Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slováci v letnej príprave

Je nadej, ze budeme uspesnejsi ako Bulhari?

Prevzate so SLZ.sk

................................

BRATISLAVA 9. júla (SITA) - Slovenskí skokani na lyžiach majú za sebou časť letnej prípravy na nadchádzajúcu sezónu 2010/2011. Súčasná domáca jednotka Tomáš Zmoray (nar. 26. 7. 1989) sa pod vedením trénera Milana Filipka zúčastní v piatok a sobotu na dvoch pretekoch Kontinentálneho pohára na mostíku HS-140 v nemeckom Garmisch-Partenkirchene. "Po týchto súťažiach sa presunieme na výcvikový tábor do Innsbrucku, odkiaľ odcestujeme do Villachu na preteky FIS Cup-u. Následne sa predstavíme doma na Štrbskom Plese v termíne 24.- 25. júla, a to tiež v súťaži patriacej do FIS Cup-u. Myslím si, že Tomáš by mohol byť v solídnej forme. Pripravovali sme sa na mostíku v Banskej Bystrici a absolvovali sme aj pobyty v rakúskom Villachu, poľskom Szczyrku a ďalšom rakúskom stredisku Ramsau," informoval agentúru SITA osobný Zmorayov tréner Milan Filipko, v uplynulej sezóne ešte aj reprezentačný kouč skokanov SR. Obaja sú však už členmi Vojenského športového centra (VŠC) Dukla Banská Bystrica.
"Zo Slovenskej lyžiarskej asociácie mi ponúkali zotrvanie v pozícii reprezentačného trénera mužov, ale musel som ich ponuku odmietnuť. Nedohodli sme sa na podmienkach. Od stredy 7. júla som zamestnancom VŠC ako tréner," vysvetlil M. Filipko.
Novým šéfom skokanského úseku Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) sa po aprílovej konferencii a odstúpení Dušana Cabana z osobných a zdravotných dôvodov stal Ján Tánczos, ktorý je zároveň aj trénerom juniorskej reprezentácie. "Myslím si, že slovenské skoky na lyžiach majú budúcnosť. Jediným skokanom, ktorý sa predstaví medzi mužmi, je Tomáš Zmoray. Slovenská lyžiarska asociácia financuje jeho prípravu, nejaké prostriedky má Tomáš aj z klubu. V lete by mal štartovať na všetkých pretekoch Grand Prix s umelou hmotou. V zime absolvuje Zmoray preteky Svetového pohára, Turné štyroch mostíkov a vrcholom sezóny by mali byť pre neho majstrovstvá sveta v nórskom Osle na prelome februára a marca 2011. Veríme, že sa presadí výraznejšie najmä vo Svetovom pohári a pokúsi sa zabodovať," uviedol pre SITA Ján Tánczos.
Onedlho 21-ročný Tomáš Zmoray zatiaľ vo Svetovom pohári (SP) nebodoval, v uplynulej sezóne sa mu trikrát podarilo štartovať v hlavnej súťaži medzi 50 najlepšími. Svoje doterajšie maximum dosiahol 14. marca 2010 v Osle (36. miesto), v ďalšom nórskom dejisku Lillehammeri ho klasifikovali 6. decembra 2009 na 38. priečke, v nemeckom Klingenthale skončil 3. februára 2010 na 49. pozícii. Zmoray sa nepresadil na Turné štyroch mostíkov (ani raz nepostúpil z kvalifikácie do hlavnej súťaže), na februárových ZOH v Kanade obsadil na veľkom mostíku vo Whistler Olympic Parku 43. miesto a na strednom mostíku sa nedostal ďalej z kvalifikácie. V hlavnej súťaži nebol ani na marcových majstrovstvách sveta v letoch na lyžiach v Planici. Spomenuté MS v Osle by boli pre Zmoraya druhým seniorským svetovým šampionátom v kariére, v roku 2009 skončil v Liberci 50. na strednom mostíku, na veľkom mostíku nepostúpil z kvalifikácie.
Šéf skokanského úseku SLA Ján Tánczos sa vyjadril aj k príprave juniorov. "K dispozícii mám trojicu Denis Šindler, Mojmír Nosáľ a Patrik Lichý, ktorí sú členmi klubu ŠK Kartík Banská Bystrica. Matúš Mistrík skončil s aktívnou činnosťou. Hlavným cieľom týchto chlapcov je uspieť na juniorskom svetovom šampionáte, ktorý sa uskutoční koncom januára (25. - 31. 1. 2011) v estónskom stredisku Otepää." Spomenuté trio mladých slovenských skokanov sa okrem domácich podmienok pripravovalo na túto sezónu aj v nemeckom stredisku Oberwiesenthal.


Aktuality o nasich skokanoch | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014