Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Náboženská sloboda

Bez náboženskej slobody by kapitalizmus nevydržal ani desť rokov. možno dvanásť.

Bez náboženskej slobody by kapitalismus nevydržal desť rokov. Možno dvanásť. Spoločnosť by sa rozdelila na schopných a neschopných. Schopní by vyrábali a bohatli a neschopní by mali ľudské práva. Ale, pretože schopní uznávajú ľudské práva iba pre seba, čoskoro by ľudské práva pre neschopných zanilki a potom by zanikli ľudské práva aj pre schopných. zanilkli by ako hodnoty, pre ktoré sa oplatí bojovať. Náboženská sloboda dovoľuje staršiť peklom, či už v živote alebo po smrti. Keď si zoberieme peklo v tomto živote, tak toho bolo v moderných dejinách ciac než dosť. Brit Yan Kershaw natočil film "Fašizmus, varovanie dejín", ktorý jasne varuje pred peklom na zemi.

Náboženská sloboda je spojená so vznikom kapitalistickej spoločnosti. kapitalizmus zrušil nadvládu a výlučnosť Katolíckej Cirkvi a nastolil prulalitu do náboženstiev. V Amerike dnes existuje 70 000 cirkví, navynímajúc katolíkov, Židov a moslimov. Najbohatšie krajiny sveta sú evangelícke a plne rešpektujú ostatné náboženstvá. Rétoricky mnohé náboženstvá uznávajú len samé seba a ostatných hádžu do ohnivého pekla. Tento prvok "výlučnosti" je viac menej všade prítomný a je zdrojom náboženských rozporov a vojen. Pritom mnohé cirkvi sa bránia: to nie my, to On - Boh. A tak zo svojich nevraživostí voči ostatným obviňujú Boha. To je ale alibizmus.

Takže veriaci pozor! Boh existuje. Boh jestvuje. Ako dopustil komunizmus a fašizmus, môže dopustiť aj štány ateizmus, podporovaný liberálnymi buržoáznymi politikmi a stranami. Aký z toho vznikne hybrid? Vojenská diktatúra? Cena, ktorú by ľudstvo zaplatilo za tento experiment je známa.

 


náboženská | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014