Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

UPDATED: Pán Vladimír Mečiar prezidentom!!

Konečne sa ukázala pravda! Spomedzi velkého množstva kandidátov za pána Mečiara hlasovala skoro tretina voličov.

Napriek kriku neprajníkov sa ukázalo, koho si Slovensko naozaj želá na svojom čele! Politika, ktorý pred Európskou Úniou neohýba poddansky chrbát a nepritakáva na všetko a ktorý stál pri vzniku novodobého Slovenského Štátu. Dzurinda a jeho prisluhovači stratili podporu aj vlastných voličov, ktorým sa konečne otvorili oči a radšej zostali doma. V druhom kole volieb zvíťazí pán Mečiar!! Internet je plný článkov, aký je pán Mečiar zlý. Ľudia, ktorý pána Mečiara volili pracujú a nemajú kedy vypisovať o ňom. Dali svoje zmýšlanie najavo pri voľbách. Ale treba to zmeniť. Aj v tomto systéme je veľa článkov proti pánovi Mečiarovi. Uvidíme, či sa tu môže napísať aj iný názor, alebo ma administrátor vypne.


UPDATE: Keďže sa skončila prezidentská kampaň, pokladám si za povinnosť uviesť horeuvedený príspevok na pravú mieru. Toto spískala tá nehodná azure..
 
Samozrejme, že pôvodný článok ani komentáre od fanúšika neboli myslené vážne!!! Nie, v žiadnom prípade VM voliť nebudem!!! Síce, Gašparovič je asi taká voľba ako: buď drôtom do oka, alebo klincom do ucha.. ale radšej budem na jedno ucho hluchá ako na jedno oko slepá. Z princípu. Aj keď koalícia sa správa ako sa správa.
 
Hovorí sa, že „za všetkým hľadaj ženu“. V tomto prípade platí: za všetkým hľadajte azure. Tí, čo ma trošku poznajú, vedia o mojej schizofrénii svoje, takže sa nedivia.. Musím sa priznať, sama som bola zvedavá, aké ohlasy na článok budú. Trochu som dúfala, že sa nájde aj nejaký „spolubojovník“, ktorý sa pridá a ako azure si azure na ňom zgustne. Nestalo sa. Nuž, asi platí, že volič tej správnej strany a vlády veľa nečíta, pretože už nemá svoj denník. Mimochodom, viete, koľko som musela hľadať, kto tú ich šialenú tlačovinu vydával??? :) A opakovať dokola to isté ma už začínalo trochu nudiť.. prípadne ukončiť vetu bezo zmyslu a zamotať sa do vlastných slov, hovoriť a nič nepovedať... Politici to majú vážne ťažké. No ano, to „Slovensky stat, slovensky stat, Slovensky Stat“ – to bol tiež trošku zámer. Rony, chápal si to ako štát, stáť alebo to tretie? :-)))
 
Ale je pravda, že VM má fanúšikov aj medzi vysokoškolsky vzdelanými ľuďmi. Nechcem ukazovať prstom, ale ktosi z mojej rodiny prednáša kdesi chémiu.. Má niečo cez 50 a je horlivou prívrženkyňou. Ale tá istá osoba povie, že jej bolo za komunistov lepšie. Verím, tých pár hodín, ktoré tvoria úväzok na VŠ, bolo za socializmu hodnotených na úrovni ostatných profesií, možno lepšie. Keďže sa momentálne pohybujem vo VŠ prostredí (dokonca s akretitáciou A), vnímam tam maximálnu neprofesionalitu (naozaj česť výnimkám) a nechápem, za čo chcú vyššie platy. Ale to som hodne odbočila. A česť niektorým dôchodcom. Moja mamka a jej kamošky sú takými horlivými odporkyňami VM, až sa divím.
 
Chcem podotknúť, že zmyslom tohto blogu nebolo sa z niekoho vysmievať. Trochu provokácie hej, ale len krátkodobej, pretože mi bolo jasné, že je nutné sa demaskovať do druhého kola. Napokon, všetky príspevky boli písané tak, že svojich autorov v žiadnom prípade nezosmiešnili. Navyše, ľudia, ktorí prispievali a bola som s nimi v kontakte cez icq, nebrali celú záležitosť príliš vážne, tak som nemala veľké výčitky svedomia. :) Navyše som si aj odskúšala blog.sk. Prehľadné, nekomplikované, pekný dizajn.. Ale chýbala mi možnosť dať si na stránku kód toplistu :-)
 
Pri poslednom icq rozhovore sa napríklad rony vyjadril, že je škoda, že si niekto robí len srandu. A mám silný pocit, že podozrieval autorku, ale (ako to on robí bežne) to, čo si myslel, si  nechal pre seba a perverzne čakal, kým sa azúrová autorka vyfarbí sama.
 
A ako ste správne podotkli, už ten názov: fanúšik VM hovoril za seba. Viem, že by sa bolo hodilo niečo menej expresívne, napríklad volič alebo prívrženec, ale nemohla som tomuto slovíčku odolať.
 
Čo mňa osobne potešilo, bolo, že rony a dmiba našli spoločnú reč.. :-) To je fakt pozitívny výsledok „fanúšika“. Ak by bol 21 sklamaný, že sa skončila diskusia, tak ho odkazujem  na diskusné fórum na www.hzds.sk . Až tak veľmi som ho nesledovala, ale napríklad diskutujúca juno je zážitok.. Trochu zlé svedomie som mala kvôli MAPCWBH, ale jej posledný príspevok ma ukľudnil, keby som bola mala pocit, že to berie veľmi vážne, tak fanúšika ukončím skôr.. :)
 
Ak by toto niekto bral ako nepatričný žart, tak sa ospravedlňujem, žarty sú jednoducho súčasťou virtul reality...
 
 
NO A TERAZ ŠIALENÝ ZÁVER:
 
Za všetkým hľadajte ženu! Lenže, za ženou treba hľadať muža!! Aby som sa vyjadrila konkrétne, za azure treba hľadať bsa. Nie, neberte to ako odkaz na určitú polohu, :) ide o toto:
 
 
 
 
 
No, tých jeho 70 komentárov som nedosiahla, ale dúfam, že sám seba do súťaže ako vyhlasovateľ nenominuje, aj keď sa vyhráža!!!
 
 
A navyše, keby niečo, toto všetko spáchala kryska (či krysko).. už sama neviem, veď si prečítajte: http://kryska.bloguje.cz/33832_item.php Tá „slovenština“ jej fakt ide, rony je dobrý učiteľ..
 
A vyhráža sa, že treba zrušiť môj blog. Tu: http://kryska.bloguje.cz/34086_item.php Nie, azure nedám, to radšej fanúšika!!!
 
Uznajte, mala som veľa dôvodov toto všetko spískať..
 
Vzhľadom k tomu, že Slovensko je z prevažnej miery kresťanské, tak ma hádam neukameňujete..

Vladimír Mečiar prezidentom!!! | stály odkaz

Komentáre

  1. admin nema dovod vypinat
    a ani ho to nenapadlo. To, ze s Vasim nazorom nesuhlasim, este neznamena, ze ho musim vymazat.
    Bolo by dobre sa zamysliet nad tou Vasou uvahou, ze to zrusime. Zeby to bolo v duchu praktik pana Meciara, co je nepohodlne zadupat do zeme! Nie, kludne tu prezentujte svoje myslienky, ak nie su v rozpore so zakonom, tak nevidim ziaden problem.

    Teraz k ostatnemu: ci to nebude tym, ze ti jeho volici malo citaju obecne...
    publikované: 07.04.2004 15:08:32 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Mozem sa Vas,
    vo vsetkej ucte spytat, preco si myslite, ze je vhodne, aby sa prezidentom, a teda reprezentantom Slovenska, stal clovek, ktoreho politicka cinnost je spajana s nedemokratickymi praktikami (napriklad podozrenia ohladom remiasovej smrti.. to je dobry kredit pre politika)?
    publikované: 07.04.2004 15:51:12 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Neviem, ci kultivovana
    publikované: 07.04.2004 16:39:03 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. autorovi blogu
    teším sa z možnosti prečítať si názory iné, ako sú tie moje. verím, že budete v blogovaní pokračovať, potom sa hlásim za istého čitateľa...
    publikované: 07.04.2004 17:59:14 | autor: 21 (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Vážený pán WA
    ďakujem za možnosť písať články na blog.sk. Ja tu určite nebudem prezentovať myšlienky v rozpore so zákonmi.

    K Vaším ostatným poznámkam Vám chcem povedať, že je asi v duchu praktík voličov koalície znevažovať ludí iného názoru. Už bohužiaľ zaniknutý denník Slovenská Republika je dôkazom toho, že voliči pána Mečiara čítajú.
    publikované: 07.04.2004 19:08:22 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Vážená pani Azure,
    K Vaším obvineniam ohľadom spájania osoby pána Mečiara so smrťou Róberta Remiáša možno povedať iba to, že aj napriek snahe opačnej, sa tieto obvinenia nikdy nepotvrdili.
    publikované: 07.04.2004 19:13:37 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Pre p. 21
    ďakujem za ohlas, presvedčili ste ma, že aj medzi ľuďmi s iným názorom sa nájdu aj taký, s ktorými sa dá polemizovať na úrovni.
    publikované: 07.04.2004 19:15:54 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. hmm
    Mozete mi vysvetlit tento vyrok: "Ľudia, ktorý pána Mečiara volili pracujú a nemajú kedy vypisovať o ňom." Mam to chapat tak, ze to myslite ako ekvivalenciu: volil Meciara = pracuje <=> nepise, bo na to nema cas
    Teda z toho plynie: nepracuje, nevolil, alebo nevolil Meciara.

