Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zdravotne odvody

Zdravotné odvody trochu inak

 

            Či zamestnanec platí z min. mzdy a či z nadpriemernej mzdy tak v zdravotníctve ma rovnaké služby je to spravodlivé alebo sa tomu vraví solidarita ťažko povedať môj návrh by znel jednoducho platilo by sa tak ako do teraz percentuálne akurát zdravotným poistovňam by som dal  z minimálnej mzdy každého zamestnanca ostatok by išiel na osobný zdravotný účet o ktorom by mal rozhodovať iba poistenec účet by mohol byt vedený napr. v štátnej pokladnici viem si predstaviť aj pod niejakou kontrolou zdravotnej poisťovne ale musí mat pravo o peniazoch rozhodovať poistenec na čo použije financie samozrejme že iba do zdravotníctva. Tu si myslím, že by vznikol tlak od zamestnancov aby nepracovali za min. mzdu lebo rozdiel ide na účet klienta a ten môže použiť na zdravotnú starostlivosť. V lekárni platene zdravotne úkony, ale aj posunúť niejake financie niekomu inému na liečbu napríklad dôchodcom respektíve ľuďom ktorých liečba je drahá  resp. zahraničnu liečbu.  Samozrejme že je tu veľká skupina študentov a dôchodcov za ktorých by mal štát v rozumnej miere prispievať min. by malo byt zachovane

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Príklad: minimalna mzda 623 eur zdr. Odvody 87,22 eur vsetko ide zdr. Poisťovni

Príklad: priemmrna mzda 1200 eur odvody odvody 168 eur 87,22 eur ide poisťovni a 80,77 ide na zdravotný účet poistenca ktoré môže použiť iba v zdravotníctve.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viem si predstaviť,  že  nevyčerpané prostriedky  prejdú pri dovŕšení dôchodkového veku prejdu na dôchodkový účet čím by sa zvysil koeficient a samozrejme aj dôchodok.


politika | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014