Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

No pasaran!

... alebo US boj proti terorizmu na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí

V roku 2001 sa začala rekonštrukcia Hviezdoslavovho námestia medzi Slovenským národným divadlom a Morovým stĺpom na Rybnom námestí. Rozpočet na rozsiahlu opravu najkrajšieho bratislavského verejného priestoru bol približne 65 miliónov korún. V máji 2002 bola rekonštrukcia ukončená a vypeknené námestie, ktorého história siaha do 18. storočia, slávnostne otvoril starosta Starého mesta (o rok neskôr už primátor Bratislavy) Andrej Ďurkovský. Radovalo sa tam v ten deň asi 15 tisíc ľudí.

Ako však po 9/11 všetci vieme, terorista nespí a 24/7/365 nemyslí na nič iné, len ako ublížiť USAmanom šíriacim po svete demokraciu a slobodu. Ublížiť im kdekoľvek, napríklad nielen v Iraku, ale napríklad aj v malej prdeli na rozhraní strednej a východnej Európy s krycím menom Krásavica na Dunaji. I rozhodli sa USAmani, ktorí na tú smolu sídlia práve na Hviezdoslavovom námestí, že sa budú aj v tejto podkarpatskej diere účinne chrániť.

Najskôr mal byť trojmetrový plot. Pamiatkari požiadavku ambasády na povolenie výstavby plota zamietli ako úplnú hovadinu, ktorá zlikviduje atmosféru námestia. Lenže "pravicová" vláda rozhodla, že majú svoje stanovisko prehodnotiť.

Proti stavbe plotu sme protestovali. Aj verejne a aj ja. Vyjadriť nesúhlas pred ambasádu neprišlo tých 15 tisíc ľudí, čo sa tešili v máji 2002 na slávnostnom otvorení vynoveného námestia a neprišiel ani pán Ďurkovský. Aby si nepokazil kádrový profil asi. Bolo nás protestujúcich zopár a na každého pripadali traja reportéri. Vtedy som si definitívne uvedomila, že sa ľudia boja. Ako za komančov. A možno viac. Lebo sa boja v situácii, kedy by sa podľa oficiálnych kecov o slobode a demokracii nemali oščiadzať vyjadriť svoj občiansky postoj. Navyše k takej apolitickej veci, akou je zohyzdenie námestia, ktorého opravu sme si zaplatili. A predsa: neprišli. Možno ich to nezaujíma, ale podľa toho, ako flflú po krčmách, nie je im to až tak egál. Fakt ako za komančov. Frfľanie po krčmách a strach pred vyjadrením nenásilného občianskeho postoja, lebo čo keby dačo. Asi sem OSF, GMF atď. pumpujú málo vindier na proudžekty zamerané na skvalitnenie občianskej spoločnosti či čo.

Americká ambasáda však s Bratislavčanmi vyčúrala. Namiesto plota vznikla na najkrajšom bratislavskom námestí ohavná plastová búda a Američania zasiahli aj priamo do priestoru námestia. Krížom cez celú jeho šírku namontovali dva pásy protitankových stĺpov. No pasaran! Robili to navyše presne uprostred minuloročnej letnej sezóny. Protitankové stĺpy zdvihli adrenalín nielen mnohým Bratislavčanom - obyčajným návštevníkom Hviezdoslavovho námestia, ale tiež odborníkom. Teda niektorým, lebo sú tu aj takí, ktorým môže USA osrať aj ich vlastnú obývačku a stále budú mávať pásikovou vlajkou a skandovať God bless USA.

 Ambasáda odkázala, že si s naším nesúhlasom s prznením námestia môžeme trhnúť. Demokraticky. Čiže bez ohľadu na pohlavie, vek, vierovyznanie a vzdelanie.

Nespokojnosť mnohých Bratislavčanov so zohavením de facto hlavného námestia primátor Andrej Ďurkovský upokojil frázami prevzatými od US veľvyslanca o údajnej snahe presťahovať sa. Jááj, šak my by zme sa aj presťahovali, ale blablabla. Pozícia ambasády v úplnom centre mesta je však prejavom prestíže, demonštráciou moci, a preto asi nikto neverí, že vôbec kedy vypadnú kdesi do protiatómového krytu za mesto. To skôr bude Staré mesto premenené na špeciálnu zónu s čekpointmi a primátor ani nepípne.

Okolo kauzy Hviezdoslavovo námestie bolo nápadné ticho, až na sporadické občianske vypenenia. Prelomil ho až Karol Sudor rozhovorom s US ambasádorom, v ktorom začal zostra: kedy sa mieni US ambasáda vysťahovať. Odpoveď stojí za prečítanie. Aj ďalšie odpovede na otázky týkajúce sa Hviezdoslavovho námestia.

Pome na tvár miesta.

Za chrbtom je Slovenské národné divadlo, vľavo protitankové stĺpiky a popri soche P.O. Hviezdoslava ďalšie. Tam sa začína pomyselná "safe" zóna US ambasády a končí tam vzadu pri NATO altánku (on má fakt na streche znak NATO). Pri lepšom zajastrení vidno pred altánkom pás čiernych stĺpov. 

 

 Nejaký inteligent vymyslel, že protitankové stĺpy vedľa baťka Hviezdoslava nechá US ambasáda obložiť granitom. Akože estetika. Vľavo je US ambasáda. Hej, tá s tou vlajkou za vysokým sivým plotom

A keby len to. Oni dali hore na každú dosku vyrýpať úryvky baťkovych básní, takže to celé dokopy vyzerá ako urnové pole.

 

Napríklad tam dali vyryť aj tento Hviezdoslavov veršík. Jeden by smiechot sa nezdržal, súc opeľený poéziou protitankového stĺpu.

 

Takto vyzerá námestie pred US ambasádou na ľúbivej vizualizácii predloženej verejnosti, aby videla nevinnosť úprav (vizualizácia prevzatá z Bratislavských novín). Vzadu sa nenápadne krčí - za plotom naplácaným na zeleno - plastová búdka, stĺpy na vizualizácii nie sú.

A takáto je realita. Vysoká búda a bolardy - protitankové zátarasy krížom cez celé námestie.US ambasáda je tá sivá budova v strede, plastová búda (pardon, prijímací salónik žiadateľov o víza) má hore nalepenú reklamu Autovízie - to je nejaké fasa podujatie, čo ambasáda aktuálne organizuje na pozdvihnutie úrovne domorodcov.

Bonus: altánok NATO, vpredu protitankové stĺpy. Idyla.

 

Zrekonštruované Hviezdoslavovo námestie malo symbolizovať to, čoho sa tejto spoločnosti za dlhé desaťročia komunistickej buzerácie riadenej zo zahraničia nedostávalo. Slobodu.

Realita však nepustí a Hviezdoslavovo námestie nechtiac symbolizuje, kam sme sa dostali.

(Fotografie sú z dneška)


Fotografie odtiaľto aj odhentiaľ | stály odkaz

Komentáre

  1. O svatej prostote
    Na zaciatku filmu Gladiator, tesne pred zdrvujucim utokom ohromnej presily rimskych legii na Germanov jeden z generalov povedal toto:
    "Narody by mali vediet, kedy su dobyte."
    V tom rozhovore pan velvyslanec sice diplomaticky, ale jasne tiez povedal:
    "Clovece, vy nechapete, ze ste dobyti a pokoreni?"
    publikované: 03.02.2007 18:27:28 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Arton -> Grigiriy
    Chcelo by to zopar demonstracii studentov, zopar zhnitych vajec priamo na fasadu a okna...

    Ale dnesni studenti sa bud boja Americanov viac, ako kedysi v 68 Rusov, alebo sa proste boja viac.
    Vseobecne.

    Asi si nevsimli, ze konieckoncov ani ti germani v spominanom filme sa nezmierili s dobytim ...
    publikované: 03.02.2007 19:01:17 | autor: -- (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. A keď už sme pri tom
    vyjadrovaní občianskeho postoja, tak to zbytočne neobkecávajme a rovno sa takto opýtajme: Kto z nás sa včera zúčastnil na tej online debate s tým zmrdom? Lebo ja hej, len som sa, ako inak;), neprebojoval do druhého, verejného kola. Asi by bolo bývalo vhodnejšie sa ho spýtať, či si po štání svojho superiorného imperialistického ftáka otrepe alebo skór vyžmýka. To by možno prešlo. Tak pevne verme, že bambasádor aspoň pochopil, že nie všetka Slovač sú honelníci, ktorí si nechajú permanentne srať na hlavu. Ale jeden dobrý vtip tam predsa len padol: "Viete, aký rozdiel je medzi USA a prázdnym kelímkom od jogurtu? V kelímku od jugurtu je viac kultúry..."
    publikované: 03.02.2007 19:59:40 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Čertvie, či si otázky vyberal pánko sám,
    alebo poveril sekretariát.
    Ten jan, otázka numero 2, bude asi popletený smutný Ján zo smetiarne. Nikto iný by nemohol povedať, že USA trpia "globálnou servilnosťou". Mrzí ho, že ešte nevybombardovali Mekku, serviláci.
    A ten ďalší v rade, Codeín, čo vyskakuje, že vraj Iračania nechcú demokraciu, ale Allaha, utekal rýchlo zmrda písomne a verejne ubezpečiť, že si o untermenschoch moslimských nič dobré nemyslí. Ako keď všelijakí Jasánkovci vykríkali pred vplyvnými súdruhmi o imperialistoch.
    A vôbec, načo tu o tom vypisujem.
    publikované: 03.02.2007 23:36:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. tak,
    to je presne to, co som tu svojho casu vo chvilkovom navale emocii napisal, a sice, ze tento skurveny system nepusti a my si tak akurat mozeme navzajom fukat do riti. vtedy AT cosi splietal o tom, ze ved az take nehorazne strasne to nie je, ale realita je presne toto tu...
    fakt, chvilami sa mi ani domov nechce vracat, fungovat medzi podobnymi trtmi a este sa aj snazit daco vtesnat do vymachlenych a vygelovanych lebeni ich ratolesti

    inak je v tom kruta symbolika: ujo Orsag luto penil vo svojich versoch proti svetovej vojne a dovolaval sa mocnym svojim hlasom barda slobody pre europske narody a aha ho, ako krasne to interpretovali zaoceanski erectusovia
    publikované: 04.02.2007 00:13:41 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. showhotel,
    citujem Ta: "chvilami sa mi ani domov nechce vracat, fungovat medzi podobnymi trtmi" ... Prosim Ta, kde to fungujes teraz? Ak tam niet trtov, tak ich asi iba nevdidis. Ak ale naozaj take miesto na zemi je, tak mi ho aspon v naznakoch oznac a ja sa tam vystahujem. Inak ostavam doma, lebo "Hic Rhodes, hic salta ..."
    publikované: 04.02.2007 00:25:56 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. No predsa aby si nás potešila
    ema;p. To že sa zrovna kvôli tomu počet škrupulóznych debilkov nezníži, ani z USraelitov sa nestanú žiadni mierumiliovní baránkovia, je myslím zrejmé.

    A si vyprosujem showhotel, aby si mi fúkal do riti! Takéto privilégium majú len plíživé prízemné vetry. Inak, tiež som kedysi veľmi dávno mal problémy tohto rázu, ale potom som si urýchlene uvedomil, že predsa žijem medzi "len" luďmi a bolo by nanajvýš nevhodném aby som sa extra kvôli nim ja zle cítil. Si radšej namiesto zaoberaním sa nimi trpezlivo počkám na to nové (nad)ľudské pokolenie, ktorého vznik tu pred časom predpovedal Grigoriy.
    publikované: 04.02.2007 00:38:07 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Dovoľ mi, aby som ti potriasol
    rukou Sinuhe. Človeče, kde si sa tak dlho táral. Už som si o teba začinal robiť starosti...
    publikované: 04.02.2007 00:41:13 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. to sinuhe
    nie je, vsade je to v podstate rovnake, ale predsa len som mal do isteho casu vacsie naroky na rodne hniezdo ;p
    aj tu vo west midlands maju drsnu prevahu luzri, ale uplne ineho razenia. a vsimol som si tiez, ze co sa tyka lokalnych problemov, aktivita je niekolkonasobne vyssia, ako u nas. sice, ako naposledy, ked zatvarali warwicku nemocnicu a stovky ludi niekolko tyzdnov pravidelne protestovali a boli toho plne miestne noviny, to nezabera, ale aspon ta snaha je sympaticka...
    publikované: 04.02.2007 00:52:51 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. to idar
    to je sice pekne, ze si to vyprosujes, ja s tebou aj trochu sucitim, co vsetko si musis vytrpiet, ale to je asi tak vsetko. nic to totiz nemeni na fakte, ze je to jedina aktivita v takto nastavenom systeme, ktora nam tu zostala - ked, samozrejme, nerezignujeme uplne a nezacneme sa venovat vylucne filozofii a umeniu ;p
    publikované: 04.02.2007 00:57:02 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. No jo,
    Angličáci sú z mála z tých, ktorých po doterajších dlhoročných skúsenosťami s nimi zo srdca, kvôli ich pretrvávajúcim koloniálnym praktikám, nemám rád, ale musím priznať, že som sa od nich aj čo to naučil. Napríklad to, ako niekoho dojebať bez toho, aby som čo i len trochul zvýšil hlas, alebo nedajbože povedal niečo škaradého. 'To keep countenance' sa tomu hovorí v jazyku ich kmeňa.
    publikované: 04.02.2007 01:06:42 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Tak keď už to je naozaj
    také zlé showhotel, tož ja ti teda radšej vyf.....;). Bude to príjemnejšie. Pre teba.
    publikované: 04.02.2007 01:11:18 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. idare
    prebohaziveho, co to za atmoska vladne u vas na slovensku? teraz sa tam uz fakt bojim vratit... ja ta celkom chapem, ze ta cela ta kauza okolo namestia rozrusila povedzme do nepricetnosti, ale vies ako, my sme tuna nieco ako noblesou, dobrym vkusom, britkym humorom ako aj vysoko nadstandardnym intelektualnym potencialom obdareni aristokrati. verim, ze chces stale patrit do tohto nasho kruzku. dam ti este sancu a prihovorim sa za teba u emy. myslim, ze aj ona bude mat pochopenie pre toto tvoje poklznutie ;p
    publikované: 04.02.2007 02:18:58 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. alebo vies co,
    mam lepsi napad: vyskusaj svoje kvality prevadzkovania blow jobu na bryndziarovi. aspon nam potom mozes porozpravat, ci je uz obrezany a teda echt proper sionista :p
    publikované: 04.02.2007 03:02:57 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Why the poet does not
    like mothers?
    publikované: 04.02.2007 04:57:02 | autor: theQuestion (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. No ak dobre vidím
    už sa na teba začína v tej potápajúcej sa ríši anglánskych masliakov niečo lepiť. Čoveče, ty sa so mňou neobozretne vyprávaš ako keby som bol nejaký tvoj podriadený, či čo. Jediné čo ťa ospravedlňuje je to, že sa zbabelo schovávaš za autoritu tunajšej šéfky, ktorú aj ja, ako si stihol vypozorovať, na tomto úzkom priestore rešpektujem, nicméně z dôvodov, ktoré tebe zostávaju skryté. Dobre ti vravím, nehraj sa ty s ohňom, bo náš spravodlivý hnev ťa neminie...
    publikované: 04.02.2007 05:23:53 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Kauza "warwická nemocnica"
    je jedným z mála dôkazov, že ľud britský si ešte zachoval kúsok zdravého úsudku, keď protestoval proti zatvoreniu psychiatrickej kliniky.
    publikované: 04.02.2007 07:32:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Homo sapiens?
    Nas svet je plny paradoxov, a kazdy, kto ma co len minimalny pozorovaci talent alebo objektivnu vnimavost potvrdi, ze v zivote sa stavaju veci, ktore unikaju akejkolvek logike a deju sa napriek vsetkym predpokladom, ktore teoreticky vylucovali aj najmensiu moznost ich manifestacie v materialnom svete.
    Ako priklad uvediem skutocnost, ze hoci ja som clovek bez akychkolvek ambicii alebo snahy vyniknut, nemam najmensiu tuzbu stat sa slavnym a vyhybam sa publicite a hlavne paparazi, bude mi v blizkej buducnosti udelena Nobelova cena. Okrem toho, ze som prvy Slovak, ktoremu sa tato vec stane, pre vas, ktori ma poznate z tohto diskusneho fora to bude velky dovod na hrdost na to, ze ste ma tu aspon takto virtualne poznali skor, ako sa o mne dozvedel svet.
    Nobelova cena mi bude udelena za to, ze ako prvy som zistil, ze svet, hlavne svet vedecky, zotrvaval niekolko storoci v omyle, ktory zahmlieval nasu schopnost vidiet a hodnotit spolocenske, historicke, socialne a politicke javy v ich pravom svetle, co sposobilo obrovske skody v evolucii nasho druhu, lebo nas pomyleny pohlad na seba samych pribrzdil nas rozvoj v miere, ktoru si dnes malokto vie realne predstavit. Moj objav je svojim dosahom vyznamnejsi ako objavenie elektriny, pochopenie gravitacie alebo kvantovej mechaniky. A nadovsetko je moj objav asi vyznamnejsi ako Brownov Da Vinci Kod.
    Zistil som totiz, ze Carl von Linne, suc clenom nejakeho maligneho konspiracneho spolku, zamerne a v snahe negativne ovplyvnit buduci vyvoj ludstva, totalne ho na niekolko storoci pozbaviac schopnosti realne sa hodnotit, vo svojej taxonomii na nakove svojej diabolskej nenavisti k ludstvu ukul vyraz: Homo sapiens.
    Homo "sapiens" sa po milionoch rokov evolucie na planete, ktora je mozno jedinym miestom v poznanom vesmire, kde existuje zivot, po evolucii plnej utrpenia, trpkych sklamani, uskali a nepriazne dostal do dneska, len na to, aby svoju pozemsku put prezil v nahanacke za pozitkami hrdla, zaludka, penisu a samozrejme este klitorisu (to pre politicku korektnost). Ako zmyslov zbavene zviera je homo "sapiens" schopny triedit vsetko a vsetkych len podla toho, do akej miery dany objekt podporuje alebo hati jeho snahu naplnit uvedeny zmysel jeho existencie. Znicil v tomto procese svojou pazravostou a sprostostou svoju planetu natolko, ze mu mozno zostalo nie viac ako sto rokov na to, aby to tu vsetko zbalil. A este aj teraz, ked jeho koniec sa zda neodvratny, podplaca tych, co maju otvorene oci a vidia skutocnost, aby klamali verejnosti a zamlcovali pravdu o realnom stave nasich veci. Homo "sapiens" namiesto racionalnej snahy odvratit hrozbu jeho zaniku este i dnes vklada obrovske materialne, financne a ludske prostriedky do konfliktov, ktore pramenia z tisice rokov starych bachoriek o vyvolenych bandach a zaslubenych chotaroch, v snahe vyzobrat si priazen od nejakej pochybnej "vseveducej" figurky, ktora nam vraj uz pred sestisic rokmi nariadila podmanit si svet a zabudla nam vtedy pripomenut, ze to podmanenie moze skoncit velkou katastrofou a nasim zanikom. Este vacsou tragediou je, ze tato figurka sa dodnes hra s ludstvom na schovavacky a uz tisicrocia sa miliony zabijaju v snahe dokazat jeden druhemu, ze ich vztah s figurkou je jediny spravny a bohumily.
    Tak, ako Carl von Linne sa votrel do dejin svojim podvodom, ja slavne vojdem do nich objavom jeho podleho klamstva a uvedenim do sveta vedy tohto noveho druhu: Homo idioticus.


