slovanski historici ( tyka sa to hlavne Slovincov, ktori su v tomto vpredu) nie su vitani.

    Jedinci, ktori sa snazia vniest nejake svetlo, su zosmiesnovani, odsudzovani , zastrasovani , zakazovani. Pravdaze, nemusia mat vzdy pravdu, ale nijaky odbornik sa nepusti po tejto ceste - potvrdit alebo vyvratit ich tvrdenie. Lepsie je sediet na zadku a robit copy, paste.

    Aj ked lzi nie je mozne udrzat naveky, tak rozhodne na velmi dlhu dobu. Mozno az na taku dlhu, ze pravdu uz nebude mat kto pocut.

    publikované: 21.01.2011 09:23:18 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Arton
    co sa ti v poslednej dobe stalo?
    Mas nejake pesimisticke obdobie (to video o konci a uvahy o homo sapiens) a to som na tento blog chodila nasavat nadej....

    Nevyvija sa to dobre, ale snad ma pravdu spominany pof. Kucera, ze spolocnost ako socialny organizmus netrpi syndromom sebaznicenia a poslusne stado sa vzburi,ked jeho podrazdenie bude take velke, ze zacne nicit vsetko okolo seba,lebo bude treba nastolit novy priestor, kde sa budeme citit lepsie.

    Sice o inom, ale hodim sem aspon jeden vtip:

    V Jeruzalémě se jedna novinářka doslechne o starém muži, který se prý modlí u Zdi nářků každý den dvakrát denně již po dobu mnoha a mnoha let. Novinářka se tedy vypraví na svaté místo a skutečně, starý muž se modlí u Zdi. Počká tedy, až skončí a pak k němu přistoupí:
    "Pane, jak dlouho se již modlíte u Zdi nářků?"
    "Tak asi 60 let," odvětí muž.
    "60 let? To je neuvěřitelné! A za co se modlíte?"
    "Modlím se za mír mezi Židy a Palestinci."
    "A jak se cítíte po těch 60 letech?" ptá se novinářka muže.
    A stařec ji odvětí: "Jak se cítím? Připadá mi, jako bych mluvil do zdi!"
    publikované: 21.01.2011 09:41:19 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. uz len strucne
    publikované: 21.01.2011 09:51:12 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. who is who
    publikované: 21.01.2011 12:33:19 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Máš pravdu, ale to je dvojznačné, N.
    Konieckoncov, vyjadril som (klasický) názor, že (možno) z ludstva vznikne niečo hodnotné.
    To je skôr výrazný optimizmus, nie? .)

    Nemôžem za to, že vzdialenejší optimizmus znamená pesimistický rozsudok pre blízku budúcnosť.
    Ale pri písaní týchto myšlienok na webe si pripadám, ako by som mluvil do zdi.
    publikované: 21.01.2011 22:41:06 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Zabery z archivov odhaluju co sa dialo v Palestine
    WHO WERE THE FIRST TERRORISTS IN THE MIDDLE EAST

    http://www.youtube.com/watch?v=vsDJ3YivBSA
    publikované: 22.01.2011 12:51:19 | autor: Gandhi (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. http://www.tv-program.php5.sk
    tak uz nemam zly sen lebo programy hladam cez

    http://www.tv-program.php5.sk

    john
    publikované: 24.01.2011 09:40:30 | autor: http://www.tv-program.php5.sk (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Dva problémy a cesta.
    Keď to pozrem sumárne, má ludstvo (momentálne) (iba)dva problémy:

    1. industriálna spoločnosť zrejme spotrebovala to, čo ju vytvorilu - energiu nazhromaždenú stovkami milionov rokov - a hrozí nie len, že pomaly vyhasne, či rýchlejšie skolabuje, ale možno aj to, že exploduje.
    Forma a rýchlosť nie je jasná, samoktý fakt kolapsu je ale istý.

    2. genetickú degenráciu druhu homo sapiens (respektíve absurdné preludnenie a to najme populácií, ktoré sa o seba nedokážu postarať ani v optimálnom prostredí a ich súčasná nadpopulácia prežíva len vďaka prepbytkom spoínaného industriálneho monštra.

    Tieto faktory, industriálny nádor a humanitný nádor, sa znásobujú, samozrejme.

