Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Predsudky

Nechápem prečo!!!
V stredu, keď som mal mať 9 hodín, nám posledná odpadla a tak som stihol pol tretí vlak. Skoro nikde už nebolo miesta a tak som si sadol k jednej staršej rómskej pani. Ako som povedal (či vlastne napísal), nebolo tam moc miesta a tak sa ma jedna pani opýtala, či si môže prisadnúť. Samozrejme som povedal že áno a ona si už zložila tašku, keď tam zbadala tú rómku a zdekovala sa. Celkom ma to naštvalo. Prečo si tam nesadla? Pokúsala by ju tá pani či čo vlastne? Nechápem! Prečo dokážu mať ľudia predsudky?


Z mojich myšlienok | stály odkaz

Komentáre

  1. často
    nedáme ludom sancu ukazat svoju skutocnu tvar..
    publikované: 05.11.2005 23:58:04 | autor: samuel (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Nuž...
    ...chýba mi možnosť "podľa toho o aké predsudky ide..."
    Keď som raz išla busom, nastúpila partia cigánov, pokrikovali tam na seba niečo o tom, kto komu dal mobil, no a vturanu si všetci cestujúci chytili tašky a schúlili sa do klbka tváriac sa, že neexistujú.
    publikované: 08.11.2005 21:31:47 | autor: Chantal (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Bohužiaľ bývam dosť unáhlený...
    a ani v tomto prípade tomu nebolo inak. Tá pani mohla mať dosť iných dôvodov na to aby išla inam a vôbec sa na ňu nemusí vzťahovať čo som napísal. Avšak predsudky všeobecne moc nemusím (najlepšie keby vôbec).
    publikované: 10.11.2005 11:48:36 | autor: nekromancer (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. k tym taskam
    v ba si v autobuse drzim tasku bez ohladu na to, kto pri mne stoji, netuzim po odcudzeni mojich dokladov inou osobou, lebo keby sa tak stalo, nevedela by som, co robit, viete, mam vsetko spolu a keby som nemala peniaze a ziadny doklad, nikam by som sa nedostala, by som sa iba mohla spolahnut, ze neviem, no, asi by som len tak bludila, kym by som nenasla nejakeho policajta abo co, no a aj ked nie som v autobuse, kontrolujem si ich pritomnost dost casto, co moze byt az na skodu veci, lebo vsetci okolo si tak lahko dopmyslia, kde ich mam ukryte, ale nesuvisi to s kakaovymi alebo tak ... hmmm, mozno iba niekedy, to vsetko zavisi od toho, ako ten clovek posobi navonok a pokial bude posobit tak, tak sa netreba pozerat na farbujeho pleti, keby ste videli nasadnut cisto belocha, otrhaneho (resp. neposobiaceho upravenym dojmom) a cudne sa tvariaceho, rovnako by si vsetci chytili tasky, a preco? lebo amme asi utkvelu predstavu o tom, ako zlodej vyzera, aj ked je ich mozno vela takych, ale rovnako to moze byt hocikto iny, pretoze aby bol zlodej dobry, mal by vediet aj splynut s davom a v dopravnych prostriedkoch tym viac, takze ludia, pozor na svoje tasky v tlacenici, aj keby boli okolo vas sami pekni ludia (ach, ta moja paranoja, no co uz)
    publikované: 10.11.2005 13:08:20 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Paranoia...
    No, dnes sa nedá existovať bez určitej dávky stihomamu :-)
    Samozrejme, na svoju tašku si dávam pozor tak ako tak, bezohladu na to, kto je kde, robím to akosi automaticky preventívne. Na druhej strane, keď človek z niekoho intuitívne nemá dobrý pocit, tak čo už...Chantal
    publikované: 17.11.2005 22:06:51 | autor: Chantal (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014