Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na Fica som mohol spáchať atentát

Pred štyrmi mesiacmi som mal veľkú príležitosť – uskutočniť to osobne...

  Viem, že keď toto tu zverejním, tak neviem, neviem či si Fico nevymení ochranku?!

9.10.2009 som si na Fica počkal pred kultúrnym domom na Smetanovej ulici v Košiciach. Ochrankárom som oznámil, že s pánom premiérom chcem hovoriť osobne, aby ma prijal ukázal som im moju knihu, ktorú som mu chcel venovať. (Tu som mu aj venoval).

Ochrankári si ihneď knihu prezreli, či v nej náhodou nemám ukrytú voľajakú zbraň, no najviac som sa pri tom v duchu pobavil, že akí sú sprostí, lebo keby som vtedy bol chcel ublížiť Ficovi, tak takú príležitosť akú som vtedy mal, tak to sa jednoducho len tak ľahko nevidí, (azda ešte v nejakej komédii), ale pri takých pripečených ochrankároch ako má pán premiér, tak toto je celkom možné reálne  uskutočniť. Totiž ja som mal môj bicykel opretý v blízkosti vchodových dverí kultúrneho domu.

Viem, že si čitateľ povie: a čo je na tom mimoriadne, no ja som mal na bicykli a na jeho nosiči v stojatej polohe uviazanú škatuľu od topánok a tá mi poslúžila  k tomu, že som mal k nej upevnený protestný transparent, aby si Fico pri vystupovaní z auta ihneď všimol, že kvôli čomu s ním chcem osobne hovoriť. (Asi nebudem ďaleko od pravdy, že čitateľ už tuší, že prečo to spomínam). Jednoducho tých pajácov ani nenapadlo, a ani si to vôbec po celý čas (2 hodiny), čo som tam bol  neuvedomili, že keby mi skutočne nezáležalo na živote, tak mi stačilo v tejto škatuli umiestniť bombu a letíme tam všetci do pekla aj s celou budovou. Píšem do pekla, lebo s takým hriechom by som sa do neba určite nemohol dostať, no a o ich dušiach sa tiež nedá tvrdiť, že ich majú čisté, takže do toho pekla by s najväčšou pravdepodobnosťou leteli spolu so mnou.

 

  Ďalším a tiež nemenej dôležitým faktom je aj to, že keby som tam ani nemal spomenutú škatuľu, tak už doma som mohol do konštrukcie samotného bicykla zabudovať nejaký ten šúľok danubitu, či dynamitu k tomu nejakú rozbušku nastavenú na diaľkové odpálenie pomocou mobilu a bolo by „po vtákoch“. Najväčšia fraška bola ešte aj tá, že keď mi mysľou preblesla tá možnosť, že by som také niečo mohol hravo uskutočniť, tak práve v tej chvíli sa pri mne a mojom bicykli náhodne zastavil starý pán, ktorý si začal čítať môj protestný transparent. Využil som túto príležitosť, naklonil som sa k jeho uchu a začal som mu s posmechom šepkať do ucha to, že ako mi ochrankári prezerali knihu, ale, že ich ani nenapadlo pozrieť sa na bicykel a hlavne do tej škatule, že čo mám v nej uložené. (Mal som ju vystuženú pršiplášťom, lebo šnúra, ktorou som ju mal uchytenú by mi ju prázdnu zdeformovala.)

 

Ladislav Serenča

 


Azda iba hra ,,na niečo“ | stály odkaz

Komentáre

  1. :D a zabásli by Vás ako za človeka..
    .
    publikované: 10.02.2010 12:13:36 | autor: iviak (e-mail, web, autorizovaný)
  2. iviak
    Ste vedľa jak ta jedľa. Kdeže u nás zatvárajú človeka. Veď tých, ktorých zatvoria, tak už im ani nevieme nájsť normálne pomenovanie: skúsim tu napísať zopár takýchto slovíčok a som zvedavý koľko mi ich vyhviezdičkujú: hajzel, hovädo, sviňa, prašivec, skurvenec a momentálne ma už nenapadá ďalšie, ale takých minimálne ešte aspoň 20 by sa našlo.