    Oba tieto faktory majú vlastne jeden pôvod.

    A aj riešeniena na oba problémy je vlastne iba jedno.
    Dalo by sa popísať množstvom slov, napr. nízko energetická technika v rukách racionálnych, zodpovedných a prirodzene charakterných ludí ...- ale to všetko, vyjadrené jedným slovom, znie:

    Eugenika.

    Cesta prirodzenej kvality.
    publikované: 25.01.2011 08:27:17 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. neber si to osobne, Arton,
    ale toto posledné si pekne napísal, sám by som to nie oveľa lepšie.
    publikované: 26.01.2011 12:23:50 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Eugenika predsa prebieha,
    árijsko–turkickí židia zo satanovej synagógy vybudovali svoje panstvo nad tupohlavými gójmi, ktorým najprv museli pripomenúť ako ich otroctvo má byť chápané, aby sa v očiach gójov vnímalo ako sloboda a profit.
    Pohŕdanie a výsmech Bohu, zbožštenie majetku a jeho nedotknuteľnosť, všetok strach o stratu zamestnania ako najväčšiu pohromu, bezbožná zhýralosť a konzumentský debilizmus.
    To je svet zhnitých árijcov.
    publikované: 27.01.2011 00:56:41 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Buhehe, ty žiješ?
    Tiež si myslím, že som v tom príspevku vyriešil všetky zásadné problémy ludstva.

    Mohli ste sa spýtať aj skôr.
    publikované: 27.01.2011 08:37:38 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Fon, ty reaguješ velmi autenticky a poctivo.
    Sme sa zhodli:
    "aríjsko-turkickí židia" - aškenázi sú výtvor posledného tisícročia, teda relatívne novum, ich tzv. "satanova synagoga" je socialno-zamestnanecka kasta, cech.

    "zhnitý árijci" - kto by popieral, že robia chyby a strácajú, a že stovky milionov žijú v otroctve. Veď ale tovky milonov kaukazoidov, miliarda kaukazoidov, teda "arijcov", určite dnes nemá a nemôže mať zdravie nejakého malého nordického kmeňa.


    Čo sa týka tvojho slova "Boh" (kolko ludí, tolko bohov), nenapísal si nič bližšie,
    ale určite sa zhodneme, že "konzumný debilizmus" bráni luďom poznať absolútno.

    Veru, ako píšeš, treba si dať pozor, čomu človek zverí svoje nádeje, lebo nič existujúce na tomto svete nie je dokonale.
    Iba niektoré ideály ukazujú tým smerom.
    publikované: 27.01.2011 08:55:49 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Zaujímava grafika - mapa evolúcie (jednej vlastnosti človeka)
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:AverageIQ-Map-World.png

    Nie že by to predeterminovalo budúci vývoj spoločností. Ak zmeníme pozornosť na eugeniku, situácia sa môže vyvíjať pozitívne.
    Ak nie ...
    publikované: 28.01.2011 12:09:11 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Problemy a riesenia
    Zatial , v tejto "korektnej" civilizacii, nie je mozne ani nahlas poukazat na problemy a ich povod, co oddaluje kazdy pokus o napravu.
    Nakoniec, veci sa deju aj bez toho, ci to bude clovek riesit, alebo nie. Nastastie.
    publikované: 29.01.2011 10:35:15 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. sobotná chvíľka poézie
    A v ničom, chlapci, nebuďte takí skúpi ako
    v láske k človeku, podlému sluhovi,
    pánovi neznesiteľnému.
    Ona je pascou, do ktorej sa lapajú
    tí najlepší, do ktorej sa vraj lapil
    aj boh, keď chodil po zemi.

    Robinson Jeffers (úryvok zo zbierky Prirodzená hudba)
    publikované: 29.01.2011 11:09:47 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. naj
    všetko naj k Tvojim meninám, Ema :)
    publikované: 30.01.2011 10:37:54 | autor: ardhjuna (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. naokraj
    http://komentare.sme.sk/c/5741584/kto-to-bol-v-sprche.html vsimnite si najma tematicke foto s recnickou otazkou, na ktoru by sme mohli v tomto pripade odpovedat: P**u
    publikované: 30.01.2011 16:48:56 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Je tam napisane :
    Pravda oslobodzuje, to áno, ale nie táto pravda.

