Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na svätého Valentína vypime po litri vína

Každý vie, kedy je Valentín, ale málokto, kedy je výročie SNP a čo je to "pochovávanie basy". A keď už, tak o jeho pôvode ani na úrovni ground zero. Ževraj Valentína vymysleli Štáty. Nie, tie ho len nafúkli do rozmerov panáka Michelina. To sme dopadli...

Ráno som, ako každý obyčajný človek, zašla do obchodu. A na poštu. Mám to rovno pod nosom, inak by som asi umrela od hladu a operátor by ma naháňal pre nezaplatený šek. Kedže mám voľno, tradične neviem, aký je dátum a kde mám peňaženku s dokladmi. Pre zachovanie predbežného všeobecného rozhľadu aspoň viem, že je pracovný deň, lebo oco si zobral dovolenku. Kvôli očnej. On, ako aj ostatní boli dnes od rána na posratie milí. Stále mi to nedošlo.

Na oboch miestach ma atakovali ostrovčeky červenej, ružovej a nejakej medzi tým. Mackovia v hrčekoch, srdiečka na paličkách, bonboniéry, omaľovánky (už aj na deti to skúšajú?!), pohľadnice a iný spotrebný tovar s touto témou. Jediná červená, ktorá je v týchto dňoch u mňa akceptovateľná, je farba vína, ktoré si zajtra večer nalejem so sestrami Foxovými.

Keď som odomykala byt, dostavila sa nevoľnosť, sucho v ústach a srdcová arytmia. Z čela som si zotrela studený pot. Tehotenstvo som opäť zamietla. Myslela som si, že tieto stavy mám len keď vidím hady, keď počujem sľuby Róberta F., alebo ďalší plodný výrok podnájomníka Primaciálneho paláca. S vytreštenými očami som pretočila kalendár na aktuálny týždeň: "Je to tu zase!"

Ukľudnila som sa a napísala bývalej spolužiačke Zuzane k narodeninám. Na mobile som si našla sms od Neho, našťastie vtipnú. Našťastie pre neho. Vie, že by za svoju nerozvážnosť pykal núteným celibátom. Hovorím, nie je nad to, zhodnúť sa so svojou polovičkou. A že ma ľúbi mi povie aj mimo 14.2. Moje psy mi to nepovedia, ale obliznú ma. Od ostatných to počuť nemusím.

Keď som bola mladšia, Valentína som mala rada. Až kým som, celá vytrasená, spolužiakovi neposlala valentínku a on sa mi vysmial pred celou triedou. Mali sme 9 rokov. Pamätám si, že som si predstavovala, ako mu na telesnej so smiechom hádžem do rozkroku basketbalku. Znova a znova. Už vtedy som vedela, kde majú muži Achillovu pätu. Dnes by som mu ju neposlala, už sa mi nepáči. A Valentína doteraz úspešne neznášam. Ďakujem Ti, Maroš! :)

Pravda je takáto! | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    skola zivota:-)
    valentina vydrzim,ale nemusim.ten tlak komercie a oblbnuti ludia-to je divne,umele...
    publikované: 15.02.2013 13:50:56 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  2. každý vie, kedy je?
    ja to netuším a náhodou zavaďujem o to, keď čítam nejaký blog, kde mimochodom spomenú, že aký je ten dnešný deň útrpný pre chudákoví, čo nie sú zamilovaní, nemajú sa ku komu prítúliť atď

    ja naozaj netuším, ktorý deň to vlastne je, či to bolo predčerom alebo dnes, ale prečo sa tým vôbec zaoberať? skutočne významné dni sú aj tak tie, na ktoré kalendár neukazuje,
    tak načo venovať pozornosť nejakým kalendárom, načo
    publikované: 15.02.2013 16:01:12 | autor: lorelei (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014