Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prehliadnutie

Putoval majster a žiak. Majster šiel pravidelným, sústredeným krokom. Zato žiak sa každú chvíľu niekde zabudol, na niečo sa zakukal a potom majstra dobiehal.

Tu sa zastavil pri rozkvitnutej lúke. Po nejakej chvíli majstra dobiehal volajúc: "Majstre, majstre, to bol ale krásny motýľ! Vy ste ho nevidel?"
Inokedy zasa prechádzali okolo paláca, z ktorého práve vychádzal vládca s veľkolepým sprievodom. Majster šiel ďalej svojou cestou, ale žiak sa zastavil a uchvátený sledoval sprievod, pokiaľ celý nezmizol v ohybu cesty. Potom sa ponáhľal, aby dohnal majstra a volal: "Majstre, majstre, to bol ale nádherný sprievod! Vy ste ho nevidel?"
A inokedy zasa prešli okolo mnícha rozjímajúceho pod stromom pri ceste. Žiak pri ňom ostal stáť a so záujmom pozoroval jeho dôstojný zjav. Keď opäť dobiehal majstra, volal na neho: " Majstre, majstre, to bol určite svätý muž! Aká múdrosť z neho vyžarovala. Vy ste ho nevidel?"
A tak to šlo celý deň.
Neskôr pri večeri sa žiak dychtivo opýtal majstra: "A majstre, kedy poznám Boha?"
Majster sa šibalsky usmial a hovorí: "Šiel s nami celú cestu. Ty si ho nevidel?"


Príbehy | stály odkaz

Komentáre

  1. Tak...
    ...to bola riadna fajka.
    publikované: 26.01.2006 13:14:21 | autor: David (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014