    publikované: 04.02.2007 09:03:02 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. idare priatelu,
    aby sme uzavreli tuto nemiestnu, zahanbujucu a nas oboch (verim, ze oboch) nectiacu diskasssn, dohodnime sa na tom, ze, kedze mam evidentne moralne i intelektualne navrch, odpustam ti ako prvy s tym, ze od teba sa neocakava ziadna hlbsia sebareflexia ;p staci ked sa odteraz budes sustredit na nasou skolitelkou napisane texty, vyjadrovat zasadne k meritu veci (staci heslovito, na zaciatok nebudeme ocakavat ziadne zazraky) a pomaly pomalicky sa spolocnymi silami dopracujeme aj k tomu, ze budes pripusteny k vstupnym pohovorom do nashu 'nocniho klubu' ;)
    zatial ostavaj zdravy
    radok
    publikované: 04.02.2007 14:57:55 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. ema
    aby som trocha zmrazil tvoj trocha nemiestny optimizmus (boze ludia, co sa s vami deje?), musim podotknut, ze demosiek sa zucastnila napospol starsia a stredna generacia (u tejto len cast lepsie situovana), co jasne ukazuje na silny pragmatizmus zucastnenych: tunajsi dochodcovia, hoci ovela cipernejsi, nez ti stredoeuropski, mozno vedome, mozno len instinktivne citili, ze bojuju proti vlastnej eutanazii. a relativne silne hmotne zabezpeceni stredostavovci tuto akciu vyuzili na posilnenie vlastneho imidzu zaopatreneho a starajuceho sa lokalpatriota. nic hlbsie som tam nenasiel. ale mozno im len krivdim, fakt neviem...
    kazdopadne, nepomohlo nic, rovnako ako nic nepomohlo (toto sa obyslo bez novinovych clankov i protestujucich) zruseniu jednej z hajskuul na myton road (cesta spajajuca Leamington Spa a Warwick, znama krasnymi domcekmi a dalsimi troma skolami - jedna vyzera ako predloha tej herypoterovskej). teraz je pozemok vypratany od sutin, obohnany krasne vonajucim drevenym plotom a obrovskymi bilboardmi lakajucimi investorov kupit si pozemok
    publikované: 04.02.2007 15:08:24 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. ok,
    'nic nepomohlo ZACHOVANIU jednej...'
    obyslo/OBISLO
    to pre miestnych editorov
    publikované: 04.02.2007 15:14:16 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Tak sa mu to prihodilo.
    Manifestuje to cerstvy vyplod rannej stareckej demencie (Vopred sa ospravedlnujem, Grigorij, ak si svoj prispevok smolil celu noc). Konspiratori zase raz oklamali svet a podstrcili nam Linneho. Ale slovensky debunker No.1 to odhalil a vykrical do sveta. Sympaticky vyznieva pokus o demytologizaciu dejin, tentoraz nezatazeny mystikou viery v prichod nadcloveka. Co vsak prispevok radi medzi apokalypticke vizie sveta. Viem, nemozeme mat naraz vsetko. Ja len, ci veduca nebude kricat: "Kde je Uebermensch, man?"
    publikované: 04.02.2007 15:15:33 | autor: Illu Minat (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Idar, nazdar :-)
    chodievam sem pravidelne, ale viac citam, ako pisem. A trochu som bol aj mimo (napr. v Presove :-) . A kedze som utahany, tak aj dnes budem hadam iba citat ... :-)
    publikované: 04.02.2007 23:11:40 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Illu Minat
    ahoj, rada ta vidim. Si ako pramen cerstvej horskej pramenitej vody na tomto blogu. Nikdy ich nesplachnes, ale ja si ta vypijem na dusok :o)

    Ten plot pred ambasadou je oproti tomu co tam bolo doposial celkom vkusny. To rusenie Hviezdoslavovho namestia vynahradi ustretovost a sympaticki ludia na ambasade. Mam s nimi len tie najlepsie skusenosti :p
    publikované: 05.02.2007 01:13:43 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Nó iriska
    len aby ti tie hviezdičky a pásiky na spodnom prádle nezačali znenazdajky explodovať. To sa totiž pri tých ústretových luďoch občas stáva. A síce so železnou pravidelnosťou. To jedného neuchráni ani prokletě nízké íkvé, ani nadmerná dávka servility spojená s očarujúcou vypočítavosťou tvoriacou typický kolorit of ístern sloväkia.
    publikované: 05.02.2007 01:35:51 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. :o)
    ako presne si sa ohodnotil:o)
    Ako keby si mi to od ust odtrhol:o)
    ty mas este aj sebavedomie takeho preziteho esteraka:o)
    publikované: 05.02.2007 01:38:59 | autor: idarek (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Že som tak smelý
    čo je takého zlé na sebavedomí? Ten esterak bol asi preklep, že jo. To by bolo na NY pomery príliš rasistické. Skôr odhadujem, že sú tvojmu srdcu bližší eštébáci. Tých sa u vás vykotilo zo zemlianok teda požehnane, ako je všeobecne známe.
    publikované: 05.02.2007 01:51:48 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. A že si iris pri Aluminátovi akurátne
    na splachovanie pomyslela:p
    .
    Ale inak sú to krásne slová. Načim džavot barda Országha z protitankových stĺpov zošmirgľovať a tesať ich do kämeňa, Marína moja. Nech môžu bratislavské psy šťať na niečo hodnotnejšie. Keď už je teda reč o prameňoch.
    Zoberte si plot aj ze stĺpama do Jew Yorku. Zozbierame sa, my občania, na vyklčovanie a transport. Nám tu chýbať nebudú.
    publikované: 05.02.2007 07:42:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. zozbierajte sa ema,
    ak vyzbieras viac ako 5000 korun, daj vediet, seberem to aj na vlastnom chrbte :p
    publikované: 05.02.2007 12:18:17 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. mila iris,
    vdaka za priazen. Bol by som vsak nerad, keby si sa kvoli mne povadila s veducou.
    publikované: 05.02.2007 13:21:27 | autor: Illu Minat (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. mily Illu,
    ked ma naseru,vezmem im aj Hviezdoslava :p
    publikované: 05.02.2007 15:29:12 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. a k tomu pramenu...
    pamatam si na Hlas Amerikyzo 17 Novembra 89. To bolo este za starych dobrych casov, ked ste mali ineho nepriatela. Ale to bolo este skor, pred Novembrom? Neviem,pocuvali sme to sotcompravidelne. Raz tam odrecitovali jednu uzasnu basen. Tu to bude zniet smesne, ale bolo to o nejakej studnicke s cistou pramenistou vodom ako a zriedlu pravdy. Takze to sa mi vrylo nejako hlboko do duse, ale uznavam,tu to znie otrasne.
    A inak, ja nic neprdsteram a nikdy som nebola servilna. V Prahe som pravidelne chodila na USA velvyslanectvo listovat si vo Vogue a zakyvala som STB do kamery O). Takze nevidim dovod, preco by som nemohla teraz povedat, ze tam pracuju slusni ludia. Su fakt sympataci. Pred tyzdnom som sa vratila zo Slovenska. O svojich dojmoch pomlcim. Prvykrat mi chybala Amerika hned od prveho dna.
    Akto chce nech si trhne.
    publikované: 05.02.2007 15:37:37 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Nasrala som sa
    Ako vidite, mam sposoby, ako sellaacka, lebo som naozaj hruba a neokrochana sellaacka a chodim sem len robit formu, aby som tu mozno ulovila nejakeho chlapa. V nasej rodine sa slova ako nasrat, sracka, hovno a pod. pouzivali normalne a moj byvaly sa so mnou rozviedol, lebo robil zo seba fajnovku tvrdiac, ze ja som len muzatka, ktora hresi ako drevorubac a on si potebuje najst nejaku damu. Ja ani neviem, co je to dama.. Povedz Illu Minat nie som ja tvoj typ?
    publikované: 05.02.2007 15:43:56 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. boze,Grigorij,
    to ze mam decka som napisala specialne pre teba, aby si si pri pocitaci dal pohov. Opat si nesklamal.gadzko. :o)
    publikované: 05.02.2007 16:36:38 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. och,
    samozrejme mam aj manzela a dokonca sem 1 za mesiac nakukne.
    Takze si davaj bacha !
    publikované: 05.02.2007 16:38:37 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. som ocareny
    hehe, tento klub nadpriemerne nadanych a literarnym talentom oplyvajucich paranoidnych intelektualskych snobov sa mi mimoriadne paci :-)
    publikované: 05.02.2007 17:31:44 | autor: AIF (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Odmietnutie boli
    To bola ale studena sprcha, nieco ako splachnutie. Ked som sa uz nadejal, ze chytim nejaku naozajstnu damu s triedou (co na tom, ze je to sekndhend), taku ktora dokonca listuje aj vo VOGUE (to uz ano!!, clovek hned vidi klasu), dostal som toto. No bolo mi to treba?
    Jeden by sa z toho mohol aj ...
    Ale, to je uz moj osud, ja ked pridem na trh, to najlepsie je uz vzdy uchytene. (Ja som to, Iris, vzdy tusil, ze ty si nejaka uchytena.)
    P.S. Nechcem, aby to vyznelo ako skodoradost, ale ja naozaj gratulujem tomu stastlivcovi. To je prvy?
    publikované: 05.02.2007 17:33:06 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Vitaj, AIF a zaraď sa
    My sa už trochu poznáme zo starých čias zo smetiarne, ale pre istotu otázočka: ďalší vyvolený?
    publikované: 05.02.2007 17:46:25 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Iris, tu nikto nenadáva
    radovým pracovníkom ambasády. Tí musia držať zobáky hádam aj viac ako Bratislavčania zhnusení stavom námestia.
    publikované: 05.02.2007 17:50:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. ema,
    v prvom rade prijmi moje ospravedlnenie, ze som sem len tak vtrhol a svojou poznamkou narusil tunajsie suhlasne ovzdusie; v druhom rade prijmi moje ospravedlnenie za to, ze nahla potreba reagovat zatemnila moje zmysly a ja som zabudol svoju poznamku presnejsie adresovat: tykala sa casti reakcii cislo 3 a cislo 4. Rad by som vas vsetkych ubezpecil, ze za tym, ze idar nedostal odpoved na svoju otazku naozaj nestoja ziadne temne sily, ba dokonca ani skutocnost, ze odpovedajucim bol velvyslanec mocnosti pekelnych - ci ako ho nazvat, aby som zapadol. A dokonca ani len nemal moznost sam si otazky vyberat, co ostatne nemal nikto, pretoze isli v poradi, v akom prisli (sic!) A co sa tyka mojej identity, raz som sa tu uz v diskusiach nepriamo objavil a v blizkosti mojho mena sa vyskytli pojmy ako "obsrate vojenske bagandze" ci "neokon". S uctou, AIF ;-)
    publikované: 05.02.2007 20:01:17 | autor: AIF (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Fajn, AIF
    Do tretice sa v jeho blízkosti vyskytne výraz "skurvená arogancia US ambasády v BA."
    Po odpovediach Sudorovi ma reakcie US ambasádora nezaujímajú. Takých prázdnych rečí sme si tu za socializmu užili, až nám liezli ušami. Môžeš mu odkázať, že na rozdiel od US sitizenov máme SKÚSENOSŤ.
    Teraz sa preroluj na začiatok diskusie, prečítaj si celkom prvú reakciu a choď domov.
    publikované: 05.02.2007 20:45:46 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Mne sa náhodou iris lúbi
    A hlavne tá jej konzistentná viera (a adorácia však áno) v Jú-es-ej, ktorá jej vydržala toľké roky. Ktovie, či jej vydrží aj potom, keď jej deti prednostne rekrutujú do US army za účelom tretej svetovej. To aby dovandrovalci potvrdili, ako je to vlastne s tým ich patriotizmom. A možno ani to nepomôže. Aj takých sme už videli...

    Ja na zbierku neprispejem. Už som dal celú výplatu za explozíva. Ta keď už je na námestí taká pekná výzdova, nech sú k tomu ako doprovod aj nejaké kjút svetelné a gréjt zvukové efekty. Veď amíci majú pestrú a hlučnú zábavu radi, né? (Pozn. pre zodpovedného rozvedčíka SIS: do bol len žart zatál ty kokot, ale do výkazu do dať móžeš).
    publikované: 05.02.2007 21:09:58 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Idar, ty si taký skvelý parťák,
    publikované: 05.02.2007 21:45:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. A čo
    stojíš chrbtom, šak sa kukaj;p
    publikované: 05.02.2007 21:52:56 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. A len tak na okraj
    Esli by si celkom náhodou myslela (aj) na toho zmrda, bez obáv, aj meno aj ípečko aj šecko bolo úplne iné ako tu. A ja ani linky sem nerozhadzujem všade kde sa preťukám, ako napríklad taký ...., že áno. A vôbec, pásikavý úbor už máš?
    publikované: 05.02.2007 22:08:53 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. ema,
    ja doma som. A verim, ze tvoja reakcia bola len vysledkom rychleho a nedbanliveho preletenia mojej reakcie; inak by som musel pochybovat o tvojich schopnostiach porozumiet pisanemu textu. Nepisal som ani o jeho reakciach, koniec koncov tie nezaujimaju ani mna. A dokonca som sa nevyjadril ani k Starcelebratorovym stlpom. Pa, tesilo ma :-)
    publikované: 05.02.2007 22:20:45 | autor: AIF (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Pyžamo
    Možno ti budú rukávy krátke, ale keď ich vyhrnieš, nebude to vidieť.
    publikované: 05.02.2007 22:28:38 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. AIF, vliezol si nám
    do vážnej konverzácie.
    Tvoje pochybnosti ma nezaujímajú.
    publikované: 05.02.2007 22:32:50 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Čo, vyšlo už z módy?
    Babské handry nosím nerád, bo sú vyťahané na nesprávnych miestach. To si radšej poščám niečo od showhotela, ktorý práve o poschodie vyššie vo veľkom bombarduje zmrdáreň. Určite má niečo v rezerve.
    publikované: 05.02.2007 23:21:54 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. grygorij,
    povedz mi preco ma tak nenavidis.
    Zaujima ma to z odborneho hladiska aleaj tak celkove.
    publikované: 06.02.2007 01:36:47 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Iris
    Ked budem mat viac casu, odpoviem na Tvoju otazku, aby som dal veci na spravny poriadok, a aby som Ti vysvetlil, ze niet nikoho, kto by nenavidel, a niet ani nikoho, kto by bol nenavideny, lebo vsetko je len spontanna hra myslienok.
    Povedz mi vsak, skor ako k tomu pride, co si myslela tym "odbornym hladiskom", lebo to je velmi dolezite.
    Ja sice tusim, co si tym myslela, ale chcem to pocut od Teba, lebo v mojej odpovedi bude k tej veci mnoho povedane.
    G-R-I-G-O-R-I-Y.
    publikované: 06.02.2007 02:34:35 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. :o)
    konecne som sa zasmiala po celodennej drine od 6:30 do 23:00. A preto ti to poviem jednoducho. Potrebujes odbornu pomoc.
    publikované: 06.02.2007 05:05:43 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. ako sa mas Arton?
    Aky si mal dnes den?
    publikované: 06.02.2007 05:18:08 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Mrs. Iris
    Mal som povodne na plane oklamat Ta o zo sucitu Ti narozpravat nejake sladke bachorky, aby si vysla zo svojich mindrakov a aby si sa netrapila, ze Ta niekto nenavidi. Pochytila ma lutost a chcel som napravit to, ze tam vyssie som Ti tak nepekne nabryzgal.Tvoja bezociva agresivita ma vsak nuti, aby som na Tvoju liecbu pouzil inu metodu: sok.
    Ako vsetko ostatne u Teba, aj ten smiech, ktorym sa tu pretrcas je afektovany. Ked nieco predstierame pred inymi, je to defekt charakteru. Ked vsak uz nevies rozlisit ani sama pred sebou, co je v Tebe naozajstne, autenticke, a co len hras, aby si nemusela vidiet svoj naozajstny obraz, potom uz naozaj potrebujes pomoc od odbornika. Taka pomoc je v dnesnom svete draha, a ja Ti tu preto, tiez zo sucitu, pomozem - gratis.Tvojou najcharakteristickejsou crtou je snaha vytvorit image niecoho, co nie si, a sama vies, ze ani nikdy nemozes byt. To preto si tu vzdy mala snahu vsuvat do prispevkov informacie o svojej osobe na vytvorenie obrazu: "prave som sa vratila z (do)New Yorku", "listovala som vo Vogue", "casto chodim na americke velvyslanectvo" a pod. To ma u inych vytvorit image svetacky, intelektualky, sebavedomej zeny (ja som si vzdy myslel, ze Vogue, Madmoiselle a Oprah su len pre hlupakov, ale vkus je asi nieco, s cim sa rodime). Ide samozrejme o pre inych absolutne nepodstatne informacie, pretoze toto nie je terapeuticke forum na skupinove liecenie nedostatocneho sebavedomia - Tvojich mindrakov. Mozem Ta uistit, ze takato metoda je neucinna a zvacsa kontraproduktivna.
    Uznavam, ze si dostatocne bystra, aby si mohla pripustit, ze ten, kto ma nekontrolovatelnu podvedomu snahu vytvarat umely obraz o skutocnosti, ten je velmi nespokojny s realitou. Ludia vacsinou vo svojich pozorovaniach nejdu do takejto hlbky a v ludovom folklore su zvacsa Tvoje typy oznacovane za snobov, malomestiakov.
    Viem si velmi dobre predstavit, ako pravidelne usporaduvas v New Yorku party pozyvajuc hlavne (alebo jedine?) ludi umiestnenych v spolocenskom rebricku ovela vyssie ako si sama, spravas sa k nim usluzne, zobronis o ich priazen a uznanie, ohurujes (otravujes) ich vsetkymi svojimi "uspechmi", cestami, vzornym manzelstvom a pod. Viem si Ta predstavit, ako sa pretrcas v Metropolitan Opera, aby si robila dojem, avsak v skutocnosti opere vobec nerozumies a ani Ta nebavi a doma si pocuvas Karola Duchona, Johnyho Casha alebo Plavcov. Vidim Ta, ako cely den chystas nejake makove pupacky alebo plnenu kapustu, aby si sa exotickymi specialitami zaliecala svojim New York "priatelom", ako tam potom pred nimi poskakujes, ponukas ich zo slovenska na tento ucel prinesenou slivovicou, rozpravas im bezduche trapnosti o svojej ceste na Slovensko. Potom tych Tvojich hosti vidim, ako na ceste autom domov prisahaju, ze toto bolo posledny raz, co sa dali nahovorit na takuto blbost, a ze radsej mohli doma cumiet do TV a zabavat sa pozeranim Simpsonovcov alebo nejakej inej americkej hluposti. (Je samozrejme, ze oni by Teba k sebe nikdy nepozvali, aby si im nekazila vecer). Potom ides na Slovensko a chvalis sa svojim obrovskym uspechom a stazujes sa (samozrejme len afektujes), ake je to unavne takto cestovat hore dole ponad Atlantik, ohrnas nos nad vsetkym a hras damu. V rozhovoroch vsuvas do svojich viet anglicke slova, tvariac sa, ze uz zabudas v tom velkom svete ako sa veci povedia po slovensky. Takto v sebaklame prezivas svoj mizerny zivot.
    Vsetko horeuvedene sa da zhrnut do jedineho: mas extremne male sebavedomie a Tvoja inteligencia sluzi na sikovne zakryvanie tohto faktu. Si neobycajne ctiziadostiva a venujes tolko mentalnej energie Tvojej posadnutosti pre vytvorenie falosnej image, ze Ti neostava energia na hlbsie prezitie reality. Tvoje poznanie vyssich dimenzii nasej reality je takto maximalne obmedzene, co sikovne zakryvas predstieranou nonsalantnostou, afektovanim a maznavou infantilnostou.
    Jedincov Tvojho typu instinktivne pritahuju ludia, ktori su presne to, co Vy nikdy nemozete byt. Snazite sa dostat do ich sveta a pretoze Vasa ctiziadost kombinovana s pocitmi menejcennosti a obmedzenou schopnostou mat vlastne nazory nemoze do hry priniest nic pozitivne, vnasate negativitu a agresivitu. Opakom Teba su sebavedome, fyzicky pritazlive zeny schopne zit originalny, autenticky, tvorivy zivot - zeny, ktore o sebe nepochybuju, maju charizmu a respekt okolia. Do takeho sveta Ty mozes vstupovat len v snahe podrazat, negovat alebo si robit reklamu. Vies si samu seba predstavit, ze by si mala takyto blog, ze by si ho mala viest, ze by ste s Kriqom a Illu Minatom museli cele tyzdne prezuvat prazdnu slamu vasej obmedzenosti? Traja ludia na jednom blogu!? Pat prispevkov tyzdenne?! Samozrejme, ze by ste mohli pozvat do hry aj Negeva, pochybujem vsak, ze vysledky by boli lepsie.
    No vidis, bolo by mozne napisat o Tebe taku hlbkovu analyzu, keby si bola skromna, taktna, zdrzanliva dama a pridrzala sa nite diskusii? Keby si sem neprichadala so snahou pretrcat sa, liecit svoje mindraky a provokovat slusnych ludi?
    publikované: 06.02.2007 07:39:18 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Idar, pyžamko je unisex,
    je pamiatkou na bolševické monstrprocesy a podľa všetkého z módy nevyšlo.
    .
    Dajme si niečo o failed states, i keď neviem, prečo ten chlapík píše o dvoch štátoch, keď je to vlastne len jeden USrael
    http://www.ichblog.eu/content/view/359/2/
    a infekcia z hlavy draka sa pochopiteľne prenáša aj na jeho "mocné predĺžené rameno na Blízkom Východe".
    A k článku krátku správu, ktorá s ním tak trochu súvisí:
    06:18 U.S. to provide Israel with $2.4 billion in foreign aid (Israel Radio)
    publikované: 06.02.2007 07:43:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Ukážka dôsledkov US politiky mna Blízkom Východe
    http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=21454&Cr=iraq&Cr1=
    V Sýrii je asi milión irackých utečencov. Len kretén môže tvrdiť, že tomuto štátu nezáleží na stabilite Iraku.
    Je istým spôsobom zábavné vidieť, že ešte aj nenásilnú obranu Sýrie pred návalom utečencov, ktorý sa stáva nezvládnuteľný, západné média predávajú ako dôkaz sýrskej perfídnosti a nemorálnosti
    http://www.sme.sk/c/3131741/Iracki-utecenci-protestuju-proti-prekazkam-pri-udelovani-viz.html
    .
    V porovnaní s tým, ako USA vyčíňajú na Blízkom Východe, sú stĺpy na Hviezdoslavovom námestí fakt zanedbateľné.
    .
    A len tak, na okraj: k zločinom USA treba pripočítať aj sumu, o ktorú cez financovanie utečeneckej humanitárnej pomoci obral Organizáciu spojených národov a okradol tým o pomoc chudobné regióny.
    A keď Pan-Ki Mun žiadal minulý mesiac od USA na sanovanie katastrofy, ktorú na Blízkom Východe spôsobili, viac prachov, poslali ho za súhlasného vreskotu neocons do riti.
    publikované: 06.02.2007 09:11:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Arton -> Iris
    Nazdar Iris.
    Mal som super den, jeden z najlepsich tohoto roku:)

