2. fáza
suroviny:
1čL mletej červenej papriky, 2PL OO (ovsených otrúb), 1 žĺtok, 1PL olivového oleja, 1čL paradajkového pyré, 2PL škrobu, štipka soli, 1čL vody
postup:
1, všetky suroviny v miske poriadne zmiešame
2, vyklopíme na podložku, ktorú sme si poprášili škrobom a sformujeme cesto do guľata
3, cesto si rozváľkáme na tenký plát
4, vykrajujeme asi 8cm dlhé a 1cm široké rezance ..........hádžeme do vody a varíme pokiaľ nevylezú na povrch asi tak 5minút (treba skúsiť)
rada: pracujte s cestom rýchlo, inak sa vysuší a začne sa lámať a drobiť
5, "cestoviny" precedíme a môžeme servírovať s omáčkami
Žĺtkové cestoviny
1. fáza
suroviny:
2 žĺtka, soľ
postup:
1, žĺtka si v miske vymiešame s vidličkou a osolíme....takto vymiešané vajíčka, naberieme injekčnou striekačkou a rýchlim stiskom vytlačíme žĺtko do veľmi vriacej vody
2, varíme veľmi krátko a hneď podávame.....ak robíte slepačiu polievku, podľa mňa to treba robiť priamo do nej :-)
Domáce slíže do polievky
2. fáza
suroviny:
1PL škrobu, 1PL psyllia, 1 vajíčko, štipku guarovej gumy
postup:
1, všetky sypké suroviny spolu zamiešame, pridáme žĺtko a postupne pridávame bielko ( cesto nesmiete mať riedke!), vytvorené cesto položíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme na tenký plát
2, tenký plát nakrájame na tenké pásiky (ako klasické rezance) a vložíme do vriacej vody
3, varíme ich veľmi krátko také 3min. treba ochutnať a posúdiť ...uvarené slíže scedíme
4, scedené slíže vložíme do horúceho vývaru
Fliačky
1. fáza
suroviny:
2PL psyllia, 1vajíčko, 1PL jogurtu, štipka PDP (prášok do pečiva)
postup:
1, všetky suroviny zmiešame a na suchej teflónovej panvici vytvarujeme z cesta kockovú palacinku ......opečieme z oboch strán...cesto je také riedke, ale tak to má byť
rada: cesto dávajte na panvicu až vtedy. ak panvicu máte dostatočne horúcu
2, opečenú placku dáme na krájaciu dosku a pokrájame na kocky
3, tieto nakrájané kocky môžeme použiť aj ako prílohu k mäsovým pokrmom, náhradu za slíže v polievke, ale aj ako kapustové fliačky
Celestínke slíže
1. fáza
suroviny:
1 vajíčko veľkosti S, 4PL nízkotučného mieka, 2PL proteínu protifar, 1PL psyllia, soľ, mleté čierne korenie
postup:
1, všetky suroviny zmiešame, necháme 5min. postáť............na horúcu panvicu túto zmes vylejeme a spravíme ako klasické palacinky ....ja som to hneď spravila v tvare kocky, aby som to mohla krájať na slíže
2, tvar kocky som dosiahla pomocou formy na voľské oká ....opečieme z oboch strán a pokrájame na slíže ........používame do vývarov, ale aj k omáčkám
dobrú chuť
Komentáre