Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vždy, keď tato príde domov...

       Zvyčajne práve dudkám, keď v kľúčovej dierke začnú baštrngovať tatove kľúče a ja nastavím uchále, vypľujem bradavku a kukám sa naokolo, či to naozaj už tato vchádza domov. Mama nemama, odsotím ju a hneď sa postavím, vyštartujem alebo sa odplazím ku dverám, minimálne vytrčím hlavu spoza mamuše, aby som sa presvedčil, čo sa deje. Som celý bez seba, keď zazriem tata, vyškerím sa od ucha k uchu, zavýskam, snažím sa ho pozdraviť svojim "ta-ta-ta" alebo "da-da-da, pa-pa-pa" a on okamžite roztvorí náruč a berie ma k sebe hore. Joj, to je vám supiš fíling, byť pri tatovi, on už vie, že čo ja mám rád. Dá mi do rúk svoje kľúče, aby som ich mohol preskúmačkovať, ocucať a hodiť na zem, čo tam po tom, že tam má aj jú-es-bé kľúč, ten to znesie. Keď sa s nimi dohrám, čo spravidla trvá maximálne minútu (to sa ma snaží tato pobačenkovať, ale ja statočne uhýbam), prídu na rad jeho veľké oči, ktoré sa dajú dať dole a tie ma zaujímajú ešte viac. Tato sa pravdaže bráni, ale dá mi všetko, čo mi vidí na očiach, aj to, čo vidím ja na jeho...

prestávka: musím si podudkať...počkajte, hneď sa vrátim...

      Takže všetko, všetučko mi dá...Mamuša v tej chvíli vyštartuje do tej izbičky so slovami "Konečne! už to nevydržím!", kde to tak divne zapácha, neviem, prečo tam tí moji rodkáči dobrovoľne sedia, šípim, čo tam robia a čudujem sa, prečo sa nechcú zbaviť starostí tak ako ja. Treba si zohnať niekoho, kto by sa staral o váš zadoček a je to!
Potom som s tatom, hráme sa spolu na demolátorov, on postaví vežičku z kociek, ja ju zbúram, v tom som dobrý. Tato potom mamuši zakričí: "Urob večeru, som hladný ako vlk!" Ak tato nie je veľmi hladný, zvykneme vyvenčiť kočík a kopeme do lopty, ja ju skôr nosím, ale mamuša ma učí aj kopať. Kým mama robí večeru, tato na mňa zabudne a skončím na dlážke, buchnem si gebulu a on ma potom hneď berie k autíčkam, pozeráme sa na ne cez veľkú dieru v stene, čo máme v každej izbe. Takmer si vykrútim krk, ale potom idú ďalšie a ďalšie...A to vám chodia že veľkééé autá, tie voláme "kamióóóóny", a potom malé autá, tie nevoláme nijak a potom ešte autá bez strechy, tým tato hovorí "kurva-dobré-autá", to sa mamuša na neho hnevá, aj keď si nie som istý, pretože sa aj smeje. A mňa prestane bolieť gebulka a hráme sa ďalej. 

prestávka: mamo, kde si? prsenko navaľ, zase som smädný!

      Keď sa už bez mamuši nudíme, prídeme za ňou do tej miestnosti, kde je druhý chlapček zatvorený v takej tmavej skrinke, pravidelne ho vybacám a postláčam gombíky, no ešte sa mi ho nepodarilo vyslobodiť a občas mi berie aj tata do tej skrinky a mama ma od nej odháňa so zvýšeným hlasom "Páli! Pozor Šimonko!". A na to ma tato vezme do rúk, natriasame sa, mamuša sa k nám pridá a natriasame sa spolu, do toho počuť hlasy iných ľudí, ktorí sú zatvorení v takej malej čiernej škatuľke. Alebo sa kukám, čo to mamuša robí s rukami alebo sa ešte chodíme vyvetrať na balkón. To už viem, že je balkón, to mi tato vždy povie "Ideme sa vyvetrať na balkón!". No a potom prichádza večera. Nikoho nevidieť, kto by prichádzal, to len mamina ma usadí do sedačky, neznášam ju, tú sedačku pravdaže, mama má prsko, tú mám rád, ale v sedačke je nuda a tato s mamušou niečo zaujímavé dávajú k mľaskajúcim ústam, v ktorých to niečo mizne jedna radosť a mne z toho najskôr nechcú dať, ale potom, keď si párkrát zakričím, tí skupáni niečo podajú aj mne. Fuj, ale tie kašičky nemôžem ani cítiť, to prskám na všetky strany!

prestávka: tak už len jeden hlt, potom vydržím aj pol hodinu, sľubujem!