    Chvilu vydrz, prudke zmeny medzi krajinami su namahave - nie realie, ani casove pasma, ale rozkyvanie vnutorneho procesu sebaindentity.
    Po par dnoch to urcite prejde - mam s tym bohate skusenosti:)
    Zatial sa snaz pourazat co najmenej ludi (s tym skusenosti nemam, ja ludi neurazam, ked sa necitim dobre:)

    Zial, idem do oblasti, kde, aj ked to znie sokujuco, nemam online internet (samo, je tam niekde,ale ho nemam priamo na ruke, tak ho nevyhladavam), takze sa Ti nemozem venovat.
    Odovzdavam Ta ale do ruk Grigoriya, ktory je jeden z mala ludi na svete, ktorym plne doverujem:)

    PS. Nabuduce sa zastav, ked pojdes okolo.
    publikované: 06.02.2007 10:27:13 | autor: -- (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. iris:
    beriem Ta za slovo: davam na eminu zbierku 5001 sk. Kedy beries stlpy prec? Ohne Scherz.
    A to som novoLimbasan.
    Zdravim vospolok.
    publikované: 06.02.2007 10:41:06 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. ema,
    AIF je predsa tutok vospolok uz znamy - ved nedavno som tu daval nanho linky, akozto odstrasujuci priklad. Zalovte v pamati.
    M.S., mna prekvapuje, ze si tu trafil az teraz. Fakt.
    publikované: 06.02.2007 10:46:10 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. AIF,
    ozaj, jedna vec ma zaujima. Ked uz si sa tu navela dostal, ako si sa tu vobec dostal? Nejaky kamos odporucal? Alebo si len tak browsoval?
    publikované: 06.02.2007 11:03:26 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Cyrano,
    preco si myslis, ze az teraz? Chodim sa sem na Poslednych spravodlivych zabavit uz dlhsie, od Libanonu, len doteraz som vas na Olympe nechcel rusit. A v tom neruseni mienim aj pokracovat, teraz len chcem ucinit slusnosti zadost a na otazku dat odpoved. A ta znie: mas tento blog medzi linkami.
    publikované: 06.02.2007 11:49:03 | autor: AIF (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Cyrano, kto je zmrd AIF,
    ktorý sa zabáva na zabíjaní nevinných ľudí?
    Kto je skurvený gauner AIF, ktorý sa zabáva na spravodlivosti?
    .
    Daj mi, prosím, vedieť. Bude mu vysvetlené, že toto nie sú bájky na Olympe.
    publikované: 06.02.2007 11:58:54 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Inak fakt Cyrano
    ja som teda široko ďalako známy svojou bystrosťou, ale našiel som iba Iliaša, Cholevu a Tropka. Iliaš predsa neni odstrašujúci príklad, to nemôžeš mysleť vážne. To totiž vôbec nie je príklad. Ema, vážne uvažujem nad tým, že sprofanované slovo spravodlivosť by sa malo definitívne odstrániť z ľudského slovníka a nahradiť slovom vhodnejším: ktozkoho.
    publikované: 06.02.2007 12:14:31 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. fair enough,
    AIF, fair enough :-)
    Ale rusit by si mohol. Som totiz mimoriadne zvedavy na to, akym sposobom sa mlady slovensky clovek, odchovany na komunistickej podstati, moze dnes tak vehementne hlasit k akejkolvek ideologii, v Tvojom pripade o neokonzervativnej ideologii ani nehovoriac...
    publikované: 06.02.2007 12:24:51 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. kokso, idare,
    to bude teraz tazke tu opat najst.
    Hint: novinar by nemal prezradzat svoje zdroje.
    A mozno nas AIF prekvapi, a vsetkym sa nam otvorene vysmeje do ksichtu, tym, ze predstupi bez masky.
    publikované: 06.02.2007 12:31:11 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Už netreba, Cyrano
    Už som ho lokalizovala.
    Típek ako z lacnej komédie o mafii, čo sa schováva za chrbtom momentálne silných mafiánov a odtiaľ ako potkan piští Daj mu! Len mu daj!
    Takí pôjdu dolu hajzlom ako prví. Ani si nestihnú uvedomiť, že dostali len to, čo sa im tak páčilo. Za čo tak horlivo "bojovali."
    Karma.
    publikované: 06.02.2007 12:34:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. chudak Grigorij,
    ani netusi, pisuc o iris, kolko o sebe nechtiac prezradil.
    publikované: 06.02.2007 13:30:17 | autor: Illu Minat (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. ema,
    o svojej urovni si prave prehovorila sama; nepriamo aj o defektoch vo svojom uvazovani. Naozaj by ma zaujimalo: ako si prisla na to, ze sa zabavam na zabijani nevinnych ludi etc? A za koho chrbtom sa to akoze skryvam? Tato diskusia je sice plna vzletnych fraz, "spravodlivej" rozhorcenosti a umeleho pocitu nadradenosti; ale v skutocnosti je len odrazom vasej bezmocnosti, neschopnosti a dusevnej vulgarnosti.
    Cyrano, co povazujes za neokonzervativnu ideologiu, aby som ti mohol povedat, ci sa k nej hlasim alebo nie :-)
    publikované: 06.02.2007 13:35:50 | autor: AIF (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. Pospolitost =/=
    spravodlivost, spolocnost slusnych ludi, moralna autorita.
    Aj ked to ema s kritikou sionizmu myslis dobre, nabalili sa tu na teba typy, ktore vyuzivaju tvoje forum na apologetiku a skrytu propagaciu fasizmu.
    publikované: 06.02.2007 13:36:40 | autor: Illu Minat (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. AIF,
    no to je dobra otazka, akurat, ze nenaletim.
    Nie ja som si zalozil blog s dennikom neokonzervativca.
    Takze ma to teda zaujalo. Lebo znie to fajn exoticky, a vobec, aj vizualne je blog zaujimavy, a aj tie spravy o cestach napriec zemegulou, to tiez znie tak exoticky, ze prosto sa zda, ze ten neokonzervativizmus je urcite zaujimava ideologia zaujimavych ludi.
    A potom si uvedomujem: sakra, ved je to junak slovensky, na "komunistickej" podstati odchovany, teda aspon deklarujuci zaockovanost...
    Tak preto sa pytam, a som zvedavy. Ze co to vlastne pre Teba ten neokonzervativny dennicek je?
    Na temu pocity cloveka, ktory si vravi neokonzervativec, sa mozme bavit tiez, ale v druhom slede, aj ked, uprimne, nie je to v mojom zornom uhle, dokial sa to ohranicuje na virtualne blabotanie.
    publikované: 06.02.2007 14:07:08 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Presne tak eliminát
    napríklad taký cyrano, showhotel, ja... Inak takto rozporuplnú kravinu som už dlho nečítal. Skrytá propagácia je oxymoron a fašizmus, tu, kde? Ešte keby si tak napísal antisemitizmus, to by mohlo byť za určitých hypotetických podmienok v poriadku. Ale fašizmus a antisemitizmus sú dva úplne odlišné pojmy, aj keď sa v určitom historickom a geografickom priestore prelínali.
    publikované: 06.02.2007 14:07:45 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. Sám si defektný
    a aj tak vyzeráš:p
    "Chodim sa sem na Poslednych spravodlivych zabavit uz dlhsie, od Libanonu..."
    Všetci vieme, ČO tu bolo o Libanone písané, vrátane fotodokumentácie. Všetci vieme, Čo v Libanone spôsobil Izrael. Vskutku zábavná téma.
    Chceš sa vyzabávať aj na utečencoch z Iraku, prasa?
    Na srstenie fráz typu "Izrael - jediná fungujúca demokracia v regióne" si odborník ty. Adorátor náckov ulepený od strachu. My totiž nie sme Poslední. Každý deň je nás viac.
    Hej, presne si si nastavil zrkadielko. Je to tvoja bezmoc, neschopnosť a duševná nízkosť, čo ťa oberá o svedomie a priťahuje k vulgárnej moci. A ja ti poviem len jedno: opáliš si prdel. Tvoju vlastnú. Ale taký je už osud vás hlupákov.
    publikované: 06.02.2007 14:09:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Idar, antisemita je každý,
    kto si dovolí kritizovať zhovadilosť Izraela. Najnovšie získal túto značne sprofanovanú a skorodovanú nálepku Carter.
    publikované: 06.02.2007 14:15:51 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. Aby si bol, idar, takpovediac v obraze
    tak na. AIF v priamom prenose, esli se nepletu:p
    http://mojito.motime.com/
    publikované: 06.02.2007 14:21:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. ema,
    vidno, ze tvojim dusevnym horizontom je "srstenie" osobnych urazok; iste sa nenahnevas, ak usudim, ze debatovat s tak plytkym clovekom je pre mna strata casu. Nepochybujem o tom, ze moje stiahnutie sa budes povazovat za svoje hrdinske vitazstvo - koniec koncov, je to oblubena pracovna metoda vas, ktorych je kazdy den viac.
    Cyrano, rad si s tebou na tuto temu podiskutujem, ale niekde inde :-)
    publikované: 06.02.2007 14:22:02 | autor: AIF (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. A ešte špeciál pre Cyrana
    Urobil si na neho dojem, strihol si z teba sebaľútostivý príspevčok
    http://mojito.motime.com/tag/neocons_diary
    publikované: 06.02.2007 14:26:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Utekaj, AIF, utekaj
    a nezabudni silno mrdnúť dvermi, nech všetci vidíme, aký si ty mentálne robustný.
    A nezabudni si dať moo_chit_koo, pupík.
    publikované: 06.02.2007 14:28:06 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. AIF,
    samozrejme, ze to nemusi byt tu. Moze to byt aj u Teba.
    Nejake to vyznanie viery by urcite bodlo, alebo nieco take podobne, ako u Mira Iliasa, nech je hned jasne (ako spieval klasik), kto za koho kope. A potom preco.
    Inac, mohol si aspon v ramci spravodajskej vyvazenosti v tom clanku s citatom Cyrana na tomto blogu dat aj ten zbytok, nech je jasne, preco sa do Teba pustil. Inac je to take naozaj sebalutostive vytrhavanie veci z kontextu. A to nie je spravodajsky vyvazene objektivne. Co je fuj.
    publikované: 06.02.2007 14:36:33 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. To je interesantné Cyrano
    aká tu už vládne telepatia. Tiež som sem chcel dnes ráno napísať niečo o novinárskych prostitútoch, ale som sa zdržal, lebo však načo. A tiež užívam počas obedňajších prestávok ako apetizér čítanie správ, ale treba uznať, že na Pravde ťa aspoň moc neotravujú debilizujúcimi komentármi ako na Sme a sú neutrálnejší.

    No dnes mi zlepšili apetít napríklad týmto:
    http://www.sme.sk/c/3132630/SNS-a-Smer-podporili-postupne-osamostatnenie-Kosova.html
    Aj keď za to novinári tentokrát nemôžu, to skôr kolektívne celý tento blbý, zakomplexovaný a zbabelý národ.
    publikované: 06.02.2007 14:37:14 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. Díky ema
    ale mne stačil ten Cyranov hint;p. Ja len nemám čas to sem hneď hlásiť.
    publikované: 06.02.2007 14:43:26 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Aluminát, kým bude v oficiálnej
    izraelskej top politike nácek Lieberman, ktorý žiada expulziu Palestínčanov - minority žijúcej na území Izraela, ktorý žiada odnímanie občianstva minoritám na území Izraela, ktoré neprejavia "lojalitu sionistickému režimu", kým bude v izraelskej politike takýto extrémista otvárajúci Pandorinu skrinku svinstiev, ktoré civilizovaný svet raz a prevždy - A PRE VŠETKÝCH - odmietol, môže náš tunajší kolektív vypisovať o Izraeli čo len chce.
    Bodka.
    publikované: 06.02.2007 14:45:17 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. Inak ema
    ty by si sem nechcela na osvieženie inštalovať ten banner, čo má aifík prcnutý vľavo dole?
    http://reborn-by-design.com/if-project.html
    publikované: 06.02.2007 15:25:07 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Uhm. Ten hint som si všimla teraz
    a veľa vecí je jasnejších:p
    Som trochu zalovila v zelených chaluhách a sa mi páčilo, ako geroj vykúril z krčmy psa tým, že oklamal jeho majiteľov. Vskutku nechutná povaha a vybral si tomu zodpovedajúce remeslo.
    publikované: 06.02.2007 15:26:49 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. AIF je posero
    upíchol ho kdesi dolu. Poznám pár blogov, kde si to vystavili priamo do záhlavia a ušetrili mi čas.
    publikované: 06.02.2007 15:34:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Arton -> Cyrano, Idar
    Na AIF pozor, to je tvrdak
    citujem ----
    : ja som vacsinou dobry clovek, pokojny a trpezlivy. Ale obcas Dark Side ziska navrch a temna stranka sily ma uplne ovladne.

    Vtedy sa menim na bezcitneho, zleho, hnusneho, skodoradostneho, podrazdeneho, utocneho, live-and-let-die cloveka.
    --------
    http://mojito.motime.com/
    Zly zly zly AIF :-))

    Clovek, ktory si stazuje na "fasizmus", ma na svojom blogu link na USArmy.
    Asi to s tou Civilizaciou prehana
    :-)

    Skoda, ze sem takych nezavita viac.
    publikované: 06.02.2007 16:50:50 | autor: -- (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. jeden sukromny odkaz, prepacte ;o)
    grigoriy, cokolvek o mne napises, zmeriam v inchoch.
    Konstatujem, ze na tom nie si tak zle :o0
    publikované: 06.02.2007 19:08:11 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. Keď už tu bol spomenutý rozbitý Libanon,
    prečo nepopísať súčasnú situáciu na juhu krajiny:
    --- 5-6 provokačných preletov izraelských stíhačiek nad územím Libanonu denne, s občasnými sonic booms, ktoré majú udržiavať Libanončanov vo vare a vysmievať sa UNIFILákom
    --- kravál Izraela v posledných troch dňoch kvôli nájdeniu 5 výbušnín na hraniciach, o ktorých Izrael vehementne tvrdí, že tam boli čerstvo uložené, a to Hizballáhom:
    "On Monday, defense officials slammed UNIFIL and claimed that the peacekeeping force had failed in its job by not preventing Hizbullah guerrillas from returning to the border and planting the explosive devices, which were disguised as boulders."
    .
    Načo UNIFILáci sa chabo bránili:
    "What evidence do they have that the bombs were laid recently?" asked one senior official in UNIFIL, who claimed that while the IDF had alerted the force of the bombs, it had not transferred any material concerning the legitimacy of the claim that they were planted in recent days."
    .
    A potom z izraelskej gumy vyliezlo niečo vskutku zaujímavé:
    "Following the discovery of the bombs, OC Northern Command Maj.-Gen. Gadi Eizenkot clarified rules of engagement for units serving along the border. "Soldiers are allowed to open fire at anything that is suspicious ON THE OTHER SIDE of the border," explained a source in the Northern Command."
    .
    Že Izrael ignoruje oficiálne hranice Libanonu, je už plne potvrdené ďalej:
    "UNIFIL sources also questioned the IDF's decision to immediately destroy the bombs, which were ON THE LEBANESE SIDE OF THE BORDER, without waiting for peacekeeping forces to arrive at the scene. Had the IDF wanted to prove that the bombs were actually planted along the border following the war, the way to do so, officials said, was to alert UNIFIL and allow them to inspect the devices before they were destroyed."
    Chce to očividne pevné nervy, byť UNIFILákom a nechať si od Izraela arogantne kálať na modrú prilbu.
    publikované: 06.02.2007 21:31:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. Ále, není to bůhvíco
    iba mizerných osem. Musíme ale zvážiť, že Grigoriy určite nebol zo svojej oponentky dostatočne vzrušený. Zato je to podstatne väčšie numéro ako to, do koľko vie priemerný američan počítať. Iris nevynímajúc.
    publikované: 06.02.2007 22:15:38 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. No ema
    keď už nedokázali zvíťaziť nad Hizballáhom, musia predsa aspoň svetu ukázať, že dokážu zvíťaziť nad nikým a nad ničím.
    publikované: 06.02.2007 22:18:53 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. to idar :o)
    odhalil si Grigoriyovu problem, si chytrejsi ako som cakala:o)
    Kedze mam vsak na kazdeho rovnaky meter ( ostanme pri tych inchoch) ty z toho vychadzas ako IMPOTENT, mily Idar :o)

    Tymto uzavieram tento chulostivy problem, ak dovolis.
    Ozaj na tomto slovenskom blogu tu maju pomocne kuzla preto, ze priemerny Slovak vie pocitat do viac ako do 8 ?
    publikované: 06.02.2007 23:26:49 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. Ne
    to je myslené čisto iba ako pomoc pre teba;p. My, ktorí sme sa ešte neodrodili, to jakž-takž zvládame aj bez kúzla.
    publikované: 06.02.2007 23:36:53 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. :o)
    nezahovaraj, anglicka vysvetlivka tam nie je :p
    Ale dobre, maj navrch, nebudem vam mutit vase intelektualne vody.
    Naco.
    publikované: 07.02.2007 00:17:38 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. len si tak sedim vo vlaku
    cestou z prace a len tak z nudy listujem v thelondonpaper a ahaho, amicke friendly fire v iraku konecne naslo spravneho adresata: tentoraz bol vyzrebovany 25rocny britsky vojacik Matty Hull... a uz si volaju. ministerstvo obrany pentagonu a naopak a blablabla...to su ti dnesni nadludia, pri ktorych nacim oferovat drahoceny cas a nejako to 'objasnit' a 'uviest na spravnu mieru'. tie tisice v libanone, iraku, afganistane a palestine boli oznacene za teroristov (bez ohladu na vek a pohlavie a s ohladom na vierovyznanie). inak povedane, za menejcenne ludske bytosti.
    ale tento matty hull, to ti bol chlapik....
    normalne ma v tom vlaku natiahlo na tyku...
    publikované: 07.02.2007 01:01:40 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. To ja som si dnes
    prisadol vo vlaku na špionáž k jednej mladej fanatickej židúrke, ktorá vyťahovala z kabelky jednu origoš hebrejskú toráhovú príručku za druhou a neuveriteľnou rýchlosťou si veršíky mrmlala popod nos. Následne sústredila svoju pozornosť na zazvonivší mobil a nezmeneným tempom začala volajúcemu pobratimovi vykladať, že došiel pantáta z Manchestru, bratríček z Tel Avivu, tetička z Berlínu, strýček z New Yorku, bratránek z Viedni, sestřenka z Bazilej,..., a že aké je to prosto fantastické stretávať sa s NAŠIMI ľuďmi. Som ju pochopiteľne tak poperforoval pohľadmi, že si nakoniec odsadla, mrmlajúc si ovšem veselo ďalej. Asi vo mne rospoznala toho, antisemitu.

