Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Štipendiá a stáže pre študentov!

Chcete doštudovať v zahraničí? Ponúkam niekoľko zaujímavých tipov!

Každý študent sníva o tom, ako sa osamostatní a získa skvelé pracovné miesto vo vysnívanej firme. Je naozaj vysoká škola tým najdôležitejším úsekom v živote mladého človeka? Určite áno, to je moja odpoveď. Každopádne nie je vysoká škola ako vysoká škola. Postupne som sa v práci začala venovať vyhľadávaniu rôznych možností ďalšieho vzdelávania nielen pre mladých ľudí. Vo svete internetu je uverejnených mnoho zaujímavých informácií z tejto spomínanej oblasti. Určite už každý z Vás hľadal nejaký zaujímavý článok, prípadne reportáž ako získať štipendium, aké sú možnosti atď.

Keď som začala hľadať uvedomila som si, že na slovenských stránkach mi chýba jedna web stránka, kde by som našla všetko uverejnené, ako sa vraví pod jednou strechou. Ale našla som pár inzerátov, ktoré ma veľmi zaujali.

Ako každý mladý človek, chcem sa mať dobre, zachovať si svoj životný štandard, ktorý vo mne "vypestovali" moji rodičia. Preto uvažujem nad tým, čo má pre mňa budúcnosť. Je to štúdium na vysokej škole a život tu, na našom "krásnom" Slovensku? Alebo radšej odísť do zahraničia? Musím upresniť. Pod pojmom odísť do zahraničia si ja osobne nepredstavujem odísť za prácou opatrovateľky, upratovačky, či za prácou v továrni. Tento pojem pre mňa znamená, že odídem do zahraničia študovať. V dnešnej dobe máme my, študenti aj absolventi, množstvo príležitostí. Ale ruku na srdce, koľkí z nás o nich vie?

Môj názor je, že investícia do vlastného vzdelania a vzdelávania je nevyhnutnou súčasťou v živote každého človeka. A zvlášť, keď sa dá získať štipendium na stáž v zahraničí, prípadne na celé štúdium tak prečo to nevyužiť?

Uvedomujem si, že nie každý má čas venovať sa hľadaniu možností, ktoré by mu vyhovovali, preto ich tu pár uvediem a predpokladám, že niekoho záujmu, a možno aj niekomu pomôžu...


Napríklad:

Stáž v centrále NATO v Bruseli za odmenu € 800 mesačne!

Magisterské štúdium v Nemecku s podporou € 800 mesačne!

"Ľahší rozbeh" pre slovenských študentov VŠ študujúcich v Českej republike!

Stáž v Amnesty International - organizácií, ktorá sa zaoberá ľudskými právami!

Možnosti štandardizovaných jazykových a iných kurzov, ukončených certifikátom - Angličtina!

A mnoho iných možností...








Kariéra | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014