    Laco
    publikované: 10.02.2010 12:21:12 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. myslim,
    ze taketo utoky sa nasej kultury,chvalabohu,netykaju a dost ma rozmrzelo,ze to sem,hoc hypoteticky tahas.
    b)ked si s nim hovoril osobne,bol si s nim sam?
    publikované: 10.02.2010 12:41:40 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. HMM.
    MOJ DRAHY... NEKAZ SI NEPEKNYMI MYSLINKAMI KRASNY DEN.

    ROBERT STALE NECHAPE ZE MATERIAL NIE JE PODSTATNY
    JEHO ZIVOT JE O MATERIALNEJ PRESTIZI A ZENIE SA ZA MATERIALOM.
    ZABUDA ZE TO JE NEPODSTATNE.
    PREMRHAL SANCU V ZIVOTE ,,, MAL SANCU ROBIT VELKE ZMENY ALE VOLIL MAMON.
    CIM SI VYBRAL CESTU SAMODESTRKCIE...
    PREMRHAL SANCU.

    NEMYSLIM ZE BY SI SI MAL KAZIT KARMU/NEVHODNYMI MYSLIENKAMI/ ...HLAD NA ROZVOJ SVOJEJ DUSE.
    :-)))
    publikované: 10.02.2010 12:47:08 | autor: IgorM (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. bonnie
    Podľa Teba sa mu mám poďakovať? Veď pred novinármi a televíznou kamerou mi sľúbil, že sa osobne bude mojim prípadom zaoberať. Čakal som jeho odpoveď 2 mesiace a nič, tak som napísal na úrad vlády a odtiaľ mi napísali, že aby som im posla kópiu tých originálov, ktoré som premiérovi odovzdal ako záložku v knihe. (Dúfam, že už na vysvetlenie aj toľko stačí). Ale pristúpil som na ich hru a počkal som ešte jeden mesiac. Keď mi ani tak neodpovedali, tak som úrad vlády navštívil osobne, ale jeho riaditeľka ma k nemu vôbec nepustila, lebo ona vraj o tom rozhoduje koho on príjme a koho nie. Takže buď je medzi nimi dohoda, že má ona takto postupovať, alebo potom nie Fico má taktovku v ruke, ale jeho riaditeľka.
    Laco
    publikované: 10.02.2010 13:11:22 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. terc,
    ja neviem o co ide,mam len nejaky velmi matny prehlad.isteze,pokial si mu adresoval nejaku ziadost a on ti prislubil,ze sa tomu povenuje a nedrzi svoj slub,nezasluzi si vdaku.ale vela ludi neplni svoje sluby a ti podvedeni neuvazuju v atentatnickych intenciach.pripustam,ze je rozdiel,ak svoj slub nesplni fero z hornej dolnej a premier,ktory by mal predstavovat ine moralne hodnoty ako kdejaky fero a ktory ma v rukach moc hybat mnohymi vecami.ale i tak mi tieto tvoje napady silne neimponuju a ocakavam,ze najdes ine riesenie ako mozes postupovat.ze bude zosadeny inym sposobom ako atentatom je sice mala sanca(bohuzial),ale aby sme si tymto sposobom vysporiadavali veci,s tym nemozem suhlasit.tieto praktiky patria do ruk len posahanym fanatikom,mafii a politikom.snad takto nebude konat i narod...?!
    publikované: 10.02.2010 13:21:38 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. bonnie
    Ani vo sne by ma nenapadlo, že niekto s čitateľov sa na to začne pozerať z toho uhla pohľadu ako sa na to pozeráš Ty. Veď Ty si vôbec nepochopil pointu, že ja iba poukazujem na tu možnosť ako ľahko mohlo dôjsť k odstráneniu premiéra.

    Laco
    publikované: 10.02.2010 16:53:35 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. sorry,Terc,
    mne to tak zoplo.zaznamenala som,ze s nim mas nejaky problem,takze zmienkou o atentate vysiel takyto blby vysledok-od veci.nuz co,stavaju sa aj horsie nedorozumenia,hlavne,ze sme si to vysvetlili.och,aka som nebystra a to uz pijem ale druhu kavu:-)
    publikované: 10.02.2010 17:04:56 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Terč,
    no a ty by si sa pre TAKEHO chcel vzdať rodiny a stráviť zvyšok života pri televízore v Leopoldove?
    publikované: 10.02.2010 20:28:53 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  10. IgorM
    Práve, že hľadím na rozvoj svojej duše, lebo keby som mlčal, tak by ma z toho porazilo.