     Kde sme to skončili? ...Aha, no a keď všetci domľaskáme, príde to, na čo sa veľmi teším, kupkanie v mokrej izbičke. Tam chodím spravidla nahý, aj tato a mamina sú tam nahí, neviem prečo, no zima mi nie je. Mokrím sa buď s mamou abo s tatom a všetko skúmačkujem, lodičku, rybičky, flaštičky, batériu, mamine prsko, tatovho lulána a tak. Potom sa mastičkujeme, mamina sa postará o môj zadoček, pohladká ma, vybačenkuje aj s tatom, tato mi hovorí "ťap-ťap-ťapušky" alebo s maminou vydávajú rôzne smiešne zvuky "kukulienka-kde-si-bola", oblečieme si pyžamko, neskôr mi dajú vitamínček a šup ho k tatovi, on ma nosí na prsko do hajankova. To je to najsamlepšie na svete, byť pri mamuši, na prsku, v teplúčku a spinkať a snívať o...to je tajomstvo ;)
      Maminka ma hladká a bozkáva, kým nezaspím a ešte mi šepká niečo ako: "Ľubkám Ťa bambulenko moje najkrajšie..." No kto by sa sťažoval!

...tak tu sme vonku...



...tu sa hrám s aftíčkom...



...vetráme sa...tú reťaz som čmajzol mamine...




...šmírujem tata...



...kašičkááá...



...ako sa kupkámeeee...tu mám bradu, he he



idem do hajankova, majte sa pekne a nezabudnite si vypýtať prsenko! ak vám nedajú, bečte :D zaručene pomôže!



Váš Šimonko 8-P
     

Šimonkovo | stály odkaz

Komentáre

  1. .. :)))))))))..
    dnes budem bečať.. slubujem.. :)))))
    publikované: 15.04.2010 09:14:24 | autor: ell.. (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ellie :)) a prečo by si bečala?
    celé nebo bečí, asi mu niekto zobral hračku, abo nedal kľúče od slnka ;))
    publikované: 15.04.2010 09:35:25 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  3. či kvôli prsenku? ts ts ts...
    publikované: 15.04.2010 09:40:11 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  4. :)
    publikované: 15.04.2010 09:40:30 | autor: believer (e-mail, web, autorizovaný)
  5. okanik maly :))
    usmievam sa spolu s vami, stastne chvile su nakazlive :)) vsetko najlepsie!
    publikované: 15.04.2010 10:08:59 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. :-)))
    komuze to narastla biela brada vo vani?:-)))
    publikované: 15.04.2010 17:22:52 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Dia,
    šťastný to úsmev šťastných ľudí. Aj mňa si tým milučkým opisom synovej najobľúbenejšej činnosti obšťastnila.
    a toho =tatovho lulána = ešte že nie liliputána, on skumáčkuje? Ja že mamina
    publikované: 15.04.2010 17:36:05 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  8. :D ahojte!
    believko ;)

    kordelia, ďakujeme, radi potešíme, aj Tebe všetko naj! :)

    bonnie, to mu večer vždy narastie a potom ju musí umyť :D

    vasilisa :D liliputána určite ee, mamička vie, čo je dobré a po kupkaní sa hrá s tatom na doktora :P

    pekný večer všetkým!
    publikované: 15.04.2010 18:48:02 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Diuska, Simko a Petko:)))
    ako vzdy skveleee...vtipny textik plny lasky a pohody, ktora sala doslova z kazdeho slovka, k tomu super fotky, najviac ma ocarila posledna, Simonko je nadherny, vidno, ze je to spokojne a stastne dietatko:)
    Verim, ze jedneho dna Simonkove "zapisky" skoncia na pultoch knihkupectiev ako hit:))))
    Krasny podvecer Vam♥
    publikované: 15.04.2010 19:02:09 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. hanuliiiik :)
    dnes som objavila ďalší zúbok, už piaty :)) a ďakujeme, Šimko odkazuje, že sa snažil písať pekne a vtipne a že ak ho nebudme poslúchať, že nás vymení! fňuq