    Zas niekto diktuje, ktora pravda oslobodzuje a ktora je zakazana.
    Tesim sa na leaks o bankach.

    Kde v p**i je Ema ?
    publikované: 30.01.2011 17:07:45 | autor: Peter (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Problémy a riešenia.
    Áno, zatial nie je ani možnosť poukázať na problémy.

    Znova si človek spomenie na skúsenosti s krízou a rozpadom socializmu. Tam sa samozrejme tiež nedalo poukázať na realne problémy, presnejšie povedané, aj keď si neikto dodal odvahy a akosi sa dalo, nikto nepočúval, zaniklo to v rachote trivialít a blbostí - presne, ako dnes.

    Zaujímavejšia je ale aj iná analógia - vtedajší reálny socializmus vlastne nemal žiaden zásadný dôvod svoje problémy neriešiť , bola to len jeho zaslepenosť, iracionálna nechuť niečo zmeniť a strach priznať si svoju nedokonalosť. Analogicky: ani dnes nie je žiaden racionálny dôvod, aby si plutokracia nepripustila problémy a neriešila ich. Opäť je to len neochota priznať si svoju neschopnosť, priznať si, že súčasný systém nie je ani zďaleka "ten najlepší zo všetkých možných", ba ani to, že nedokáže premôcť ani prírodné sily ani prírodné zákony.

    Mentalita homo sapiens má proste svoje limity, v akomkolvek spoločenskom usporiadaní.

    A zasa sme pri riešení - aj tu najtrvalejšie a principialne pomôže len uzdravovať genetické štruktúry rodu homo sapiens - eugenika.
    publikované: 02.02.2011 12:37:20 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. netusil som, ze za americkym bombardovanim
    publikované: 02.02.2011 23:44:45 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. a spomedzi komentarov vyberame dnesne zrnko mudrosti:
    Guys! Don't be fooled. This may be just some PHOTOSHOP work by Chinese.
    What do you expect? A thief like China can build a Stealth Fighter?
    Nothing Chinese communists could invent or build, all they can do is to steal and cheat.
    publikované: 03.02.2011 01:09:48 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Len krátko k tým "čínskym komunistom"
    Myslím, že Čínania sami ten symbol červenej hviezdy komunizmu zahodia LEN pre to, lebo bude príliš západný.
    Ináč povedané, komunizmus sa v číne sprofanuje nie kôli výsledkom tam, ale kôli tomu, že to je prdukt Západu a Čína sa bude chcieť prezentovať -oprávnene- ako samostatná svojbytná kultúra a spoločnosť.
    publikované: 03.02.2011 13:07:27 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. zaujímavé čítanie:
    publikované: 04.02.2011 00:49:32 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. V podstate známe veci,
    ale briskne vyjadrené, odporučitelné všetkým (na nedelu ráno):

    abstraktum:
    Současná společnost v našem geografickém prostoru vytvořila velice důmyslný systém tyranie, který je obvykle označován jako svobodný.