    Este by bodla Vasa definicia "pracuje". Myslite tym, len fyzicku pracu? A mate na mysli len ludi so zakladnym vzdelanim, neodborne vzdelanych, ktory maju pochopitelne coraz vacsi problem sa uplatnit?
    publikované: 07.04.2004 22:26:11 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. nejako som nepochopil
    Len sa chcem opytat, nejako to neviem pochopit, ked volici pana Meciara citali dennik Slovenska republika, preco vlastne zanikol? Som obchodnik a preto premyslam obchodne. Ak je nieco uspesne, tak to musi prezit. Skusme ratat jednoducha matematika:

    1. prijmy dennika su z predaja, pri 650 242 volicoch ratajme ze cca 30% z nich si kupovalo spominany dennik, t.j. 195072 odberatelov, pri beznej cene 8 Sk by to bolo 1560580 Sk. U print medii sa naklady na jeden vytlacok pri rozsahu spominaneho dennika pohybuju okolo 3 Sk. Takze stale nam ostava zisk 5 Sk na cislo, teda 975360 Sk, ak odratame priemerne distribucne naklady, mzdove naklady a vsetky ostatne prevadzkove naklady, musel dennik vytvarat zisk minimalne 10.000 Sk denne.

    2. Dalsi prijem je z reklamy a ten sa musel pohybovat na urovni zhruba 50.000 Sk denne.

    Cize ak ma dennik zisk 60.000 denne, umyselne ho teraz znizim o 50.000 na 10.000 denne (prac. dni), stale dokaze vyprodukovat mesacny zisk zhruba 250.000.

    Takze je rentabilny a dokonca produkujuci zisk. Ak je to teda tak preco zanikol, moznosti je niekolko:

    1. znizil sa pocet citatelov nejakym razantnym sposobom, mozno zvysenie ceny, mozno sklamanie z informacii o sefovi strany a jeho okoli?

    2. pocet citatelov bol pravdepodobne podstatne nizsi, nez som ratal

    3. kombinacia 1. a 2.

    Este jedna poznamka k vasej reakcii na Mr. WA. To co ste napisali, hadze vsetkych volicov koalicie do jedneho vreca. Uprimne, zazil som niekolko debat z volicmi pana Meciara a bol som to skor ja, kto nedostal sancu oponovat svojim nazorom. Takze je zbytocne oznacovat niekolkych jednotlivcov za celky, ci uz na jednej strane alebo druhej.

    K reakcii na Azure. Je pravdou, ze sa nic zatial nepotvrdilo. Lenze je beznou politickou kulturou v zahranici, ze politik po takomto zavaznom obvineni z politiky vystupi. Je to jeho zamer, lebo automaticky tento politik straca svoju imunitu a tym padom dava naznak svojmu okoliu, ze sa dokaze obhajit a organy cinne v tresnom konani ho mozu v pripade potvrdenia obvinneni zatknut. Samozrejme to robi z presvedcenia zo svojej neviny. Ked sa tato nepotvrdi, casto sa opatovne vrati do politiky a este z lepsim kreditom. Preco clovek, ktory je pravnik a je nevinny odmieta ist vypovedat pred sud, ze az musime v mediach vidiet, co sa deje v Elektre. Kazdy normalny obcan, nema dovod nevypovedat pred sudom, pokial mu to nejako neuskodi...
    publikované: 07.04.2004 22:26:43 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. oprava
    Samozrejme to robi z presvedcenia zo svojej neviny. Ked sa tato potvrdi, casto sa opatovne vrati do politiky a este z lepsim kreditom.
    publikované: 07.04.2004 22:28:52 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. 2 fanusik
    myslim, ze aj od bezneho obcana sa ocakava, ze poskytne vysetrovatelom "sucinnost".. tym skor by to malo byt pravidlom pre politika
    publikované: 07.04.2004 23:09:37 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. kuponka
    Mna najviac mrzi zrusenie druhej vlny kuponovej privatizacie, tento podvod, co presiel je nad moju mieru akceptacie. Naviac to prezentovat ako v prospech vsetkych, mal som pocit, ze komunisti uz su minulost
    publikované: 08.04.2004 01:29:19 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Vážená pani Azure,
    pokiaľ ste dnes čítala alebo počúvala správy, určite viete, že Euro sa dnes nakupovalo za historické minimum Slovenských korún. Keby bol pán Mečiar pre zahraničie taký neprijateľný, bolo by to takto?
    To, že pán Mečiar nebol ochotný ísť vypovedať plynulo z toho, že vyšetrovanie jeho nebolo objektívne ale bolo politicky ovplyvňované.
    publikované: 08.04.2004 12:44:14 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Pán WA,
    nerozumiem, prečo stále naznačujete, že voličia pána Mečiara sú nevzdelaný ľudia. Ubezpečujem Vás, že sú medzi nimi aj ľudia s vysokoškolským vzdelaním, dokonca učitelia z Vysokých škôl. Podotýkam, že sú to taký istý voliči ako ste aj Vy.
    Myslíte, že keby sa bola druhá vlna kupónovej privatizácie uskutočnila, že by sa tieto prostriedky neboli nakoniec ocitli v rukách rôznych fondov, ktoré by boli obyčajných ľudí aj tak okradli, pretože im to umožnila urobiť súčastná vláda? Myslíte, že je lepšie, keď všetky podniky v krajine vlastnia zahraničný majitelia a všetok zisk odchádza vonku?
    publikované: 08.04.2004 12:52:48 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Pán Dmiba,
    nevyznám sa v tom, koľko stojí tlač ako vy hovoríte print média. Takže Vám neviem povedať, či to toľko môže, alebo nemôže byť.
    Ale Slovenská Republika vychádzala celé roky, bola zrušená až po voľbách, keď sa dostala k moci Dzurindova vláda.

    Napíšem to tak ako Vy. Možností, prečo Slovenská Republika zanikla, môže byť niekoľko:
    1. Životná situácia ľudí na Slovensku sa po voľbách kedy sa dostal k moci Dzurinda tak zhoršila, že výdavky na noviny museli velmi obmedziť. Môžeme sa spýtať, či na tom najhoršie nezostali tie regióny Slovenska, v ktorých mal pán Mečiar najväčšiu podporu a prečo sa to stalo?
    2. Prežili a fungujú len média podporujúce súčasnú vládu, tiež sa pýtam, prečo? Ak dovtedy vedeli existovať aj iné.. Nie sú nejako dofinancovávané? Veď všetci vidíme, ako je to s tým financovaním SDKÚ.
    3. Kombinácia 1. a 2.

    Dovolím si tu napísať aj jednu vec.. na rozdiel od ostatných kandidátov, pán Mečiar neprekročil limit finančných prostriedkov na prezidentskú kampaň, nemal všade velikánske plagáty vylepené, ani nezačal s kampaňou skôr, ako tí ostatný. Aj tak vyhral!
    publikované: 08.04.2004 13:02:45 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. nic nenaznacujem
    iba som si chcel ujasnit definiciu, na ktoru som od Vas odpoved nedostal.

    co sa tyka kuponky, system kazdy dosatane po 10tisic v case, ked som si zaplatil 1000 korun za nieco uplne ine?
    preco?
    co sa tyka vlastnictva a zahranicneho kapitalu. Kazda spolocnost je danena tam, kde podnika.
    publikované: 08.04.2004 14:15:10 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. krasne ;-)
    to je nadherne, ak povazujem skupinu ludi, co tu vystupila, tak nemam problem s nimi hovorit na rovinu ale akonahle by som mal diskutovat s fanusikom Meciara, tak musim byt podla neho citlivy "na urovni", pretoze pokial by som zvolil expresivnejsie vyjadrenia, uz by to nebolo vyjadrenie postoja ale demagogia? Nefunguje demagogia aj z druhej strany? Uz len veticka, ktoru rozobral niekto z komentujucich predomnou "vacsina Slovenska" je fakticky a iba cislo pohybujuce sa okolo 24 percent a to je pre mna iba cast Slovenska. Dovolim si "neurovnovo" vyhlasit, ze zvysok do tohto poctu zrejme vie, preto nie je "fanusikom".
    A teraz osobne - ak by som napisal cokolvek na podporu politika, nenazvem sa jeho fanusikom. Toto oznacenie je urcene silnym citovym vazbam osoby smerom k svojmu idolu a podla mojho nazoru takemuto vztahu chyba miera sebareflexie a mozno aj trosku zdravsieho pristupu ku konaniu svojho idolu a netrufam si tvrdit, ci aj k svojmu.
    Aby som predisiel inym oznaceniam, tak v kazdom pripade respektujem takyto nazor a ocenim moznost vniknut do myslenia volica Meciara.
    Mne je totiz relativne divne, aby tolko rokov takato cast Slovenska vytrvalo "hadzala" hlasy jednemu cloveku (viem, namietnete HZDS) aj napriek paradoxnym vysledkom, kedy zakazdym mal najvacsi pocet hlasov a napriek tomu nebol schopny uzatvorit koaliciu. Ako volic mam snahu svojho favorita vidiet tam, kde mu moj hlas najviac "slusi", pokial sa vsak situacia opakuje, zrejme je nacase premyslat, ako najlepsie svoj hlas zuzitkovat (to je ale moje uvazovanie, necinim si nan naroky k hodnoteniu dobre/zle). Tentoraz kandiduje za prezidenta...
    Tolko moje vyjadrenie ;-)
    publikované: 08.04.2004 14:22:15 | autor: rony (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. dennik SR
    Dennik SR bol vydavany nejakym statnym organom? (vazne neviem, nepamatam si to, nekupoval som to).

