Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kazdy Windows ma svoje medze...

Neponizujme Windows, ked sa vie ponizit aj sam :-)

Uvodom
Cital som uz nespocet clankov roznych odporcov operacneho systemu Windows a rovnako tak tie, ktore ho ospevovali az do nebies. Tak ci tak, musime priznat (aj ked patrim skor k medziam tej prvej polovice nazorov, cize Windows = nemam ;o), ze Windows, rovnako ako kazdy iny operacny system, je pre nas viac nez potrebny. Teda, pre nas pocitac.
Kazdopadne, niekedy dokaze byt pre nas kazdy OS (operacny system) aj pohromou.
Tento blog zacne ako (dufam) dlhsiu sagu vsetkeho mozneho, co sa mi za cas jeho pouzivania podarilo najst a zosnimat do obrazkovej podoby. Samozrejme, sagu tych jeho horsich vlastnosti :-)))

Kolko?!
Takuto otazku sme si este donedavna pokladali, ked sme zacali napr. stahovat prilohu mailu o velkosti 5MB (bezne Adobe Acrobat Reader a pod.) cez Dial-Up pripojenie. Stahovanie tak max. 12Kb/s nam prinieslo niekolko desiatok volnych minut, ktore sme mohli popri stahovani napriklad prespat alebo precitat. Kazdopadne sme si za kazdy impulz pekne zaplatili!
Dnes, v dobe DSL pripojenia snad uz v kazdej druhej domacnosti, je rychlost stahovania ovela vacsia a poplatky naopak (a prekvapujuco) - mensie.
Toto s uspechom vyuzivaju taki, ako ja, napriklad k tomu, aby si stiahli DVD Linuxu :-) a potom sa cuduju, preco ich MSIE (Microsoft Internet Explorer) - pravda az nepouzivaju alternativny prehliadac - zrazu nevie pocitat...

 

Nuz, zacal som teda stahovat.
Pri 0% sa mi javilo vsetko v poriadku. MSIE mi ukazoval (podla vsetkeho) spravnu prenosovu rychlost, dokonca aj cas mi zo zaciatku vypocital zdanlivo korektne. Ked som o par minut prisiel k pocitacu spat, zistil som, ze pravdepodobne nedownloadujem (nestahujem), ale uploadujem (ukladam nieco niekam von)!
Uz-uz ma chytalo pokusenie siahnut na mysku s stlacit tlacidlo CANCEL, ale nepodlahol som! Na disku mi totiz miesto spolahlivo odbudalo.

Tak som cakal ... 
Cuduj sa svete, najprv mi download zmrzol na 400MB. Tak som sa nastval a zastavil som ho. A kedze MSIE nema podporu obnovenia preruseneho stahovania, musel som tahat odznova.
Znova sa mi objavilo povestnych -XY% stiahnutych, ale download pokracoval aj po 400MB.
Na moje dalsie pocudovanie sa uz pri 305MB zacal spravat dost zaujimavo. Teraz som mal na disku stiahnute uz nie jeden, ale dva a nejake drobne Linuxov! Tak reku, dame to cancel? Radsej nie, lebo sa mi zasa nepozdavalo mnozstvo volneho miesta na disku.

Zaverom
Nakoniec som si moj krasny Linux stiahol, napalil a nainstaloval. Ked som s nim konecne po troch dnoch riesenia zavislosti instalacnych balikov skoncil, bol ako novy a krasne sa leskol :-)
Na 217% pri necelej polovici realne stiahnuteho suboru som mohol kludne zabudnut. Teraz na to pouzivam TORRENT :-) ... ale o tom snad nieco potom.

 

Perlicka
Uz ste niekedy testovali rychlost DSL pripojenia? Nemam ani len sajnu, ako sa to robi, resp. pri akych podmienkach a s akym typom dat, ale tak ci tak som si svoju priepustnost dat odtestoval celkom zaujimavym sposobom.
Stahoval som cca 750MB subor (nenadavajte hned ako sa pozriete na obrazok, ved kazdy ma pravo urobit v zivote nejaku volovinu - ako napr. stiahnut si The Beach :-) cez DC++ a typnite si, ako rychlo sa to stahovalo...

... BTW (By The Way - alebo na SK = mimochodom :-) :: subor bol celkom prazdny ;o)


Koxotiny | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014