    http://blisty.cz/art/57101.html

    Treba len dodať, že ešte nebol systém, ktorý by sám seba noznačoval ako trvalý-večný, a zároveň ešte nebol systém, ktorý by do sa skôr či neskô neprepadol do bahna a výkalov.
    Ten dnešný blázinec tam pôjde rovnako, možno s ešte väčším hrmotom, ako ktorýkolvek režim predtým.
    publikované: 06.02.2011 11:12:28 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Geneticke laboratorium Island
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=3293
    Ani geneticka uniformita nezabranila aby sa nestali koristou banksterov
    publikované: 06.02.2011 17:06:08 | autor: Olafsson (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Dámy a páni,
    nakoľko ema tu dlhšie absentuje, aby nám dodala podmety na premýšľanie, dovolím si do vašej pozornosti dať odkaz na jeden text, ktorý som prečítal na dúšok, a dal by som ho ako povinné čítanie nielen poslancom v parlamente, ale aj všetkým maturantom:
    http://petrmach.cz/jak-vystoupit-z-eu.pdf
    publikované: 07.02.2011 01:09:52 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. riadená sorta modrých boľševikov
    odmieta eú z dôvodu proamerických scestných predstáv celosvetového nehateného trhu bez obmedzení, k čomu v eú centralizme nenachádzajú veľké porozumenie, títo sluhovia nwo sú vo svojej podstate ekonomickí globalisti ako ich anglosaské vzory, jediné námietky mávajú čisto hospodárskeho charakteru, aby sami rozhodovali ako, čo a kedy, koľko vyrábať, o zarobených a nakradnutých peniazoch, nik iný ani ich vláda, ani eú, zbožšťujú si ako totemy nižšie dane a „slobodu“ aby ostalo viac prachov na hýrenie a žranice a budú všetci šťastní až kým nezdochnú.
    Čímže je ekonomická „sloboda“ a kam privádza? Rúti sa a hľadí výlučne na vlastný osoh, zameriava sa na najnižšie vášne pôžitkárstva, nakupovanie a ožieranie, drogových zúfalcov, feťácku špinu velebia za ich veľkolepé oceňovanie kvalitných výrobkov, tým že svoje ťažko zarobené peniaze vymenili za supertovar. Akí sú múdri spotrebitelia a zlý štát by chcel kontrolovať parametre výrobkov a obmedzovať výrobcov, narúšať ekonomické práva, tým napomáhať nezamestnanosti a biede a všeobecnému neúspechu hospodárstva.
    Ale Modrí švábi tých socialistov v Bruseli vymetú.
    Euroskeptici sú ako židoboľševické balvany čo rozvracajú a poburujú a pomýlia aj tých čo by snáď ešte mali trochu rozumu. Treba ich zahrabať hneď vedľa usa, eú a Izraela.
    Stavať domnelý odpor na ekonomickej báze je čistá židovina, dobrovoľné odovzdávanie sa satanovej synagóge, ktorá dôkladným prerábaním mozgov dosiahla, že vnímaný jediný rozdiel medzi ľuďmi sú prachy a pre ne sa budete navzájom požierať a závidieť a nenávidieť a vraždiť druhého.
    Rozliata mantra úspešne do zblbnutia opakujúca davom, že dotácie zakryvujú trh, vyrovnaný rozpočet, žiadne zadlžovanie, chceme žiarovky a nie veterné elektrárne, čo je americké je dobré a dobré je americké, čo si nevie zarobiť na seba treba zrušiť, šetrenie, privatizácia, štát nie je dobrý vlastník, ale aj veríme v holoholo a v buznov a hulíkov a kto ich nemá rád nech nevychádza na ulicu, a chcem zapáliť 7 ramenný svietnik zo štátneho.
    Náboženskí čarodejníci, teoretici im poprehýbali mozgy natoľko, že im dôverujú aj v čase, keď „záchranca“ im reže hlavy, aj na samom konci budú obviňovať Brusel, cigáňov, či aké bandy, že ich okrádajú a znemožnili im svetské radovánky.
    Eú sa rozpadne, aspoň rozdelí, nie pre víťaziace ekonomické blúznenia o nedocenení a neúcte k ruke trhu, ani rozklad neprebehne zásluhou ľudí, pretože tí si za svoju nevšímavosť diktatúru zaslúžia, ale bude to Božia milosť, ktorá roztrhá satanské európske monštrum a na krátky čas a len pre niekoho, aj proti jeho vôli udrie a vytvorí sa systém časovo ohraničený aký si Boh želá, a je snáď jasné, že modrá lúza bude vrešťať proti novej vláde ešte väčšmi ako proti Bruselu, modráci totiž sú súčasťou dnešného režimu, tak ako každý kto ho odmieta rozbiť od základov.
    publikované: 07.02.2011 04:12:11 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. a tento poznáte?
    z dnešného sme:

    Bývalý americký minister obrany Donald Rumsfeld ľutuje, že po prevalení sa kauzy americkej väznice Abú Ghrajb v Iraku neodstúpil. "Pre krajinu by to bolo lepšie," povedal v utorok v rozhovore pre televíziu ABC. Šlo o prvý televízny rozhovor s Rumsfeldom, odkedy v decembri 2006 odišiel z verejného života.