    Ak mi potvrdite, ze ho vydaval statny organ, potom je pochopitelne, ze ho zrusil, ma na to pravo. Pan Meciar by zrejme tiez nevydaval ako predseda vlady noviny, v ktorych by vychadzali negativne informacie o jeho osobe (dufam, ze mi nechcete tvrdit, ze ano) ;-)

    Ak nebol a vydavala ho sukromna spolocnost, tak zrejme zvazila rentabilnost a celkovu uspesnost media. V tomto pripade si najdite prosim starsie vydanie novin a v tirazi najdete odkaz na vydavatela a cez neho sa dostanete aj k majitelovi media. Prosim pytajte sa na zanik novin priamo jeho.
    publikované: 08.04.2004 14:26:18 | autor: rony (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Ani ja som stale nedostala
    jasne a jednoznacne vyjadrenie, ci je vhodne, aby politik, ktoreho meno sa spomina v suvislosti s vrazdou (aj ked obvinenia neboli potvrdene), reprezentoval stat.
    Dakujem za odpoved. :-)
    publikované: 08.04.2004 14:38:32 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Este k tomu posilneniu SKK voci EUR..
    mate pravdu, pocula som to v radiu :-)
    aj s komentarom v zmysle, ze investori si povedali, ze prezidentska funkcia prinasa prezidentovi len minimum realnych pravomocii..
    publikované: 08.04.2004 14:55:03 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Pán WA
    azda každý si vie domyslieť, čo sa skrýva pod slovíčkom pracuje. Nemusí to byť práca manuálna. Neviem, či je moje definovanie slova pracovať pre Vás dostačujúce, ale predstavoval som si, že to neznamená iba byť zamestnaný, ale svedomite vykonávať činnosť, ktorú od Vás zamestnávateľ vyžaduje (čo je iba vo veľmi málo prípadoch písanie článkov na internete) a vytvárať nejaké hodnoty pre všetkých.
    Samozrejme i veľa nezamestnaných volí pána Mečiara, pretože sa nezamestnanými stali až po nástupe M. Dzurindu k moci.
    publikované: 08.04.2004 16:53:09 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Ešte doplním,
    že aj keď zahraničná spoločnosť je zdaňovaná tam, kde podniká, platia si tieto spoločnosti právnych a daňových expertov, ktorý často krát zabezpečia, že v danej krajine zaplatená daň je len smiešnou časťou svojej skutočnej hodnoty.
    publikované: 08.04.2004 16:57:13 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Pán Rony
    nemám problém komunikovať na rovinu s nikým, iba sa snažím, aby sa diskusia nezmenila na vzájomné osočovanie sa navzájom. Predpokladám, že ste sa s pánom Mečiarom nikdy nestretli osobne. Pretože by ste vedeli, že je to človek hodný obdivu, ktorý svojími pohotovými reakciami a odpoveďami vie získať prívržencov ba naozaj i fanúšikov, pretože on je vskutku charizmatická osobnosť. Ani v televízii nepotrebuje poradcami popísané papiere, odpovedá priamo a okamžite. Nepotrebuje mať pred sebou nejaké pripravené klamstvá.

    Denník Slovenská Republika bol vydávaný spoločnosťou SALUS s.r.o., kde malo podiel i vtedajšie HZDS. Samozrejme, po Voľbách 1998 mali všetky spoločnosti, ktoré mali kontakt s HZDS problémy. Kto chce psa biť, palicu si nájde.
    publikované: 08.04.2004 17:04:40 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Pani Azure
    vrátim sa ku vražde Róberta Remiáša. Opýtam sa takto: nepomohlo to, že sa tento čin stal skôr odporcom pána Mečiara, ktorý majú teraz proti nemu zámienku? Záver z nevypovedaného si urobte sama.
    publikované: 08.04.2004 17:09:30 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. zasa pohlad obchodnika
    Ak vydava sukromna spolocnost dennik, ktory je citany a predavany a v zisku neprestane ho nadalej publikovat.

    A co sa tyka bitia psa, uprimne poznam niekolkych zarytich privrzencov a podporovatelov pana Meciara v svojom okoli a zatial som ich zbitych nevidel. Naopak, vozia sa na autach znaciek BMW a Mercedes a uzivaju si svoje "poctivo zarobene peniaze". Divne mi ale je, preco podniky, ktore privatizovali dnes uz neexistuju. Mozno by nam na to vedeli odpovedat ich byvali zamestnanci, ktori rozsirili pred par rokmi rady nezamestnanych.
    publikované: 08.04.2004 18:08:32 | autor: dmibaz (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. este otazka...
    Vyznate sa trosku v ekonomii? to, ze sa kurz eura voci SK zmensuje bude skor dosledkom prilivu zahranicnych investicii, ktore este pred prvym kolom volieb, vdaka manazerovi na poste ministra hospodarstva (dovtedy to boli exsudruhovia riaditelia statnych podnikov), zacali na Slovensko prudit. Nie je to dosledok volebneho vysledku a aj keby Mr. Meciar vyhral, nemal by ziaden vplyv na vyvoj situacie. Akurat by pozdrzoval zakony, ale na tuto situaciu je uz pan Hrusovsky zvyknuty este od Mr. Schustera.

    Jedna otazka zlozena na zaver? Kolko a akych zahranicnych jazykov pan Meciar ovlada? Ak vyhra volby, bude ako prezident reprezentovat nas stat v zahranici, preto je tento faktor velmi dolezity. Medzinarodnym jazykom sa stala anglictina, ovlada ju?
    publikované: 08.04.2004 18:19:50 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Dakujem za odpovede
    Priznam sa, ze som doteraz nepocul nic nove ako, na rovinu, obohrane argumenty typu "pan Meciar nepotrebuje papiere", "pan Meciar je charizmaticka osobnost, pohotova". Predpokladam, ze tieto vlastnosti a danosti, este neimplikuju jeho moralny profil voci zvysku volicov pri ich rozhodovani a nazore na tuto osobnost.

    Nikto nezastiera, ze Meciar ma evidentny vplyv na svojich priaznivcov, tak ako sam v komentaroch pisete. On a aj jeho priaznivci vsak musia jednoznacne vidiet, ze ti "ostatni" ho vidia diametralne odlisne. Osobne mam voci politikovi, ktoreho volim vacsi odstup a volim ho aj z dovodov perspektivy vyvoja tejto krajiny. Nemozem ale pozerat na neho uplne nekriticky, co pri pohlade zvonku u "fanusikov" Meciara prilis vidno nie je, ja dufam, ze sa mylim.

    Ked na rovinu, tak na rovinu: mohol by som sa pozastavovat nad tym, preco Meciar nadalej posobi v politike a v kontexte s nejasnostami v povode majetku (nie nepytam sa odkial ho ma) mi napadaju aj varianty odpovedi typu: v takychto poziciach (poslanec, politicky cinny predseda vplyvnej strany..) je pre neho lahsie lavirovat v case az do doby, kedy uz unavi "psov", ktori idu prave po odpovediach na taketo otazky. Cim dalej, tym je to uz nielen jednotlivcom ale aj otvorenym politickym protivnikom jedno - kazdy z nich ma svoje dovody a pohnutky, preco. Na toto vsak nikto neodpovie ani to neokomentuje inak ako "je to mozne", "je to nezmysel", "panovi Meciarovi ide o Slovensko a preto je v politike", "pan Meciar je nevinny a preto nie je dovod, aby ucinkoval v politike"...

    Niektore komentare tu sledovali aj zlozenie volicov Meciara. Snad je to jasny fakt, ze drviva vacsina je mimo mestskych aglomeracii (Bratislava ci Kosice su priam jasne pravicovo orientovane - je jasne preco) a patria sem hlavne ludia pred alebo v dochodkovom veku, ludia so stredoskolskym vzdelanim.
    publikované: 08.04.2004 19:16:03 | autor: rony (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. jazyky
    dmiba: predpokladajme, ze Meciarovi a jeho fanusikom je smiesna poziadavka na jazykove danosti kandidata na prezidenta a odpovedou bude uz znamy komentar z tv "prezident nie je tlmocnik".
    Da sa s tym hlboko polemizovat a dospeje sa len k jedinemu: znalost jazyka je len a len vyhodou.
    publikované: 08.04.2004 19:17:56 | autor: rony (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. názor
    poznámka na okraj: pokiaľ viem, neexistuje niečo ako "novodobý Slovenský Štát". existoval Slovenský štát za Hitlerovej éry. rozdelením ČSFR vznikla Slovenská republika.