    Celý život takto otvorene poukazujem na nedostatky a teraz, keď vidím, že je ešte väčšia totalita ako za komanča, tak mám byť ticho?
    Laco
    publikované: 10.02.2010 21:02:18 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. vasilisa26
    Už bonnie som na toto odpovedal, že ako je to všetko myslené: Asi by som to tu nevyvesil, keby som to myslel naozaj - nemyslíš??

    Laco
    publikované: 10.02.2010 21:09:14 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. IgorM
    Toto je iba potvrdenie správy Igorovi.
    Laco
    publikované: 10.02.2010 21:16:09 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. uplne zbytocna namaha
    ti ochrankari su tam vzdy iba na okrasu..
    kto chce spachat atentat a nie je uplny debil, ten si cestu najde..
    verim tomu ze keby nebola ta zena co zautocila na papeza postihnuta tak aj ten uz by sa smazil v peklicku.. a ten ma o dost lepsie bezpecnostne opatrenia ako nejaky trapny fico..
    publikované: 10.02.2010 22:13:35 | autor: neznama (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. neznama
    Veď práve preto som toto tu na blogu zverejnil. A Slováci sa potom divia, že kde idú úplne zbytočne peniaze z našich daní?

    Laco
    publikované: 10.02.2010 22:28:41 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. pán Serenča
    ste na seba hrdý?To akože ste hrdina?S prepáčením - koľko máte rokov?
    publikované: 10.02.2010 22:36:09 | autor: DANIELA (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. DANIELA
    Za normálnych okolnosti: by som sa pýšil tým, že som prečúral Ficovu ochranku. Ale z Vašej otázky cítiť istú zaujatosť a to v tom ako keby sa Vás dotklo, že som sa odvážil nášho premiéra spolu aj s jeho ochrankou očierniť pred verejnosťou. To, čo Vám tu píšem ma iba utvrdzuje v presvedčení, že to s najväčšou pravdepodobnosťou bude presne tak, lebo to potvrdzuje aj tá skutočnosť, že sa pýtate na môj vek. (Totiž vôbec by ma neprekvapilo, že ak by som Vám napísal môj vek, tak by ste mi odpísali toto: že aký som starý, tak taký som sprostý.) No nerád pozerám na ľudí, ktorí sa trápia na duši voči mojim názorom, takže preto Vám môj vek uvádzam, aby Vám spadol zo srdca ten ťažký kameň, ktorý Vás na ňom tak silno tlačí. (Môj vek je 57 rokov.)
    Laco
    publikované: 11.02.2010 02:26:11 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. No ,pán Serenča,
    žiadny kameň ma netlačil.Podľa iných vašich blogov som usúdila,že ste zrelý, rozumný človek.Ale tentoraz váš blog pôsobil dosť "pubertiacky"(skrátka mierne strelený)
    publikované: 11.02.2010 07:06:49 | autor: DANIELA (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. aky som stary taky som sp.. mierne streleny
    Laci, nejako vzdy bolo a nejako vzdy bude, trapia Ta vsak ine veci a Ty tu pises o neschopnej ochranke.., okej, - poviem Ti vtip:

    Nacisti nazenu zidov do plynovej komory a ti buchaju na dvere. - Co je!? - Mate otvorene okno. - A nacisti ho zatvoria. - Zidia znovu buchaju. - Co je!? - Dvere nie su dobre utesnene. - A nacisti ich utesnia. - Zidia znovu buchaju. - Co je!? - A zidia odpovedaju: uz sa dusime...
    publikované: 11.02.2010 07:15:32 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  19. DANIELA
    Viete ja som tiež veril, že mnohí naši politici sú zrelí a rozumní, no, keď som zistil, že sú medzi nimi mnohí strelení, tak preto som z recesie uviedol takýto príspevok.