    "Bola to pre našu krajinu nesmierna hanba. Zrazu sa prišlo na to, že s ľuďmi, ktorých zadržiavame, sa narába takýmto odporným, zvrhlým a otrasným spôsobom," hovorí Rumsfeld.
    publikované: 08.02.2011 12:01:55 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. problémy pribúdajú a riešenia ubúdajú
    publikované: 09.02.2011 08:59:29 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. ecce homo
    ludské schopnosti na úrovni doby kamennej nie sú žiaden zázrak

    bonobo komunikuje, zakladá a udržuje oheň .... stojí za dopozeranie do konca.

    http://www.ted.com/talks/lang/eng/susan_savage_rumbaugh_on_apes_that_write.html


    K tomu ale treba pridať:
    Kým tieto bonobá majú intelekt či schopnosti na úrovní tých, ktoré používali Tasmánski domorodci zaradení do rodu homo sapiens sapiens, je medzi nimi jeden zásadný rozdiel:
    tento druh primátov je charakterovo oproti druhu homo neporovnatelne charakterovo vyrovanenjši, umiernenejší a teda aj racionálnejší.
    Zákonite.
    Nezabúdajme totiž, že homo je vyselektovaný zabijácky bastard.
    publikované: 09.02.2011 13:34:35 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. uhlie, popol a diamanty
    aby sme sa ale nebavili stále len o starom blate a popole,
    dávam dva linky o zaujímavejších prípadoch, ktoré aspoň približne naznačujú neočakávaný rozsah tých dimenzií, rozsah tých možností a zmien, ku ktorým by bezpochyby malo vedomie na tejto planéte kráčať, prinajmenšom na začiatok.
    V tejto oblasti platí - k ničomu menšiemu, ako k tomu maximálne možnému, čo poznáme.

    Prvé video je síce skôr o koreňoch, z ktorých všetci vyrastáme, ale zároveň o mnohorozmernosti a skutočnej rôznosti"
    The Woman Who Thinks Like a Cow
    http://www.youtube.com/watch?v=46ycu3JFRrA&feature=related

    druhé je pekný príklad absolútnej lahkosti neuveritelného:
    Daniel Tammet - The Boy With The Incredible Brain
    http://www.youtube.com/watch?v=AbASOcqc1Ss&feature=related

    (obe videjká sú viacdielne, takže je to na nejakú tu hodinku)
    Prajem príjemné rozmýšlanie.

    PS. v tom druhom videu v poslednom dieli uvidíte, ako sa naučiť cudzí jazyk. Poučné.
    publikované: 09.02.2011 16:38:26 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Arton,
    citas mi myslienky ;-) len neviem odkial ...
    publikované: 09.02.2011 19:51:18 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. teda
    az na ten sposob akym by racionalizacia spolocnosti mala prebiehat. urcite nie tym iracionalno-ideologicko-nacistickym sposobom tj. eugenikou - derivaciou preosievania psenice a kukola tj. kultivacie (religioznej) kultury, pripadne micurinovskeho slachtenia fazole. mne je skor sypaticky racionalisticko-obchodnicky sposob usmernovania financnych tokov na zaklade presnych ekono-sociologickych analyz a monitoringu ekonomickych subjektov.
    publikované: 09.02.2011 21:21:25 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. martin
    to co zazivame v sucasnosti je popieranie eugeniky. Najviac na to doplaca biela a (do znacnej miery aj zlta) rasa. Popieranie prirodzenej (prirodnej) eugeniky, ktora mas formovala po tisicrocia a ktora v ostatnej dobe ladovej dala podmienky pre vznik bielej rasy. Biela rasa sa stava obetou svojho dovtipu (a bezbrehej domyslavosti casti jedincov). Jediny sposob je preosievanie psenice a kukola - to vedeli nasi predkovia, ale de facto to zabezpecovala priroda. To co opisujes ako tebe sympaticky sposob usmernovania je iba obyčajná májá (po slovensky blábol).
    publikované: 09.02.2011 23:24:30 | autor: S (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. To, čo píše Martin,
    "usmerňovania finančných tokov" - je podla mňa najprv alibistické dovolenie premnoženia sa akýchkolvek archaických populácii a následne ich zámerné vyhladovanie (až kým sa stanú zbedačenou nepodstatnpu lúzou).
    To je dosť kruté riešenie a spôsobuje to, čo vidíme okolo seba už od čias vzniku súčasnej plutokraticko-industrialnej spoločnosti - väčšina ludstva, ktora s ňou prišla do styku, žijú ako prasce. Často doslovne, a ak aj nie hygienou, ak aj nie biedou, tak určite mentálne.