    A tak si tu zostala, ema, ako zástupkyňa ľahšieho pokolenia sama. Nó, to som teraz síce nemusel, ale však zakiaľ sa nestrieľa, dobre je...
    publikované: 07.02.2007 02:00:42 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. no jo, idare,
    ty mas stale take stastie ;p a bola taka poriadna? 1000tyzdnova? a nevies, co to drmolila? mozno ta prekliala...teba a skrz tvoje semee cele tvoje pokolenie ;)
    ja si uz v poslednom case zasadne k nikomu neprisadam. stale sa to totiz zvrhne tak, ze odomna dotycni prisediaci pytaju peniaze...a je jedno akeho boha vzyvaju ci keremu veducemu platia vypalne. uz aj z bicykla som si odmontoval tu malu mriezku na batozinu. pre istotu (vysvetlenie pre ilumentolnata & comp.: aby som nemusel vozit ziadneho zidaka, negra ci mongola...;p)
    booooze, ti oficieri, co toto musia citat, bo ze ochrana statu pred teroristickymi atakmi zvonka i zvnutra, tych je mi fakt luto...ja by som ma na vasom miesto okamzite dal obesit (ze vraj je to teraz coool)
    publikované: 07.02.2007 03:35:34 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. Showhotel, len malý detail
    Maťko Hull to schytal ešte v roku 2003 a videjko ležalo v archíve. Až teraz, keď sa už diváctvu prejedli všelijaké Abú Ghrajby, bola nastolená požiadavka na vysielanie záznam z krágľovania spojencov, a to v prime time. Už ich nebaví sledovať killovanie niečoho, čo pre nich nemá žiadnu cenu. Nuda, uáá. Bolo ich síce, tých frendlyfajerov, viac, ale ostatné, žiaľ, neboli zdokumentované, aby ozvláštnili vysielanie Fox News a podobných kanálov.
    publikované: 07.02.2007 06:01:54 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. Pé es, aby sme nezabudli
    Q&A from Iran
    Iránsky bloger Réza Z. s blogom na stránke Jerusalem Postu odpovedá na otázky ako bol sľúbil
    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1170359791665&pagename
    =JPost/JPArticle/ShowFull
    ale diskusia tam akosik viazne.
    .
    Bonus: US media reject campaign against Ahmadinejad
    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1170359780247&pagename
    =JPost/JPArticle/ShowFull
    Tie média sú samý antisemita, fuj.
    publikované: 07.02.2007 06:09:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. To vieš, idar,
    babička z Mukačeva, tetička z Prešova alebo sesternička z Bratislavy nie sú pre nich zaujímavé. Ani Zem zasľúbenú nešli okupačne zaľudniť, ani sa do západných rohov hojnosti nepresunuli ... nakoniec, škoda politicky nekorektnej reči. Kto nie je sprostý, vidí.
    publikované: 07.02.2007 06:22:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. dobrá správa
    publikované: 07.02.2007 08:41:07 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. Sionisti už robia protiopatrenia
    Začali sa rýpať na Chrámovej hore. To si nechávajú u ladu ako spoľahlivú rozbušku v čase krízy: keď je dohoda o urovnaní konfilktu už-už na spadnutie, udrú na Chrámovú horu. Akože archeológia.
    .
    Ale tentokrát sa ich aj US administratíva spýtala, čo chcú tou provokáciou ako povedať. Uvidíme, kedy padne v tejto globálnej realityšou od vyvolených prvé obvinenie, že Riceová je antisemitka + nejaký rasovo podfarbený doplnok, lebo na rasu sionisti dbajú.
    Jo, jo, časy sa menia. Pomaly, ale isto.
    publikované: 07.02.2007 08:52:10 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. yo,
    chybycka se vloudila, oni fakt len to video nasli a zverejnili... to je tak, ked si narychlo citam kadetade dennu tlac a este si chcem nechat rezervu na 3. stranu v the sun ;)
    publikované: 07.02.2007 09:07:11 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. moslimáci akosik nechcú archeológiu v Levante
    každý výsledok im pripomenie, že tam nie sú doma :D
    Pre nich história začína hidžrou...
    publikované: 07.02.2007 09:18:03 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. "Moslimáci" majú plné právo
    povedať, čo si doma prajú a čo nie.
    Liebermanovci sa môžu ísť rypkať do intravilánu derévňi Kokotenky.
    publikované: 07.02.2007 09:23:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. 3. strana - to je tá, kde
    nahaňa minule odporúčala RTG na letisku ako very-very sexi?
    Aké morálne ponaučenie tam bolo, showhotel, včera?
    publikované: 07.02.2007 09:25:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. Liebermanovci zo zmienenej derévňi
    odišli, no tí čo dérevňi "dali meno", tam zostali :D
    publikované: 07.02.2007 09:38:53 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. ... a na rodný dom mu nainštalovali
    pamätnú tabuľu za šírenie "kultúrneho dedičstva".
    publikované: 07.02.2007 09:46:41 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. Udám vás za
    rusofóbstvo, obidvoch. Však dočkajte, to sa vám len tak ľahko neprepečie. Veď len pomyslite na agenta ľadvinenka.
    publikované: 07.02.2007 10:07:41 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. No na tebe showhotel
    oni skrátka vidia, že si makký;p. To na mne, keďže mne ništ dobré z očú nekuká, si hneď fšimnú, že si inšie ako pár po papuli vypýtať nemôžu. Že som prosto ten, ľavačkový extrémista.

    Som asi ostal, vzhľadom na špatnú voľbu slov, v tom fčerajšom nočnom príspevku nepochopený. To nie je možné, že by sa mi to takto zľahka prepieklo. Kde sú syska, emele?
    publikované: 07.02.2007 10:10:30 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. veru, rusofóbstvo:
    -vodku nepijem
    -rusi zas nechcú piť gruzínske vína ;)
    publikované: 07.02.2007 10:19:16 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  110. Jak kerí
    A podaktorí ani moldavské. Toto poznáš, ne?
    http://www.milestii-mici.md/eng/section/20/
    publikované: 07.02.2007 11:02:49 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  111. Tak to máš smolu, idar, lebo
    byť rusofóbom je v súvislosti so zásobami nerastných surovín a Chodorom v sibírskej ťurme, ktorý zrejme dostane ďalších 15 liet natvrdo, politicky žiaduce. Inými slovami, byť rusofóbom je kóšer. Čo je síce vzhľadom na demografické zloženie Izraela zvláštne, ale je to tak.
    Politicky žiaduce je tiež byť moslimofóbom a paralelne verejne žiadať ich násilné deportácie "domov" a zároveň oslavovať rozfašírovanie a okupáciu moslimských krajín.
    Kriq ma predbehol na body, lebo bol politicky korektný dvakrát.
    Len som si nie istá, či si jeho snaživosť polytbyro, pardon, Slovenská spoločnosť pre zahraničnú politiku a pridružené nevládne (muhehe) a neziskové (muhehe veľakrát) organizácie tuto na tomto blogu všimnú.
    Práve som našla sms od sysky. Nevie sa o nej nič, len že zas vypekala. Možno s emele:p
    publikované: 07.02.2007 11:03:56 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  112. A ešte treba dodať
    že aj antislovakizmus sa počíta medzi žiadúce charakterové črty. Lebo pravda, všetko so všetkým súvisí. V januári SFPA usporiadala zaujímavé podujatia na tému energetická a klimatická bezpečnosť - nová výzva zahraničnej politiky. Žeby zmena kurzu k antiamerikanizmu? Muhehehe, sa zahlaďme do Samsonovho referátu,
    http://www.sfpa.sk/dokumenty/pozvanky/39
    Intelektuálne najplodnejší je tentokrát na S.6 dolu: "pre USA sú potrebné ďalšie či alternatívne zdroje energie", kto ďalší je teda alternatívne po Iráne na rade (?) a najmä S.12:
    "Tri trendy zrejme určite prevážia v US zahraničnej politike:
    1) Trend k pragmatizmu (klasika US národnej filozofie)
    2) Permisivita voči použitiu sily (v sebeobrane)
    3) Multilateralizmus bez inštitucionalizácie medzinárodných vzťahov "

    Tak pozrime ho proroka. Pre prípadný útok na pevninu USA sa treba hotoviť k sebeobrane;). Tož, ja sa radšej hneď a zaraz prihlásim u sysky do fronty na prebytky.
    publikované: 07.02.2007 11:59:27 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  113. je toto vôbec možné? je to kóšer?
    publikované: 07.02.2007 12:35:12 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  114. Hej, to je dobrá cesta
    Len k poslednej vete článku treba dodať, že vstup do Ramalláhu majú zakázaný od Izraela.
    publikované: 07.02.2007 12:53:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  115. myslel som skôr
    na možnosť konvertovania k vyznavačom JHWH :)
    Vraj musí mať adept aspoň jedného predka spomedzí "vyvolených", čo je u černocha akosik vylúčené, teda nekóšer ;)
    publikované: 07.02.2007 13:13:20 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  116. iris,
    tak ako, s tymi stlpmi? Kedy zacnes?
    publikované: 07.02.2007 13:21:56 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  117. veru,
    kde je syska? taky dlhy film ani nie je, co sa tu neukazala. zeby rozbehla novu reality show "Pecieme so syskou?"
    publikované: 07.02.2007 13:26:13 | autor: emele (e-mail, web, neautorizovaný)
  118. hey :)
    ema, kedze som sa po ranajsom kikse zacal ratat medzi onych pologramotnych nedoukov, hadam ta neprekvapi, ze vcerajsi bublifukovy textik mi vyfucal z hlavy a ostal tam len rozmazany obrazok...;p

    idare, to mas asi recht: ani sustakovu umbro supravu nenosim so striebornym retazovym kompletom, ani potetovany ci opiiirsingovany neni som, tak si ku mne dovoluju. ale mozem ta ubezpecit, ze hoci mozno nie som az taky extremny lavicovy moslimofilny zidofobny terorista-intelektual ako ty, sem-tam im to nevyjde a tiez odidu s dlhym nosom...ked ja za to nemozem, ze ma doma vychovali v humanistickom duchu ;p
    publikované: 07.02.2007 13:39:55 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  119. idare,
    mna tam zaujala strana 12: 'vojenske intervencie sa obmedzia na sebaobranu a mozno este humanitne krizy (genocidy). tu ale nie je zakalkulovany kolaps v obchode so stretegickymi surovinami = potom = variable'
    a v suvislosti s tym chcem len podotknut, ze tento druh spravania spajat nejako s filozofiou pragmatizmu by bolo velkym omylom. zahranicna politika usa s nou nema vonkoncom nic spolocne. a to, ze to spomina sudruh samson je symptomaticke. ten moj ranajsi kiks je vo svetle jeho bludov ozaj len talafatka a tak mu s potesenim odovzdavam kluce od klubu pologramotnych nedoukov
    publikované: 07.02.2007 13:55:04 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  120. Naposledy si, showhotel,
    vyzeral ako metrosexuál.
    publikované: 07.02.2007 13:57:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  121. no,
    fakt len moje slusne vychovanie mi doteraz branilo pokecat si obsirnejsie o tvojom ruzovuckom outfite :p ale tu sa evidentne rucaju vsetky tabu a obmedzenia co sa tem na diskurovanie tyka... ;)
    publikované: 07.02.2007 14:38:36 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  122. No aspoň showhotele vidíme
    ako ten blb "myslí". http://www.oddballcomics.com/covers/mightysamson10-175.jpg
    Ako keby sa USA doteraz nerozhodovali o vojnách (vrátane WW2) štýlom sčítané, odčítané, podčiarknuté => ďevať ďevadesát-dakujem-dovideňá!

    Ale za zmienku stojí aj tá hláška:"Multilateralizmus bez inštitucionalizácie medzinárodných vzťahov". To ako vyžíname svetlá v OSN,dámy a páni? Inak majú tam už náhradného slizniaka za Boltona, tentokrát s hrozivým menom:
    http://www.un.int/usa/
    A za zmienku stojí aj toto pre nás židofilov:
    http://www.forward.com/articles/un-chief-pressured-to-bypass-businessman/

    No povedz, ako to bolo s tým ružovučkým outfitom? Teraz je na to vhodná atmoška. Čo môžeš urobiť dnes, neodkladaj na zajtra...
    publikované: 07.02.2007 15:14:10 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  123. outfit,
    to je ako spodne pradielko?
    publikované: 07.02.2007 15:25:21 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  124. Ne, do takých hĺbok
    sa až neponárame, sme obozretní. No tak sa už neokúňaj Radok. Vravím ti, že je príhodná chvíľa. Neboj, "stará" ti odpustí. Len do toho...
    publikované: 07.02.2007 15:52:58 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  125. Gentlemen, ráčte dodržiavať decentnosť
    príznačnú pre tento blog.
    :p
    publikované: 07.02.2007 16:45:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  126. Diskrétnosť snáď, nie(?)
    Tak to potom tá Cyranova uštipačná otázka predsa len nebola celkom vodveci. Ta ty takto showhotelku, cez knišky? Ach jaj...;p
    publikované: 07.02.2007 17:20:50 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  127. Hádam zmeníme tému, ne?
    http://www.sme.sk/c/3133948/Kubis-Srbi-pre-Kosovo-falsovali.html
    To bol dnes hlavný ťahák smeonline. Titulok má zjavne za úlohu podsunúť, že všetci Srbi sú klamári. Preto neznel "Kubiš: Srbsko pre Kosovo falšovalo", z ktorého by bolo jasné, že ak niekto falšoval, tak štátne orgány, ktoré za to nesú zodpovednosť.
    Ale Sme sa očividne - a rada - prispôsobila rétorike kreténa Ahtisaariho, ktorý minimálne raz našil Srbom kolektívnu vinu.
    .
    A tu je iná správa:
    http://www.sme.sk/c/3135636/Kubis-poprel-informacie-o-falsovani-srbskeho-referenda.html
    .
    Zdá sa, že nástupom US demokratov k moci sa vojna zasa raz presťahuje do Európy. A bude prokletě blízko - ak sa po hentom kosovskom precedense náhodou začne chumeliť aj na Žitnom ostrove.
    A všetci, ktorí tak fandili blízkovýchodnému rozvratu v USraelskej réžii, si ho budú môcť užiť priamo doma.
    publikované: 07.02.2007 17:51:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  128. ema,
    a bude kassandra konečne spokojná?
    publikované: 07.02.2007 18:38:09 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  129. zdanlivo síce:
    http://www.sme.sk/c/3135919/Washington-uz-o-par-mesiacov-bude-poznat-tempo-pokroku-v-Iraku.html
    ale stamodtiaľ:
    "Nevieme, čo sa vyvinie v miestach ako je Rusko a Čína, v Severnej Kórey, v Iráne a inde."
    Takže Kassandra, prehvor ;)
    publikované: 07.02.2007 20:50:52 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  130. ok guys ;p
    samozrejme, ze na emu nic neprezradim, nie som samovrah ;) len som tu chcel nazorne vsetkym ukazat, kto ma kde ake medze...;p myslim, ze aj ema sa teraz rada vrati k meritu veci, teda k tomu, preco si tu organizujeme nase posedenicka: ako mi uz kedysi davno bolo vykricane - tento priestor nie je o odhalovani identit ale o vymene myslienok. tak sa toho zase zacneme drzat, ok?

    a ano idare, na holky zasadne cez knisky, muzea a 'nezavisle filmy' ;p samozrejme, ze sa do toho casto primota aj alkohol a ine droge, ale to len vtedy, ked sa uz dobre pozname ;) preco? ty na to ides ako?

    cyrano, tvoja uplne nevhodna poznamka nam ukazuje, ze presidlenie do cooool dediny z teba este nerobi slusne sa spravajuceho mladeho muza ;p ved sam dobre vies, ze s ustipacnostou tu v tychto priestoroch - co sa emy tyka - daleko nezajdes ;p
    publikované: 07.02.2007 21:07:29 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  131. Doteraz
    sa nad tým rozčulujem ema. <font color="#c0c0c0"> (((Tuším ešte viac ako nad tým podrazákom a luhárom showhoťákom.))) </font>

    Pokúsim sa odosobniť od svojho panslavizmu a iných, objektívnych historických a demografických, faktov, ale jednu jednoduchú otázku do pléna položím: Ako je možné, že Srbsko sa rozdeliť môže a Gruzínsko (Južné Osetsko), Bosna a Hercegovina (Republika Srbská) a hlavne Izrael (Palestínske územia) už NIE? Zaujímavé, zrazu je Kubiš pre tých zmrdov na čele so Samsonom dobrý, a pritom doteraz bol kokot. V každom prípade, dobro govoriš drugarica, sa tu formuje jeden veľmi nebezpečný casus belli, slabý to výraz.
    publikované: 07.02.2007 21:11:37 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  132. idare,
    to, ako samson mysli, som mal tu cest si vychutnavat v tych krasnych casoch, ked ho muchotravka pozyval do svojej reality show. spolu s ostatnou pravicovou cvargou rozdaval rozumy podobnym stylom, ako na zapade futruju dospeli decka sladkostami cez halloween.
    hej, aj mna zaujala ta veda o multikulturalizme, ale prisaambohu, najprv som tomu nerozumel - normalne som nechapal celkovemu vyznamu takto pospajanych slov....
    ale je to svojim sposobom sranda, ked odhalis ich 'kojoti kod', ktory pouzivaju pre svoj doublespeak, je to ako za realsociku. ale je zarazajuce, ze hoci je vsetko zadokumentovane i umelecky spracovane, znova a znova pouzivaju rovnaku taktiku a svorky 'slamenych psov' po celom svete im to vdacne zeru

    ema, myslis, ze oni v usa to maju akoze podelene: republikani blizky a stredny vychod a demokrati europu? to je inak celkom zaujimava teoria...
    to potom, ked clinton bol na ustne specialistky, comu asi tak moze holdovat bush jr.?
    publikované: 07.02.2007 21:20:03 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  133. idare
    kubis bol pre nich kokot, lebo ho menoval fico (sa mi mari) a oni predsa maju svoje idealy a principy a blablabla a tu zrazu vysvitlo, ze su si blizsi, ako sa povodne planovalo...
    a ze daco sa rozdelit moze a daco zase nie? ty si nevidel ziadne dokumenty z hitlerovho podzemneho krytu? ako tam mali taku veeeeelku mapu so sipkami a vlajockami a tak? no oni tu mapu po vojne skonfiskovali, preniesli do pentagonu a hraju sa s nou dodnes...
    publikované: 07.02.2007 21:29:04 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  134. a uz len pees pre idara
    kamo, preco prosim ta holdujes takym nerestnym bludom ako panslavizmus? este si nevidel, ako sa jednotlive slovanske narody k sebe spravaju, ked su umiestnene v tych konzumne akozecivilizovanych krajinach? veru by si stratil iluzie.... a s takym, ze za to mozu ti hnusni kapitalisti, na mna nechod, lebo tym by si len potvrdil, ze slovania su v tomto smere nejaki menejcenni, ze si nedokazu rozkazat a zachovat noblesu...
    publikované: 07.02.2007 21:33:46 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  135. Ale videl showhotele
    a pravdepodobne niekoľkonásobne dlhšie ako ty ;(. Neboj, pekne sa k sebe správame, pekne. Teda aspoň my vo vyšších vrstvách. A svojou noblesou sme široko-ďalako známi...
    publikované: 07.02.2007 21:55:39 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  136. Ešte mám v čerstvej pamäti
    ako som počas agresie NATO 23. apríla 1999 v noci asi 5 minút po druhej pozeral na juhoslovanskej televízii RTS správy. Moderátor čítal a zrazu...len zrnenie. Ráno som sa dozvedel, že tí hajzli zbombardovali priamo štúdio televízie. 16 mŕtvych. Dosť blbý pocit to bol uvedomiť si, že online pred mojimi očami tých ľudí zabili. No ale veď chuji z NATO predsa v rámci presadenia ich spravodlivosti inak nemohli. Ukazovali v tej televízii totiž príliš veľa nepríjemných právd. Nielen bombardovanie nemocníc, sídlisk, vlakov etc., to západným divákom ani nepohne, ale hlavne koľko ich hrdinských nadrogovaných pilotov tam popadalo z nepriateľského nebíčka. Zo západných novinárskych prostitútov sa proti zavraždeniu svojich kolegov pochopiteľne neozval ani jeden. Načo. Veď to bolo len v rozpore so všetkými možnými Ženevskými konvenciami a to v takomto prípade samozrejme vôbec nevadí. Neboli to predsa žiadni R.Capovia.