    Laco
    publikované: 11.02.2010 08:18:15 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. robentin
    Robo, ono to ani stými komorami nebolo tak, ako to spropagovali Židia. No toto je na príliš dlhú debatu, takže sa tu nejdem rozširovať, lebo by ma ešte naša múdra vláda začala prenasledovať, že som antisemita.

    Laco
    publikované: 11.02.2010 08:26:01 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. no need to argue
    Laci, nech to (s tymi komorami) bolo ako bolo, pointa vtipu je jasna: poukazovanim na ich "klasicke" nedostatky sa vec riesi ale nie v nas prospech. Ale aspon si sa (tymto blogom trosku) vyventiloval, okej...
    publikované: 11.02.2010 08:39:42 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  22. Vyventiloval???
    Robo ja som strašne zvedavý koľkí sa prídu vyventilovať v sobotu 13.2.10 na Hlavnú ulicu v Košiciach kde som Košičanov vyzval, aby prišli protestovať za urýchlené schvaľovanie takých zákonov, ktoré sú potrebné a nie takých, aké vyhovujú poslancom.

    Laco
    publikované: 11.02.2010 12:05:42 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. zaujimalo by ma,
    ze keby narod vyzyval politikov,aby si zvysili platy/odmeny,ci by otalali,alebo by vyhoveli...?:-)
    publikované: 11.02.2010 12:21:39 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  24. fuu
    takže pan Serenča, toto sa nazyva andropauza...
    a k tomu popieraniu holokaustu? čo ste pre istotu len opatrne naznačili? dufam že nejaky pekne velky kus ľadu už čaka na nejakej streche
    publikované: 11.02.2010 12:50:30 | autor: stanic (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. bonnie
    Že sa vôbec pýtaš či by si politici zvýšili platy keby ich národ k tomu vyzýval? Keď si ich zvýšili sami od seba, tak v tom prípade ako uvádzaš, tak by si ich ešte zvýšili trojnásobne.

    Laco
    publikované: 11.02.2010 13:00:55 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. stanic
    Viete ako sa hovorí: kto druhému jamu kope...

    A na strechy sa pozerám.

    Laco
    publikované: 11.02.2010 13:04:32 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. terc,
    a potom by uz mali dost...?:-)
    apropo,co to tu naznacujete s tym holokaustom?o co ide?
    publikované: 11.02.2010 13:51:30 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  28. bonnie
    Chvála Bohu už nežijeme v boľševickej totalite a na povrch vychádza pravda o holokauste. Treba si trochu preštudovať históriu napr. aj knihu Moje prebudenie od spisovateľa Davida Dukého

    Na internete sa dá všetko vyhľadať. Židia iba umelo všetko nafukovali, že milióny ich ľudí zahynulo v plynových komorách a to iba preto, aby nám kresťanom chceli ukázať, že sme antisemiti a že ich nenávidíme preto, že ukrižovali Krista.

    Laco
    publikované: 11.02.2010 14:12:12 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. terc,
    priznam sa,ze sa v tych novo vychadzajucich pravdach a teoriach moc neorientujem.ak to mas nastudovane a chce sa ti,uvitam nejaky suhrn ak sem hodis...
    btw,dost pochybujem,ze ak nieco nafukovali,viedli ich dovody,ktore uvadzas.ak nieco nafukovali,budu v tom ine dovody...
    publikované: 11.02.2010 14:23:56 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  30. bonnie
    Veľmi rád by som tu nahodil ešte mnoho faktov, ale moja polovička prišla z práce a už sa nevie dočkať, aby som ju pustil k počítaču.

    No jednú vec Ti už teraz môžem 100 % potvrdiť, že nie sú to teoretické roviny, ale fakty, lenže najväčšiu kontrolu a moc nad médiami majú Židia a tí robia všetko možné pre to, aby pravda nevyplávala nikdy na povrch, lebo to nie my sme antisemiti voči nim, ale práve naopak oni sú antisemiti voči všetkým ostatným spoločnostiam a uznávajú iba svoju nadradenosť ako Bohom vyvolený národ.
    Laco
    publikované: 11.02.2010 14:40:37 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. zanedbany vychodniar
    ľady sa pohli
    publikované: 11.02.2010 15:03:29 | autor: stanic (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. vzdy islo
    a pojde o prachy a idee a nabozenstva boli len klise...
    publikované: 11.02.2010 16:59:02 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  33. atentat
    ...bol som uz takto blizko aj pri inych osobnostiach* svetovej politiky* (Bush, Putin, kralovna ALzbeta, papez) a tiez mi napadlo, ze ak by nejaky fanatik chcel, tak by ich odrovnal aj pri navsteve Bratislavy* nikdy nic nie je stopercentne zabezpecene* ale to nie je chyba ochranky* ono sa nic neda na sto percent zabezpecit*
    publikované: 13.02.2010 10:54:26 | autor: haber (e-mail, web, autorizovaný)
  34. haber
    Nepochybujem o tom, že každý pochopil, čo som chcel mojim článkom povedať.