    peknučký pohodový večer aj Tebe :*
    publikované: 15.04.2010 19:57:35 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Diuška :)
    píšeš úžasne vidno že to svoje materstvo prežívaš s celou svojou bytosťou , ste krásna rodinka :)) ..... no tie plienky v lete možno aj zmiznú , bude mu v nich horúco :))
    publikované: 15.04.2010 20:17:30 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. iris :)
    pravdu náš, prežívam naplno...s tým našim bambulenom sa to inak ani nedá a aj tato si ho užíva, a to sa mi na nich tak rado pozerá :) a plienočky? joj, no neviem, uvidíme, podľa mňa ich ešte určite bude potrebovať, horúco nehorúco :))

    dobrú nôcku!
    publikované: 15.04.2010 23:00:56 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  13. :-))
    Milé, nežné a plné lásky :-)
    publikované: 15.04.2010 23:06:08 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Diuš
    za mojich čias som mala jednu knihu , používala som to ako rady od babky, lebo som nemala nikoho kolo seba :)
    tam sa písalo, že akonáhle dieťa už vie sedieť máme ho posadiť na nočník a dieťa si na to zvykne ... a fungovalo to :)) moje deti mali iba niečo po roku a už nepotrebovali plienky len na noc ... môžeš to vyskúšať aj ty začni to stále ráno :) dobrú noc a Vám či už skôr pekný deň, dúfam, že už konečne slnečný :)!
    publikované: 15.04.2010 23:44:48 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Dia...
    prsiami si chlapa nekúpiš, aj tak bude furt odbiehať za druhými - hlavne za tatom... ((-:
    publikované: 16.04.2010 00:10:05 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  16. rusalka, iris, lasky :))
    rusalka, aké je fajn, vidieť Ťa tu ;) a ďakujem

    iris, dnes kúpim nočník :))ja len, ako si to robila? Šimonko nekadí pravidelne, to ho mám najskôr posadiť s plienkou a potom? či ho mám ráno posadiť na nočník s holou riťkou? :)) pred mesiacom sme nekakali aj niekoľko dní...ale vyskúšam, uvidím, čo mi odpovieš ;) a dík za radu, tiež som na všetko sama...

    lasky :) veď ja viem, užívam si ho, kým môžem, o chvíľu bude len tatinkov ;)

    pekný dník všetkým a ďakujem za návštevu!

    publikované: 16.04.2010 09:59:30 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  17. Šimko, ej ale si to vychutnávaš
    ako riadny chlap, vidím, že si šéfom a šéfuješ dokonale celej rodinke, super, je krása toto čítať a usmievať sa pri tom na šťastie čo z Vás plynie ku nám. Užívajte si jeden druhého ako sa len dá. Prajem Vám šťastíčko nech sa Vás drží. :-)
    publikované: 16.04.2010 10:23:36 | autor: zara (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. zaruška :)
    Šimko práve zaspal, ale odkazuje, že veru on je tu šéfom a nič nemieni meniť! a aj nočník už máme a tak ideme skúšať, ako sa mu bude páčiť na ňom sedieť :)) občas si všimnem, ako tlačí, je pri tom srandovný, najmä jeho tvárička :))

    ďakujeme za prianie a posielame boštek na líčko a prianie pekného dníka! :*
    publikované: 16.04.2010 15:12:00 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  19. Diustek,
    suhlasim s Iris, tiez som davala chlapcov na nocnik, ked dokazali sedkat. Ak sa mi zazdalo, ze zacinaju tlacit do plienocky, supla som ich na nocnik , ked sa im nieco podarilo, tak som straaaasne tlieskala, chvalila, obdivovala:)
    Na nocnicek som ich davala podchvilou, napr. ked sa prebudili a nahodou bola plienka sucha, nenechavala som ich sediet dlho, ked sa nieco podarilo vyprodukovat, vzdy som chvalila, tesila sa a oni so mnou...okolo rôcika uz mavali plienky len na noc.
    Pocas leta to bolo jednoduche, motkali sa v zahrade na trave iba v krataskoch, pripadne aj bez:)
    publikované: 16.04.2010 15:43:27 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Pozitívne pôsobiace, veľmi občerstvujúce
    otenie a písanie, zdravím šťastnú rodinku :p
    publikované: 19.04.2010 18:25:07 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  21. navrh,
    co keby sme si teraz dali otenie?:-)))
    publikované: 19.04.2010 20:33:00 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  22. čaves :) hanka, čoko a bonnie
    hanka, skúšam to, ráno sami veľmi nechce, mám vždy problém prebrať sa, ale zajtra sa premôžem, dnes sme to nestihli a zatiaľ mu slúži nočník len ako hračka :)) no s úspechom sa pochválime! :D to by bolo skvelé byť v lete bez plienky, synovec nosil plienku do 2 a pol roka...

