Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Slovač

Je mi zle...je mi zle zo Slovenska. Malebná krajinka, pritom taká zákerná, hnusná, závistlivá... Náš národ je otrasný,je mi zle z ľudí. Závidime si aj nos medzi očami. A sme neskutočne sprostí. Všetci do jedného, koľko nás tu je. Najhoršie sú na tom ľudia, ktorý sa dajú ľahko ovplyniť médiami...z tých mi je úplne že na grc...aj z médií aj z tých ľudí....Si zoberte len olympiádu. Ako decko som to pozerala, rad za radom,bolo mi jedno,kto tam práve súťažil, vždy som si našla niekoho, komu som držala palce, či to bol Slovák,Čech, Rus,Američan...bol to zážitok, vidieť, čo všetko dokážu. Teraz? No fuj...nevidela som ani jeden olympijský deň, ani neviem, kto nás tam reprezentuje. Prečo? No lebo pridrbaný národ, najmä ten ovplyvnený slovenskými exkluzívnymi médiami očakáva od našich reprezentantov len samé zlato, alebo teda aj iný kov,ale zlato by bolo najlepšie. Ospevujú každého jedného, zakladajú rôzne skupiny na sociálnych sieťach, v TV a rádiu sú zvučky spojené s olympiádou, všade kam pozriem samý olympijský kruh....no keď príde k tomu boju o cenný kov a naši ho nezískajú, začínajú médiami prenikať info, že o ďalšie 4 roky už nebudeme mať komu fandiť, rýchlo sa zabudne na našich bojovníkov...rovnako ako MS v hokeji...ideme do toho s veľkou slávou,akoby sme každý rok obhajovali majsterský titul,no keď to našim nevyjde,ani pes po nich neštekne...a mňa by zaujímalo, prečo sa takto nefandí policajtom, učiteľom, zdravotným sestrám, roľníkom a iným ťažko pracujúcim? Keď tieto "športové celebrity" nám nenosia zlaté medaile, z ktorých v konečnom dôsledku my máme akurát tak hovno. Prečo nás vo svete nemôže reprezentovať elitná policajná výbava? Najlepšie pečivo na svete? Nadštandardná zdravotná starostlivosť pre všetkých občanov v krajine bez rozdielu rasy či postavenia? Prečo sa našim športovcom dávajú ťažké prachy za to,že nás idú "reprezentovať"? A to už nehovorím o tom, že ak naozaj získajú nejaký ten cenný kov, koľko euríkov za to dostanú...ale za čo? Dobre,áno, na chvíľu zviditeľnia SR, a čo? Čo z toho má náš ľud? Koľko životov tým kovom zachránili? Koľko trestných činov objasnili? Koľko polí obrobili? Koľko vyučovacích hodín odučili? V konečnom dôsledku ten kov získali pre seba, áno, veď makali, ale zase len kôli sebe, tie drísty, že to robili pre svoju rodinu a podobne im nežeriem...Olympijské hry sa preto pre mňa stali nepozerateľné, časom dôjde aj na ten hokej, na tenis, na TV, budem žiť zavretá pred Slovenským pridrbaným národom, zavretá pred Slovenskom....alebo....veď hranice sú zatiaľ našťastie otvorené...niekde si svoj národ hádam vážia...

Je mi zle | stály odkaz

Komentáre

  1. aj ty si sa zmenila
    aj teraz môžeš pozerať olympijské hry s radosťou a držať palce komukoľvek a žasnúť čo všetko dokážu? čo ti v tom bráni? To, že si Slováci nevážia svojich je žiaľ realitou, ale na druhej strane naozaj je naša Polícia ("Pomáhať a chrániť") alebo štrajkujúci lekári a sestričky, sťažujúci sa poľnohospodári takí úžasní? Slovensko potrebuje zmenu, ale najlepšie kompletnú...
    publikované: 09.08.2012 15:39:47 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Toľko pesimismu !!!!
    určiite si mladá, lebo toľko pesimismu by zrelý človek nemohol popísať. Každý normálny človek sa z Olympiády určite teší, alebo fandí, alebo to nesleduje, ale určite nezávidí športovcom tie zarobené peniaze. O akej závistilivej slovači to píšeš, veď si sana exemplárny prípad tej závisti. Mohla si tiež od 5 rokov na sebe denne 5h makat v telocvični alebo inde a možno by ti teraz vešali na krk zlatú medailu a nemusela si tu plakať nad rozliatym mliekom.
    publikované: 09.08.2012 21:44:39 | autor: eva (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. so základnou myšlienkou-život O a PRE peniaze!-súhlasím
    s tebou...tiež to nie je pre mňa...ale to nevymysleli sme MY...zlaté teľa...to vládne svetu-podľa starého zákona..od kolísky..škoda-že aj v športe..
    aj postoj médií si vystihla..ak víťaz-hosana!..ak porazený..to rana!!!!
    ale vôbec nie sme pridrbaný..hnusný..národ..
    =nehaňte ľud môj...=
    táto doba troška "zvlčila"...aj v=športom za mier!=
    bohužiaľ..
    áno-nesúhlasím-aby mladí tridsiatnik-športovec bol boháč a vyslúžilí vedec..učiteľ..ledva prežíval..
    no neviem to zmeniť..
    kedže chcem mať radosť zo žitia..neprežívam to príliš emocionálne..nepripúšťam si to pod kožu..
    rozumiem ti...
    publikované: 09.08.2012 22:28:13 | autor: radosť (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014