Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mám na krku výpalníkov...

A mám im vari agresívne odporovať a nedávať im, čo pýtajú?!

   Priznám sa, mám obavy. Vyhorím, nevyhorím? A čo bude s deťmi? Neutrpia zranenia? Máta mi to hlavou, ale zatiaľ nechávam udalosti plynúť svojou cestou. Nechcem sa do toho agresívne zamiešavať, netuším, aké by to mohlo mať následky.

   A tak len ostro sledujem kroky výpalníkov, ktorých mám na krku. Sú fakt nenásytní. Stále chcú nové a nové šušťavé papieriky. Schmatnú svoj lup a zmiznú von. Kým si užívajú slniečka a míňajú svoj lup, je pokoj. Ale ja viem, že sa zas a zas vrátia. Čo ich zastaví? Vari až sneh?!

   Výpalníci sa práve náramne bavia na tom, že „chcú byť županmi“. Čo im je na tom smiešne?! Byť županom znamená mať určitú moc. Jasné, že mnohí chcú byť županmi. Ale výpalníkom je to na smiech. Predstavujú si ľudí, ktorí chcú byť kusmi handry visiacimi na vešiaku v kúpeľni. Nuž, každý má hranicu smiešnosti dakde inde. Pre deti je to smiešne. Chichúňajú sa na tom. Chichúňajú sa na novinovom nadpise, ktorý teraz vypaľujú.

   Akonáhle slnko preplo na jarný mód a začalo viac hriať, už moje deti trielili pre lupy, nazbierali papiere a vypaľujú písmenká na papieri. Chce to precíznosť a pevnú ruku, ak chcete vypáliť lupou len presne čierne písmenká a nie aj okolitý biely papier. Sledujem ich zábavu, dohliadam na požiarno-bezpečnostné predpisy, veď som sa už v práci nahasil dosť, viem, ako na bezpečnosť. Ale keď nechávam deti samé, dávam lupy pod zámok. K peniazom. To snáď nerobí nikto. A či si niekto schováva a zamyká lupy? Nie lupy ako kradnuté veci. Lupy ako zväčšovacie sklá. Aby sme si ujasnili pojmy. Viem si predstaviť, že kradnuté lupy sa schovávajú a zamykajú. Aby zlodeja neokradol iný zlodej alebo nebodaj policajti. Ale poznáte niekoho, kto musí zamykať lupy, zväčšovacie lupy, keď odchádza z domu?! Tak ste ho práve spoznali.

   Mám doma na krku výpalníkov, ktorí môžu byť nebezpeční. Baví ich očierňovať a nechávať za sebou vypálené miesta – na papieri. Nebudem im kaziť radosť. Hasiaci prístroj je poruke, pálenie prebieha na nehorľavom mieste a tak môže zábava pokračovať. Asi až do neskorých jesenných mesiacov, keď slnko zasa stratí svoju silu. Dovtedy mi držte palce - na páke hasiaceho prístroja... (-:


Zo života | stály odkaz

Komentáre

  1. už aj ty?.. isto iste ťa vydiera Martha.. Ella.. Hanka.. i Always.. atd..
    a čo chcu?..byt aj s deťmi?.. :))))))

    idem radšej čitnuť.. :))
    publikované: 25.03.2010 11:53:01 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. jojo, pokál nemajú kotlinu
    a nepália slivovicu, tak buď v klidu :))))
    publikované: 25.03.2010 11:55:02 | autor: Petula (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Na výpalníky mám trošku netradiční recept.
    nevyhneš se ji, pokud máš něco, vo čom si voni myslej, že by z toho mohli něco mít.
    Osobně upřednostňuju nůž. Nenadělá randál a dá se s ním udělat tolik věcí, že to raději ani nebudu. Pistol je fuj, hned Tě najdou.
    Takže ja mám výpalníky dva. Syna a dcéru. Prej, protože si nejsem jistej.Dám jim prd a nůž si nechám pro ty vopravdický, z blogu.sk
    publikované: 25.03.2010 11:59:31 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Lasky, nechcel som o tom tu
    ale keď si načal, tak sa priznám... že aj ja mám obavy, chcú ma z bytu vyštvať (slnečné lúče), potom ma prenasledujú blogové bosorky (kiež by viac), Choméni sa pripomína že treba byť obozretný (vianočka sa dopeká)... no proste som prenasledovaný, obviňovaný, napádaný... a ja len taký obyčajný tvor :)
    publikované: 25.03.2010 12:35:30 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Lasky,
    Vy dvaja si s Belívkom tuším môžete podať ruky. Huncúti akísi. Želám krásny deň.
    publikované: 25.03.2010 14:30:01 | autor: vrabciak (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. lupy pod zamok:-)
    no to je ina fobia:-)ale opravnena:-))
    publikované: 25.03.2010 15:52:38 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. vidim, vyvoj ide dopredu:)
    moje mladsie dieta od malicka milovalo ohen - zapalky, ohnisko , sviecky, kahance, fakle...v najhorsom pripade baterky, celovky, reflektory...az teraz chapem, ako som podcenila situaciu, nastastie, nevyhoreli sme:)
    publikované: 25.03.2010 17:23:36 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. lasky,
    takéto minidetektívky mám rada. Musíš byť ako "Šerlok", sledovať, aby náhodou sa na Dráčika nezahrali a vy ste Sama volať nemuseli.
    Aj vo Francúzsku majú Lup, ale to je už o inom príbeh
    publikované: 25.03.2010 18:30:31 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Vďaka všetkým...
    že ste ma tu nevypálili... (-:
    publikované: 26.03.2010 02:58:02 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  10. lasky
    tak tým výpalníkom jednu vypál... po papuli, nech vedia, že Tebe, Tvojim deťom a domácnosti majú dať pokoj. Nech máš pokojný prst na hasiacej spúšti:))
    publikované: 22.04.2010 14:44:04 | autor: vikina (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Vikina...
    ahooooj, dávno sme sa nepísali... (-:
    Nemôžem im vypáliť, to by bolo týranie detí... ((-:
    publikované: 22.04.2010 23:53:12 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  12. lasky
    veru dlho...
    Ale na jednu dobre meirenú sa ešte neumiera:))) mi nevrav, že si v živote neschytal otcovskú, či materskú... a o týraní sme ani nevedeli:))) neboj sa.. čo sa potom týka právnických vecí, obhájim Ťa:)))
    publikované: 23.04.2010 10:31:09 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014