Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Životné hodnoty ....

Opäť raz prehodnocujem životné hodnoty,pretože som zistil,že aj ked akokoľvek chcem niekedy sa nedá pomôcť ani najbližším v núdzi čo ma niekedy privádza do smútku a bezmocnosti z vzniknutej situácie.  

Sú také chíle v živote ale potom si poviem,že predsa smútkom a depkou nikomu nepomôžem tak sa treba opäť otriasť a vytiahnuť sa z toho najhlbšieho dna na svetlo a opäť rozdávať radosť,pretože smútok ešte nikomu nepomohol akokolvek je to prirodzený pocit ak je niekto blízky v problémoch. Jedine optimizmus a úprimná veselosť môže pomôcť v ťažkej chvíli a preto je potrebné stále nájsť potrebné rezervy optimizmu.  

Akurát sedím v DARTE smer home a vedľa si sadli dvaja starší páni s takým optimizmom,že je to normálne nákazlivé. V chvíli ked si sadali rozbehli debatu o laptopoch,nakoľko videli ako som si rozložil svoj a začal ťukať tento článok. Prišlo mi to také milé ako sa rozprávali o tom,že či to vedia používať a tak mi napadlo,že možno mi vieme obsluhovať počítače ale vieme sa radovať zo života tak ako oni starší ľudia a priznať si,že niečo nevieme s úsmevom na tvári.  

Väčšinou sa snažíme dosiahnuť a vedieť všetko čo sa deje okolo nás, ovládať najnovšie výdobytky techniky, mať najnovšie mobily,autá a nezabudnúť pri tom dobre vyzerať. Kam smeruje táto doba a nemali by sme sa na chvíľku zastaviť a užívať život. Nie nemyslím chodiť chlastať každý víkend, preťahovať čo príde v byte zaradenom podľa najnovších trendov ale prejsť sa bosý v tráve,cítiť slnko na tvári ľahnúť si bez obáv,že sa nám naše značkové oblečenie zašpiní ale bachnúť sa kdekoľvek vo vyťahaných rifliach, kotré sme si kúpili pred troma rokami v obchode po odporúčaní priateľky/priateľa a teraz sú pre nás viac ako veci sú spomienkami.  

Nemyslím si,že väčšina z vás kto si to prečíta je z tej skupiny ľudí,ktorý to potrebujú,pretože aspoň tá väčšina z vás kto je tu a číta teto článok je z menšiny ľudí,ktorý vedia užívať život teda aspoň ako vás poznám z vašich článkov,fotiek a jasan,že aj komentov jakoš ináč.  

Proste som len chcel povedať or napísať,že som dnes opäť na chvíľku zosmutnel,pretože som na chíľku až príliš precítil  smútok milovanej osoby z choroby a strachu z nej plynúceho a zabudol som,že síce môžem súcitiť ale to neznamená,že tým pomáham.


Zo života... | stály odkaz

Komentáre

  1. ach Ivanko :)
    už len svojou láskavou prítomnosťou milovanej pomáhaš, aj keď sa ti to možno nezdá dosť, to je to najdôležitejšie a niekedy sa viac nedá....viem, že jej pomáhaš, ako len vieš a mať takého priateľa pri sebe je obrovským darom...mám iné priority ako najnovšie šaty a mobil, sú to ľudia, ktorých rada spoznávam a milujem...držím Vám obom pršteky a posielam energycmúčiky, prajem veľa síl a ty vieš, ako to myslím :)
    publikované: 08.06.2007 21:42:46 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. dia ma pravdu
    podstatne je byt pri - tazka je bezmocnost, ked sa zda, ze sa neda pomoct, ale vediet, ze niekto tu je, je pomoc vzdy - a myslim, ze to vies :)

    a inak plati "postoj chvila" .. nejak sa proste musime naucit nezit dychavicne, ale dychat ..
    publikované: 08.06.2007 21:49:44 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  3. pani vystupili
    a sli si zahrat particku petangu :) a siel by som si zahrat s nimi...
    publikované: 09.06.2007 06:32:29 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ano, dia ma pravdu :)
    niekedy staci to, ze si pri tej osobe. urcite aj tebe pomaha, ked sa ta niekto spyta, cim moze pomoct, aj ked vie, a ty tiez, ze nicim, ze to je nieco co musis sam, ale ta otazka, ochota a snaha, je niekedy viac....
    publikované: 11.06.2007 13:31:16 | autor: hviera (e-mail, web, autorizovaný)
  5. No tak to som rad ak to pomaha :-)
    teda aspon vtedy ked nehrame petang :-)
    publikované: 15.06.2007 00:37:04 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014