    čo sa týka zvolenia pána Mečiara prezidentom, nerozumiem, prečo by mal Slovensko reprezentovať človek, ktorý zneužil prezidentské právomoci, ktorými istý čas disponoval. človek, ktorý nadobudol majetok nevedno ako, nevedno kde. vysvetlenie o pôžičke za podmienok z oblasti sci-fi, rovnako ako vyjadrenie o tom, že dňom prípadného zvolenia jeho osoby prezidentom prejdú všetky záväzky na deti, ma rozhodne neuspokojuje. prečo by mal byť prezidentom človek, ktorý je spájaný s "divokou privatizáciou" počas prvých rokov existencie samostatnej Slovenskej republiky? človek, vďaka ktorému bol vstup do NATO odložený o niekoľko rokov. a tak ďalej.
    môžete mi prosím, pán fanúšik, poskytnúť dôvody, prečo je voľba pána Mečiara tým správnym krokom vpred? a nezaujímajú ma irelevantné dôvody, prečo by prezidentom nemal byť ten či onen.

    pri všetkej úcte, vaša formulácia "Ľudia, ktorý pána Mečiara volili pracujú a nemajú kedy vypisovať o ňom." ma uráža. pána Mečiara som nevolila a voliť nehodlám, ale rozhodne sa nedá povedať, že nepracujem. aj keď "vypisujem".

    voliči "Dzurindu a jeho prisluhovačov" nezostali doma preto, že sa im konečne otvorili oči, ale napríklad aj preto, že si boli vďaka rôznym prieskumom verejnej mienky bohužiaľ príliš istí postupom pána Kukana do druhého kola. a to je trošku rozdiel. samozrejme nevylučujem aj dôvody ako je napríklad znechutenie nad súčastnou politikou na Slovensku, ale rozhodne sa to nemôže považovať za súhlas s voľbou pána Mečiara. volieb som sa zúčastnila, takže sa môžem iba dohadovať.

    ak bude pán Mečiar zvolený prezidentom, rozhodne to nebude preto, že má širokú podporu obyvateľstva. bude to svedčiť jedine o tom, že má disciplinovanú základňu voličov, ktorí pôjdu k voľbám, aj keby z neba padali fúriky. a bude to konečne svedčiť aj o znechutení voličov "Dzurindu a jeho prisluhovačov", nad absenciou slobodnej voľby. pretože zvoliť medzi pánom Mečiarom a pánom Gašparovičom je skrátka nemožné. a voľbu "menšieho zla" sme tu už raz mali.

    vopred ďakujem za odpoveď.
    publikované: 08.04.2004 21:03:09 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. a ešte ...
    ... poznámka k "charizmatickej osobnosti" pána Mečiara. myslím, že v histórii existuje množstvo príkladov charizmatických osobností politického života, na ktoré sa nespomína práve v najlepšom. nebudem menovať, aby som nebola obvinená z prirovnávania pána Mečiara k čiernym ovciam histórie, čo isto nie je mojim zámerom. rozhodne charizma nie je najdôležitejším dôvodom, prečo by som niekoho mala voliť za prezidenta či hoc len za starostu obce. myslím, že existujú aj dôležitejšie kritériá.
    publikované: 08.04.2004 21:08:18 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. jazyk to rony
    vlastne mas pravdu, v sucasnosti sa za funkcnu negramotnost povazuje neznalost svetoveho jazyka a neznalost prace na PC. takze mame dvoch kandidatov ktori su podla tejto definicie gramotni ;) ostava este otazka, ci vedia robit s PC ;)
    publikované: 09.04.2004 00:51:32 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. obavam sa..
    MAPCWBH: obavam sa, ze po tejto smrsti sa odpovedi mozno nedopatrame, internet nie je ta platforma, kde sa odpovede varia ;-) a uz najmenej ich poznaju fanusikovia. takisto sa obavam, ze ani Fanusikova odpoved nebude konkretna, so vsetkou uctou voci jeho nazoru.

    Poviem to z mojho pohladu na politiku: mam isty svoj nazor na to, ako by sa mal tento stat uberat dopredu. Pri volbach si vzdy zvazim tie platformy, ktore to deklaruju resp. poznam akym smerom sa uberali doteraz. Mozem s plnou odvahou napisat, ze aj ked mi nebol Kanik nijako velmi sympaticky, prave svojou reformou dochodkoveho systemu ma presvedcil (pritom tato reforma je prakticky opisana z chilskeho modelu) a najma praktickym nazorom na nedavne problemy s rabovanim, kedy velmi jednoznacne prejavil svoj postoj a nacrtol formy riesenia - dlhodobe, kratkodobe aj jednorazove. Podotykam, ze mi Kanik nebol sympaticky a nepovazujem sa za jeho fanusika. Ale reprezentuje moj nazor na to, ako riesit vyssie spominane problemy.

    Podobne je to s osobami ako je Miklos - uz mi lezie na nervy neustale omielanie jedneho predsedu, ze Miklos cosi kdesi zle vypocital na kalkulacke, predtym neustale pripominal nejaky kurzovy rozdiel. Mna vsak trosku viacej tesi to, na co cakam od 1989 roku: naozaj viditelny prichod zahranicnych investorov - tu si myslim, ze aj posledne peniaze by Slovensko malo vrazit prave na podporu tychto projektov - ma to perspektivu. Je to naplnenie tych hektickych hesiel z obdobia trhania statu - "my nepojdeme do Europy, my v Europe sme!", ktore sa mne zdali vtedy nacionalisticke, pretoze to boli prazdne slova.

    Aj ked sa mnoho ludi snazilo Kukana polozit v predvolebnom boji, aj ked mne osobne sympaticky prilis nie je, prijatelnost postu prezidenta v jeho osobe by sa zvysila. Samozrejme, radsej by tam clovek videl Butoru, avsak len fantasta si myslel, ze to malo nadej na uspech. Sam som kdesi napisal, ze keby sa niektori kandidati vzdali v prospech Butoru, mozno by sancu mal. Ale aj to bol len chimericky vykrik ;-)

    Teraz pokojne k osobe Meciara - asi uz nikoho neprekvapuje ticha dohoda o neutoceni medzi Dzurindom a Meciarom. Mozno z tohto aspektu by bol Meciar ako prezident vhodny. Museli by sme vsak zatvorit oci a nepozerat sa dozadu. Zaroven by ta pevna masa volicov Meciara konecne dostala "najest" a zrejme by pomaly akceptovala aj iste tolerovanie sa tychto dvoch navzajom ;-) Je vsak mozne akekolvek prekvapenie - Meciar nie je znamy tym, ze dodrzi to co proklamuje - uz niekolkokrat odchadzal, pamatame si jeho cielene vyvolane aferky so sledovanim, atentatmi a ine medialne kacice. To je jeden uhol pohladu, tych dalsich uhlov je viacej - a vospolok su neprijatelne.

    Zato Gasparovic je jasny - v prospech funkcie utopi svoju stranu - nemala sancu ved je to trucpodnik - vedel dobre o dvojke Dzurinda-Meciar (Dzurinda nema dovod sa bratat s Gasparovicom, vie velmi dobre, ze Gasparovic uz nic neznamena) a preto je jasnou volbou SMER. V ten moment vyrovnava svoje sance s Meciarom.

    To som ale nenapisal nic nove - podobne uvazuju aj media.

    Urcite plati to, co som napisal inde - nech je to ten alebo onen, musi dostat jasne na vedomie: si prezidentom zvolenym minoritnou castou volicskej zakladne. Z tohto dovodu ti na zivot prispieva vacsina nedobrovolne a nechcene. Preto nemas narok na vlastny nazor, na ziadne benefity ako sympatie verejnosti, ci ocakavanie, ze prave ty reprezentujes Slovensko. Nie, aj ked zahlasuju za kohokolvek z tychto dvoch vsetci jeho verni plus ti, co sa rozhodli vybrat si, tak ten zvysok bude ta vacsina voci ktorej musi skladat ucty za to, ze je tam, kde je a ktora sa s jeho existenciou musi iba zmierit a respektovat to.

    Konkretne ocakavam od tejto osoby minimalne opustenie praktik terajsieho prezidenta, ktoreho sportom sa namiesto tenisu stalo odpinkavanie trivialnych zakonov ci populisticke odskakovanie si k dochodcom (vid. prislusny vrateny zakon), ci prilisne sebaprezentovanie sa (muzeum seba sameho).

    Ja teraz len dufam, ze fanusik sa neodmlcal a pozorne vysleduje tieto komentare ;-) neverim, ze ho presvedcime - uz roky vieme, ze fanusikovia su vo svojom nazore vytrvalo sebaisti. Ja nie ;-) ja ho vzdy rad vymenim za lepsi ;-)
    publikované: 09.04.2004 03:26:39 | autor: rony (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. PC
    dmiba: obaja dostali notebooky, kancelarie, v kancloch dalsie pocitace, pripojenie na internet, kopirky, faxy...

    ja sice notebook mam ale za tu sumu by som si vedel zabezpecit velmi slusny a ostalo by mi este aj na software ;-) ked uz otvaram notebooky - je pravda, ze po 5 rokoch je technika uz moralne zastarala, lenze ani vo firmach sa po odpise stroj nestava majetkom pouzivatela. Je predsa velmi prijemnym gestom takuto techniku darovat skolam.

