Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Všetko ide podľa plánu, správy podávame tento týždeň každý deň, povedal minister obrany Sergej Šojgu prezidentovi Putinovi

11.3.2022 ...Minister Šojgu klame svojho vrchného veliteľa aj celý svet dookola....
Pripomeňme si čo zahŕňa dnes - 11.3. 2022 vyjadrenie ...„všetko ide podľa plánu“. Ak vám tento výraz niečo pripomína, pomôžem slovenským .... „skutok sa nestal“ a predsa sa stal. Ale začnem chronologicky citáciami zo správ o vojne na Ukrajine:.... „Ruské ministerstvo obrany potvrdilo útoky na mestá Luck a Ivano-Frankivsk. Ruská invázia na Ukrajine vyprovokovala nad slovenským vzdušným priestorom a v jeho okolí výnimočne intenzívnu letovú prevádzku vzdušných síl členských krajín NATO. Do Poľska prišlo už vyše 1,5 milióna ľudí utekajúcich pred vojnou na Ukrajine. Na stretnutí Bezpečnostnej rady Ruska minister obrany Sergej Šojgu uviedol, že na Blízkom východe je 16-tisíc dobrovoľníkov, ktorí sú pripravení bojovať za Rusko v regióne Donbas. Ruské sily podľa miestneho guvernéra ostreľovali obytné oblasti Charkova za jeden deň až 89-krát. Takmer milión ľudí je na Ukrajine bez dodávok elektriny, varovala energetická spoločnosť Energoatom. Od začiatku ruskej invázie pred viac ako dvoma týždňami ušlo z Ukrajiny už 2,5 milióna ľudí. Informuje o tom Medzinárodná organizácia pre migráciu. Hovorca úradu OSN pre práva uviedol, že existujú dôveryhodné správy o niekoľkých prípadoch, keď ruské jednotky použili kazetovú muníciu na Ukrajine, a to aj v obývaných oblastiach. Ruský minister obrany uviedol, že invázia na Ukrajinu prebieha úspešne, napriek tvrdeniam západných lídrov, že ruská armáda narazila na neplánované prekážky a odpor. V piatok v noci sa na predmestí Záhrebu zrútilo bezpilotné lietadlo, ktoré bolo ruskej výroby. Kremeľ oznámil, že Rusko ukončí v krajine činnosť spoločnosti Meta Platforms, ktorá prevádzkuje sociálne médiá Facebook, Instagram a WhatsApp, ak sa ukáže ako pravdivá. Úrad ruského generálneho prokurátora požiadal o vyhlásenie spoločnosti Meta, materskej firmy Facebooku a Instagramu, za "extrémistickú organizáciu“ a zakázanie jej aktivít v Rusku.“ Takže, skutočne si stále myslíte, že všetko ide podľa plánu. !?!?

Pre tých, čo stále veria, že Rusom ide vo vojne na Ukrajine všetko podľa plánu pripomínam, aj ten fakt, že mesto Ivano-Frankivsk je vzdušnou čiarou od slovenských hraníc vzdialené len asi 160 km a že tamojšie veľké medzinárodné letisko, ktoré bolo prvýkrát ničené raketami 24.2.2022, kedy vojna Ruska proti Ukrajine začala, dnes 11.3.2022, znova zasiahli raketové údery. Takže to, že všetko ide podľa plánu, môže hovoriť len ruský minister obrany, ktorý síce nosí uniformu ruského armádneho generála, ale o vojenskom umení ako takom, nemá ani páru, lebo nemá žiadne vojenské vzdelanie potrebné pre výkon služby profesionálneho vojaka Ruskej armády, ktorým nikdy nebol. Takže vysvetlenie pre laikov. Prvý raketový úder bol určite na veľké medzinárodné letisko pri meste Ivano-Frankivsk, ktoré malo aj vojenskú časť, plánovaný. No cieľom raketového úderu na jeho plochu, malo byť iste jeho vyradenie z prevádzky natrvalo, alebo minimálne na dlhú dobu. Načo potom opakovať raketové údery ? Takže to teda podľa plánu, určite nevyšlo, inak povedané. Minister Šojgu klame svojho vrchného veliteľa aj celý svet dookola. Lebo podľa plánu im na Ukrajine nevychádza takmer  nič. Skoro na všetko potrebujú reparát a pritom reparáte, potom už  nedbajú na platné vojnové právo a tak ničia objekty, ktoré by riadne vycvičení vojaci nikdy nenapadli (jadrové elektrárne, nemocnice, školy, pôrodnice, elektrárne, teplárne, vodovody, humanitárne konvoje, plynovody, ...) Alebo si skutočne myslíte, že Putin so svojimi generálmi pri plánovaní jeho špeciálnej operácie, počítal napr. s tým, že do bojov niekedy proti Ukrajincom nasadí svojich vojakov základnej služby, Čečencov, či „dobrovoľníkov“ zo Sýrie a že v bojoch zahynú dvaja ruskí generáli? Nerobí to preto, že sa jeho špecoperácia akosi prehupla, do nikým neplánovanej, zákernej vojny s Ukrajinou kde mu, už dochádzajú sily? A zrejme preto sa Rusko uchyľuje k takým zverstvám, ktoré sa inak ako vojnovými zločinmi nedajú nazvať. Čo bude ďalej, to dnes, žiaľ nevie ani sám agresor, pán prezident Putin. Na záver nezaškodí pripomenúť aj jedno vyjadrenie, ktorého autorstvo sa pripisuje ruskému maršalovi Kutuzovovi : "Dôveruj ale preveruj!" Majme sa preto na pozore a overujme si všetko, čo sa o vojne na Ukrajine objavuje v mediálnom prostredí. Svetu  mier praje doko.


Vojsko | stály odkaz

Komentáre

  1. Dôveruj ale preveruj, citácia z ruskej wikipedie
    Происхождение
    Родился 21 мая 1955 года в небольшом городке Чадане Тувинской автономной области в семье редактора районной газеты Кужугета Серэевича Шойгу (впоследствии — секретарь Тувинского обкома КПСС, первый заместитель председателя Совета министров Тувинской АССР), и зоотехника Александры Яковлевны Шойгу (урожд. Кудрявцевой)[11]. Его родственники по материнской линии — уроженцы Украины.
    Был крещён в православие в 1960 году в одном из храмов города Стаханова Луганской области[12].
    С 1962 по 1972 год учился в местной школе, с 1972 по 1977 год — в Красноярском политехническом институте, который окончил по специальности инженер-строитель[13].
    Pôvod
    Narodený 21. mája 1955 v malom mestečku Čadan, Tuva autonómna oblasť, v rodine redaktora regionálnych novín Kuzhuget Sereevich Shoigu (neskorší tajomník regionálneho výboru Tuva CPSU, prvý podpredseda Rady ministrov). z Tuva ASSR) a špecialistka na chov dobytka Alexandra Yakovlevna Shoigu (rodená Kudryavtseva) [11]. Jeho príbuzní z matkinej strany sú rodáci z Ukrajiny. V roku 1960 bol pokrstený na pravoslávie v jednom z kostolov v meste Stachanov v Luhanskej oblasti[12]. V rokoch 1962 až 1972 študoval na miestnej škole, v rokoch 1972 až 1977 na Krasnojarskom polytechnickom inštitúte, kde získal diplom v odbore stavebné inžinierstvo[13].
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%BE%D0%B9%D0%B3%D1%83,_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B9_%D0%9A%D1%83%D0%B6%D1%83%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87#cite_note-mil.ru-min-13
    publikované: 12.03.2022 08:09:16 | autor: doko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014