    Mimochodom, vtedy práve na servilnom Slovensku začínal zúriť dzurindizmus. Kadeže to lietali bombardéry z Rammsteinu na Belehrad? Švajčiari a Rakúšania sa zachovali slušne a prelety im nepovolili. Honelníci pravdaže áno. Ako inak.
    publikované: 07.02.2007 22:55:24 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  137. Čo je to za nezmyselnú otázku, kriq
    "Keď sa vyleje rieka, zaplaví domy".
    To je obyčajné konštatovanie adresované hlupákom, ktorí do nej hádžu balvany. Lebo si myslia, že ich dom záplavy obídu.
    Nič viac.
    publikované: 08.02.2007 06:04:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  138. Od Kosovo: niet vážnejšej
    zámienky na dlhodobý konflikt ako uhryznúť niekomu - arogantne, bez dohody - kus zeme. Pôda je pôda, je to niečo reálne, hmatateľné, na rozdiel od virtuálnych núl na virtuálnom konte, ktoré tu dnes sú a zajtra nemusia.
    .
    Myslí někdo na Baskov a Severných Írov? Mají si kde hrát?
    .
    Je celkom zábavné predstaviť si rómske štátotvorné pudenie. Že by si napríklad vymysleli košicizmus - Košice ako obdoba Siónu - a ako obete veďviemečoho by si tam chceli ustanoviť vlastný štát. Od Čiernej nad Tisou po Poprad, kam by zvolali všetkých svojich roztrúsených bratov a sestry z diaspory, čo dvetisíc rokov úfali. A vykopli Slovákov a ďalšie menšiny. No, niečo by nechali a platila by pre nich zvláštna legislatíva. A žili by z odškodného za veďviemečo.
    Už je Rómov dosť na to, aby sa ich úvahy mohli poberať týmto smerom.
    Blízky Východ a tiež Kosovo budiž im svetlom na štátotvornej ceste.
    publikované: 08.02.2007 06:30:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  139. Oprava: Ad Kosovo
    ostatné preklepy si už, prosím, opravte samostatne.
    publikované: 08.02.2007 06:32:56 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  140. hehe :o)
    ema, prepac, ale zase som sa zasmiala po celodennonocnej sichte (2:30 am), pri predstave, zeby ste ma museli vziat medzi seba niekde na zapad :o). Bez Beaty by som ani nesla :o)
    publikované: 08.02.2007 08:22:37 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  141. ale uprimne,
    mne by to bolo jedno. Aj keby ma Romovia upiekli niekde na razni.
    Uplne fuk. Karma je karma, nee?
    publikované: 08.02.2007 08:24:27 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  142. Niečo zo smetiarskej diskusie
    ako odpoveď iriske zároveň:-)
    .
    Nadpis: Treba ich rozdeliť, ale konzistentne, bez predsudkov
    ------------------------------------------
    Kubis by mal resignovat lebo takto oportunisticky obkecavat velmi vazny subjekt by ziadny normalny diplomat nemal. SME to okamzite hodilo na prvu stranu a bubnovali tu vcera svoje pro-albanske nezmysli. Aj SME aj Kubis ukazali svoju neprofesionalitu.
    .
    Co sa tyka Srbska a Kosova existuje jedine spravodlive riesenie: rozdelit Kosovo an maly (15%) srbsky sever a dat zvysku (85%) nezavislost. A malo sa to spravit pred 10-mi rokmi. Absolutisticke a neprincipialne riesenia (vsetko Albancom, alebo vsetko Srbom) budu iba viest k dalsim konfliktom a zlym precedensom po celom svete.
    .
    Idea ze 1.5 miliona Albancov v Kosove by mala v buducnosti stale byt castou Srbska je sprostost. To maju mat pravo na skoly, vzdelanie, pasy, volenie, atd... z Belehradu? Chcet aby nasilu 1.5 miliona mohamedanskych Albancov ostalo castou Srbska je iracionalne a nedomyslene. Srbi by mali byt radi ze sa ich zbavia.
    .
    Takisto je sialene vyzadovat aby sa sever Kosova (Mitrovica a okolie) kde ziju iba Srbi nasilu pripojil k novemu albanskemu statu v Kosove. Ked sa uz menia hranice, preco by mala byt provincna hranica Kosova nedotknutelna? Podobne by mali dovolit Chorvatom a Srbom v Bosne mat referendum ci chcu byt castou islamskej Bosny, alebo chcu samostatnost, alebo sa chcu pripojit k Chorvatsku a Srbsku.
    .
    Tento dnesny bordel zapricinil Zapad (hlavne USA, Nemecko a UK) lebo na Balkane robili primitivnu etnicku politiku: vsetko islamske bolo dobre (aby sa zapacili Saudskej Arabii), vsetko srbske bolo zle (aby sa vyvrsili na Rusoch). Takto sa mier a stabilta budovat neda. Treba tie kmene porozdelovat, ale principialne a nie s predsudkami. Ked ma 1.5 miliona Albancov pravo na sebaurcenie, ma ho aj 1.4 miliona Srbov v Bosne a 700,000 Chorvatov. Merat rozdielnymi metrami a schovavat to za medialnu propagandu vedie do slepej ulicky, kde sme sa ocitli dnes. Riesenie existuje, iba vyzaduje objektivitu a racionalne spravanie na vsetkych stranach...
    -----------------
    Autor: Juraj Beckovský
    In:
    http://www.sme.sk/c/3136140/Draskovic-poprel-Kubisove-slova.html
    ---------------
    Mne je tiež jedno, keď si Indiáni v USA vytvoria vlastný štát:p
    publikované: 08.02.2007 08:36:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  143. :o) ja zato fakt nemozem,ze ma napadaju same sprostosti :o)
    napriklad mi hlavou bludi siroka kvetovana sukna, bose nohy, teplo z ohnika, nejaka gitarka, hviezdy nad hlavou, jeziiiiis a k tomu ten pocit slobody :o) ano, ano, chceme samostatny vychod ! sladka to predstava.
    publikované: 08.02.2007 08:43:38 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  144. ale sak,
    to nie su az take sprostosti.
    publikované: 08.02.2007 08:44:49 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  145. co si mam mysliet o tomto?
    publikované: 08.02.2007 09:03:51 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  146. Prestavme si
    chvilocku, ze Kubis nie je ten hyperblbec, ktoreho sa z neho snazi spravit Sme.
    Povedzme, ze Kubis tu informaciu pustil do eteru po diskretnej konzultacii s Belehradom.
    Dnes som v spravach zaregistroval: EU chape, ze Srbsko, ktore nema konstituovanu vladu, potrebuje odklad riesenia kosovskej otazky. EU je nasledne ochotna zacat intenzivnejsie vyjednavat o zacleneni Srbska do EU.
    Mne z tohto v tejto konstelacii vychadza, ze Kubis je na strane Srbov, pre ktorych je integracia do EU dolezitejsia, ako samotne Kosovo. Srbi v Kosove su momentalne akurat tak natlakovy prostriedok pri vyjednavani.
    Vela Srbov ma vojen plne zuby.
    Ad jedna.
    publikované: 08.02.2007 09:18:51 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  147. Ad dva:
    Precedens pre zitny ostrov... Ano, v kazdom pripade, lenze ten dzin bol vypusteny z flase uz davno, aj za frenetickeho aplauzu nasich hejslovakov z SNS... Takze teraz uz roky rokuce ide uz len o to, ako si zaistit, ze v pripade, ze by doslo aj u nas k tomu, ze by Durayovci nastolili otazku separacie, aby nemali sancu na uspech. Preto je nezmysel robit a nechat robit z juhu SMKcky skanzen. Bude na juhu praca? Ludia prestanu masivne cestovat do okolia Ostrihomu. Bude infrastruktura? Ludia zo severu a Vychodu nebudu mat problem vyrovnat jazykove vahy. Doteraz sme nasou politikou len potvrdzovali aspiracie SMK. Zda sa mi, ze sucasna garnitura chce na vec ist inak. A profitovat z toho budu vsetci.
    publikované: 08.02.2007 09:25:38 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  148. Do tretice: IRIS!
    Tak ako s tymi stlpmi? Zacinam mat pocit, ze to bolo len take velkohube fanfaronstvo. Velke reci a hola ritka. Bodaj by aspon za plesnutie stala.
    publikované: 08.02.2007 09:27:46 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  149. Heh, romácke rascafariánstvo, iris
    Ej romalen asunén, ej čavoren gugle šukáren
    životo si ringišpil, trade aj ro, aj romni
    Džindži rindži bibamara umca umca hop hop hop.
    Minule tam na Luníku natáčali detské porno. Červeň písal. Zárodok budúcej veľmoci šoubiznisu. Šak žiť z niečoho treba a európsky Silicon Valley tam sotva kto zriadi.
    V detstve som chcela byť Cigánkou. Romácke spolužiačky nemuseli chodiť na flautu, plávanie a nemčinu a umývať si pred jedlom ruky, nosili vo vlasoch neónové mašle, používali výrazy kokot a piča bez toho, aby im niekto vyťal po ušoch a v lete sedávali s celou širokou rodinou na lavičkách na námestí a vyjedali melóny.
    .
    O hentom si môžeš myslieť čo len chceš:p
    publikované: 08.02.2007 09:29:01 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  150. Cyrano, k tomu Žitnému ostrovu
    by som len toľko, že keď sme nedávno s parťákom chceli kúpiť dom a núkali sa lokality na Žitnom ostrove, povedal "Ťahajme sa my, Emička, ta do hôr. Zo Žitného ostrova sa bude raz utekať a nemôžem ti zaručiť, že sa toho nedožiješ."
    A ti poviem, že nie je on sprostý ani náhodou.
    publikované: 08.02.2007 09:39:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  151. cyrano,
    Show me the money :o) taky tak len kecas ze si prispel, prazdne reci.

    Ale brzdi, bratre, brzdi, tu su vazne debaty, sustred sa :o)
    publikované: 08.02.2007 09:42:21 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  152. ema,
    tomu sa hovori: selfulfilling prophecy.
    Ale mozno to tak ma byt. Vzdy to tak bolo, ze zem si bolo treba vydobit, a vzdy ju bolo treba mocensky udrzat. Ak nasa mocenska jednotka nema dostatok sily na udrzanie svojho sucasneho uzemia, tak cast holt strati, zakonite, az nastane rovnovaha sil.
    A ta sila mocenskej jednotky sa nemeria len v pocte divizii ci sikovnosti diplomatov, ale aj v demografickej, hospodarskej a kulturnej vitalite obyvatelstva. A Madari maju este nieco: ideologicku zaslepenost. Preto v Slovakoch vzbudzuju podvedomy strach.
    publikované: 08.02.2007 09:51:04 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  153. Iris,
    nemam problem: v momente, ked tu ema da cislo konta, posielam, parole d'honneur.
    Len mi povedz, co budes robit potom. Ja sa totiz s emou dohodnem na tom, ze ak Ty stiahnes gatky, peniaze mi vrati. Myslim, ze ema s tym problem mat nebude.
    publikované: 08.02.2007 09:53:22 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  154. Variácia na tému Show me the money
    publikované: 08.02.2007 09:54:00 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  155. Prepáč, Cyrano, ale z tvojej inštrukcie
    som nič nepochopila, s výnimkou parole d'honneur.
    publikované: 08.02.2007 09:55:51 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  156. Len jedna oprava, Cyrano
    ... DEMOGRAFICKEJ. Zvýraznené verzálkami. Tie ďalšie dve adjektíva môžeš vynechať.
    publikované: 08.02.2007 10:00:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  157. Ozaj, Cyrano, čo hovoria
    francúzske diplomatické zdroje na aktuálne izraelské skotačenie za hranicou s Libanonom?
    publikované: 08.02.2007 10:05:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  158. ema, instrukcia:
    Ak iris neveri, ze ja to na rozdiel od nej myslim vazne, tak som ochotny to dokazat. Takze ak chce, aby som ukazal peniaze (mily je ten nas Freud), tak nie je problem. Lenze budu logicky ucelovo viazane: ak iris neplni deal (a teda stlpy na Hviezdoslavovom namesti neodstrani, a hoc aj na vlstnom chrbte neodnesie), peniaze dostanem spat.
    publikované: 08.02.2007 10:07:28 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  159. ema,
    keby islo LEN o DEMOGRAFICKU vitalitu, tak je slovenska aj snad aspon polka sucasneho Madarska.
    Ale to uz su finesy.
    publikované: 08.02.2007 10:09:06 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  160. Cyrano, nech je
    depozitárom US embassy. Iris jej plne dôveruje:p
    A ty?
    Tvoja odpoveď v ankete bude bodovaná ako za socíku. Áno - dva body, Nie - dva roky.
    publikované: 08.02.2007 10:13:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  161. ema,
    Francuzom tecu nervy. Ako inac.
    V tomto momente vela vody nenamutia.
    US embassy?
    Mne staci, ze si iris tie gatky virtualne stiahla.
    Vyvodenie ponaucenia z tejto frechnej epizody ponecham na experta Grigoriya.
    publikované: 08.02.2007 10:18:02 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  162. Ale inac,
    Villepin aj Douste-Blazy podnikli verbalny vypad na Bushovu poziciu.
    Cisto pre efekt: obaja su politicky odpisani, Chirac, ktory je za tym, tiez. Ide pravdepodobne skor o vnutropoliticky vypad voci Sarkozymu.
    publikované: 08.02.2007 10:26:22 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  163. Cyrano, nesnaž sa mi našiť
    tvoj gaťkový fetišizmus. Sám si si ho vymyslel, sám si ho uži.
    .
    A šak Pellegrini už UNIFILákom nevelí, pred pár dňami ho vystriedal Talian Graziano. Asi to nejako s izraelskými výtržnosťami súvisí.
    Sranda je, ako sa UNIFIL bojí vymáčknuť. Napríklad o tom, že izraelská buldozérová akcia na území, ktoré už nepatrí Izraelu, bola podporená vrtuľníkmi IDF, ktoré lietali voľne ako vtáky nad libanonskou dedinou.
    Sú to vskutku kurvy.
    publikované: 08.02.2007 10:33:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  164. Sarkozy, Sarkozy, hm
    Ešte bude vo Francúzsku veselo.
    No ale dosť bolo ľahkej konverzačky nateraz. Uvidíme, čo dá deň do večera.
    publikované: 08.02.2007 10:36:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  165. ema,
    keby len gatkovy :-)))
    Bola si vcera na Pasienkoch?
    publikované: 08.02.2007 10:45:48 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  166. Tak to ma trochu prekvapuje ema
    že si aj s parťákom taká submisívna a takto otvorene svetu demonštruješ svoju slovenskú povahu. Ja som si teda na Žitnom ostrove dom zadovážil a nikoho názor, ani parťáčky, ma v tejto veci nezaujíma. Pretože sa nemienim dopredu dosierať z nejakých Durayových kecov. Nemusím inými slovami opakovať, čo napísal (flagelant;) Cyrano: "Vzdy to tak bolo, ze zem si bolo treba vydobi(!)t, a vzdy ju bolo treba mocensky udrzat." Kto pre to nechce nič urobiť, nech ide do riti. Presne ako Slováci už stáročia. Všetky karty na Žitnom ostrove majú v rukách teraz Slováci, netreba urobiť nič viac, len ich udržať v rukách. Oproti tomu, čo dokázali iní, je to úplne smiešna úloha.

    Na Žitnom ostrove je oveľa lepšie ako v horách. Je tam teplejšie, čo ocenia najmä kocúri, darí sa tam viniču, na ramenách a rybníkoch sa môžeš venovať rybolovu, pohľad sa ti slobodne rozletí v diaľ a nezasekne o prvú skalu, čo ako je v odborných kruhoch dobre známe, vedie len k duševnej tuposti a depresiám. Nitru by si náhodou k Orságu pripojiť nechcela? A jedno si pamätaj: nie my sme tu na to, aby sme sa báli Maďarov, ale naopak...
    publikované: 08.02.2007 10:54:21 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  167. Že som tak smelý Cyrano
    to si ako prišiel na to, že pre Srbov je integrácia do EU najdôležitejšia? Tí sú dostatočne historicky poučení a ostrieľaní na to, aby si nechali ťahať medové motúzy popod fúzy. Tých pár politrukov, ktorí si len chcú s EU porobiť svoje výnosné kšefty, z toho môžeme pokojne vyňať. Samotní Srbi sú síce v tejto otázke tiež rozdelení, ale prisudzovať im mentalitu sprostých Slovákov je absurdné. Oni veľmi dobre vedia, že hospodárstvo si na nohy postavia len oni sami a EU je iba vzdialená opcia, obchodný partner, ale zatiaľ nič viac. Stačí, aby sa pozreli na európske snahy Chorvátov a všetko je hneď jasné.

    Kubiš jednoznačne hyperblbec je, takého faux pas by sa nedopustil ani Slota. A ten aspoň so svojich prešľapov vie parádne profitovať. Takže ich robí čo? Naschvál. Ten, kto ich naschvál nerobí, je idiot.
    publikované: 08.02.2007 11:15:58 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  168. Gulové ty máš, idar, na Žitnom ostrove v rukách
    Si ma nasral teraz. Fakt akurát tie mariášové karty v krčme. Dočasu. Keď ich podporí NATO ako v Srbsku, bude ti zrniť nielen obrazovka, to si buď istý.
    Majú oni inak zabeštelovanú medzinárodnú pozíciu cez tupých, ale silných mecenášov, než ju má Slovensko. S kádrami ako Kubiš.
    Keby dačo, Slovensko pôjde cez palubu ako handra a ty si budeš môcť akurát tak hrudníček mocne vypínať proti F dvadsaťdvojkám na šírej rovine, keď budeš ťahať káru s imaním, ako to v júli urobil milión Libanoncov. A ešte z teba aj média urobia xenofóba teroristu zločinca, nácvik sme videli s malinou.
    Politika sa mení, a k nie dobrému, idar a ty to veľmi dobre vieš. Preto si tak zostra na mňa vybehol, v strachu o svoj domicil žitnoostrovný.
    S tromi MIGmi, čo má Slovensko ustajnené kdesi v garáži, si môžeš vieš čo.
    A nechoď na mňa s údajnou vrchárskou tuposťou, vieme my dobre, akú melanchóliu, plochosť psychickú spôsobujú roviny.
    publikované: 08.02.2007 11:38:56 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  169. Sa preber ema
    a čo si taká nedútlifka dneskaj, ha? Niekto tu niečo spomínal o nejakých vzdušných súbojoch? A Ugori majú F-22? Si ešte raz prečítaj, čo napísal Cyrano. Sa dnes tá politika na tomto území robí trochu ináč. V NATO a EU sme aj my a tam sa teritoriálne momentálne a na dlhé roky dopredu NIČ meniť nebude. Logiš, né?

