Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kto je väčší klamár ?

.... Možno, že by skutočne na začiatok stačilo len to, ak by sa predseda vlády všetkým občanom, ktorí sú týmto cirkusom okolo cien energií postihnutí, verejne v televízií ospravedlnil. ...

Nepáči sa mi ako si niektorí slovenskí politici robia z ľudí srandu. Napríklad, taký predseda vlády. Okrem toho, že zabudol na slušnosť vo vyjadrovaní, akosi zabudol aj na to, že aj národ vie uvažovať. Čo je to za logika, ak na jednej strane premiér presviedča masy o tom, že regulačný úrad je mimo dosah vlády a preto nie je možné zasahovať do tvorby cien energií, ale na druhej strane sa pre zmenu chváli, ako zo dňa na deň dokázal napraviť všetky chyby, ktoré úrad tento rok už stačil napáchať? Tiež jeho poúčanie občanov o tom, že faktúry za energie majú najprv hodiť do koša a potom zasa pre zmenu, že pre istotu ich predtým treba aj potrhať, veru  nesvedčí o znalosti slovenského práva. A vrchol všetkého je, ak ľuďom manipulatívne vysvetľuje, že jeho zásluhou sa ceny za energie tohto roku vrátia na úroveň roka 2016. Pritom nie tak dávno bilbordy jeho strany hlásali, že sa ceny majú v roku 2017 znížiť. Dá sa takému politikovi ešte veriť ? 

Druhý extrém na našej politickej scéne reprezentuje predseda OĽANO, ktorý pred kamerami  do celého Slovenska, šíri osobnú nenávisť proti inému politikovi, ktorý hoci je aj predsedom vlády, má mnoho chýb, ale v prvom rade je zasa iba človekom. Ja nemám poslaneckú imunitu a nie je to ani v mojej povahe, preto nebudem opakovať výrazy, ktorými pán Matovič častoval  svojho rivala. Nie som síce celé Slovensko, ale aj napriek tomu, viem podľa faktúr objektívne dokázať, aké boli výdavky na energie v našej domácnosti. Nenarástli o stovky  %,  ale ani neklesli o polovicu. Napríklad v roku 2016 sme v našej domácnosti za elektrinu pri jednofázovom ističi zaplatili 338,8 € a v roku 2017 to má byť 319 €. Čiže faktúra by mala byť nižšia asi o 5,9 % teda nie o policu ale ani nenarástla o stovky  %.

Isto sú aj takí ľudia, ktorí majú vyššie faktúry ako je tá moja, ale to bolo treba riešiť zavčasu. Napríklad tak, že vláda mala o tom verejnosť informovať dopredu a najmä vysvetliť, prečo dôjde ku zvýšeniu platieb a nie k ich zníženiu, ako to bolo avizované. A toto vláda neurobila, a preto by mal niekto z vlády, niesť za chybu aj politickú zodpovednosť. Možno, že by skutočne na začiatok stačilo len to, aby sa predseda vlády všetkým občanom, ktorí sú týmto cirkusom okolo cien energií postihnutí, verejne  ospravedlnil. Pekný deň praje doko.

 


Komentáre,názory | stály odkaz

Komentáre

  1. extremizmus
    Pre túto politickú extrémnu frašku platí parafrázujúc Wericha : na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
    Tieto voloviny majú dopad na občana v platbách aj v dôvere v štát a ich politických zástupcov.
    publikované: 10.02.2017 12:59:27 | autor: Vladimír Petrík (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014