    Toto nie je metóda hodná DOSTOJNEJ BYTOSTI.
    ( moderného človeka možno áno, ale dôstojnej bytosti určite nie)


    Ako píše S a vyššie tuším aj N - v prvom rade si spoločnosť musí prestať klamať o podstate problému a povedať o ňom pravdu.

    Aby sme si rozumeli - eugenika prebieha aj dnes, živelná eugenika je v každom partnerskom zväzku.... v každom postoji národa voči národu ... My tu hovoríme o tom, aby sa tieto realnosti zdvihli z iracionálneho kruto-emočného podvedomia spoločnosti do racionálneho vedomia.
    Ja viem, mnohí majú fóbie, vidno to aj na Martinovom druhom príspevku ( prirovnávanie človeka ku pšenici, fazoliam a samozrejme, náš starý dobrý ... pardon, zlý nacizmus nesmie zostať nespomenutý)

    Ak by súčasná industriálna spoločnosť vydržala, stačilo by znížiť volnú pôrodnosť na 1 dieťa a ďalšie len na základe doloženia genetického zdravia. To by bol program.
    Ona asi ale skonči v tejto forme na nedostatok oleja a tak sa eugenicko-dysgenické procesy zdramatizujú živelne.

    Tomu by sa malo predísť.

    Uznám, že mnoho ludí o tomto pohlade na vec ani nezavadilo, uznám, že mnohí nepoznajú fakty a argumenty, čo však neuznám je, že niekto, komu je to vysvetlené, to dokáže odmietnuť.
    Keď blúdiacemu na púšti ukážeš cestu k vode - a on ju odmietne - nuž, čo si zaslúži, to bude mať.

    Nemienim sa už zaoberať osudmi a antropológiou nepoučitelných.
    publikované: 10.02.2011 11:17:02 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. A teraz trocha z praxe, ako národy bojujú o prežitie
    http://de.wikipedia.org/wiki/Deutschland_schafft_sich_ab
    (našiel som v dnešnom Sme)

    Za pozoruhodné považujem tento detail:
    Bereits vor dem offiziellen Erscheinungstermin, dem 30. August 2010, war das Buch in Buchhandlungen zu kaufen. Sowohl die erste Auflage von 25.000 Exemplaren als auch die zweite Auflage von 15.000 Exemplaren waren am Tag nach dem Erscheinen verkauft
    publikované: 11.02.2011 07:28:09 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Arton,
    ty si tusim niekde uviedol, ze uz psychologicku prax neprevadzkujes. Z tohoto usudzujem, ze uz si starsi a
    - bud zacinas opat experimentovat
    - alebo, zial, "uz to nie je co kedysi"
    ---
    financne toky sa daju prirovnat k vodnej sustave tokov. su tam vytoky (pramene), stoky, sutoky, priehrady, protipovodnove uzemia... maximalne prietoky, rybniky, splavne useky, hospodarske prevodniky vodnej energie s urcitou efektivitou, campingy atd. Ako tato sustava vyzera v tej - ktorej krajine, nieco vypoveda aj o jej financnych tokoch. podla mna, v regulacii a hospodarskom vyuziti vodnych tokov exceluje Holandsko, Slovensko, zial, je zamerane na svatenu vodu.... (uvodne zapalenie si marisky, neodporucam ako spravny pristup)
    ---
    racionalisti su samostatna kultura, s iracionalistami maju neprazdny prienik iba v neslobode. musim vsak podotknut, ze zo samotnej podstaty su tolerantnejsi, vahavejsi, otvorenejsi a uvedomuju si, ze stav iracionality je v dospelosti stav nedobre vychovaneho dietata (povacsinou za vyznamneho pricinenia iracionalnej spolocnosti).. kedze vedia, ze iracionalne prostredie vdaka svojej obrovskej zakladni moze niekedy velmi prekvapit, su povacsinou pacifisti
    ---
    nieco o "nemeckej" (bavorsko - rakusko - ruralnej) (neo)kulture -
    http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Germany
    publikované: 11.02.2011 08:53:25 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Psychologická prax
    ak myslíš na to, že som interpretoval tvoje termíny, interpretoval som nie tvoju skrytú psychológiu, ale realitu Západu posledných storočí.
    Pychologická prax by bola, keby som tebe osobne chcel psychologicky pomôcť - čo ale nerobím. Chápeš ten rozdiel?
    Ináč, starší nie som, ja som každý rok mladší, ty nie?
    Ale nikdy to nie je, ako kedysi - našťastie, stále je to niečo nové, lepšie.