    Chvalabohu je takých dosraných ako ty málo (iba v tomto aspekte podotýkam), a naopak, Slováci si na "maďaroch" dnes už vo veľkom domy kupujú. Pretože vieme že za Á sú to priposranci, za Bé ich musíme prečísliť. Tak sa choď radšej prečislovať a moc nemudruj.
    publikované: 08.02.2007 12:24:26 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  170. idare,
    ja tvrdim, ze cast Srbov ma plne zuby vojen. A zda sa, ze je to dost podstatna cast. Totiz referendum o Kosove bolo presne to, cim to nazval Kubis: sonda o tom, nakolko Srbi o Kosovo stoja - ci im to stoji aj za dalsi konflikt. Odpoved bola jasna: nie.
    Vies, idare, na EU sa mozes pozerat z ix uhlov. Ked ale zrazu viac ako 80% Tvojho exportu ide na trhy EU, tak sa deje nieco, co stoji za pozornost.
    V EU mas niekolko zakladnych prudov:
    -federalisti idealisti (Europeanstvo je super)
    -ideologicki unionisti (postavme katolicku hradzu islamu)
    -federalisti realisti taktici (EU je jedina mozna struktura, ktora vyvazi vplyv USA a Ciny, ale zatial sa tvarme, ze mame s USA pokial mozno zhodne zaujmy)
    -federalisti realisti radikali (nestracajme cas)
    -Suverenisti (bez komentara)
    -zakriknuti suverenisti oportunisti (vyberme si ceresnicky z kolaca, a silou mocou drzme v hre USA)
    Panslavovia a rusofili nie su ani len cicerkom, nieto este prudom.
    Okrem toho, Kubis mal Slotovo pomazanie.
    publikované: 08.02.2007 12:26:11 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  171. cyrano
    o akych gatiach to tu mlatis? Sa spamataj clovece, hovoris s damou !
    Narazala som na fakt, ze ema nezozbiera ani 5000 Sk, pretoze nasi spoluobcania su uplne lahostajni ( alebo vasi spoluobcania, to je jedno). ved sama povedala, ze tam demonstrovali traja. Tak ako s kosickym gymnaziom. Nikomu to nie je jedno, kazdemu to vadi, ale vsetci len pokrcili pleciami.
    Inak vam poviem, ze ja by som fakt nedokaala debatovat o takych veciach tak smrtelne vazne a tak vela. Ani neviem kto je Kubis.
    Takze prosim vas, pretraste tie Migi, a bojujte za svetovy mier, mna to nebavi, a toboz nie vo volnom case, tak mi tie blaznive vstupy snad velkoryso prepacite. A teraz idem spat;o) na pocudovanie, ziadny casovy posun. Je rano.
    publikované: 08.02.2007 12:29:37 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  172. ema, idar ma recht,
    myslim, ze nie celkom chapes sucasny stav mocenskeho rozlozenia: aj HU aj SK su ako v NATO, tak v EU. Ako rovnopravni clenovia, to znamena, ze obaja maju pravo mlcat. Za toto patri Dzurindovej druzine vdaka - Meciar to dosral.
    Ale: Prave voslo do EU Rumunsko, a chysta sa aj Chorvatsko (priorita nasej Zahr Politiky!), a my tam dotlacime aj Srbov - HU je zase v sachu.
    Preco je EU fajn? Kto iny dotlaci Madarov do dostavania Nagymarosu?
    Zvysok je o regionalnej politike, o samospravach, a cezhranicnej spolupraci, teda o administrativnom a politickom cleneni uzemia, ako aj o priemyselnych centrach. Bratislava-Wien-Brno uz dnes prestiava hypertroficku Budapest.
    A prakticke dosledky vidis dnes uz npkd v Alzbetinom Dvore - slovensky jazyk zacina prirodzene vyrazne tlacit na Samorin... O takej Galante uz ani nehovoriac...
    publikované: 08.02.2007 12:37:24 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  173. iris,
    este som nestretol damu, ktora by hned pri prvom stretnuti vyzadovala, aby som ukazal peniz s tym, ze ona sa potom rozhodne, ci si da dole gatky alebo nie. Dobru noc.
    publikované: 08.02.2007 12:40:44 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  174. Blahoželám k optimizmu, páni idar a Cyrano
    Každopádne svoj názor na možné (a možno aj rýchle) dôsledky brutalizácie politiky nezmením.
    Keby dačo, vráta na chalúpke v horách budete mať otvorené. Môžeme potom s pohľadom upreným na brzdu Kriváň podiškurovať offlajnovo o mátinke EÚ a tatinkovi NATO.
    publikované: 08.02.2007 12:55:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  175. pá pá
    tu som
    a neverím vlastným očiam ;-)
    publikované: 08.02.2007 13:01:01 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  176. Tomu sa povie dynamická diskusia, syska
    je tu všetko. Bratislavské námestie, Gladiátor, Blízky Východ aj Žitný ostrov, psychoanalýza, vulgarizmy, anličtina, francúzština, Kosovo aj gaťky.
    Ešte chýba bublanina. Aká bola?
    publikované: 08.02.2007 13:14:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  177. ušla
    a zmizla.
    Všetcia ju chválili.
    Len deti sa čudovali, kde som vzala čerešne v zime :-)
    publikované: 08.02.2007 13:17:56 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  178. No to je mi jasné Cyrano
    že Kosovo ako také je už stratené. Ale o tom sa nerozhodlo teraz, ale už veľmi dávno o tom rozhodol Hitler a potom svojou debilnou populačnou politikou aj Tito. Slobo to už len dojebal do dôsledkov. Nie že by tam niečo robil, ako sa o tom rado hovorí, ale práve tým, že tam nerobil vôbec nič. Od iných aspektov odhliadnuc prosím.

    Mne ide čiste o to, že je hanba, aby sa EÚ po všetkých tých skúsenostiach s Albáncami zasadzovala za nejakú nezávislosť Kosova. Moc ich preceňuješ, sú už zdegenerovaní. Kosovo by pokojne mohlo fungovať v tomto istom moduse ešte ďalších 20 rokov, ostatne podobne ako Bosna. Až kým by sa to neukludnilo. A Slovensku by neuškodilo, aby bolo v tejto otázke trochu neutrálnejšie. Neuškodilo, opakujem. Naopak, pomohlo, aby si v Srbsku nahralo nejaké kšefty, ako to mimochodom fungovalo aj doteraz. Takýmto štýlom ich môžeme ľahko stratiť. Otvoriť si občas trochu papuľku ešte neznamená privolať na seba F-22jky. Nikto predsa nechce usporiadať polovačku na Šiptarcov. Ani v Srbsku. Len im ukázať, že majú držať hubu a krok.
    publikované: 08.02.2007 13:26:06 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  179. Syska
    ňáké prebytky na sklade?
    publikované: 08.02.2007 13:26:57 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  180. idar
    už nie. No ak máš záujem, nie je problém dorobiť. Mrazák u dvanástich mesiačikov ešte krabičku čerešní ukrýva.

    Cyrano, Ty si bol na Pasienkoch? A tiez si sa pridal k lycujucemu davu? Vraj tam prebiehal testing zeleznych nervov dajakeho potulneho spevaka. Mal oblecene nieco nevsedne (uuzasnee)?
    publikované: 08.02.2007 13:36:18 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  181. Dobre ema
    ja si budem teda jak derviš hrdo tlačiť svoju káru po cestách necestách. Ale čo ty? Nakoniec sa presťahuješ nad pásmo kosodreviny? A potom čo, budeš z nudy svišťov naháňať a špičku na Kriváni leštiť ? Ale inak ďakujem za pozvanie, rád prídem aj s károu na hriatô.

    Kua, predbehla si ma s tým Kriváňom, zase tá telepatia. A inak s tou malinou to dopadlo nad očakávanie dobre, čo povíte? Len sa bojím, že hentí imbecili sa nikdy nepoučia, keď sa popália. Ostatne, dokazuje to ich história za posledných 100 rokov. Prehrali, čo sa dalo. A len si stále musia turulov nafukovať a rozširovať báchorky o tom, ako veľký vodca Lél, po prehratej bitke pri Augsburgu roku pána 955, ešte stihol pred popravou nemeckého cisára Ota I. (Veľkého) rohom ovaliť a do nebies odšikovať. Komu niet rady, tomu...

    Inak neboj, keď na to príde, my sa zase raz pridáme na tú správnu stranu a s pasiou si zapoľujeme aj na tie 22jky. Zas takí plochí nye sme.
    publikované: 08.02.2007 13:43:23 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  182. syska,
    ano, aktivne som lyncoval s davom. A s dobrym svedomim: samotni Buena Vista Social Clubaci z toho museli mat dobry pocit, ze teda to publikum presne vedelo, preco prislo. Pre toho klona enriqueho iglesiasa to urcite nebolo. Zvlast ked predkapela Mango Molas mala tak 20 minut aj s cestou, a ten kreten nas trapil dobrych 40, aj to urcite len preto, ze bol nekompromisne vypiskany (niekto po nom hodil aj plechovku od piva :-))) Potom ho uz na podium isli vlastnymi vnadami branit kypre tanecnice, srala.
    publikované: 08.02.2007 13:59:04 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  183. idare,
    nejako som Ti prisiel na to, ze som skor stupenec realpolitiky, a teda neverim, ze by sa relevantni ludia v EU zasadzovali za "nezavislost" Kosova. Samotna nezavislost ma urcity politicky vyznam, mimo tych vzletnych fraz o prave na sebaurcenie a pod. Ale priznam, ze momentalne som trosku mimo informacnych zdrojov, a teda viac citim, ako analyzujem. To ale nie je pripad nasej zahranicnej politiky. Netrpim Panslavizmom. Nemyslim, ze SR, aj ked momentalne clen BROSN, moze mutit vody svetovej politiky, neverim v "hodnotovu" politiku, a teda mi z toho vsetkeho vychadza, ze je v nasom zaujme, aby Srbsko bolo clenom minimalne EU. A tak tam tych Srbov v ramci nasich moznosti prosto dokopeme. Ze cast z nich to bude pokladat za zradu... smola. Konecne nasi politici idu tvrdo (takmer bezohladne, pretoze prave to sa Kubisovi vytyka) po tom, co definujeme ako nas zaujem, a mali by sme ich odstrelit? Budicek. Aj Slota to pochopil. A to uz je co povedat.
    publikované: 08.02.2007 14:05:21 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  184. Tak keď už tu tá EÚ raz je
    tiež nevidím žiadny dôvod nebyť jej členom a nefalšovať referendá ako napríklad na Slovensku v 2003, že jo. A keďže ja panslavizmom trpím, pretože aj napriek uvedomeniu si faktu čo sme my zač vždy budem vo vlastnom záujme presadzovať aj záujmy skupiny ktorej som chtiac či nechtiac členom, som aj vcelku za to, aby boli členmi EÚ aj Srbi. Veď koniec koncov postavenie Slovenska sa upevnilo aj preto, že nás podporujú Češi, Poliaci, Slovinci atď. a naopak prosím. Takže zase je to len a len o tom prečíslení. Mimochodom, ten Ahtisaariho návrh JE o nezávislosti. To je reálna vec a je to smutné. Opakujem, otázku Kosova momentálne nie je potrebné riešiť. Je absurdné, aby sa EÚ nechala vydierať klikou zopár drogových mafiánov. To sa môže veľmi ľahko otočiť proti nej a aj sa otočí. No to čo má byť napríklad, aby vážených europoslancov resp. euroúradníkov priamo v Bruseli na ulici mlátili nejakí neintegrovaní islamáči? To kde sa môže v USA, Rusku, Číne stať, to aká je to potom mocnosť?
    publikované: 08.02.2007 14:37:52 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  185. idare,
    nezavislost Kosova uz je v sulade so zaujmom rozhodujucich hracov v EU. Nemuselo to tak byt, ale tak sa to vyvrbilo, pretoze tuto partiu rozohral niekto iny, a EU uz len naskocila na vlak za jazdy.
    V nasom zaujme je, aby si Srbi kvoli tomu, ze sa to udeje, nezabuchli dvere do EU, lebo my ich tam potrebujeme.
    Kosovo nech drzia pod perfuziou Americania. Na co im to bude? Bulharsko neudrzia. Ani Macedonsko. Realita hospodarskej sily EU nepusti.
    No a k tej chimere slovanskej vzajomnosti v konkretnej politike, idare, snivaj dalej. Medzi obycajnymi ludmi ano, moze byt (aj ked aj to by som mohol na konkretnych veciach negovat), ale v real politike nigda tak nebolo, a nigda tak nebude.
    publikované: 08.02.2007 14:54:23 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  186. tak ma teraz napada, idare,
    co Ti vravi pojem "Mordechaj Kapusta"?
    publikované: 08.02.2007 14:55:50 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  187. Idar, len tak narýchlo:
    Komu patrí jediná rafinéria? Komu bude zrejme čoskoro patriť aj preprava strategickej suroviny? He? Keď sa ten onen nasere, budeš fakt tú káru tlačiť jedinou konskou silou.
    Sa spamätaj, človeče, z toho víťazného ošiaľu. Si jak Olmert po libanonskej vojne.
    publikované: 08.02.2007 15:15:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  188. ema, len tak narýchlo
    však tu toľko nestraš a ulej niečo aj pre účely výmenného obchodu :-) - idar na Teba spolieha, nevidíš?
    publikované: 08.02.2007 15:32:51 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  189. Syska, ja mu tu nebudem vypisovať,
    aké rafinované sú politické prepojenia juhodomáce a zahraničné. Nie som sprostá.
    Každopádne sa chorvátska INA správa inak. Chorvátska vláda vie, čo robí a prečo. Taktiež vláda poľská. Nejde o srandičky.
    Viac už nepoviem k tejto téme NIČ.
    publikované: 08.02.2007 15:44:46 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  190. hey decka ;)
    takze v NASEJ europe moslimov nechceme? tak to sme mohli pockat, aby to srbska domobrana onehda v klude dokoncila a teraz by bolo po probleme, ne?
    a co to tu tliachate o panslavizme? pred 6 rokmi sme s kamosmi urobili taky trip napriec byvalou juhoskou az k jadranu a poviem vam, zastavka na sarajevskom stadione/cintorine mi zostane ako nocna mora v pameti do konca zivota a vsetky tie vypalene samoty v tej krasnej divocine a obrovske diery v muroch sarajevskych zrucanin. a to prosim pekne veruze moslimski dileri neurobili...
    a madare vadia? tak len prosim upresnit, ze kera vrstva, bo na zmiesanych uzemiach na vychode i na zapade je to podla mojich infosiek v poho
    publikované: 08.02.2007 16:07:06 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  191. Prečo ema?
    Amíkom na mól, s tými zatočíme raz-dva. A vieš na koho území stojí? To je totiž úplne najpodstatnejšie (viď Venezuela, Bolívia). A dúfam aspoň, že mi teda ako kámoška s tou károu pomôžeš. To budeme mať jednu konskú a jednu kravskú sílu, hned nám to půjde líp.

    Je to moje obľúbené občasné čítaníčko Cyrano, meno človeka je jeho osudom, prečo? Lidičky bděte, mám teraz veľa přacičky, tak nie že mi niekto uchmatnete tú 200stofku.
    publikované: 08.02.2007 16:22:06 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  192. Napriek ráznemu NIČ
    by som ťa ema predsa len poprosil, aby si mi ešče vysvetlila jednu vec, ktorá s vlastne súvisí iba čiastočne. Keď si tak presvedčená, že USraeliti rozstrieľajú celý tento ničomný svet vrátane Hornej zeme (pretože ti musí byť jasné, že keď budú zaberať Žitný ostrov, zbombardujú celé Slovensko durchom durch), prečo tu vlastne provozuješ tento blog? To je len taký výkrik pred popravou? Alebo nás chceš iba tak potešiť, aby jako reč nestála? Nebolo by lepšie, keby sme nestrácali čas a hneď a zaraz si išli stavať hermeticky uzavretý atómový bunker, kde by sme tie naše debaty v kľude mohli dokončiť? Na to by som prispel. Skúsenosťami, finančne, aj pilnou prací.
    publikované: 08.02.2007 19:43:43 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  193. s + dnešnou témou
    samozrejme.
    publikované: 08.02.2007 19:46:28 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  194. Také ľahké nevieš, idar?
    Tým, že píšem o nebezpečenstve - občas, lebo tento blog je o všeličom možno, nie je profilovaný politicky - vznikajú informačné štruktúry, ktoré môžu vývoj zvrátiť.
    Ty, idar, keď máš teda takú istotu, že všetko je v porádečku, EÚ a NATO udržia súčasný stav a k žiadnym dramatičnostiam sudeťáckeho razenia nedôjde, prečo ťa žerie, že niekto, kto na Žitnom ostrove nikdy nežil, tam proste nemieni ísť "prečíslovávať". Chápem, že tam máš latifundie, a to je vec citlivá, burcujúca emócie, ale pokús sa byť rozvážny. Igen?
    Idem pozrieť, koľko ešte chýba do cieľa dvojstovky.
    publikované: 08.02.2007 20:20:26 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  195. Ešte 5
    Tento nerátajúc.
    publikované: 08.02.2007 20:21:56 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  196. .
    Idar, by ma zaujímalo, kde si robil testy nepriepustnosti doteraz postavených bunkrov?
    A či vyhoveli.
    publikované: 08.02.2007 20:32:22 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  197. to je zaujimavy konstrukt,
    ze EU a NATO to tu maju udrzat, ale asi neudrzia. Fakt.
    Posledna a just si kopnem diatriba v Tvojom podani posobi asi tak, ako keby niekto kazdy vecer na sidlisku krical, ze aj tak sa tie panelaky raz zrutia, a jednym dychom dodaval, ze tym krikom vytvara predpoklady na moznost zvratenia situacie...
    publikované: 08.02.2007 21:01:06 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  198. ahoj Cyrano
    Ked uz s Idar so mnou nema dovod stracat cas, dotiahnime tu dvojstovku my.
    Beries?
    publikované: 08.02.2007 21:18:07 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  199. Za chvíľu to je tu!
    A ja mám stále vela roboty, tak neviem, či sa mi podarí zašpritovať.

    No už to je hezkých pár let,ale tak som ti ho utesnil syska, že ho doteraz neviem otvoriť. Takže asi tesní...

    No vidíš ema, takže predsa len je ešte nejaká šanca;p. No mne sa tam hlavne velmi lúbi. A nemienim sa odtiaľ nechať vytesniť všakviemekým. Tebe sa tam ne lúbi?

    Ale lúbi, viem to, už si to raz voľakde spomenula.
    publikované: 08.02.2007 21:19:36 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  200. V žiadnom prípade
    syska;p
    publikované: 08.02.2007 21:20:25 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  201. Cyrano, načo robíš zo seba šaša
    Už som to tam hore napísala. "Ak sa rieka vyleje, zaplaví domy. Ak budete hádzať do rieky balvany, vyleje sa. A ani váš dom nezostane ušetrený".
    Transponované špeciál pre teba do sídliskovej metafory:
    "Ak bude sídlisko bombardované, domy padnú. Ak budete podporovať HOCIKDE politiku bombardovania, politiku násilia, nikto vám nezaručí, že tie domy nepadnú. Vaše domy."
    Pochopil?
    Odhliadnuc od toho, že každý dom raz padne.
    publikované: 08.02.2007 21:20:56 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  202. Čo je to
    zašpritovať?
    publikované: 08.02.2007 21:21:29 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  203. Mne sa páči v Transylvánii, idar
    Asi preto, že je to Siebenbürgen.
    publikované: 08.02.2007 21:27:01 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  204. To je už teraz úplne jedno
    syska. Ale bolo to s odretými ušami. Galantne prenechávam víťazstvo tomu, kto nemá záujem o zdrvujúce porážky... Takže eme. Jaj, to som nechcel. Cyranovi.
    publikované: 08.02.2007 21:27:38 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  205. No to je zase tá prekliata telepatia
    Už dva dni o tom rozmýšlam. Tak tam teda pome na podnikový výlet ema, pjosím pjosím.
    publikované: 08.02.2007 21:30:27 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  206. Telepatia,zas na neho lezie telepatia
    to bude niečo ako vtáčia chrípka.
    Daj si strychnín.
    Dobrú noc.
    publikované: 08.02.2007 21:41:06 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  207. večierka?
    tak skoro?
    tak pekné sníčky.
    publikované: 08.02.2007 21:45:23 | autor: syska (e-mail, web, neautorizovaný)
  208. Akú dávku
    by si odporúčala ema? Je to totiž dosť jeduvaté...
    publikované: 08.02.2007 21:52:04 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  209. idare, v podobných prípadoch sa treba držať dávkovania
    alchymistu Scottu (ktorý vo filme Císařúv pekař-pekařúv císař akože objavil "elixír mládí"): Kolik kdo snese...;)
    publikované: 08.02.2007 22:29:35 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  210. Som "prestudoval" tu 200.
    ema,mantry o karme ale v podstate expresivne vyrecne formulovanie trivialit ma nedokazu nastartovat k hlbokemu zamysleniu tak ucinne, ako nejaka ta spravne nadavkovana a nacasovana "invektiva".
    Ale k veci: opakovanim trivialit si nesikovne obisla pointu diskusie v trojuholniku ema-idar-Cyrano, a sice, ze o US bombarderoch nad Zitnym Ostrovom tu fantazirujes Ty, zakial oponenti, ktorych sa snazis dotlacit do pozicie nejakych naivnych trtkov, poukazuju na to, ze v dnesnej politickej konstelacii u nas ide predovsetkym o pnutia demograficke, hospodarske a kulturne, co je prirodzene, a ze je v podstate pokrok, ze tomu tak je (ja tomu hovorim mierotvorny vplyv europskej integracie). A nie je na horizonte jedineho dovodu pre zmenu v style libanonskeho ci juhoslovanskeho scenara. Teda pokial sa sami nezacneme cinit - a teda konat presne v tom duchu, aky Ti tu velmi trefne vytkol prave idar - cim dame retrospektivne legitimitu vsetkym chrapunom a la Duray alebo Slota, ci ich oportunnym manipulatorom. Ale vsak, ako si sama bystro poznamenala: každý dom raz padne.
    publikované: 08.02.2007 22:54:04 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  211. A idare,
    tusim som to tu deklaroval onehda uz Sinuheovi, ale vysadu galantnosti Vam pani, vsetci do radu, ochotne prenechavam. Zo Cyrana si vyberam tu zovialnu chut do bitky "pour un oui, pour un non", a este zopar veci, ale "galantnost" medzi nimi neregistrujem.
    publikované: 08.02.2007 23:00:33 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  212. Ja som si túto pamätnú diskúziu
    tiež teda ešte raz v kľude prebehol. Hodnotení sa zo zrejmých dôvodov vyvarujem, ale chcel by som ešte niečo podoktnúť k tej stati o formulovaní zákona o zachovaní pôdy, kde som nebol účastný. Teda presnejšie o tých adjektívach "hospodárska a kultúrna" vitalita. Aby sme to uviedli na pravú mieru a nepripisovali tieto vlastnosti veďviemekomu. Slovensko bolo vždy vzhľadom na vyspelé remeselné návyky miestneho obyvateľstva + baníctvo (=Nemci) hospodársky najvyspelejšou časťou Uhorska. A kultúra? No veď spomeňme len notoricky známy príklad tzv. Ferenca Liszta, čiže Fera Francisciusa Lista, ktorý po maďarsky ani nevedel, ani vedieť nechcel atď atď. Takže ostaňme radšej pri tých faktoroch mocenských, prípadne k tomu pridajme moderné adjektívum asertívny. By som tu mohol pouvádzať x prípadov zo súčasnosti, ale načo.