    čoko, ďakujem, pochopila som a som potešená ;)

    bonnie a ako si také "otenie" predstavuješ? ;)) mne to príde ako oteckovanie a to sa chystám dnes večer trošku prioteckovať :)) práve som ho strihala...

    pekný večer všetkým!
    publikované: 19.04.2010 22:01:04 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  23. no...
    ja som prave dufala,ze niekto zacne,napr.coko a ze sa pridam...:-)))
    publikované: 19.04.2010 22:35:06 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
  24. Ahoj Diuš :)
    vidím že si nadšená, ale u teba asi to bude problém, lebo v tej knihe sa písalo, aj o pravidelnej stolici, a našťastie my sme stým nemali problém. Všetko sa stalo tak ako sa tam písalo....:)
    Ráno po raňajkách asi o 5-10 minút som ich tam posadila a stal sa zázrak :))).... pochvaľovala som ich do neba a kus " podľa návodu", oni to chápali a mali z toho radosť :)) išlo to tak ďaleko, že so svojim umením sa museli pochváliť aj každej návšteve .... vieš si predstaviť to divadlo, keď vyťahovali nočník v obývačke a čakali pochvalu aj od návštevy :))) ešte aj teraz sa smejem keď si na to spomeniem :))
    V tej knihe sa písalo aj o tom, že ak nemajú deti ráno pravidelne stolicu, tak ani vtedy sa to netreba vzdať, je to síce ťažšie, trvá to dlhšie, potrebuješ viac trpezlivosti, ale ten výsledok príde a stojí to zato . Do jaslí sme ich dali, jedného ako 19 mesačného , druhého presne na 2 roky a nepotrebovali plienky . Prajem ti veľa trpezlivosti a šťastia :)!!!!
    Ja som ich tiež kojila, ale zároveň som ich aj kŕmila, aj taký špeciálny detský čajík som im dávala čo vtedy predávali, ale ak som náhodou nemala, tak som robila odvar: aníz+harmanček ... tá kombinácia tiež podporuje trávenie , ale ak máš problém treba s ním trošku aj cvičiť ranná rozcvička mu nezaškodí .... nôžky , koleno smerovať ku brušku , tak trošku smerom ku pupku a telo sa rozhýbe :))
    publikované: 20.04.2010 00:18:49 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. ešt som tu, tak rýchlo odpíšem iris :)
    Šimona pravdaže kojím a inak nepapá veľa z príkrmov, no pomaly sa rozbieha...myslím, že to nebude tým, že je málo rozhýbaný, pýtala som sa aj doktorky a hovorila, že je to normálne, má dlhé črevá a možno pomalší metabolizmus, neviem, dnes je to so stolicou už v pohode, denne niekoľkokrát, ale nie pravidelne...pravidelnosť badám len ráno ešte pred raňajkami :)) z čajíka toho tiež veľa nevypije...a je veľmi živý, ani oči nerozlepí a už chce behať..ani na nočníku veľmi nevydrží...veď uvidíme, podám správu tak či tak ;)) a dík za povzbudenie a rady! je milé čítať aj o tvojich spomienkach na deti :) popozerám sa aj po tom čajíku...
    publikované: 20.04.2010 00:42:51 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  26. :)))
    olala, tu som davno nenazrela , aky je uz velky simonko ! Sak to len pred dvoma rokmi sme v Tatroch boli a este ani o nom nechyrovalo :)
    A tedkom uz demolisn man :))
    publikované: 30.04.2010 18:45:27 | autor: syga (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014