    Predaj stovky notebookov je pre kazdu HW firmu lukrativna vec. A darovanie stovky notebookov skolam by bolo naozaj uznaniahodnym cinom. Tak ako keby si napriklad poslanci odhlasovali, ze plat im staci a ziadne dalsie priplatky nebudu mat a venuju ich (kedze zakonne maju na ne narok) napriklad na charitu ;-) ale to su uz utopicke myslienky ;-) mohli by ich kludne venovat na vybudovanie webovych sidiel poslancov ;-)
    publikované: 09.04.2004 03:34:10 | autor: rony (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Vážený p. fanúšik.
    Mohli by ste ten záver z nevypovedaného nejako konkretizovať? ..aby sa nestalo, že to každý z nás pochodpí inak..
    publikované: 09.04.2004 13:31:49 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. pán Dmiba,
    iste viete, že privatizované podniky boli často krát nehospodárne vedené už roky pred privatizáciou a tak často aj napriek snahe nových majiteľov sa ich nepodarilo zachrániť pre národné hospodárstvo. Samozrejme, tak ako sa aj v dobrej pšenici nájde zlé zrno, našli sa aj taký, ktorý sa na privatizácií chceli iba priživiť ale nie je to všeobecná skutočnosť. Hromadné prepúšťanie a zatváranie podnikov však začalo až po roku 1998 vplyvom reforiem prvej Dzurindovej vlády.

    To, že Slovenská koruna zvýšila svoju hodnotu znamená, že pán Mečiar, ktorý je v druhom kole favoritom, je pre zahraničných investorov vítanou voľbou, ktorú prejavili svojím záujmom.
    Investori si uvedomili, že po odchode z Hnutia tých, ktorým šlo len o peniaze a výhody, je pán Mečiar zárukou stability a seriózneho jednania.
    publikované: 09.04.2004 16:02:52 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. K jazykovému vzdelaniu.
    P. Rony, chápem, že sám viete, že jazyk nie je pre prezidenta tak dôležitý, ako iné kvality, ktoré musí mať, preto ste položili otázku tak, aby moja odpoveď vyznela výsmešne. Rovnako je to aj s počítačmi. Určite je dobré ovládať cudzie jazyky a počítačovú techniku, ale prezident musí mať hlavne iné dôležité znalosti a vlastnosti.
    Prezident by mal mať vždy tlmočníka so špičkovými vedomosťami, aby nedošlo k nedorozumeniam na najvyššej úrovni. Uznáte určite aj sám, že na takejto úrovni rozpráva zrejme málokto z politikov.
    publikované: 09.04.2004 16:10:36 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Ešte pán Rony,
    na perspektívy som odpovedal predtým, zopakujem, že pán Mečiar je zahraničím vítaný, preto sa zlepšil kurz Slovenskej koruny.
    Môžete mi Vy napísať, čo Vám na morálnom profile pána Mečiara nevyhovuje, ale z takých vecí, ktoré boli mu dokázané a nie len primyslené? Nie je to, že aj keď sa koalícia snažila, nič zlé mu nedokázala, dôkazom jeho morálky a neviny?

    Aj na tejto stránke vidím istý, s prepáčením, fanatizmus voči pánu Mečiarovi. Nepodložený skotočnými argumentami. Opakujem, čo konkrétne sa pánu Mečiarovi dokázalo?

    O majetku pána Mečiara možno povedať, že má svokrovcov v Amerike, má rodinu, deti.. Dokázal si vybaviť pôžičku, pretože je spoľahlivý a dôveryhodný a je zárukou toho, že pôžičku splatí (on aj jeho dedičia).
    publikované: 09.04.2004 16:16:46 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Zloženie voličov pána Mečiara
    Opakujem, že medzi voličov pána Mečiara patria aj ľudia s vysokoškolským vzdelaním, dokonca taký, ktorý tam vyučujú.
    To, že ľudom v mestách, ktorý robia verejnú mienku a vedia ovplyvniť ostatných vyhovuje politika pravicová je samozrejmé. Chudobný ľudia zo Slovenského vidieka chodia do miest, kde sú ochotný robiť za pár korún, aby sa uživili a toto "pravicovým podnikatelom" vyhovuje. Je zrejmé prečo to tak je.
    publikované: 09.04.2004 16:20:58 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Pani MAPCWBH
    Slovenskú republiku považujem za štát, takže označenie Slovenský Štát je na mieste. Navyše, určite viete, že ekonómia Slovenského Štátu bola závidenia hodná.
    Vysvetlenia, ktoré Vy chcete považovať za sci-fi ja v plnej miere pokladám za pravdu. Nič iné sa napriek snahám nedokázalo.
    K vstupu do NATO, krajiny, ktoré tam vstúpili sú v súčasnosti ohrozené teroristami viac ako tie, ktoré tam nepatria. Takže čím neskôr tým lepšie ak to už musí byť. Navyše investície zo zahraničia prišli už skôr a vstup do NATO bol až teraz, takže to tak priamo spolu nesúvisí.

    Uraziť som Vás v žiadnom prípade nechcel, ale musíte sama uznať, že článkov proti pánu Mečiarovi je na internete bezpočet hoc má veľa stálych a stabilných prívržencov.

    Dôvody, pre ktoré (či už chcete, alebo nechcete) pán Mečiar bude prezidentom môžu byť aj také, že sa nenašiel nikto vhodnejší na tento post, ani podľa mienky koaličných voličov, ktorý to dali najavo neúčasťou vo voľbách.

    Okrem charizmy, ktorá robí politika politikom, je pán Mečiar inteligentný, sčítaný, rozhľadený človek s výbornými schopnosťami objektívne analizovať situáciu, komunikovať a reagovať. S profesionálnym vystupovaním, ktorý napriek práci vo vrcholných pozíciách štátu nestratil kontakt s bežným životom jednoduchých ľudí a ich problémmi, spolucíti s nimi, nie ako predstavitelia terajšej vlády, ktorý stále hovoria, že sa treba uskromňovať, ale už nie je z čoho.
    publikované: 09.04.2004 16:32:06 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Zasa pán Rony,
    ospravedlňujem sa, ale beriem to do rady.

    Naozaj tu zaznieva smršť argumentov proti pánu Mečiarovi. Dovolím si povedať, stále tých istých. Snaha o jeho zosmiešnenie, očiernenie, prisudzovanie mu činov, ktorých sa nedopustil a iné domnienky.

    To, že podporujete súčasné reformy tejto vlády asi znamená, že patríte ku skupine s vyšším príjmom a Vás to tak nepostihuje, ako priemer, alebo podpriemer Slovenska a sociálne odkázaných. Podľa Vašej definície nevoliča pána Mečiara predpokladám, že bývate v Košiciach alebo Bratislave a buď podnikáte, alebo máte dobré zamestnanie. Lenže takto nežije na Slovensku každý a prevda je, že súčasná koalícia sa vôbec nesnaží urobiť reformy tak, aby zabezpečila aj menej zarábajúcim a nezamestnaným (nie z vlastnej viny) slušný život. Vláda pána Mečiara takto neľudsky nikdy nepostupovala!
    publikované: 09.04.2004 16:38:21 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Návrat pána Mečiara do politiky.
    To, že sa pán Mečiar vrátil do politiky, bolo, ako všetci vieme, na naliehanie okolia.. členov Hnutia a voličov, za čo sme mu zaviazaný!
    Čo Vás vedie k tomu, že sledovanie pána Mečiara, alebo pokus o atentát po kladáte za mediálnu kačicu? Máte dôkazy?

    Pán Rony, keď už ste naklonený zmene názoru, skúste nebrať veci len tak, že pán Mečiar je iba zlý a koalícia je dobrá. Možno pochpíte veci aj v inom svetle, ak sa na to pozriete takto. Veď to môže byť aj inak, ako to teraz vidíte Vy.
    publikované: 09.04.2004 16:42:35 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Ak som niekomu opomenul odpovedať,
    ospravedlňujem sa, ale príspevky tu napísané sú veľmi obsiahle a menej prehľadné pre mňa.
    publikované: 09.04.2004 16:43:46 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. idealizacia
    Svojho casu si podobnym sposobom ako vy, zidealizovali v Nemecku Adolfa Hitlera. V rovnakom case v Sovieckom zvaze si ludia zidealizovali Jozefa V. Stalina. Vas postoj k Vladimirovi Meciarovi, nie je objektivny vdaka Vasej idealizacii. Skuste mi v pripade, ze neidealizujete Mr. Meciara poukazat aspon na jednu-dve jeho negativne vlastnosti.
    publikované: 11.04.2004 22:31:34 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. dodatok
    resp. jeho velke chyby...
    publikované: 11.04.2004 22:32:44 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Máte pravdu,
    aj pán Mečiar urobil chyby.. je to jeho prílišnou dôverou k ľuďom, čo si to nie vždy zaslúžia.
    publikované: 11.04.2004 22:40:49 | autor: fanusik (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. a co negativne vlastnosti
    nezabudli ste na nieco?
    publikované: 11.04.2004 23:09:29 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. pán Dmiba,
    myslel som tú dôverčivosť.
    publikované: 12.04.2004 01:40:43 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Môžem sa aj ja Vás opýtať,
    čo podľa Vás pán Mečiar vykonal dobrého a aké sú jeho pozitívne vlastnosti podľa Vás? Či viete napísať aj niečo dobré o ňom.
    publikované: 12.04.2004 11:26:35 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. gramaticke okienko
    pre p. fanusika: je gramaticky velmi rozdielne pisat:

    slovensky stat
    Slovensky Stat
    Slovensky stat

    nebudem rozpisovat rozdiely ;-) vy uvadzate v kontexte vasho vysvetlenia nespravne velke pismena.

