Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Paradoxy života

Pozor na sny!

Paradoxy života:

  1. Máme autá dosahujúce rýchlosti viac ako 200 km/h, ale na cestách máme povolenú max. rýchlosť 130 km/h.
  2. Aby pri takýchto rýchlostiach v prípade nehody bolo čo najmenej úrazov, konštrukcie karosérií sú masívne s rôznymi prvkami zvyšujúcimi bezpečnosť pasažierov, autá sú mohutnejšie a tak potrebujú silné motory.
  3. Pokiaľ chcete dodržať zákonom stanovenú rýchlosť na cestách, rátajte s tým, že spotreba pohonných hmôt pôjde hore a samozrejme i prevádzkové náklady.
  4. Zákonom stanovené havarijné poistenie, samozrejme povinné pre majiteľov áut, vychádza z parametrov motora. Výsledok – platíme vyššie poistky.
  5. Keďže nechceme zvyšovať spotrebu pohonných hmôt a skleníkový efekt v dôsledku vyššieho percenta emisií, musíme jazdiť rýchlo. Policajti nás zastavia, dostaneme pokutu a ušetrené peniaze na benzíne idú na pokuty.
  6. A keď máme šťastie a policajti nás nechytia, vlezie nám do cesty vodič jazdiaci podľa predpisov a bum, karambol je na svete. A plaťte mu škody.

Zhrnutie:

Chceme autá primerané našim cestám a peňaženkám. Chceme autá, ktoré sa dajú zaparkovať i v meste, chceme autá, ktoré nesmradia v zápche niekde na ceste a neotravujú nám vzduch. Chceme…………

Dŕŕŕŕn……

Budík, zadrnčal, vstávať ide sa do roboty. Fuj to bol ale sen, vraj som v petičnom výbore a vraj celoslovenská vzbura proti automobilkám. To sú ale sny. Čo ma potom, ja mám predsa kúsok do práce a chodím peši. Mňa to netrápi, a čo ma po tých, ktorí každý deň musia dochádzať aj desiatky kilometrov do zamestnania. A že im zrušia autobusy, no nevídali, veď sa to nejako vyrieši. Pozrite sa, zrušili niektoré vlakové spoje? Zrušili. A vyriešilo sa to? Vyriešilo. Tak čo sa bojíte. Ja sa idem obliecť a fujaz do roboty.

Bodaj ho aj z počasím, už zase leje, ako by bolo dobre mať autíčko.


Zamyslenie | stály odkaz

Komentáre

  1. Pekne vypointovane.
    Kym sa nevymysli bezpecny a hlavne ekologicky sposob dopravy, nebudem sympatizovat s automobilovym priemyslom.
    publikované: 01.01.2005 16:09:45 | autor: Spirit (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014