    Ty by si tiež možno kedysi skúsil racionálne popísať, ako tie tvoje "finančné toky" majú prispieť k eugenike - ale obmedzil si sa len na humor o vodných tokoch a svätenej vode.
    No dobre.

    S tým odstavčekom o racionalizme môžem súhlasiť. Akurát treba dodať, že každý iracionalista si robí nárok byť racionalistom. Svoj vlastný iracionalizmus dokáže totiž vnímať iba málo ludí, zväčša až po určitom tréningu .
    Ale prečo si to vlastne písal? .)

    Mapka na Nemecko je dosť tristná, to hej ... no, zvlášť ta vyrážka menom Berlin je dosť nechutná. Ale veď, ako som dal link, imunita ešte celkom nevymrela, organizmus sa ešte zachvieva životom.

    publikované: 11.02.2011 13:11:13 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. skusme z poloprazdnych ulic
    Pozsonyu nazriet do "crewded streets" Neva Jorku:
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=19712
    publikované: 11.02.2011 20:43:54 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. koment
    publikované: 14.02.2011 07:35:39 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. .
    publikované: 16.02.2011 08:10:50 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Dresden
    publikované: 16.02.2011 21:16:22 | autor: toto nezostane bez trestu (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Nezostane bez trestu?
    To sa dovalia dobrí sudíkovia a budú súdiť už odsúdené mŕtvoly?
    Alebo súdiť tých čo uvádzajú číslo 22096?
    Ak má pre vás zmysel súdiť, znamená že človek je nesmrteľný, potom musí byť Tvorca ľudí a ten si zákonite súdi po svojom všetkých a za každý zločin. Alebo tú prácu prenechal vám?
    Niekto sa nacucal na židov, britov, iný na Nemcov a trýznivo trúchli nad trápením vyvolených nadľudí, lebo ich bolesti sú najťažšie a prežívajúci
    hrôzu najdrásavejšie vykrikujú zdesenia.
    Na miesto sionacistického holohoaxu prichádza kult nacistického drážďanohoaxu.
    100 litrov je málo, chceme viac, my chceme najviac, 500 je vynikajúce číslo, krásne propagandistické a úderné, okrúhle, pretože sme číslo vymyslené ešte skromne zaokrúhlili nahor. Poďme si krásne napísať 300000 mien a s pátosom si ich prečítajme a vybudujme múzeá holoholo 2, alebo ich pristavme k vzlykotajúcim inštitútom pre, z východu vykopnutých znacizovaných ponemčencov a krátko predtým sa dovaliacich germanizátorov poľskú chamraď vyučujúcich kultúrnosť.
    Vy ste preživšie obete holoholo 2? Alebo ich potomkovia?
    Smrť môže dojímať, aj zarmútiť, ale cudzopasníčenie na smrti, aj to selektívne vybratých je vulgárne a oplzlé, priživenie sa na mŕtvych aby obhájili zločiny obľúbeného talmudonacizmu. O ten ide, vykresliť Nemcov ako obete, aj ich zabíjajú, aj vzali žranicu, bez príčiny.
    A čo tak obliehanie Petrohradu, na smoklenie nevyzývam, ale priznajte že úmrtie neznámeho Nemca vo vás vyvoláva nevyhnutnú podlízavosť, lebo strata Nemca je najhoršia pre budúcnosť ľudstva.
    publikované: 17.02.2011 05:24:21 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Zbombardované boli stovky miest,
    Drážďany sú len najznámejší a pravdepodobne najväčší masaker.

