Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bratislavske mostiky

Pomozte najst informacie o nich a o ludoch, ktori tam skakali

Mail od Jozefa:

"Som starý chlap, rodený Bratislavčan, a márne sa snažím zohnať informácie o bratislavských mostíkoch. Pamätám si ich, ale žiadne fotografie sa mi nezachovali. Ja osobne som neskákal, mňa ťahala rýchlosť, robil som zjazdové lyžovanie, ale chlapov, čo sa okolo mostíkov motali som poznal. neraz sme im pomáhali šlapať doskočisko a jazdiť stopu. Či to bolo ešte na starom kamennom, alebo aj potom na umelom, pri "Radičovi". Všetko to mali pod palcom bratia Weberovci.Jeden z nich, myslím Roman, aj ustanovil rekord kamenného mostíka, ktorý už nikto nepreskočil. Až si dobre pamätám, bolo to 72 metrov. Ale neručím. Už je to kopec rokov. Škoda, že to všetko zaniklo!!! A šanca na znovuzrodenie minimálna!! Pomôžete mi dostať sa k nejakým obrázkom z tých čias? Bol by som nesmierne povďačný. Môžme sa o tých časoch, prípadne aj trocha porozprávať. Ďakujem! Jozef "

 

Dufam, ze sa najde niekdo, kto pozna dejiny mostikov v Bratislave.

................................................................

A to som nasla na strane www.skisprungschanzen.com   (su tam aj fotky)

Skokanské Kamzík:

K-Punkt:                             37 m

Rekord:                               41,5 m (Dalibor Motejlek ČSR, 1959)

Baujahr:                              1958

Weitere Schanzen:              nein

Matten:                               ja

Geschichte:

Die erste Schanze am Fuße des Berges Kamzík, auf dem heute mit dem Fernsehturm eines der Wahrzeichen Bratislavas steht, wurde bereits 1924 errichtet. Am 08.11.1958 konnte dann die neue 37-Meter-Schanze eingeweiht werden. Im Jahr darauf wurde dann der Schanzenrekord über 41,5 m vom 17-jährigen Dalibor Motejlek aufgestellt, der heute übrigens als technischer Direktor bei der FIS aktiv ist. Heute existiert die Mattenschanze nicht mehr.



Skokanske mostiky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014