    robit si srandu z gramatiky prave v tomto pripade nie je na mieste, so vsetkou uctou k akemukolvek vasmu nazoru k slovenskej statnosti a jej historickom vyzname v kontexte doby.
    publikované: 12.04.2004 21:24:52 | autor: rony (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. technicka poznamka ;-)
    ak p. fanusik straca prehlad, nemusi odpovedat do komentarov ale formou novych prispevkov ;-)))
    publikované: 12.04.2004 21:27:26 | autor: rony (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Prezident mensiny?
    ta dovercivost vo vasom vyjadreni vyznieva prilis pozitivne ;-)

    niekde hore ste spomenuli, ze som nachylny k "zlomeniu" do kosiara, ale nepochopili ste to spravne. premyslam skor pragmaticky.

    vidim niekolkokrat vrateneho politika, ktory by uz zrejme mal po tolkych volebnych neuspechoch (myslene neschopnostou zlozit koaliciu) mal radsej ustupit do uzadia. sice sa to snazil, lenze bol niekolkokrat "prehovoreny" a vratil sa.

    opakujem to, co som uz napisal: ak ma Meciar iste tvrde volicske jadro, ktore kazde volby disciplinovane ide a voli, musia si aj tito volici dost jasne uvedomit, ze su v mensine proti zvysku Slovenska. To co tu naznacili ini komentujuci: Meciar Slovensko rozdrobuje a nemyslim si, ze bude prezidentom Slovenska. Bude iba prezidentom pre svojich volicov, pre mensinu. Pre zvysok bude bud trpenym prezidentom podobne ako to bol terajsi prezident alebo neuspesnym kandidatom.

    Dovolujem si tvrdit, ze kym u terajsieho prezidenta bol jeho status respektovany slovenskymi volicmi, tak u Meciara zrejme ich cast nebude jeho osobu ani prezidentsky urad _respektovat_. Toto musi vidiet aj fanusik Meciara a nemusime sa ani dalej bavit, ci su alebo nie su opodstatnene vsetky tie "protiargumenty" voci osobe Meciar pocnuc nejasnou privatizaciou, moznym zneuzivanim moci atd. atd. (cize tieto otazky su viacmenej podruzne voci tomu, co som napisal vyssie).
    publikované: 12.04.2004 21:35:14 | autor: rony (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Máte pravdu,
    urobil som nejaké chyby vo veľkých písmenách, čo pre pochopenie mojich myšlienok nebolo také dôležité. Nepochopili ste vari, čo som svojimi slovami chcel povedať? Ďakujem za upozornenie na chyby, ale pokračujme vo vecnej rovine.
    publikované: 12.04.2004 23:38:37 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. K Vášmu poslednému komentáru si dovolím tvrdiť,
    že keby boli voliči proti Vladimírovi Mečiarovi, dali by to jasne najavo svojou účasťou a podporou iného kandidáta. Tým, že sa zúčastnilo len malé percento volieb je jasne povedané, že doma zostali tí, ktorý sú uzrozumený s tým, že prezidentom bude hocikto z kandidátov, teda aj pán Mečiar.
    publikované: 12.04.2004 23:42:48 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. technicka poznamka ;-)
    diskusia sa rozvinula, mozno niektore vase myslienky by sa mohli uviest ako samostatne dalsie prispevky, kedze u prveho je informacna hodnota uz teraz ziadna.

    tie male/velke pismena maju zasadny vyznam. Jedna z troch moznosti je gramaticky nespravna, jedna oznacuje utvar konstituovany Hitlerom na zaklade ultimata: bud budete anektovani alebo utvorte stat - nemienim sa o historickom pozadi vzniku tohto utvaru bavit, prenechajme to historikom ;-) osobne vsak tento utvar nepovazujem za svojbytny ani za naplnenie "odvekych" tuzob Slovakov po vlastnom state.

    Treti tvar je gramaticky spravne a je mozne nim oznacit aj terajsiu Slovensku republiku. Chcem podotknut, ze oficialny nazov je Slovenska republika a tento sa aj pouziva. Vami pouzity tvar, pokial by bol aj gramaticky spravne, asociuje nieco ine a nemajme radi dvojzmyselne oznacenia ;-) Pokial vsak zamerne nepreferujete stotoznenie sa utvaru vzniknuteho pocas 2WW s tym, ktory vznikol v roku 1993.

    K "keby volici" - viete _velmi_ dobre, ze pre tuto cast volicov nie je prijatelny a ziadany ani jeden z kandidatov. Nie je potrebne sa siahodlho dopatravat k faktom, preco su teraz tito dvaja. U Meciara je to jasne - disciplinovana masa volicov, ktori proste kazde volby idu a volia. S tym sa neda polemizovat, je to tak a "ti ostatni" sa zmierili s tym, ze ta stvrtina volicov tu je a nech je co je, tak volia. Postup terajsieho druheho kandidata je vyraznym podcenenim jeho sily a podpory jednej opozicnej strany. Aj tu je jasne, ze tato opozicna strana vystupuje jednoznacne voci p. Meciarovi, takze sa neda tvrdit, ze "ti vsetci" ostatni nemo suhlasia.

    Volebny system bohuzial v druhom kole neumoznuje odmietnuj oboch kandidatov a s tymto musia ti, co nechu oboch pocitat. Pocitate s tym aj vy, len je to nutne na rovinu zdoraznit, takze nadalej plati to, co som uz vyslovil: ci p. Meciar, ci p. Gasparovic budu prezidentami zvolenymi mensinou a proti voli vacsiny. Mozu byt nanajvys ticho alebo menej ticho trpeni. Podla toho by hociktory z nich ako prezident mal silne vazit vsetky svoje aktivne kroky vo funkcii, pretoze miera sympatii je pod bodom mrazu a takmer nemaju sancu dostat sa nad nulu. Pocitame aj s tym, ze u ich volicstva, urcite u p. Meciara, bude nalada samozrejme vysoko pozitivna. O tom niet debaty ;-)

    Tvrdenie proti tvrdeniu (vyvratte mi to prosim): doma zostali ti, co si boli isti postupom Kukana a zaroven trebars skalkulovali male sance preferovanych kandidatov (napr. Butora).
    publikované: 13.04.2004 13:21:49 | autor: rony (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Uf!
    Uf, skvelá debata! Aké potešenie pre mňa - fanúšika eristiky. :)

    Fanúšik, máte môj obdiv za odolávanie množstevnej presile. :)

    Len je v tom mierny zmätok. Bolo by dobré písať reakcie i odpovede ako ďaľšie články... :)

    publikované: 13.04.2004 14:24:28 | autor: 21 (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Nový článok som sa rozhodol napísať
    až keď sa pán Mečiar stane prezidentom, čo už bude iba niekoľko dní.. takže teraz tie odpovede súvisia s pôvodným článkom a už to nechcem meniť..
    publikované: 13.04.2004 16:14:04 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Pán Rony,
    argument, že voliči predpokladali, že pán Kukan sa dostane do druhého kola volieb neobstojí, pretože tak isto mali možnosť voliči pána Mečiara zostať doma, pretože rovnako bolo jasné, že aj pán Mečiar sa do druhého kola dostane. Hovoriť o tom, že pán Mečiar má disciplinovaných voličov nie je v tejto debate celkom podstatné. Mali rovnakú možnosť rozhodnúť sa ísť alebo nie ako voliči pána Kukana. Aj rovnaký výsledok sa očakával. Voličom p. Kukana na výsledku veľmi nezáležalo, dovolím si tvrdiť.
    publikované: 13.04.2004 16:22:12 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Pán 21
    ďakujem Vám za podporu. Úprimne si to vážim.
    publikované: 13.04.2004 16:26:37 | autor: fanúšik (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. inak, sa mi paci,
    ako uz vopred viete, ako volby dopadnu :-)
    mozno zostane na tomto blogu len jeden clanok, co Vy na to? :-)
    publikované: 13.04.2004 16:39:59 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. inak, sa mi paci,
    ako uz vopred viete, ako tie volby dopadnu.. mozno zostane na blogu nakoniec len jeden clanok, co Vy na to? :-)))
    publikované: 13.04.2004 16:41:20 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. pardon,
    za 2x podobny komentar.. nezobrazilo sa to hned a uz sa mi stalo, ze komentare blbli... este raz sa ospravedlnujem :-)
    publikované: 13.04.2004 16:42:57 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. fanúšikovi
    keďže je tu komentárov skutočne mnoho, dovolím si reagovať na Vaše konkrétne vyjadrenia k môjmu predchádzajúcemu príspevku.

    "Navyše, určite viete, že ekonómia Slovenského Štátu bola závidenia hodná."

    principiálne odmietam akékoľvek pozitívum v súvislosti s fašizmom či s vojnou! potom buďme radi, že existujú vojenské konflikty, lebo technické napredovanie počas vojen je "závideniahodné"!

    "Vysvetlenia, ktoré Vy chcete považovať za sci-fi ja v plnej miere pokladám za pravdu. Nič iné sa napriek snahám nedokázalo."

    to, že sa niečo nedá dokázať, neznamená, že sa jedná o pravdu.

