Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bude to tak?

Ako to dnes je a ako to bude dalej ? Nemyslim, len vo svete, ale aj v nasej krajine a v nasom zivote. Ludia ziju vo svete idealov, penazi a krasneho zivota, kedy si mozu splnit takmer cokolvek. Pekne auto, pekne damske oblecenie, luxusna dovolenka, vecera v restauracii, vikendove zabavy s priatelmi na diskotekach, v baroch... Kazdy mame pracu, ktora zivi nas, pripadne aj nasu rodinu. Ale co sa stane, ked o toto vsetko prideme ? Ako budeme zit dalej ?
 
Vsetci si hovorime, ze zijeme v civilizovanom svete, ked problemy za nas vyriesia politici. Myslim si, ze do urcite miery tomu tak je, ale nastane zlom, kedy padne cely system a ostane len na nas, aby sme sa o seba postarali co sa tyka dalsej existencie. Zacalo to problemami v Grecku, kedy EU musela poskytnut velku financnu injekciu tejto krajine, aby sa, ako tak postavila na nohy, alebo lepsie povedane pokusila sa o to. Nasleduje Taliansko, ktore zacina krachovat. Mena € sa zacina prudko prepadat a konecne ekonomicki analitici zacinaju hovorit o tom co davno vedia, ale bali sa vyslovit nahlas, alebo im to nebolo umoznene.
 
Co by sa stalo, keby z € boli len bezcenne papieriky ? s cim by sme platili v obchode ? ako by sme si nakupili potraviny pre nase dalsie fungovanie ? Taktiez s cim by sme platili za elektrinu, plyn, vodu ? A kto by nam to dal bez platenia ? Zjavne by sme boli odpojeni. Nastalo by obdobie tmy v mestach, kedy by ludia zacali rabovat obchody, kvoli vlastnemu prezitiu ? kladiem si tieto otazky a zamyslam sa nad nimi a dufam, ze k tomuto sci-fi scenaru nikdy nedojde. V takej dobe by prezili len osoby, ktore by boli na nieco taketo pripravene.
 
Ludia, ktori maju doma zasoby muky, vody a zakladnych potravin na prezitie, ako to mali nasi stari rodicia v dobe pocas vojny a po vojne. Elektrinu by mali len niektori vyvoleni, ktori maju doma elektrocentralu a dostatocne zasoby nafty. Teplo by mali osoby, ktore maju krby, piecky a vedia kurit drevom. Jedlo by mali osoby, ktore by si ho vedeli na svojich poliach dopestovat. Ale nebil by do oci takyto luxus ? neboli by tieto osoby prilis napadne a zranitelne ? Zjavne boli, kedze by sa ich majetkov chceli zmocnit ini ludia, kvoli svojmu vlastnemu prezitiu. V tej situacii by zase prezila len osoba, ktora by mala zbran na ochranenie svojho zdravia a majetku.
 
Su to vsetko katastroficke scenare, kedy cloveku ide mraz po chrbte z toho co by mohlo nastat, keby padol cely system a ci je vobec realny jeho pad. No ja dufam, ze toto vsetko su len myslienky v mojej hlave, ktore sa nikdy nestanu skutocnostou. 

Môj denník | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014