Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Úverový podvod

Dobry den.Som rucitelkou jednej znamej ktora neplati teraz uvery.A teraz zije v C.R.V r.2004 vzala uver v banke som jej rucitelka.Ale zistila som ze spravila voci banke aj mne podvod.Ze ziaden byt nemala ako uviedla na ziadost o uver.Tym padom splnila vsetky podmienky a banka jej uver schvalila.Mozem toto povazovat za uverovy podvod.Dakujem
Vážená pani,

pokiaľ Vaša známa priviedla banku do omylu tým, že predtierala vlastníctvo majetku, ktorý nemala ide o úverový podvod . Vzhľadom na to, že sa tak stalo ešte v roku 2004 za platnosti starého Trestného zákona- zákon č. 140/1964 S.b. ide o úverový podvod podľa § 250a Trestného zákona citujem

Kto vyláka od iného úver alebo záruku na úver tým, že ho uvedie do omylu v otázke splnenia podmienok na poskytnutie úveru alebo na splácanie úveru, a tak mu spôsobí škodu nie nepatrnú alebo získa pre seba prospech nie nepatrný, potresce sa odňatím slobody až na tri roky alebo zákazom činnosti, alebo peňažným trestom.

Nie je mi však jasné ako mohla predstierať vlastníctvo nehnuteľnosti voči banke , keď sa vlastníctvo preukazuje listom vlastníctva.


s pozdravom Grant

Pravna pomoc | stály odkaz

Komentáre

  1. uverovy podvod
    dobry den, chccem sa poradit, som obvineny z uveroveho podvodu podla paragrafu 222ods.1 a ods.3 pismeno A tres.zakona. uzatvoril som zo spolocnostou profi kredit zmluvu o revolingovnom uvere na sumu 80.000sk, a to takou cestou ze ziadosti o uver som uviedol ako svojho zamestnavatela podnikatelsky subjekt u ktoreho som nebol zamestnany ten my potvrdil potrebny letak za finnancnu odmenu uver bol schvaleny. do teraz som zaplatil len 1 splatku ako mam postupovat aby som vyviazol s podmienecnym trestom prosim o radu dakujem.
    publikované: 04.12.2009 20:34:32 | autor: jozef (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014