Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nerozumiem svojmu čaju

Vraj aj čaje sa delia sa podľa tradičnej východnej medicíny:

na zahrievajúce

na ochladzujúce

Nie som maniak na čaje, ale mám ich asi tak milion. Keď si nejaký vyberám, niekedy sa viem rozhodnúť podľa nálady, inokedy podľa účelu, inokedy zas počúvam telo, čo si žiada. A tiež podľa potreby, či sa potrebujem zahriať, alebo ochladiť, alebo či chcem, aby bol ready rýchlo, alebo sa chcem kašľať s luhovaním lístkov, alebo či chcem popri pití inhalovať jeho špecifickú vôňu, alebo prosto zahnať smäd, alebo vybrať ho ako pomocníka, aby mi pomohol s pitným režimom, alebo tých alebo by sa ešte našlo do allellujah.

No a môj marocký čaj, mi síce šmakuje, ale mätie ma svojou schizofrenickou podstatou. Pozostáva zo škorice, ktorá zahrieva a mäty, ktorá ochladzuje. Neviem, čo si mám o ňom myslieť a čo si mám namýšľať, keď ho pijem. Praktičnosť mi našeptáva, že keď ho budem piť horúci, tak ma bude ohrievať, keď studený, tak ochladzovať.

 

Ballans Motto:
treba sa sústrediť na podstatné veci
netreba počúvať čajové kecy

 

  


Len tak | stály odkaz

Komentáre

  1. vyrovnané
    moja, ber to ako vyrovnanú harmóniu. Nie som čajová, Matahár môj je čajový a hoci vie, že mi čaj nechutí, vždy sa ma spýta, či si dám čaj. Zlatý...:-)
    publikované: 18.03.2013 08:42:27 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. mh,
    sice sa asi do caju rozumies este menej ako ja,ked ho nemusis,ale neni to vidno:-)matahar zlaty,tak ho zacni pit,kym sa neprestane pytat:-)
    publikované: 18.03.2013 11:06:34 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014