Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Stargate Universe - niektoré spomienky prinášajú bolesť!

 

SG·U

STARGATE UNIVERSE


SEASON 1

 

Niektoré spomienky prinášajú bolesť!


Nová časť Stargate Universe prichádza už v piatok večer!


Po dlhšej dobe sa pozrieme aj do vzdialeného vesmíru, už v piatok večer odvysiela televízia SyFy už 17.časť 1.série s názvom Pain.

Čaká nás iste zaujímavá časť, keďže posádku antickej lodi Destiny budú trápiť halucinácie spojené s ich spomienkami, no nebudú to príjemné spomienky. Každého dostihnú ich nočné mory.

Posádka Destiny si myslí, že ich čaká kľudné obdobie. Loď práve cestuje medzi dvoma galaxiami, takže žiadne zastavenie ich nečaká, ani žiadna nová planéta. Takisto sa zbavili nepriateľských mimozemšťanov, ktorí ich prenasledujú od 11.časti, odolali aj niekoľkým ich útokom, no teraz z neznámych príčin každý z posádky začne mať halucinácie a nočné mory. TJ ako jediná lekárka na lodi sa bude snažiť každému pomôcť, no nebude to ľahké s obmedzenými zdrojmi. Čo spôsobilo ťažké psychické stavy členov posádky. Je to následok stresových situácií, ktoré musia na Destiny každodenne zažívať alebo je to niečo iné?


Trailer 17.časť:

http://www.youtube.com/watch?v=c8vtrO_KHMA


Tieto časti nás ešte čakajú:

17.časť – Pain – 14.máj

18.časť – Subversion – 21.máj

nasleduje vysielacia prestávka

19.časť – Incursion (Part 1) – 4.jún

20.časť – Incursion (Part 2) – 11.jún.


Seriál Stargate Universe zaznamenal obrovský úspech. Bol totiž nominovaný na 17 cien Leo, čo je veľmi dobrým znamením o jeho obľúbenosti nielen u divákov, ale u kritikov. Ceny sa budú odovzdávať 4. a 5.júna, tak držme palce, aby SGU zozbieral, čo najviac cien.

Druhou správou, ktorá hýbe svetom SGU je, že na Ukrajine bez dovolenia tvorcov a štúdia miestna televízia odvysielala všetky časti 1.série SGU. Po internete teda už niekoľko dní kolujú všetky zostávajúce časti 1.série!

Je to naozaj veľký problém, ktorý sa dotýka všetkých, počnúc od tvorcov a končiac televízia SyFy, ktorá má zakotvené, že práve ona bude ako prvá vysielať aktuálne časti a až neskôr môžu ostatné krajiny a televízie vysielať aktuálnu časť. Jednoducho sa nemôže stať, aby nejaká iná televízia predbehla domovskú televíznu stanicu, ktorej seriál patrí. Teraz sa však tvorcovia obávajú o sledovanosť zostávajúcich časti a hlavne finále 1.série, ktoré môže tento krok veľmi negatívne ovplyvniť.

Štúdio MGM určite bude ukrajinskú televíziu žalovať a samozrejme aj vyhrá, keďže ukrajinská televízia nemala exkluzivitu vo vysielaní, je teda otázne, koľko miliónov dolárov MGM vysúdí.

Zároveň sa tvorcovia vyjadrili k obavám fanúšikov, že pre miliardové dlhy štúdia MGM môže aj Stargate Universe skončiť. Tvorcovia ubezpečujú, že seriál dlhy štúdia nemôžu nijako ovplyvniť, keďže MGM je iba majiteľom značky Stargate, no za výrobu seriálu platí televízia SyFy, takže všetky náklady znáša televízia a nie samotné MGM. Takže o budúcnosť SGU sa nemusíme obávať, pokiaľ bude SyFy spokojná so sledovanosťou, tak seriál môže pokračovať aj niekoľko ďalších rokov.

Iná situácia je pri samostatných filmoch, na ktoré sa tak dlho čaká. Tie má na starosti práve štúdio MGM a keďže má niekoľko miliardové dlhy, tak nemá prostriedky nato, aby sa mohli uskutočniť filmy. Konkrétne tretí SG-1 film a prvý Atlantis film. Túto situáciu nemôže ovplyvniť ani televízia SyFy, ktorá iba kúpi vysielacie práva na tieto filmy, no nedáva finančné prostriedky na výrobu filmov, preto sa na filmy tak dlho čaká a je veľmi otázne, či niekedy tieto filmy aj uvidíme.

  : : : blog o seriáloch : : :

                                                                     váš svet seriálov


blogoserialoch@gmail.com


Všetko má svoj koniec...blog o seriáloch končí na blog.sk!

Jún 2010

Blog však pokračuje na www.creative.blog.pravda.sk!


Stargate Universe (Hviezdna brána: Vesmír) | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014