Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

September 2017

Začiatok školského roka sa zaobišiel bez ministra Plavčana, ktorý už naozaj musel odísť a až potom na jeho miesto nastúpila akási Lubyová. Na druhej strane sa opozícii nepodarilo odvolať Richtera, páč národniari sa museli zdržať hlasovania. Nič iné im totiž neostalo, keďže sa Robo vyhrážal pádom vlády ak by nejakého esenesáka predsalen napadlo hlasovať za odvolanie. No premiér mal aj iné starosti. Jednak sa mu furt nedarí vysťahovať z Bonaparte pričom taký Kočner po obvinení z neodvedenia daní a poistného za Donovaly s predajom bytu problém nemal a európsky súd zamietol žalobu Slovenska a Maďarska ohľadom utečeneckých kvót. Fico sa chvíľu opájal víťazstvom v prípade zákazu predaja potravín druhej triedy pre východnú Európu, takže už v konšpiračných bytoch môže popíjať skutočnú kolu a nie kadejaký paskvil, no potom bolo na čase sa pustiť do Kisku ohľadom veľkých daňových podvodov, ktorými financoval prezidentskú kampaň. Takže opäť raz unikli tajné záznamy z daňového úradu, no aj tak to bola sranda. Kiska to nepoprel, no i keď to poukazuje na to, že ani prezident nie je čistý jak slovo božie, krátené dane boli uhradené aj s pokutou a celá záležitosť bola vlastne dávno uzavretá. No ide o to, že kým v jednom prípade urobil Smer haló z daňového podvodu a únik informácií ho až tak nezaujímal, v prípade Kaliho prepojenia na uja Bašternáka ho evidentne menej zaujímajú zmiznuté milióny a naopak označil za veľký prúser únik informácií, ktoré toto prepojenie potvrdzujú. Zrejme si to všimlo aj mnoho iných ľudí, ktorý opäť usporiadali protikorupčný pochod, na ktorom žiadali odstúpenie Kaliňáka. Fico sa preto naučil ďalšiu frázu - vraj ho teší záujem študákov o veci verejné, ale inak ich má vlastne na háku. Nakoniec sa na svetlo sveta predrala informácia o vyhratej arbitráži s Enelom, ktorou sa Fico so Žigom v júly chválili a Robo ešte uisťoval slovákov, že Enelu nezaplatia ani vindru. No tak sa ukázalo, že Enelu síce nie, ale dosť nepatričná odmena niekoľko desiatok miliónov pôjde advokátskej kancelárii, ktorú vedie Počiatkov kamarát Bžán.
No ale dosť bolo tej žumpy, ktorá sa zove slovenskou politikou. Bicyklista Sagan sa nám v Nórsku po tretí raz stal majstrom sveta a to je tak z pozitívných správ všetko. Inak je aféra s pesticídovými vajcami stále v kurze, na Slovensku sa v pitnej vode našli plasty a cena masla sa šplhá do takých výšok, že si podaktorí robia srandu a vravia, že maslo bude luxusným produktom. Ľudia sa tiež nasrali na Lidl, bo si niekto všimol, že v letáčkoch propagujúcich grécky týždeň v rámci náboženskej neutrality urezali kresťanským kostolom kríže, hoci v prípade tureckého týždňa polmesiace odstránené neboli. V Prievidzi ešte spadlo lietadlo, čo neprežil pilot, pri zrážke auta s busom vyhasol život štvorčlennej rodinky a výchrice tiež napáchali veľa škôd, hlavne to pri Nových Zámkoch nerozdýchal jeden chlapík, na ktorého spadol plot.
Amíci to však majú horšie, užívajú si tam jeden hurikán za druhým. Po devastačnom Harveym sa prirútila Irma a napokon bol Karibik poctený Máriou. Neprežili to desiatky ľudí a dielo skazy si prišli naživo pozrieť aj Macron s holandským kráľom a šéfom britskej diplomacie. Chorváti bojovali pre zmenu s povodňami a v Mexiku sa otriasala zem, padali baráky a zarvalo cez 300 nešťastníkov. Ani teroristi nelenili. V Londýnskom metre odpálili bombu, ktorá ale nevybuchla úplne, takže iba zranila asi 30 ľudí a egyptská polícia sa pochválila zabitím 10-tich extrémistov, ktorý už predtým mali čo to na rováši a vraj plánovali čosik veľké. Najväčším frajerom bol ale Kim z KĽDR. Napätie medzi ním a USA graduje, Kim stále testuje svoj atomový arzenál až sa zem otriasa a nikto nevie, čo ako s tým. Západ to skúša sankciami, no Putin má teóriu, že Kim to až tak vážne nemyslí, akurát by nechcel dopadnúť jak Sadám či Kaddáfí a atomové zbrane si drží ako takú zichrovku. Ľahké to nemal ani Saakašvili, ktorý bol onehdá gruzínskym prezidentom, ktorý vyprovokoval v 2008-om konflikt s rusmi, potom prišiel o občianstvo a tak sa usalašil na Ukrajine akožto guvernér Odeskej oblasti. No asi nemal toľko kritizovať Porošenka, bo kým bol preč na akejsi ceste, tak mu Porošenku vzal i ukrajinské občianstvo, zastavili kvôli nemu medzinárodný rýchlik a do krajiny ho nakoniec na rukách preniesli jeho prívrženci, čo sa dá kvalifikovať ako neoprávnené prekročenie hraníc. Vo Frankfurte zas zneškodňovali dvojtonovú bombu z druhej svetovej, takže 60-tisíc ľudkov muselo byť evakuovaných a mali tam aj voľby v ktorých zas vyhrala Merkelová, no dosť si polepšili aj odporcovia imigrantov. Koncom mesiaca hlasovali kurdi za samostatný Kurdistan v nezáväznom referende, čo mnohé krajiny vrátane tých západných nepovažovali za ten najlepší nápad. Tak napríklad Irak by prišiel o polku ropných zásob. Podobný problém mali aj španieli s katalánskym referendom, ktoré považovali za nelegálne a snažili sa ho násilne sabotovať. A to bol vlastne ešte blbší nápad, bo mnohý potom začali sympatizovať s kataláncami.

Čo sa stalo | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014