Vianočný punč
2. fáza
suroviny:
rumová esencia, griotková esencia, 300ml vody, šťava z citróna, sladidlo, aké používate, škorica v celku, pár klinčekov
postup:
vodu dáme zovrieť s celou škoricou a klinčekami .... pridáme šťavu z citróna, sladidlo, necháme povariť, odstavíme a pridáme esencie....premiešame a podávame horúce
Pečený Vianočný čaj
suroviny:
3PL goji, sladidlo aké používate (musí byť vhodné na tepelnú úpravu), škorica celá aj mletá, klinčeky, citrón, limetka, badián, kvaka, citrónová sušená kôra, zázvor
postup:
1, goji vložíme do misky, posypeme citrónovou kôrou, sladidlom, škoricou, pridáme badián, klinčeky a premiešame..........
2, citrón, limetku, zázvor, kvaku si ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky......takto pripravenú zmes presypeme na plech a vložíme do rúry......pečieme asi 30minút pri 170°C......počas pečenia sem tam premiešame a keď sa nám bude zdať, že tam je málo tekutiny treba podliať vodou
rada1: po upečení zmesi, treba celú škoricu a badián vybrať
3, zmes nalievame po upečení do pohárov, uzatvoríme a prevrátime hore dnom ...sterilizovať sa to nemusí
rada2: pripravte si to do menších pohárikov, aby ste to mali na jedno použitie
4, čaj si pripravíme tak, že do 2decového pohára pridáme 1PL zmesi a zalejeme vriacou vodou
Vianočný vajcový "Koňak"
2. fáza
suroviny:
1PL vanilkového pudingu, 250ml mlieka, 1 žĺtko, sladidlo, aké používate, rumovú a vanilkovú arómu
postup:
so sladidlom si uvaríme vanilkový puding, po uvarení musí byť puding riedky...... po vychladení pudingu, zamiešame surové žĺtko, arómu rumovú, vanilkovú a elektrickým šľahačom miešame chvíľku.....ak by to bolo moc husté pridajte mlieko........ dáme zachladiť do chladničky
ďalšia varianta je Baileys a to si uvaríte tak isto, len z mandľového pudingu...ak pridáte do čokoládového pudingu rozpustnú kávu, zase vznikne iná varianta podobná Irish creamu
príjemné vianočné chlipkanie
Vianočné nápoje
14.03.2013 01:46:18
Vianočný punč, pečený čaj, vajcový koňak
Komentáre