Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dočkajú sa seniori nápravy od vlády ?

...Kde sa podel ten 1,75 až 1,70 milióna chýbajúcich obyvateľov ? Toto pán predseda vlády ani minister obrany už nevysvetlili. Tak ja si myslím, že preto, lebo s deťmi do 10 rokov a seniormi nad 65 rokov asi od začiatku nerátali.

Fiasko nenastalo. Celoplošné testovanie sa vraj vydarilo, ale je to skutočne tak ? Ešte v piatok 30.10.2020 nebolo bežnej verejnosti známe, čo dá ÚVZ do svojich vyhlášok ohľadom obmedzení od 2.11.2020. Mám na myslí tzv. slobodu pre tých, čo budú mať výsledok testu negatívny. A naviac, niekoľko dní pred začatím testovania, ministri aj predseda vlády masírovali verejnosť vyhláseniami, že seniori nad 65 rokov by nemali ísť na testovanie, lebo veď aj tak sú už väčšinou len doma. Dokonca, 31.10.2020 v prvý deň testovania, sám premiér Matovič prosil týchto seniorov, keďže odberné miesta boli preťažené a na mnohých miestach boli dlhé, niekoľkohodinová rady, aby radšej ostali vo vlastnom záujme doma a neriskovali prípadné nejaké ochorenia tým, že by museli čakať v týchto radoch.  A nezabudol podotknúť, že seniori by mali byť chápaví a mali by dať prednosť pri testovaní ľuďom, ktorí chodia do práce. Áno, je pravda, že v nedeľu, niekedy okolo obeda už pripustil, že seniori, ak chcú môžu sa ísť dať otestovať, lebo už sú odberné miesta skoro prázdne. Neviem, koľkí seniori to počuli, koľkí to využili, ale fakt je ten, že zrejme väčšina z nich, sa aj pod vplyvom takýchto mediálnych výstupov, rozhodla na odbery neisť. Veď boli dobrovoľné !

A div sa svete. Dnes 2.11.2020 si nato z politikov, už vôbec nikto ani nespomína, lebo všetkým tým občanom, ktorí nemajú „glejt o slobode“ podľa slov ministrov, hrozia pokuty, ak by napr. chceli ísť na cintorín, do kostola alebo nedajbože do kníhkupectva kúpiť si knihu. Preto sa pýtam, čo je to za spravodlivosť, ak seniori zato, že fakticky umožnili pretestovanie všetkých, čo tie glejty potrebovali, aby sa mohli dostať do práce a so svojimi deťmi do školy, dostanú za odmenu pokutu, ak by išli tam, kam môžu ísť všetci s certifikátom ale aj deti do 10 rokov, ktoré tiež na testovanie nemuseli ísť ?   To bol taký problém napísať, že títo seniori ako aj deti do 10 rokov, ak nie sú v karanténe na COVID – 19 certifikát nemusia mať ? Alebo na druhej strane jednoznačne, od začiatku vyžadovať, že  sa na seniorov nebudú vzťahovať žiadne úľavy, a musia mať taký istý test ako ostatní občania, starší ako 10 rokov.  

Viete, na zasmiatie vyjde na jednej strane preveľká starosť o seniorov ako ohrozenú skupinu ľudí napr. tým, že v obchodoch majú prednosť v nakupovaní od 09.00 do 11.00 hod. Alebo vtedy, ak sa hodia nato aby pasovali štatistiky. Všimli ste si, čo povedal predseda vlády. V sobotu a v nedeľu sa otestovalo 3 625 332 ľudí ale predpokladalo sa, že by to mohlo byť 3,75 až 3,8 milióna ľudí. No Slovensko má niečo okolo 5 a pol milióna ľudí.   Kde sa podel ten 1,75 až 1,70 milióna chýbajúcich obyvateľov ? Toto pán predseda vlády ani minister obrany už nevysvetlili. Tak ja si myslím, že preto, lebo s deťmi do 10 rokov a seniormi nad 65 rokov asi od začiatku nerátali. Na druhej strane, miesto toho aby to vláda ocenila, tak ich chce teraz, za ich dobrotu, vlastne trestať tým, že ich drží podľa mňa v zbytočnej a nezákonne, sprísnenej izolácii. Samozrejme, že mám na myslí tých seniorov, ktorí nie sú pozitívni na COVID – 19 a nebola im už predtým nariadená karanténa, ale „iba“ neboli na testovaní, lebo si to tak priala vláda !  Príjemný deň praje doko.


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. I ty Brute?
    čo je to za spravodlivosť,... volá sa to Covid19
    publikované: 05.11.2020 20:09:16 | autor: František Mirec (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014