    A z Mordechaja si dajme aspoň jeden z jeho výtvorov (Nekrológ pre Ariela Šarona; na stránke asi približne v strede). Ozrejmí to mnohé.
    http://mordechajkapusta.blogspot.com/2006_02_01_archive.html
    publikované: 09.02.2007 02:53:35 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  213. Idar, vďaka za linku na Mordechaja,
    je lepší ako Jewdas.
    Konkrétne k tlstému chazarenkovi - mäsiarovi zo Sabry a Šatily by som len toľko: jeden taký, čo vykrikoval, že "Nech ma nenávidia, len nech sa ma boja" tu už bol a vieme, ako skončil. A celý jeho mocenský proudžekt s ním.
    Šaronovský homo habilis primitivizmus povedie k tomu, čo elegantne naznačil Brzezinski: "Keď som sa narodil, žiadny Izrael nebol. A ešte som neumrel."
    Potom možno aj mäsiara odpoja od prístrojov a hodia psom.
    .
    Len toľko by som zatiaľ. Napriek riziku, že nejakí cyráni zas nič nepochopia. Nemám čil čas.
    publikované: 09.02.2007 06:58:51 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  214. idar,
    ano, formulacia bola svojim sposobom provokativna, aj ked v podstate islo o nasledovne: obe jednotky maju svoju vlastnu demograficku, hospodarsku a kulturnu vitalitu, a Madari maju este k tomu aj ideologicku zaslepenost, co navadza mnohych Slovakov k podmienenym reflexom. Ako ked sa clovek necha emocne ovplyvnit clovekom, ktory krici mohutnym hlasom, alebo zahladza konceptualne nedostatky roznymi retorickymi manevrami. Chce to trocha viac zivocisnej pruznosti (schvalne nepisem, ze nadhladu).
    Ozaj, ema, Ty asi neuznavas take nieco ako strecing, natahovanie roznych svalovych partii a tak, nie?
    Ale inac, mna tak v skole cepovali, ze dokial som nedokazal ucitelom vysvetlit, co presne myslim, tak som nemal pravo predpokladat, ze publikum prosto nedosahuje mojich nebotycnych intelektualnych vysin. Neskor som aj pochopil, ze preco ma tak cepovali, teda ze mali recht - nakolko nebotycne intelektualne vysiny su len konstruktom, ktorym si pred sebou ospravedlnujeme samotu.
    publikované: 09.02.2007 09:24:55 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  215. Ech, segiňátko oamelé intelektuálske Cyrano
    Sa potom nedivím, že ti uniká jednoduchosť onoho posolstva.
    Dajme antický dialóg:
    - Existujú ľudia tak, ako je popísané u Kapustu v Šaronovom Mein Kampfe - esencii izraelskej politiky?
    - Nie.
    - A prečo tak nežijú?
    - Lebo sugestívne podsúvané Zabi, inak budeš sám zabitý, ojeb, okradni, lebo máš teraz moc, v praxi k stabilite nevedie.
    - A ľudia to čo?
    - Vedia.
    No vidíš, Cyrano. A je to.
    (Vedia to aj kreténi podliehajúci ideológii, ktorá vedie k brutalizácii politiky, ako tu už bolo povedané. Žijú v ilúzii, že ich ideológia má výnimku z etiky. Čo teda nemá. Lebo etika je logika. Alebo sú to masochisti. Chuj s nimi.)
    .
    Slováci sú akože živočíšne málo pružní? Majú natiahnuť nejaký sval a dať niekomu po pysku? A prečo by to robili, keď k vlastnej štátnosti ich doviedla úplne iná stratégia. To si tak osprostený anglosasko-židovskou brutalitou, čo stále viac presakuje celou západnou politikou kvôli jej vražedným výčinom na Blízkom Východe, že ti to uniká?
    publikované: 09.02.2007 10:21:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  216. Tradične oprava: oSamelé
    Zvyšok preklepov opäť zostáva na samostatnú prácu.
    publikované: 09.02.2007 10:24:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  217. Ale inak považujem Kapustov Mein Kampf mäsiara
    zo Sabry a Šatíly za fajn dielo. Vytŕča tam istá sionistická myšlienôčka rovnaká ako v 30. rokoch, len sa v politicky korektných učebniciach histórie nevyskytuje. "Kajne alija? Ani nechceš? Tak skap. Diaspora je pre nás bezcenná."
    A rezonuje ona dodnes. Pred pár týždňami US Jewsov riadne vytočila.
    publikované: 09.02.2007 10:34:46 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  218. idare
    aby sme tu zase raz nestavali potemkinovske villages, treba podotknut, ze hoci uzemie, ktore v ramci uhorska obyvali slovaci, bolo 'vyspele', mozno tak hovorit len relativne. samotne uhorsko bola totiz, v porovnani so zvyskom europy, jedna velka zaostala diera:
    priemysel - hocako mozme nenavidiet bolsevikov, boli to oni, co na slovensko dotiahli priemyselnu vyrobu
    kultura - netreba zabudat, ze po vzniku 1.csr to boli prave ceski ucitelia a uradnici, ktori prichadzali na slovensko ucit a uradnicit, pretoze tu sa dostatocne kvalifikovane kadre nenachadzali.
    demografia - pozri, na slovenskych dedinach sa odjakziva rodili haldy usoplencov. kvantita vsak bola vyvazovana tym, ze pre vacsinu sa skola stala miestom zimneho odpocinku po 2-3 roky a basta. hajde past kravy a vysivat obrusky
    je priznacne pre slov. narodne obrodenie (pocnuc klasicizmom), ze v hlavach slovenskych vzdelancov stale existoval silny negacionisticky nacionalny pud. miesto tvorby hodnot sa casto sklzavalo k vyplakavaniu (slzy a prosby slovenskeho naroda)
    a je priznacne, ze liberala palarika a fandlyho vytlacili myzogynni nacionalisti. slovaci si az prilis casto vyberali tie najhorsie riesenia a potom len vyplakavali a urazene ukazovali prstom na vesmirnu nespravodlivost...
    publikované: 09.02.2007 10:37:35 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  219. ema,
    opat si pytas odkaz na vlastne protirecenia:
    "Lebo sugestívne podsúvané Zabi, inak budeš sám zabitý, ojeb, okradni, lebo máš teraz moc, v praxi k stabilite nevedie.
    - A ľudia to čo?
    - Vedia."
    Tak preco tu fabulujes o naletoch Nato na Zitny Ostrov? Tak preco sa verbalne pechoris do roly nejakej rafinovanej revolucionarky (ze slovo ma moc menit stav planety, tak, ako je v momente t nami vnimany, je tiez skor vysadou viery, alebo macky, ktora si hryzie vlastny chvost).
    To niekde existuje nejaka konspirativna bunka, ktora tych abstraktnych ludi nejako vzdy hnusne zmanipuluje, zopsuje atd?
    tststs.
    publikované: 09.02.2007 10:58:23 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  220. Ohľadom tej dávky
    strychnínu sa mi už odpovede nedostane ema? To sa mi nechce veriť, že by si si nechala utiecť takúto parádnu príležitosť na smeč. Čo už tá tvpatia prestáva fungovať, kam to smerujeme?
    publikované: 09.02.2007 10:59:55 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  221. a este detail:
    nie Slovaci vo vseobecnosti - Ty posobis tak upnuto na preukazovanie nejakeho NADhladu, ze by z toho pruzneho zivocicha drblo o zem.
    Inac strategia Slovakov prichodu k vlastnej statnosti, to bolo akoze co?
    Strategia slepej kury???
    Istotne nie kury anglosaskej, pochopitelne.
    publikované: 09.02.2007 11:03:25 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  222. Sa mi javila, idar, tá kriqova odpoveď
    vyčerpávajúca.
    A keď už sme pri tom Werichovi, tuhľa sa Golém spomína ako príspevok k riešeniu energetickej krízy
    http://mordechajkapusta.blogspot.com/2007_02_01_archive.html
    Aj toto sa mi veľmi páčilo.
    publikované: 09.02.2007 11:07:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  223. Ježiš, Cyrano, ja fakt nemám čas
    na kokocké slovné prestrelky.
    Ešte raz a naposledy: kto sa nechá osprostieť agresívnou ideológiou a prijme štýl Zabi, inak budeš zabitý (čo je, mimochodom, aj podstata križiackeho ťaženia s krycím názvom Vojna proti terorizmu), môže mať veľmi ľahko zo Žitného strova južné predmestie Bejrútu.
    publikované: 09.02.2007 11:14:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  224. Ano?
    Na dramtizaciu v rezii danej ideologie potrebujes dvoch: Agresora, a Obet (ktora sa bud necha vytlacit, alebo sa necha s despektom vyletiet do vzduchu v nejakom nakupnom centre).
    Ale su aj ine suradnice, je kopec inych ludi, ktori vidia svet inymi ocami, a ziju inak. A tych je v nasich koncinach tiez dost. Dost na to, aby Tvoje vehementne vyzvy k nejakemu karmistickemu mementu v kontexte toho, akym sposobom oni ovplyvnuju zivot spolocnosti v tychto koncinach, vyzneli ako kokocizmus.
    Dobru chut.
    publikované: 09.02.2007 11:45:04 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  225. Správna odpoveď znela ema
    KONSKÚ. Máš to za dva (roky v chládku). V prvej nápravno-výchovnej s broadbandom, takže fcelku nič sa nedeje.
    publikované: 09.02.2007 11:47:11 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  226. Žerie ťa svedomie, Cyrano?
    Povedať žabe v hrnci, že voda začína vrieť a obarí ju, nie sú žiadne vehementné výzvy. Žaba si tam môže ďalej drepieť - "žiť inak" - a omieľať kecy o boji proti islamofašizmu, lebo veď nič neovplyvňuje, všakáno. Cyrano povedal.
    Dramatizácia v danej ideológii je rozpracovaná skvele. Obeťou je dobrý Západ, lebo sa tak Bush rozhodol na základe kriminálneho činu devätnástich individuí, bývalých parťákov americkej CIA - a kto už by sa nechcel hrať na obeť, je to taká príjemná póza, že, ty obeť mojich vehementných výziev - a agresorom sú zlí moslimovia. Ani "právo Izraela na existenciu" nechcú uznať, kurvy. Realita je síce taká, že je to presne naopak, ale nebudem ťa ňou zaťažovať. Načo.
    publikované: 09.02.2007 12:19:41 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  227. Aj by som, idar, tú konskú
    nejak ftipne okomentovala, ale nemám čas.
    publikované: 09.02.2007 12:22:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  228. ema,
    navrhujem, ze ked budes mat viac casu, vratis sa k tomu, co tu bolo popisane, s chladnou hlavou (pokial mozno), zanalyzujes, a potom uvidime, ako na tom je moje svedomie, a ako Tvoja schopnost dat si klapky z ocu dole. Pevne verim, ze sa potom zhodneme aspon na niecom: Tvoj posledny prispevok tuna vyssie ani s najvacsou moznou benevolenciou nemozno seriozne chciet adresovat prave mne. Adresat, ktoreho oslovil nech sa ozve.
    publikované: 09.02.2007 12:43:11 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  229. Ja mám chladnú hlavu furt
    Celý náš klan má chladnú hlavu furt
    http://www.coolheadclan.hu/
    Okrem toho, že celý náš klan dnes nemá čas.
    publikované: 09.02.2007 13:06:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  230. celý náš klan dnes nemá čas? a čo zajtra?
    pozývam zajtra na akciu za pouhých 150 tugrikov na koštovku vín VEĽKÉHO ročníka 2006 do Modry
    http://www.vinko.sk/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=101
    autom nedoporučujem, bus ide o 15,00 z Bajkalskej ;)
    publikované: 09.02.2007 14:05:18 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  231. kriqu
    no uvidime, ci to naozaj bude velky rocnik. Vyzeralo to sice slubne, ale vyzera to, ze bude na tak velky rocnik mnoho malinoviek. Cukornatost nie je vsetko.
    publikované: 09.02.2007 14:16:47 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  232. Köszönöm szépen showhotel
    za hodnotné literárnovedecké pojednanie k danej problematike, veci sa však majú tak, že vtedy na Slovensku jednoducho nebol priestor pre takých ako boli v Čechách Palacký, Dobrovský, Borovský atď. Oni už vtedy v Čechách nielen na plnú hubu hlásali austroslavizmus, ale dokonca sa uvažovalo aj o vlastnom štáte. Nebol problém založiť Národní divadlo, vydávať šovinistickú literatúru etc. To pri zúboženom národe slovenskom, ktorému podaktorí doteraz(!) nechcú priznať ani holú existenciu, že áno, sa muselo chlapče začínať od piky. Vtedy boli Slováci radi, keď mohli v kostole odriekať otčenáš po slovensky, o nejakom vlastnom štátnom útvare sa začalo nahlas uvažovať až o takovejch nejmíňažnevíce 100 rokov neskôr.

    Keď som príležitostne na medzinárodných fórach;) požiadaný o vysvetlenie prostoduchosti ľudu slovenského, mám naporúdzi nasledovné velice ftipné historické zdôvodnenie: Zatiaľ čo Češi sa za moderátneho rakúskeho útlaku mohli u svojich poručníkov aj čomu tomu priučiť, čo takého sme sa mohli naučiť my od hentých? Tlsté pseudogrófske pupky si mastiť, bláboly o akejsi nadradenosti tárať, či na slabších sa vyvršovať? Čoveče, ty si predstavuješ život ako ňákú prechádzku ružovým sadom, ešte k tomu s jointom v hube zastrčeným, šak čo inšie cmúlať v takom poľutovaniahodnom rozpoložení s dušou rozervanou.
    publikované: 09.02.2007 14:31:18 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  233. ročník 2006
    nie je len sladký, ale sladký+bukétny, viem o čom hovorím ;)
    Moja pracovná skupina do Modry (neskôr do Viničného, Šenkvíc, Pezinka, Jura a Rače) pôjde - je prečo!
    publikované: 09.02.2007 14:39:52 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  234. Malinovka
    znamená vo vinárskej argocine, že to má jako málo kyselín či čo? Šak si tam dolejte sírofku, dosť poostávalo zo socíku. Doteraz sa v nej podaktorí kúpu.
    publikované: 09.02.2007 14:48:37 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  235. kriqu,
    Pezinok bude kedy?
    publikované: 09.02.2007 14:57:39 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  236. Ema, ešte by som na objasnenie dodal
    že aj keď uznávam, vzhľadom na pretrvávajúce (asi navždy) juhozemské mentálne reálie, tvoj argument o potenciálnom ohrození Žitného ostrova, z horeuvedených dôvodov zachovania vnútornej stability v NATO to do úvahy neprichádza. Afšak, keď budú chcieť fakt stále viac mlieť mlynčekom na mäso, čo vylúčené nie je a na čo správne poukazuješ, môže dôjsť k niečomu, čoho sa obávam oveľa viac. A to je to, že keď sa to začne v USA, Číne a Rusku zahusťovať kvôli komoditám a sa to rozšíri až sem, že nás to slávne NATO nedokáže ubrániť. Teda za naivného predpokladu, že by k tomu vôbec malo vôľu. Tie najnovšie hajtech bludy, ako laserové lietadieľká alebo protiraketové parazóly, sú totiž zbrane nanajvýš neúčinné. Na to sa v diskusiách často pozabúda. Pretože by vysvitlo, že tu nejde o ništ iné ako o prelievanie peňazí. Si pretsaf, že oni len teraz začínajú pomaličky skúšať nejaké obdoby pomerne starých ruských S-300viek, čo by nás v prípadnej konvenčnej válke dokázalo ubrániť pred mnohým. Takže ja sa ti spolieham hlavne na jedno. A síce, že nás zachráni stará osfetčená slovenská capability strčiť sa v správnej chvíli do tej správnej riti...
    publikované: 09.02.2007 15:25:13 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  237. Pezinok bude (pozerajúc do manuálu Vinárskeho roku)
    20-21.IV.2007
    publikované: 09.02.2007 15:25:48 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  238. prekristapana to je dlha diskusia
    Emicka nehnevaj sa precital som len posledne prispevky.
    idar: odsleduj kam do zahranicia chodi Fico
    nobody: Clarke sa dosral pretoze vie. my sa dosereme az ked to uvidime.
    Ma niekto chut skapat za sen evagelikanov a zidov o velkom izraeli? prihlaste sa u sudruha Zincicu.
    publikované: 09.02.2007 16:31:04 | autor: AA (e-mail, web, neautorizovaný)
  239. To si ty nobody?
    Asi né, čo? Tak keď už zme zase pri tých yankees, konkrétne pri starom ojebávačovi Clarkovi, dajme si ňákú poezii. To sme tu už, vážená kultúrna pospolitosť, totiž veľmi dlho nemali.

    .

    I'm nobody! Who are you?
    Are you nobody, too?
    Then there's a pair of us — don't tell!
    They'd banish us, you know.

    How dreary to be somebody!
    How public, like a frog
    To tell your name the livelong day
    To an admiring bog!

