Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cibetka

Nie veľmi holdujem káve, ale pijem ju. To čo som sa dozvedela dnes, zaručene bude dôvodom, aby som si prečítala, ako sa káva spracovala.
Naši miláčikovia havkovia denne vylúčia 5 ton výkalov. Pokuta 1000 dolárov, neminie žiadneho majiteľa,  ak sa to stane v New Yorku. Umelci sa rozhodli, že budú zdobiť tieto hovienka, ako umelecké diela. V Lyone sa toto bežne robí a vyhodnocuje. Jeden vedec vyhotovil prototyp psieho záchodu-nový vynález daný na patentovanie. Pes sedí na ploche70*70cm a po vyservítkovaní, majiteľ stisne knoflík, vytryskne voda a výkaly sa odstránia. Pes musí byť vytrénovaný-1týždeň u šteňaťa, u dospelého nemusíte uspieť. Ľudia sa správajú ku psom ako k ľudskej bytosti, preto budú chodiť na toaletu, psia podstata bude miznúť a budú sa správať ako smiešne ne/osoby. Tak sa vyjadril vedec.
Máte radi perníky? A bez vône vanilky a škorice by ste si nevedeli predstaviť Vianoce? Tak si prečítajte, s čím ju najnovšie nahrádzajú.
Najlepšia vanilka je z trusu. Akého? To je tajomstvo japonských výskumníkov. Ich tajomstvom je i krém pre gejše, ktorý zabezpečuje krásnu bielu pleť. Ako získajú tento biely prášok? No z trusu vtákov-akých, nestihla som zachytiť, ale podobajú sa našim sýkorkám, ktoré umelo chovajú práve pre kôpky hovienok z nich.

 

 Cibetka je zvieratko- mýval. Cibetková káva=Luwak coffe je najdrahšia na svete a popritom je to trus, ktorý obsahuje natrávené kávové zrná. Zvieratko Cibetka nájde najkvalitnejšie zrná Robusty alebo Arabica .

Zhlce ich a potom vylúči z tela. Tieto zrná zbierajú, opláchnu a spotrebujú na najkvalitnejšiu a najdrahšiu kávu na svete. Nie je nebezpečná, lebo neobsahuje žiadne mikróby. V tráviacom trakte zrná zmäknú, akoby sa pražili.

Čím skôr sa trus zozbiera, tým sú zrná kávy kvalitnejšie. Má príjemnú orieškovo-drevovú chuť. Prirodzenou cestou je zbavená kofeinu. Dováža sa výhradne len lietadlom, ako i káva Blue Montain. Cena 50 g kávy stojí 33,00€ alebo 100g 1690,00 KČ.


studnica múdrosti | stály odkaz

Komentáre

  1. vas
    to "H...O"-čo tu včera chodilo-ťa akosi naladilo.. :-))
    a mne chutí kávička-čo varievala už moja babička=MELTA-radšej česká..a potom klasika popradská šutrová=rýchle je hotová..
    dneska bola "neska"...
    zajtra káva v "koňogo" kanvici urobená..
    taká som ja náročná žena..
    nemusím cibetku -radšej susedku Betku.. :-)
    pečie dobré ku kávičke koláče..
    už len z tej ceny /cibetky/ mi je do "pláče"..:-))
    vidíš-ani nevieme-čo pijeme+jeme..hlavne -že nám chutí..
    publikované: 19.04.2011 19:47:03 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. jaaj Vasi,
    poznam jednoho co tu kavu skusil..normalka vraj..ja neviem, ja nedala by som si asi ...nemam rada co uz mal dakto v hube a uz vobec nie co vy OO..teda krom vajec ..:DDD..ale aj tie tak najviac do spanielskeho vtacika ..:)
    Hladna som asi :)))
    publikované: 19.04.2011 19:55:26 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Radosť,
    ako si ma rozosmiala-Ty meltu a ja cigorku, osladenú, mliekom vylepšenú. Vychutnaj koláče od Betky, mne ku váve stačia aj Katky
    publikované: 19.04.2011 20:06:25 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  4. jajaj,
    tak poznáš takého, čo cibetkovú kávu pije a sa z nej "nepoblije"? Vtáčika obľubuješ-španielskeho, nie toho čo pre krásu gejší chovajú? No ale vieš, že niečo obľubujeme, čo sa cez OO von z telíčka zvieratka dostalo?
    publikované: 19.04.2011 20:11:49 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  5. hm,
    to by som taku pracu,ze zberac cibetkovych lajen a oplachovac a susic a balic a krmic a pozivatel - teda nechcela...
    toto nechapem:"Nie je nebezpečná, lebo neobsahuje žiadne mikróby." - to je vylucene,neexistuje na svete traviaci trakt bez mikrobov...
    publikované: 21.04.2011 00:13:09 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014