Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

AFI a nieco o nich

Skupina AFI bola pôvodne založená už v roku 1991 na strednej škole v Ukiah, Kalifornií. Adam Carson a Davey Havok prišli totiž s nápadom založiť kapelu vzhľadom na to, že sú od malička dlhodobí priatelia.

Adam, ako bubeník, ktorý zdedil svoj talent a  bicie po svojom otcovi. Davey, ktorý bol členom školského chóru, sa ukázal byť dobrým spevákom (nie je to tak dávno, čo polovica Afi fans milovali Daveyho, ktorý sa stal obdivovaný kvôli jeho “AFI” ofine) a Mark Stopholese, ktorý sa k nim pridal ako gitarista. Ich prvé úspechy vznikli s „Fire Inside“ a „Dork“ v roku 1993 spolu so skupinou Loose Change v ktorej sa nachádzal aj ich budúci gitarista Jade Puget. Afi zažili aj chvíľkovú pauzu, keď sa chalani rozhodli navštevovať odlišné stredné školy, University of California, Berkeley a University of California, Santa Barbara, čo im neumožňovalo zostať pokope.
Pôvodný bass gitarista Geoff Kresge sa presťahoval do New Yorku, kde začal hrávať s kapelou Blanks 77.

Po skončení školy sa však chalani rozhodli vrátiť späť k Afi a venovať sa kapele naplno. V roku 1995 vydali prvý oficiálny debutový album „Answer That and Stay Fashionable“ pod Wingnut Records. Avšak release vyšiel až 1997 a to už pod záštitom Nitro Records.
Ich ďalší, v poradí druhý album, sa stal album s názvom „Very Proud of Ya“ , ktorý bol vydaný v roku 1996 pod vydavateľstvom Nitro records. Po vydaní tohoto albumu sa bass gitarista Geoff Kresge rozhodol kapelu opustiť. Novým nádejným členom pre ich kapelu sa zdal byť Bass gitarista Hunter Burgan (predtým v kapele The Force), pretože s nimi podnikol world tour k albumu „Very Proud of Ya“, a tak sa chalani rozhodli prijať Huntera medzi seba.

Po natočení „A Fire Inside“ u Adeline Records, v roku 1998 sa kapelu rozhodol opustiť pre istotu Mark a bol nahradený gitaristom Jadom Pugetom.

Kapela vydala ďalšie albumy ako: „Black Sails in the Sunset“ (Nitro 1999), a vynikajúci album s názvom „The Art of Drowning“ (Nitro 2000). Ich pôvodné Hardcore korene zostali zachované, avšak je tu značne cítiť vplyv gotiky.

Ich ďalší, mimoriadne úspešný album s názvom „Sing the Sorrow“, po ktorom pozná Afi hádam každý, bol vydaný pod vydavateľstvom DreamWorks na jar roku 2003.
Tento album sa odlišuje od tých predchádzajúcich pretože stratil určitý feeling agresívneho punku, ako to bolo na predchádzajúcich albumoch.

Afi, v poradí už siedmym albumom sa stal nedávno vydaný album s názvom „Decemberunderground“. Bol vydaný v dvoch termínoch a to 29. mája v UK a 6. júna 2006 (06/06/06) v USA. Album je viac elektronický s prvkami popu a punk rocku.

Začiatkom roku 2006 dávali chalani z AFI pre tento album dokopy až 100 skladieb  pre jeden album. Pochopiteľne 100 pesničiek (prevažne ich písal Jade) sa na album nezmestí, a tak museli povyberať skutočne tie najlepšie, čo sa im aj podarilo. Nakoniec z tých "najlepších" pesničiek vznikol album s názvom „Decemberunderground“, ktorý momentálne boduje v amerických hitparádach s pesničkou Miss Murder, ktorá sa nachádza ako tretia v poradí.

AFI | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014