    "K vstupu do NATO, krajiny, ktoré tam vstúpili sú v súčasnosti ohrozené teroristami viac ako tie, ktoré tam nepatria."

    nebuďme naivní, skôr či neskôr budú terorizmom ohrozené aj krajiny, ktoré s NATO nemajú nič spoločné. aj počas 2.sv.vojny existovali štáty, ktoré "nemali s vojnou nič spoločné" a nakoniec do nej zatiahnuté boli. to, že sme neboli k vstupu do NATO prizvaní v "riadnom termíne" vďaka p. Mečiarovi, je opäť záležitosť principiálna, debata o tom, či je členstvo v Severoatlantickej aliancii plusom či mínusom je o niečom inom, aj keď osobne si myslím, že iná, vhodnejšia možnosť pre SR momentálne neexistuje. určite som nespájala vstup do NATO so zahraničnými investíciami. ekonomicky podkutá nie som, preto by som si v živote netrúfla rozoberať takéto "vzťahy".

    "Okrem charizmy, ktorá robí politika politikom, je pán Mečiar inteligentný, sčítaný, rozhľadený človek s výbornými schopnosťami objektívne analizovať situáciu, komunikovať a reagovať."

    myslím, že politika nerobí politikom charizma. je len plusom, výhodou, ktorá mu v jeho práci pomôže. ak ale svoju charizmu "zneužije", nie je politikom, vhodným reprezentovať akúkoľvek krajinu. ďalšia Vaša charakteristika je príliš všeobecná a možno by sme našli viacero osobností aj spomedzi nedávno aktuálnych kandidátov, na ktorých sa hodí.

    "S profesionálnym vystupovaním, ktorý napriek práci vo vrcholných pozíciách štátu nestratil kontakt s bežným životom jednoduchých ľudí a ich problémmi, spolucíti s nimi, nie ako predstavitelia terajšej vlády, ktorý stále hovoria, že sa treba uskromňovať, ale už nie je z čoho."

    že už "niet z čoho", na tom má samozrejme svoj veľký podiel aj pán Mečiar. možno keby sa reformy začali uskutočňovať ďaleko skôr, napríklad za premiérovania p. Mečiara, dnes by sme tak neplakali. čo sa týka spolucítenia s jednoduchými ľuďmi, ďakujem, neprosím. lepšie ako súcit by mi padla napríklad reálna vízia pozitívnejšej budúcnosti. čo sa týka profesionálneho vystupovania, nehnevajte sa, ale fyzický atak na novinárov, vystavenie hodín, odrátavajúcich zostatkový čas vtedajšiemu prezidentovi, zneužitie prezidentských právomocí na udelenie amnestie prípadu, ktorý týmto nedostal ani len šancu byť vyriešený či melodramatické lúčenie v televízii nepovažujem za profesionálne vystúpenie, ale za osobnostné zlyhanie.
    či pán Mečiar nestratil kontakt s bežným životom jednoduchých ľudí, o tom by som si dovolila s úspechom pochybovať. sýty hladnému neverí, to platí, platilo a platiť bude. tiež by som vedela chápavo a súcitne kývať hlavou, keď mám plné brucho. okrem toho, jedným z vďačných privilégií opozície je paušálne kritizovať kroky vlády. azda si nemyslíte, že ak sa veľký kritik Fico dostane ku korytu, zreformuje reformy do predchádzajúcej podoby?! nie, bude sa len tešiť, že špinavú robotu za neho urobil niekto iný. ale to som odbehla.

    každopádne si myslím, že Vaše argumenty sú mierne fanatické, demagogické, nič konkrétne nehovoriace a nepresné (viz Slovenský Štát vs Slovenská republika, čo Vy odmietate prijať ako pripomienku zásadnú). a fanatizmus, aj mierny, aj v medziach zákona, obmedzuje. obmedzuje hlavne Vás, pretože fanatizmus popiera rozum, nedovoľuje Vám korigovať názor na základe vlastného úsudku. a pri čítaní Vašich komentárov som miestami mala silný dojem, že si tu z nás niekto robí obyčajnú srandu. dúfam, že som Vás neurazila, nebolo to mojim zámerom.
    publikované: 13.04.2004 18:00:58 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. MAPCWBH
    Posledna veta je moj tajny tip ;-)

    mimochodom na odlahcenie: zadajte si v Google slovo mečiar (aj s tym makcenom).
    publikované: 14.04.2004 15:44:49 | autor: rony (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. to je aj moj
    tip :-)
    publikované: 15.04.2004 07:59:55 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. ááá
    :)))))))
    dobrééé, som sa namotal hneď.
    už som sa tešil na sondu do myslenia lepšej tretiny našich spoluobčanov.
    :)
    publikované: 15.04.2004 10:27:50 | autor: 21 (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. azure

    no dopekla!

    čo sa týka blogátorovských identít, tam som to už vzdala. ale vy ste si to cez icq pekne vysvetlili a ja jediná tu horlivo odvraciam fanúšika od viery! vrrr! nie, nenaštvala som sa, bavila som sa i pri komentároch i pri ODHALENÍ, len som si opäť raz uvedomila, že mnoho nepodstatných vecí sa mi darí brať vážne. svet sa nezrúti, či prezidentom SR bude hajzlik alebo hajzlik.

    azure (či kto to vlastne si:-))! musím Ti zložiť velikánsku poklonu! myslím, že si polohu fanúšika VM zvládla na jedničku s hviezdičkou. jeho argumenty akoby z Pasienkov vypadli! a keďže pre mňa sú tí ľudia a hlavne spôsob ich rozmýšľania a argumentácie ako červené súkno pre býka, vidíš, ako to dopadlo. :-)

    no dobre, keď priznanie, tak do drte. dopadlo to ešte horšie. :-) počas duelu VM a IG na Markíze som SKORO vzala pero a papier do ruky za účelom robenia si poznámok za účelom vmietnutia ich fanúšikovi do jeho fanatického ksichtu! cheche! našťastie mám doma bordel a žiadne pero. :-)

    ešte raz azure, hlboká poklona. :-)

    P.S.: no, ten Slovenský štát ma tiež vie vytočiť kedykoľvek, túto formuláciu totiž používajú nielen fanúšikovia VM, ale pokojne i mediálni pracovníci. a vtedy sa mi vo vrecku rybka otvára.
    publikované: 15.04.2004 10:33:17 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. pre 21
    musim tie komentare rozlozit na co najvacsi pocet, bsa ma nedostane len tak lahko :-)))

    ty si to az tak neprezival.. :-) znova odkazujem na diskusne forum.
    publikované: 15.04.2004 10:44:37 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. azure
    v odporucanej diskusii na HZDS som objavil iba toto:

    Koho budete voliť, to je Váš problém. Iste ste si všimli, že nedávame priestor nikomu, kto nevie svoj názor vyjadriť slušne. Ani keby metal hromy - blesky na hociktorého kandidáta. A tak sme samozrejme neponechali na stránke ani váš duchaplný výlev.

    Ach, zmazali mi výlev. A to som tam ešte ani nič nenapísal. :)))
    publikované: 15.04.2004 10:47:15 | autor: 21 (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. pre 21
    už som mrkla na diskus forum hzds. musíš do archívu, stojí to za to, juno je fantastická!
    publikované: 15.04.2004 10:50:17 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. pre 21
    už som mrkla na diskus forum hzds. musíš do archívu, stojí to za to, juno je fantastická!
    publikované: 15.04.2004 10:52:48 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. pre MAPCWBH
    dakujem za pochvalu.. chvilami som rozmyslala, ci to uz neprehanam..

    ..nebolo to cez icq vysvetlene.. len som mapovala situaciu, ci sa neberie prilis vazne :)
    kvoli Tebe som mala trochu zle svedomie, pretoze som nemala spatnu vazbu.. keby si bola pisala viac prispevkov, tak to stopnem rychlejsie.
    clovek sa aspon trosku precvici v argumentacii, co tiez nie je na zahodenie :)

    skoda, ze si si tie poznamky nerobila, mohli sa poslat na: predseda@hzds.sk :-)))
    publikované: 15.04.2004 11:11:14 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. 2 21
    MAPCWBH Ti uz poradila za mna :)
    v archive som obcas hladala inspiraciu, ked mi dochadzala invencia :-)))
    publikované: 15.04.2004 11:14:05 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. azure
    no to CHVALABOHU, že som ich nerobila! urobila by som zo seba fanatika z opačnej strany Mesiaca. :-) mimochodom, bola to prvá relácia, v ktorej účinkoval Mečiar a dokázala som ho počúvať dlhšie ako minútu. ale nechýbala čulá komunikácia s obrazovkou, že ano. :-)

