Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vyhrá Chelsea FA Cup a Ligu Majstrov?

Tento rok bol obrovským sklamaním fanúšikov Chelsea, pokiaľ ide o pokračovanie Premiere League. V súčasnej dobe sú na šiestom mieste v poradí, a to nie je miesto, s ktorým sú fanúšikovia Blues spokojný. Táto sezóna sa zdá byť trochu sklamaním v hrdej tradícii Chelsea.

Avšak, čo sa týka Chelsea v pohárových súťažiach, to je niečo celkom iné. V priebehu tohto roka Chelsea ukázala obrovskú formu vo všetkých svojich pohárových zápasov. Majú dostatočne dobré výkony na to, aby sa dostali do finále v FA Cupu (Chelsea je favoritom FA Cupu v stávkovaní) a semifinále v Lige majstrov.

Víťazstvo Chelsea 5:1, ktoré prišlo túto nedeľu v FA Cup semifinále proti Tottenhamu Spurs sa očakávalo. Dokonca ani nemuseli byť v najlepšej forme na to, aby Spurs v tejto chvíli porazili. Ani Liverpool nehrá tak dobré, ale je rovnako dobrý ako Chelsea v pohárových súťažiach v tomto roku. Potom, čo vyhral Carling Cup, porazil Everton a má rovnako šancu vyhrať FA Cup.

FA Cup bude tou jednoduchšou úloha z týchto dvoch. V semifinále Ligy majstrov musí Chelsea čeliť pravdepodobne najviac talentovaného futbalového klubu v histórii. Vedeného oslnivou hrou Xaviho, Iniestu a Messiho. Barcelona je najťažším súperom na planéte. Často úplne zničia nepriateľské kluby a to vyvoláva strach u ich protivníkov ešte predtým, ako vkročia na ihrisko.

Môže im Lampard, Terry či Drogba stále odolávať ako tomu bolo v minulosti a možno ich tentoraz aj poraziť? Možno nie, ale s pomocou Johna Obi Mikela, Juana Mata, Ivanovića a spôsobu, akým hrali v poslednej dobe sú šance vyššie. Aby bolo pre Chelsea možné vystúpiť na vrchol španielskych bojovníkov, nemôže ostať len pri formovaní obrannej steny, ktorá nedá ani centimeter priestoru Messimu. To jednoducho na Barcu fungovať nebude. Chelsea musí bojovať, útočiť ako to už v tomto roku ukázala, že dokáže. Ak ukáže vôľu a schopnosť tímovej práce ako proti Neapolu, majú dobrú šancu, nie len sa do finále dostať ale aj všetko vyhrať.

Najlepšie zájazdy na zápasy Premiere League, Ligu Majstrov či La Ligu nájdete na www.futbalovezajazdy.sk. Novinky zo svetového futbalu môžete dostávať denne, ak nám dáte Like na facebook.com/SportTravel.sk


Šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014