Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Porušená rovnováha: VII. - DOSNÍVANÉ

     Laura bola vždy tvrdohlavá bojovníčka a o túto svoju vlastnosť neprišla ani pri autonehode. Ak sa mala presvedčiť, že lekár naozaj vravel pravdu, chcela to urobiť osamote. Hoci cítila obrovskú únavu, hnala ju túžba mať vo veci jasno. Vedela, že v tejto chvíli nejde o nič menej, než o jej život, o jej budúcnosť.

     Pomaly odhŕňala prikrývku. Videla obväz na stehne a na chvíľku uverila tomu, že si s lekárom iba zle rozumela. Trhla prikrývkou a ... vykríkla. Obväz náhle skončil a vedľa dvoch tretín pravej nohy bolo ... prázdno.

     Výkrik začul lekár, ktorý dával sestričke na chodbe pokyny ohľadom Laury. Vedel, že je neskoro ... že Laura mu prešla cez rozum. Rozbehol sa za ňou a uvidel jej neveriacky pohľad, upretý k nohám.
     „Myslel som si, že ste unavená a chcete si trochu pospať ... a že sa na to neskôr pozrieme spoločne,“ – snažil sa pokojne riešiť situáciu doktor Norval. „Asi som mal odhadnúť, že vy sa len tak ľahko nevzdávate a že únavu ste v tej chvíli zneužili len ako výhovorku. Laura, viem, že ste teraz v šoku a ten pohľad bude pre vás ťažký ešte veľmi dlho ... ale ako som vám už pred chvíľou sľúbil, vrátime vás do plnohodnotného života. Zvládneme to, pokiaľ o to isté pôjde aj vám a budete nám pomáhať,“ – lekár mimovoľne zdvihol prikrývku, ktorú Laura pri šoku nechtiac trhnutím zhodila na zem. S citom prikryl tak Laurinu zdravú nohu, ako aj kýpeť, ktorý navždy zostane pamiatkou tej druhej, ľavej nohy. Vedel, že jej mlčanie nie je dobrým znamením a stisol jej ruku. „Pošlem za vami sestričku, aby ste s tým čerstvým obrázkom v hlave nezostala sama. Odpočiňte si, neskôr sa ešte uvidíme.“

xxx

 << VI. - NA KOĽAJÁCH K PRAVDE     ...     VIII. BUDOVANIE DôVERY >>


Príbeh na pokračovanie: Porušená rovnováha | stály odkaz

Komentáre

  1. na chvíľku som
    odbehla od svojich povinností, aby som si prrečítala pokračovanie Laurinho príbehu....ten doktor sa mi začína páčiť, je veľmi pozorný, citlivý a starostlivý, až neskutočne milo, na Laurinom mieste neviem, neviem, ak je taký ku každej pacientke (čo asi je) hm hm hm ;)...psychológia postáv sa pekne vykresľuje, ja viem, stratila nohu a je to strašné, zatiaľ sa to v tom nešťastí príbeh vyvíja celkom pozitívne, teším sa na ďalšie rozprávanie, príjemný večer las :)
    publikované: 14.01.2007 17:54:56 | autor: dia (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Pre zmenu som ja odbehol od hokeja
    a oplatilo sa.Kedže mi dia zobrala z úst zmienku o doktorovi,rieknem,že je to skvelé rozprávanie a čakám,aké zvraty sa udejú..dobrú noc :)
    A som rád,že môžeš publikovať v novom šate.
    publikované: 14.01.2007 21:55:18 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ja som si to prisla precitat rovno z nemocnice
    nebola som sice hospitalizovana ja, ale moja teta... k tomu doktorovi len tolko... skoda, ze takychto realne vela niet.. prave kvoli tomuto faktu, je stav mojej tety dnes taky vazny...:o(
    publikované: 14.01.2007 21:58:34 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. dia, teide, lemy
    dia: tebe príjemný celý dnešný deň, milé, keď si od vlastných povinností odskakuješ k môjmu príbehu ... :o))

    teide: no, keďže dia má toho doktora nejak moc prečítaného, uvidíme, či na zvratoch nebudem musieť ešte popracovať :o))
    a s celým publikovaním v novom šate to zatiaľ také ružové nie je ... ale idem práve zistiť, čo sa s tým dá robiť :o((

    lemy: s lekármi je to tak aj tak a veľa si toho nenavyberáme ... som rada, že čítaš ... a pokiaľ máš tak ako kedysi v minulosti ešte poruke niekoho z adminov - možno dmibu, skús ho poprosiť, či nemôže porozmýšľať, prečo práve moje domáce PC nie je ochotné komunikovať s vynoveným blog.sk (konkrétne problémy popísané v Článku na skúšku zo soboty ... máš to u mňa a veľmi pekne ďakujem :o))
    publikované: 15.01.2007 10:13:22 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Takže hlásim záchranu :o))
    vyzerá to tak, že blog mi znovu funguje tak, ako má ... chyba bola, samozrejme, v mojom počítači, čo som celú dobu tak nejak tušila ale nevedela som ju konkretizovať ... každopádne, pokiaľ budete čítať tento koment, je všetko o.k. :o))
    publikované: 15.01.2007 16:26:20 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. mila laskonka
    som rada, ze si nakoniec problem zvladla... dnes som bola s dmibom a predstav si, prave riesil nejaky problem s blogom... ani sa mi nemal casu venovat... ale kedze sa nakoniec od PC odtrhol, tusim, ze to nejak poriesil :o)
    publikované: 15.01.2007 19:23:49 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. lemy si poklad :o))
    a ďakujem za ochotu, aj za to, že si sa ešte stavila :o))
    publikované: 15.01.2007 20:54:10 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. nie je zaco moja
    po skuskovom asi zase budem viac casu travit otravovanim dmibu, tak na neho dozriem, nech sa o tu nasu blogersku rodinku stara :o)
    publikované: 15.01.2007 22:32:19 | autor: Lemy (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014