    hu, pozrela som si ešte raz pár Tvojich komentárov, to fakt nemá chybu! aj tie hrubky, formulácie, tvrdošijné trvanie na svojom, zdôrazňovanie inteligentnej debaty... a to vykanie, no paráda!
    publikované: 15.04.2004 11:19:42 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. dakujem, dakujem.. :)
    chvilu som rozmyslala, ze doplnim aj obrazok VM, ale to uz by bolo vazne vela :-)))
    publikované: 15.04.2004 11:24:49 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. azure
    obávam sa, že nebolo ... :-(
    publikované: 15.04.2004 11:36:19 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. mam ho tam
    doplnit??? :)
    publikované: 15.04.2004 11:51:26 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. azure
    jednoznačne! ale iný ako ten z volebných bilbórdov nechcem! keď už si mala tie výčitky svedomia. :-)
    publikované: 15.04.2004 11:55:04 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. ja som ho niekde videla..
    len si spomenut, ze kde.. mozno v pluske? lenze vcera sa mi nieco udialo so skenerom.. takze to bude chvilku trvat.. :)
    publikované: 15.04.2004 12:09:37 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. 2 MAPCWBH
    zatial som si dovolila dat len link na 1 foto do odkazov.. kedze som nechcela pouzit obrazky zo stranky hnutia, musela som chvilu hladat a jedno sa naslo!! samozrejme, od toho gesta sa distancujem.. ani vizazista sa pred fotenim tamtoho obrazku velmi nevyznamenal :-)))
    publikované: 15.04.2004 12:29:58 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. za foto
    veľmi pekne ďakujem. viem si živo predstaviť, ako sa mu ruky krútia do tohoto gesta pri vtedajšom televíznom dramatickom lúčení. :-) a už sa teším na bilbórdovú fotku, vizážista na ňom evidentne makal ako blázon. alebo to bol grafik? :-)
    zaujímavé ale je, že som ani jeden predvolebný prezidentský bilboard VM nevidela v Bratislave. inde po Slovensku áno. hm.
    publikované: 15.04.2004 12:47:19 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. tak teraz si ma dostala
    myslela som na plagaty, pretoze billboardy s meciarom som ziadne nevidela.. tak mi zostava len dufat, ze tie obrazky su rovnake :)

    ak nie, tak ta mozem (ako odskodnenie) akurat pozvat na kavu :)
    publikované: 15.04.2004 13:14:44 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. vdaka vam za nasmerovanie
    Tá diskusia na hzds je dobrá. Juno je skvelá. Ale mojim favoritom sa stal Ing. Karol Nagy. Kazdeho si musi ziskat nielen skvostnymi komentarmi tatam, ale predovsetkym vlasnym webom a zivotopisom - http://www.prezident.fabus.sk/zivotopis.htm - a napriklad aj otvorenymi listami, hoci Fidelovi Castrovi. http://www.prezident.fabus.sk/otvlist.htm

    uáááááá


    publikované: 15.04.2004 13:39:50 | autor: 21 (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. oprava - tiez zvysi pocet
    vlasTTTTTTTným webom
    publikované: 15.04.2004 13:41:23 | autor: 21 (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. ani
    vlasný web by nebol zlý. mohol by byť dokonca viac ako zaujímavý. boli by tam samé vlasy. a najlepšie by bolo, keby mal vlasný web aj viac tých oných, rozmerov. potom by masné vlasy z vlasného webu vyliezali z obrazovky a šteklili by čitateľov v nose. okrem nás, lebo nie sme blbci, aby sme klikali na vlasný web, o ktorom vieme, že z neho lezú masné vlasy. fuj!
    publikované: 15.04.2004 13:48:59 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. na kávu?
    preboha! nemôžem ísť na kávu s identitou, ktorej z hlavy rastú ešte aj kryska, bsa, fanúšik VM aj s plagátikom a trikolórou na prsiach a ktovie čo ešte, bo sa už dobre na ten inkriminovaný článok nepamätám.
    publikované: 15.04.2004 13:52:17 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. bsa mi teda z hlavy nerastie!!!
    od tohoto tvrdenia sa verejne distancujem!! tak daleko moja schiza nezasla.. zatial :)
    publikované: 15.04.2004 14:01:08 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. 2 21
    nestiham tie otvorene listy ani len citat.. dam si to do "to do" :-)))
    publikované: 15.04.2004 14:05:53 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. super
    skvělá práce Azure :-)
    a ta debata byla taky moc zajímavá - ještě před odhalením, takže dík všem za počteníčko u kafe.
    publikované: 15.04.2004 15:11:19 | autor: yezi (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. MAPCWBH
    kvôli tebe som si oplul monitor kávou, ako som sa chechtal na vlasnom webe.
    publikované: 15.04.2004 15:23:37 | autor: 21 (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. 21
    ďakujem. :-)

    niet nad to, keď sa človek vie zasmiať na vlasnom webe. :-)

    publikované: 15.04.2004 15:56:02 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. obrázok doplnený
    dokonca z billboardu.. cool :-))
    publikované: 16.04.2004 08:29:41 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. mne vlasny web
    po vcerajsku nie je vobec sympaticky.. pripomina mi, ako som cistila zasvineny odtok vo vani :-(

    ale napisane to bolo super.. :))

    2 yezi: ;-)
    publikované: 16.04.2004 09:09:20 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. obrázok
    nemá chybu!

    včera som na jednej busovej zastávke objavila nádherný plagátik Joža Ráža, ktorý na ňom tvrdí, že bude voliť VM, lebo je to chlap. chcela som Ti ho odfotiť, lebo by sa sem krásne hodil, ale nemala som fotiak. dnes ráno som fotiak vzala, ale plagátik už bol prelepený. :-(
    publikované: 16.04.2004 09:31:58 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. jozo rulez!
    Tu v meste boli to pohladnice s Razom - volicom Vlada, pozastrkovane za stieracmi aut. Tak sme so zakernymi kolegami jednu pohladnicu v mene Joza Raza vypisali - ze osobny pozdrav a doporucenie koho volit, opatrili ju pouzitou znamkou a v ramci internej posty dorucili kolegovi - zarytemu agresivnemu antimeciaristovi. Ta co zlost mu zatemnila mysel! Kym zistil, ze je to podvrh, dlhsie sme v krcoch pocuvali co je Jozo Raz zac, odkial ma jeho adresu a taaaak.
    publikované: 16.04.2004 10:21:11 | autor: 21 (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. ty jo, to je dobrá pozice
    pro focení, vypadá štíhle
    to budu muset taky praktikovat :-)
    akorát nevím, proč si před "tím" drží ten bochník ... vzbuzuje to jisté pochybnosti
    publikované: 16.04.2004 11:52:13 | autor: yezi (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. 2 MAPCWBH
    Mas pravdu, uz len Jozko Raz tu chyba :-)))
    Ja osobne by som sa sice o to, ci je dotycny chlap, zaujimala trosku v inej situacii, ako je volba prezidenta, ale... :-))
    Nehovoril JR kedysi o VM ako o nadsamcovi? Alebo len samcovi?? Teraz ho degradoval na obycajneho chlapa??? Co si ma z toho volic vybrat? :-)))
    publikované: 16.04.2004 12:17:50 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. 2 yezi
    Ked tak rozmyslam nad tym, co si napisala..
    Oni sa s tymi fotkami sekli.. neskoro prisli na to, ze vyvolavaju urcite pochybnosti ohladom "toho" :-))) Lenze vzhladom k rozbehnutej distribucii sa uz nic nedalo zastavit. Takze doobjednali dalsiu propagaciu. Tentokrat JR, ktory uvadza vsetko na pravu mieru tvrdenim, ze VM je (napriek tym divnym fotkam) chlap. :-))) Sice to od muza posobi divne, ale nezabudajme, ze JR je vystudovany psycholog, takze to mozno pokladat za kvalifikovany rozbor osobnosti. Urcite to posobi serioznejsie, ako keby take nieco tvrdila C. Schiffer. :)
    publikované: 16.04.2004 12:29:19 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. zas
    ak by to tvrdila Claudia, pôsobilo by to ako overená informácia.
    aj keď, ktovie, čo sa chlapci JR a VM za tmavých nocí spolu navystrájali, že.

    ten bochník je diabolský.
    publikované: 16.04.2004 12:37:16 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. rozmyslam
    ci bol ten bochnik chleba upeceny na slovensku, alebo zasa nejaky svajciarsky import :-)
    publikované: 16.04.2004 14:04:05 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. jen jestli to není měkký
    mazanec :-))
    to jsou ještě horší asociace :-))
    publikované: 16.04.2004 14:51:37 | autor: yezi (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. hehe,
    mazanec by sa celkom hodil do vlasného webu.
    publikované: 16.04.2004 15:01:54 | autor: MAPCWBH (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. trochu sa opakujem,
    ale ak by niekoho tvrdost, resp. jej protipol, vazne zaujimali, dala by sa poslat na adresu predseda@hzds.sk napriklad takato otazka: "Vazeny pan predseda, je ten Vas mazanec makky?"
    Lenze treba konat rychlo, aby este odpovedal, po neuspesnych volbach obcas na cas zmizne :-)

    2 MAPCWBH: pri mazanci vo vlasnom webe sa mi takmer obratili prave dojedene parene buchty v zaludku.. preco ja mam taku strasnu predstavivost??? :-)
    publikované: 16.04.2004 18:50:05 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. 2 21
    som si dnes citala otvareny list ing. k. nagyho fidelovi..
    napadlo ma jedno male zlepsienie.. na kube je politickych vaznov viac.. mozno by sa dali zorganizovat skupinky dobrovolnikov, ktori by boli ochotni na urcite obdobie (napr. 2 tyzdne) ist na vymenu, po uplynuti casu by ich vystriedala ina skupinka nezistnych dobrovolnikov. na rozdiel od ing. KN by mozno suhlasili byt bez netu - vymenou za ubytovanie v 5* hoteli na plazi, all inc. mozno aj cestu by si boli ochotni zaplatit sami :)
    publikované: 16.04.2004 19:22:37 | autor: azure (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014