    [Emily Dickinson]
    publikované: 09.02.2007 16:39:53 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  240. Ahoj, Abelovič, dlho ťa nebolo
    Clark, Clark - to je tá špina, čo má na svedomí zabitých srbských civilistov?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Wesley_Clark
    Jo, je to tá špina. Tak toho mi ľúto nebude.
    .
    Kounterpunčisti sa nám v súvislosti s Iránom dosť rozpísali
    http://www.counterpunch.com/leupp02092007.html
    ale sú tam samé známe veci.
    publikované: 09.02.2007 18:00:07 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  241. No velice srandovný článoček
    v tej wikipédii. To písal asi niekto z vrchného komanda NATO. Možno Clarke sám;), jak ho dobre poznáme. Tak po prvô, tých 500 obetí bolo vojenských, civilných bolo bohužiaľ >4000. A po druhô, žiadne vojenské obete v bojových akciách na strane NATO? Pcha, veď len v tom jednom Black Hawku ich vyfučalo 22. A v iných zostrelených vrtuľníkoch a stíhačkách ďalšie desiatky. Takže tak. Keby to niekoho z členov nedajbože zaujímalo, viac si môže naštudovať napríklad tu:
    http://www.aeronautics.ru/natodown.htm
    publikované: 09.02.2007 18:37:39 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  242. Idar, človeče, toto je čo
    "A NATO pilot admits that civilian targets were deliberately attacked during the operation "Allied Force" and that NATO aviation used chemical weapons and experienced fatal accidents during this operation."
    CHEMICAL WEAPONS?
    publikované: 09.02.2007 19:00:01 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  243. Cyrano, prečítala som si, ako si mi bol býval radil,
    ešte raz celú diskusiu a našla som tam tvoju otázku o Pasienkoch, čo tam prisámbohu predtým nebola.
    Nie, nestihla som ten koncert. Ale Wendersov film som videla štyri razy.
    publikované: 09.02.2007 19:03:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  244. A to také ľahké
    ty si nevedela ema? To oni hádzali na Albáncov, aby rýchlejšie utekali z Kosova. Potrebovali navodiť atmosféru, že ako srbské svine ich odtiaľ vyháňajú a preto ich treba ešte viac bombardovať, aby sa urýchlene zabránilo humanitárnej katastrofe a státisícom utečencov. To ako inak mali dosiahnuť, ha? Však o tom bola veľká časť správ na RTS, ako sa ich Srbi snažili presvedčiť, aby zostali, dokonca na pár dní aj hranice zavreli. Ale koho za takých okolností presvedčíš, nikoho. Obvzlášť, keď ich zvnútra brutálne vyháňala ešte aj UČK, presne podľa inštrukcií z centrály NATO.

    Faktom je, že Srbi nikdy Albáncov z Kosova nevyháňali a ani ich nemasakrovali, ani pred vojnou, ani počas. Slobo, súc poučený, si dával veľkého bacha, aby im nedal dôvod na agresiu. Dokonca tam prizval aj pozorovaciu misiu OBSE na čele s prasaťom Walkeron. A práve to bola chyba. Tí ten casus belli vyrobili, známy to masaker z Račaku.
    http://squat.net/gib/texte/massaker-von-racak.html

    Juhoslovanské oficiálne policajné a vojenské (tie až počas vojny) sily bojovali iba s UČK, ktorá s tým celým začala. Samozrejme, že ich zopár zastrelili, ale straty boli aj na strane juhoslovanskej polície. Kvôli objektivite treba povedať, že dosť zloby narobili Arkan a jeho paramilitantná družina (Tigry), poneváč sa ako jediní s UČK moc nesrali a zopár ich vodcov vyhladili aj s famíliami. Logicky, pretože tí bojovali so svojich vlastných domov, uprostred vlastných rodín, čo nerobili a nerobia žiadni iní partizáni, teroristi, bojovníci za slobodu, povstalci atď. Albánska špecialita. Inak, však teda aj zakrátko v jednej reštaurácii v Belehrade Arkana odpravili. Slobo nakázal.
    publikované: 09.02.2007 20:57:15 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  245. idare, chlapce,
    utri si svoje narodne slzicky a zacni premyslat. viac pre teba urobit nemozem...
    ps
    a nesmies verit vsetkemu, co si precitas na nete...
    publikované: 09.02.2007 23:27:46 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  246. No to ani neverím showhotel
    Hlavne tomu, čo tu popíšeš ty;). Inak stále mi vŕta v hlave, prečo to Uhorsko vlastne bolo za obrodeneckého hnutia také podindustrializované. Ani len tranzistoráky sa tam nevyrábali. Ale jedno viem. Štúr bol mizogýn určite preto, že bol buzík. Adélka to vraj potvrdila.

    Ja som už veľký chlapec, neboj, ja si nepotrebujem nič predstierať. Mimochodom, svojim mozgom sa živím. A načim mi chválenkársky dodať, že nie najhoršie. A o jedno ťa skutočne prosím. Už pre mňa nič nerob a kliďánek pokračuj v húlení ;p.
    publikované: 10.02.2007 00:01:24 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  247. A keď už toľko vypisujem
    prečo by som nenapísal aj niečo podstatné, že jo. Hlavne k tým ničnehovoriacim číslam obetí, čo boli spomínané vyššie.

    ČESŤ ICH PAMIATKE!

    Pretože práve im môžeme vďačiť za to, že nafúkaní zdegenerovaní debilkovia z NATO aspoň čiastočne pochopili, kde sú ich hranice (Clarke asi vie čo hovorí). Že nemôžu len tak mirnix-dirnix napadnúť hocijakú krajinu, ktorá sa im z nejakého dôvodu zneľúbi alebo naopak zaľúbi. Aby sa tie ich vojny a vojničky nemohli stať stálou súčasťou prime-time TV programu. To, že si v tom 99tom mysleli a veľkohubo to aj vyhlasovali, že za 1 (slovom jeden) týždeň(!) rozjebú celú Juhosláviu a následne tam dosadia svoju vládu, je dúfam každému dobre známe. Nakoniec tam poletovali tri mesiace a nedosiahli vôbec NIČ. Alebo presnejšie, presný opak toho čo chceli. Pretože im o žiadne Kosovo a Albáncov nešlo, im išlo iba o ovládnutie vzdorovitej Juhoslávie. Nakoniec boli radi, že ich z toho diplomatickou cestou vytiahol kto? No zase raz tí démonizovaní Rusi. Irán ďakuje. Predbežne, poneváč pamäť majú krátku. Aj keď juhoslovanská paranoja ich stále trápi, preto teraz aj tie tančeky okolo nezávislosti Kosova.

    V tejto súvislosti ešte jedna pikoška. War-lady a Židovke Albrightovej (rozená Marie Korbelová) s rodičmi pomohli v 39tom z protektorátu zdrhnúť, a teda jej zachránili život, práve Srbi (starý Korbel bol diplomat v Belehrade). Bola vtedy ešte celkom maličká, asi si to poriadne nezapamätala, alebo skôr nikto z famílie nepokladal za nutné ju na to dodatočne upozorňovať. To je vďaka, to je plemä! Som dávnejšie videl rozhovor s tou srbskou rodinou (tí čo dožili), ktorá ich skrývala a pomohla im utiecť. Grcali nad ňou.

    Takže Slováci, zapredaní dolároví vojačikovia, intelektuáli svetoobčania so slamou v polobotkách. Uvedomte si, že za chvílu budú na toto teritórium, v rámci odvetných opatrení za bratský pražácky radar, mieriť ruské balistické rakety s jadrovými hlavicami. A elektronika je kurva. Hlavne tá ruská;). Pekné sníčky!
    publikované: 10.02.2007 03:40:31 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  248. Ovládli aj Kosovo
    a snažia sa vytvoriť vzor a precedens. Každý, kto má pocit, že dokáže ovládnuť národy sa správa ako Rimania: Divide et Impera. Rimania prepadli tejto ilúzii, Alexander Macedónsky, Napoleon, Hitler, Stalin, USA - ale vždy príde okamih, keď sa Veľké Ríše rozpadnú a všetko začne od začiatku. Žiaľ, doplatia na sny diktátorov obyčajní ľudia. Možno nám zostáva len posmievať sa sami sebe alebo ako to robil Chaplin - Diktátorom.
    publikované: 10.02.2007 19:37:30 | autor: Mordechaj Kapusta (e-mail, web, neautorizovaný)
  249. Šalom, Mordechaj, práve som si u teba prečítala,
    že ste si v Telgárte osvojili kosovské best prektis
    http://mordechajkapusta.blogspot.com/2007_02_01_archive.html
    Áno, to je najlepšia cesta k tzv. učiacej sa globálnej spoločnosti, ako hovoríme my, ktorých mysliace tanky nahnali na školenie knowledge managementu.
    publikované: 10.02.2007 20:33:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  250. Interesantné je
    že hneď po vojne v Juhoslávii, presnejšie na jej konci, sa stal generálnym tajomníkom OBSE dosavádny direchtor 'Conflict Prevention Centre' ...KUBIŠ.
    http://www.osce.org/item/4776.html

    Nó, ono to môže mať samozrejme milión dôvodov. Ale tak to v reálnom svete nefunguje. Možno to dostal, lebo tým konfliktom skutočne dokázal efektívne predchádzať;). Alebo že by to dostal, len tak, za odmenu?
    publikované: 10.02.2007 21:42:54 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  251. Nerád sem zaťahujem vnútropolitické témy
    ale toto je natoľko dôležitá vec, že sa to mlčaním obísť nedá.

    Tak sa nám Fico vrátil so skoro týždňovej(!) návštevy Číny. Čo dnes vo svete v každom aspekte znamená Čína dúfam netreba vysvetlovať ani tomu najväčšienu debilovi. Pokiaľ nemá trvalé bydlisko na Slovensku ovšemže. Už to hádam ani moc neprekvapuje, že zakomplexovaní slovenskí novinárski prostitúti typu aifíka túto významnú udalosť zborovo takmer odignorovali. Na ceste sa zúčastnili v počte jeden(!) novinár. Okrem pičoviniek typu, že premiér letel obyčajným linkovým lietedlom, t.j. zase raz niečo bolo príliš lacné alebo drahé (veď letel v 1.triede(!), čo však nie je pravda), že sa nezasadzoval za dodržiavanie (imaginárnych) ľudských práv, že nedajbože neotvoril otázku Taiwanu atď sme sa nedozvedeli z ich klamstvom páchnucích húb prakticky nič.

    Tak si dajme zopár dosť podstatných vyjadrení z čínskej tlače aspoň tu:

    "Genuine partnership between China and the EU is crucial for global stability and sustainable development in a <B>multi-polar<B/> world," Fico told China Daily

    "Slovakia is among the countries that support solving all problems and tensions, first of all, by dialogue and negotiation, not by using arms immediately," Fico said.

    "Slovakia withdrew soldiers from Iraq because we believe the problems in Iraq should be solved in a completely different way."

    "In a world plagued by violence, the idea of establishing a harmonious society focused on respect, understanding and sharing, should be welcome by the international community", he said.

    Jedno sl. interview je tu:
    http://www.sme.sk/c/3135941/Fico-v-Cine-Nebudem-nici-pudlik.html

    No, ja som pohľadnicu so srdečnými pozdravmi z výletu do zakázaného mesta dostal, nesťažujem sa. Tak len dúfam, že k ostatnej slovači sa správy skôr či neskôr dostanú tiež.
    publikované: 11.02.2007 04:35:58 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  252. Mi to za tým multi-polar,
    čo som teda chcel pochopiteľne zvýrazniť, očividne nevzalo koncofku. Čert to vem, zaujímavé to je aj tak celé.
    publikované: 11.02.2007 04:43:57 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  253. Idar, novinárske slinty nikto neberie vážne
    Ľudia čítajú, čítajú - a myslia si svoje. Veď ako by bolo inak možné, že napriek krížovej mediálnej paľbe na Fica - prakticky všetky média štvú proti nemu - má tretinovú otvorenú podporu obyvateľstva. A je jej úplne jedno, že sú šebejosamsonmi implicitne označovaní za sprostých Slovákov. Ďalšie pomerne vysoké percento mu síce nevyjadruje otvorené sympatie, pretože sú voči moci ostražití. Ale presne títo sú aj ďaleko od toho, aby sa nechali indoktrinovať unilateralizmom zabaleným do horevyššie zmieneného "multilateralizmu bez inštitucionalizácie medzinárodných vzťahov", čiže heslom fašizoidných neocons Silnejšie vyzbrojený pes jebe. Vlastne - rozjebáva, kde sa mu zapáči.
    .
    To, že do internetových diskusií k domácej politike sa zapájajú ukomplexovaní emigranti z anglosaského sveta, aby tam na Slovensko nakydali, je nedôležité. Im nejde o politiku, je to len prejav ich osobnej traumy. Na západ totiž odchádzali výlučne za úspechom, úspech sa nedostavil a teraz nenávidia Slovensko sakumpak celé. Ľudí, ktorí si môžu dovoliť luxus toho, čo emigranti vnímajú ako neúspech. Títo "neúspešní sprostí Slováci" majú dedičný záhumienok, na ňom krumple a kapustu a majú potkanie preteky fpiči. Sú doma.
    .
    Som si v piatok nedopatrením kúpila Profit, lebo v ňom sľubovali recept na daňové priznanie a som si myslela, že tam budú nejaké fintičky, ale bola tam len hŕstka bonmotov ako Falingov zákon II "Jediná možnosť ako nepokaziť daňové priznanie je nerobiť ho", ale našla som tam kopu článkov o médiach, lebo im primárne bolo venované celé číslo. A to bola fakt divoká zábava. Napr. istý GR vydavateľstva istej smetiarne k téme úrovne kritického myslenia novinárov zažartoval, že " ... žiaden novinár nemá existenčný dôvod na to, aby sa nechal používať alebo ponižovať kýmkoľvek". Jasne, môže odísť kriticky myslieť do inej branže:p
    A ešte iné hardcore vtípky tam boli, napr. že média sa správajú racionálne. Vzhľadom na obsah, čo chrstajú na ľudí, je to výsmech pojmu racionalita.
    A ešte tam bola úžasná oslavná dvojstrana o vytuhlom Nijazovovi - Turkmenbašim. Akože aký v podstate sranda a fasa chlapík to bol, trochu šialený, ale veď čo. Iste. Za Turkmenbaším nebehal Fico, za ním behala administratíva USA.
    publikované: 11.02.2007 07:59:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  254. Jo, idar a keď už si o tej domácej politike
    odveci tu spomeniem škandálik o registrácii cirkví, ktorá je ľudu podsúvaná ako "hrádza proti islamu".
    Lenže to vôbec nie je o islame, ale o recesistoch, čo sa rozhodli pozakladať nejaké tzv. ateistické cirkvi. Z jednoduchého dôvodu. Dotácie cirkviam zo ŠR. Lebo keď teda štát nemieni zrušiť finančnú podporu skupinkám, čo si za prachy celku prevádzkujú svoje hobby, udreli na to z opačnej strany: sem s peniazmi aj na naše aktivity. Aj my sme schopní stavať si chrámy, kde bude prednášať trebárs Dawkins, robiť charitu atď. Prečo by mali ateisti prispievať na údržbu gypsových sošiek, na "vzdelávanie" a platy intelektuálne nedomrlých prepytujem duchovných lídrov a nemali by mať šancu prevádzkovať rovnaký humbug.
    No a šak sme videli, ako bleskurýchlo náš zákonodarný zbor konal v strachu z nečakaných výdavkov zo ŠR. A iných konzekvencií, ktoré by z toho recesistického nápadu vyplynuli.
    publikované: 11.02.2007 08:26:17 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  255. Nedeľný bonus
    Fajn článok od Roberta Fiska:
    http://www.informationclearinghouse.info/article17025.htm
    Hej, kým nebude platiť rovnaký meter, bude to nahovno.
    Lenže rovnaký meter neplatí od Norimberského procesu. Nič sa odvtedy nezmenilo.
    publikované: 11.02.2007 08:37:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  256. idar
    Nafukani zdegenrovani debili z NATO nepochopili nic. Len chrapun Clarke pozna matematicke modely inputov nuklearnej vojny a trasie sa o osud svojich vnucat.
    publikované: 11.02.2007 11:26:16 | autor: AA (e-mail, web, neautorizovaný)
  257. No to víš ema,
    plyn je plyn a ešte raz plyn. To sa americkým železným pľúckam dobre dýcha. A sa teda aj patrí, za Turkmenbašim slzičku vyroniť. Mimochodom, v tom Samsonovom paškvile stojí, že v USA + CAN sa ťaží viac ropy ako v Rusku. To sa zakladá na pravde? Inak, na predaji tej tunajšej fabriky zopár ľudí veľmi dobre zarobilo a teraz sa tvária, že akože nič. Aj viem kto, ale radšej pomlčím.

    Neviem, či sme si toho vedomí, ale na Slovensku sa dáva na finacovanie šamanov (tendencia prudko stúpajúca) taký istý obnos (1 mld.; a v tom ešte nie je zarátané financovanie všetkých tých edukačných katechizmov) ako na celý výskum a vedu (gladina vady padajet)! To tuším celosvetovo prekonáva iba Vatikán. To sa kam takto chceme dostať, do nebíčka? Zvláštna to vývojová stratégia, iné štáty sa zvyknú pozichrovať ináč. A ani to nevypadá tak, že by sa na tom v skorej budúcnosti malo niečo meniť. Cirkev sa predsa ešte za 17 rokov nestihla spamätať so socialistického šoku (iní sa museli okamžite;). Fico a spol. majú pochopiteľne tiež iné priority, konkrétne naučiť slovač chodiť voliť, a síce tu správnu stranu, ako píliť si konár pod zadkom.

    publikované: 11.02.2007 16:19:06 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  258. Amíci iste ľutujú, že nemôžu Turkmenistan
    vyrvať aj s podložím a prilepiť k Aljaške ako novú hviezdičku na vlajočke. Mali by s plynom vystarané.
    .
    Podľa informácií z r. 2005 (z r. 2006 zatiaľ final správu nemám) USA + CAN fakt vyťažili o niečo viac ropy ako Rusko. Myslím, že v roku 2006 sa nič dramaticky nemenilo.
    Približné čísla ťažby, čo si pamätám len tak, vo voľnom čase:
    - USA asi 6,8 mil. bbl ropy denne
    - CAN asi 3 mil. bbl
    čiže spolu nejakých 9,8 mil bbl denne. Je to asi 11 percent celosvetovej produkcie.
    - Rusko vyťažilo asi 9,5 mil. bbl.
    xxx
    LENŽE!
    v r. 2005
    - ropní narkomani USA minuli asi 21 mil. bbl. ropy denne, čo vysoko prekračuje ich produkciu a dosahuje asi 24-25 percent celosvetovej spotreby.
    - CAN skromne skonzumovala asi 2,2 mil. bbl, čiže menej ako vyťažila.
    Sakumpak celá pacifická Ázia, vrátane Číny, Indie, Japonska, Austrálie atď. skonzumovala len o nejaké štyri percentá ropy viac ako USA.
    Ináčky zaujímavý je pomer rezervy a ťažby. Severná Amerika je na tom jednoznačne najhoršie.
    .
    Fico by aspoň mohol zrušiť povinne voliteľné ohlupovanie školopovinných dietok katechizmom. Aj napriek ryčaniu, ktoré by sa kvôli tomu nieslo Podkarpatím.
    .
    Aj ja radšej pomlčím k tamtomu. Bol to kolosálny ojep, len iného charakteru ako je zvykom v Lat. Amerike.
    publikované: 11.02.2007 18:02:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  259. "><script>alert(1);</script>co?
    "><script>alert(1);</script>co?
    publikované: 11.02.2007 22:51:51 | autor: jozko (e-mail, web, neautorizovaný)
  260. medzi nami,
    ten ojep pokracuje: ked si pozriem, za co vsetko ich protimonopolny urad mohol za poslednych rokov buzerovat, kolko penazi stoji v kolonke mal dat, a kolko stoji v kolonke dal... Ked si k tomu pripomeniem, ze fabrika, ktora ma snad najnizsie prevadzkove naklady v Europe predava pohonne latky do siete, v ktorej su ceny tak vysoke, ako su... (a to aj napriek tomu, ze isli po volbach dole - v eurach je to stale to, co to bolo... Ani neviem, kto konkretne hybal korunou). Prosto, kam sa tie prachy prelievaju?
    Takto "dobre" gazdovat dokaze hocikto.
    publikované: 12.02.2007 08:42:30 | autor: Cyrano (e-mail, web, neautorizovaný)
  261. ja by som celkom rad ozivil
    starogrecke nabozenstvo (k tomu by som tolerantne primixoval aj zopar sympatickych staroegyptskych bozstiev)pod firemnou hlavickou Zeus et al . ucastinna spol. Napln a program: usporaduvanie bakchanalii, dionyzovskych olympijskych hier, letnych a zminych slnovratov a inych podvratov ... Ale ..potrebujem a chcem na to prachy . a JE TO MOJE ZAKLADNE LUDSKE PRAVO, DO RITI! Vidite, tak som sa spravodlivo rozhorcil, az mi naskocil kapslok .. Myslite, ze sa mam obratit na mionisterstvo kultury?
    publikované: 12.02.2007 22:55:34 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  262. podporím ťa,
    už cisár PROBUS príduvší k nám v staroiveku priniesol nielen vinič, ale iste aj tie bakchanálie...Zeus & co. sú u nás teda o ~600 rokov starší, než C+M :)
    publikované: 13.02.2007 07:52:50 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014