Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kto z koho?

Túto otázku si kladiem často. Život s tvormi reprezentujúcimi skupinu domácich zvierat, v zásade nie je o odpratávaní exkrementov a zbieraní chlpov z oblečenia (dokonca z rôznych telesných otvorov). A keď nemáte zrovna v ústach za hrsť chlpov, môžete ich otvárať, diviť sa a ochkať nad tým, že vaše zviera muselo byť v minulom živote človek. A čím väčší počet kusov rôzneho druhu, tým menší podiel nudy.

Napr. pes. Nie je hlúpo obmedzený len na povely "Sadni", "Ľahni" a "Zostaň", ale čudovali by ste sa ako reaguje na vetu: "Kto to vysral?", "Ideme!" alebo "Počkaj, dostaneš". Vedia reagovať aj na rodové mená úplne iných zvierat,ako: sviňa/prasa, koza, tuleň. Nehovoriac o menách širokej rodiny, názvoch rôznych sušienok a reakcii útekom,len čo spomeniete metlu.

Zviera vie, kedy ste smutní. Vie, kedy sa nepozeráte, aby vám zožralo šunku z chleba,alebo vypilo víno. Vie, kedy spíte a kedy máte opicu. Viem, o čom hovorím. Vedia, kedy máte na sebe úplne nové šaty a nemôžete sa zašpiniť (vonku je blato a vy idete na svadbu napríklad). Vedia,ktoré sú vaše najobľúbenejšie ponožky a kedy sú na verejnom priestranstve, aby sa práve vykakali. Vedia, kedy sa ponáhľate a práve vtedy (a len vtedy) sa rozhodnú urobiť si malý poznávací výlet po dedine, či okolitých lesoch, pasienkoch...

Ale zvieratá majú aj iné výhody. Nemajú migrénu a nefrfľú. Nie sú nároční na stravovanie a množstvo kozmetiky. Nemusíte riešiť, čo im kúpite na Vianoce, narodeniny, tobôž na Valentína...Obránia vás pred cyklistami a poštárkami. Donesú vám potkana, sýkorku, alebo živého poľného zajaca. Samozrejme za piškótu alebo kúsok šunky. Milujú vás, aj keď im dáte jednu-dve po zadku. Smrad z papule je u nich akceptovateľný. Aj to, že sú chlpatí a že sem tam zjedia hovno.

Popravde, nemám pocit, že by sme my majitelia mali navrch. Pokiaľ máte vtáka,ktorý si vie otvárať klietku, mačku, ktorá vám vlezie do kufra auta a povozí sa bárs aj do Trenčína a psa, ktorý "nenápadko" zožerie rezeň, aby ste potom z toho obvinili vlastného syna. To len svedčí o tom, že človek nie je ani zďaleka na víťaznom stupni inteligencie.

:) | stály odkaz

Komentáre

  1. krásne!
    a plne súhlasím! veľmi ma to usmialo :)
    publikované: 12.02.2013 17:22:00 | autor: kristla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :-)
    rozkosne
    publikované: 15.02.2013 13:53:24 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Naša milená mačka
    si sama vedela otvoriť dvere - vyskočila na kľučku :)
    Jej mama - terajšia mačka ma vždy verne víta pozdravom - to zďaleka nedokážu všetci ľudia

    Naše domáce zvieratá na Vianoce bývajú obdarované - a dokážu byť aj vďačnejšie než ľudia

    V mnohom sú zvieratá nedostižné, najmä vo vernosti a intuícii
    publikované: 15.02.2013 14:24:49 | autor: lorelei (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014