    Keď si ho náhodou aj oni prečítali, tak aspoň budú nabudúce vedieť, že aj s takouto alternatívou je potrebné počítať.

    Laco
    publikované: 13.02.2010 15:04:02 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. ok
    ...upozornovat* Treba*
    publikované: 13.02.2010 15:36:35 | autor: haber (e-mail, web, autorizovaný)
  36. ozaj treba upozornovat?
    Laci ..., uz sa dusime... ps: Normalne uz pochybujem o tom ze sa medzi Vami najde niekto (so zdravym este nezmagorenym rozumom) ktory dokaze (spravne) "rozsifrovat" tuto moju ironicku poznamku..: vid komentar 11.02.2010 07:15 AKY SOM STARY TAKY SOM SP.. MIERNE STRELENY - ten vtip.
    publikované: 17.02.2010 10:08:00 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  37. Nie všetci sme padnutí na hlavu...
    Už sedem ročné dieťa pochopí čo si tým chcel povedať,len sa čudujem, že sa po takej dobe ešte k tomu vraciaš.

    Laco
    publikované: 17.02.2010 13:11:51 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. spaet na hlavnu cestu
    Laci, nie kazdy den som za pocitacom (a (doma) na internete) a tento Tvoj clanok (resp diskusiu k nemu) som si znovu pozrel az toho 17-teho. Teda niet sa comu cudovat. A ak nie si padnuty na hlavu tak Ti dufam nemusim ani velmi vysvetlovat ze ten Tvoj exkurz k tomu vtipu bol hooodne zavadzajuci: ten vtip bol nieco ako ta BAJKA O JEDNEJ MYŠI ktoru si mi forwardol. Iba chytrak by mohol proti-argumentovat sposobom ze vsak sliepka a svinka aj kravka boli od sameho zaciatku chovane pre bitunok tak nad cim sa to vlastne vzrusujeme, a v tom vtipe boli nacisti "akoze" ti zli a zidia "akoze" my. My ktorych ober-mukli "vdaka" ostatnym (im oddanym) muklom likviduju a likviduju a likviduju.
    publikované: 18.02.2010 07:42:08 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
  39. Likvidujú...
    Robo, veď si aj sám napísal odpoveď. A je sa čomu čudovať Slovákom - baraní sme boli, ale aj dlho ešte budeme.

    Laco
    publikované: 18.02.2010 07:48:09 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. exkurzia do LCMG
    Ze sa to deje "vdaka" (ober-muklom oddanym) muklom je ukazkovo vidno z konverzacie - http://robentin.hlava.sk/article.php?article=896 -, (Ctrl-F) EGOISTI VERZUS AUTISTA -: ober-Hulman Pavel Malinek (vid replika 33) by si inak nemohol dovolit napisat mi to co mi napisal, parafrazujem:

    Roberte, kazdy (v tejto firme (vratane mojej riaditelskej malickosti) Ta ma-avpitchy tak uz toho nechej (a chod (ako mi uz povedal aj Mito) do prdele)...

    A mas pravdu Laci, a nielen do baranov ale aj do kokotov nam zvyknu nadavat a myslia si ze to ja takto nadavam im: pozri aj komentar 18.02.2010 06:55 ROBENTIN NA RANO pod blogom STRATA ILUZIE - http://maresi.blog.sk/detail-strata-iluzie.html?a=fe3c3e5c36971db6ce37a154ca9d505a -, od Bublinky.
    publikované: 18.02.2010 08:23:23 | autor: robentin (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014