    Fon, tam bola vraždená TVOJA matka, TVOJA sestra a TVOJA dcéra.
    Na rozdiel od iných, toto bol REALNY holokaust.
    Na rozdiel od iných, o tomto sa v médiach nehovorí, preto o tom TREBA hovoriť.

    Na rozdiel od tej zdochliny s roztiahnutými rukami ktorá visí na každom kroku a čumi z každej ikony, ktorá vraj mala snať nejake hriechy sveta jediným svojím životom, tieto státisíce obetí sú reálne.

    Tak si uvedom, čo píšeš, pretože všetko zostáva zapísane v kauzálnom priestore, ktorý sa aj k tebe raz vráti a bude sa ťa pýtať na tvoje postoje a tvoje myšlienky.


    PS. Stalin chcel prepadnúť Europu presne ešte v lete 1941 a výpad Nemecka bola len jediná šanca ako zabrániť stalinizmu preniknúť do Europy, čo sa aj tak nepodarilo. Obete Rusov aj v Perohrade neboli zapríčinené len Nemcami, ale najmä ich bolševickými vodcami. A okrem toho, o obetiach Petrohradu pišťali židobolševici, presne tak, ako ty, Fon, vyše 40 rokov a pištia doteraz.
    publikované: 17.02.2011 13:16:28 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. základy civilizácie sú naozaj také:
    Civilization, as we know it, is largely the creation of psychopaths. All civilizations, our own included, have been based on slavery and “warfare.” Incidentally, the latter term is a euphemism for mass murder.

    The prevailing recipe for civilization is simple:

    1) Use lies and brainwashing to create an army of controlled, systematic mass murderers;

    2) Use that army to enslave large numbers of people (i.e. seize control of their labour power and its fruits);

    3) Use that slave labour power to improve the brainwashing process (by using the economic surplus to employ scribes, priests, and PR men). Then go back to step one and repeat the process.

    Psychopaths have played a disproportionate role in the development of civilization, because they are hard-wired to lie, kill, injure, and generally inflict great suffering on other humans without feeling any remorse. The inventor of civilization — the first tribal chieftain who successfully brainwashed an army of controlled mass murderers—was almost certainly a genetic psychopath. Since that momentous discovery, psychopaths have enjoyed a significant advantage over non-psychopaths in the struggle for power in civilizational hierarchies — especially military hierarchies.
    publikované: 17.02.2011 17:40:18 | autor: citát (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. uncontacted tribes
    publikované: 19.02.2011 10:57:49 | autor: dig on (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Jak, v p*
    Su vo voľnej prírode a su tak šťastná.
    Len občas treba v takzvanej civilizácii poobcovať s úradmi.
    publikované: 20.02.2011 11:28:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Unconcacted Tribes
    Tie miesta musia zostať nedotknuté. Pre tupcov posadnutých vlastným bachorom pripomeniem, že musia zostať nedotknuté v ich vlastnom záujme.
    A ak sa do tých nedotknutých oblastí budú pchať nejakí polodivosi s cieľom vyžrať ich, treba ich seknúť po prstoch. Keby USA neboli blbé ako piliny do vojenského matraca, angažovali by sa práve v tomto.
    publikované: 20.02.2011 17:06:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Sa ospravedlňujem za preklep
    Už som ako z jazykovo zmäteného Babylonu.
    publikované: 20.02.2011 17:09:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. oprava linku
    tak sa nam zmenil link a je pridana nova onlline hra ZERO , tak ak sa zadari tak sa Vam mozu splnit sny ;-)
    publikované: 04.04.2011 22:56:50 | autor: johnvenoven (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. a tu je aj odkaz samozrejme
    aby som nezabudol tak v hre sa hra o 66666 Euro !

    http://tv-program.php5.sk

    tak nech sa dari !
    publikované: 04.04.2011 22:59:36 | autor: johnvenoven (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Drzim palce
    Drzim palce
    publikované: 03.07.2011 14:10:53 | autor: misidd (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. zly sen
    no niekedy su aj dobre sny a po jednom som sa rozhodol ze spravim web receptov pre gazdinky a pomaly uz bude hotovy na stranke http://recepty.ajtu.sk
    publikované: 25.08.2011 12:22:08 | autor: recepty (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014