Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Veronika ZUZULOVA Majsterkou Europy, Gantnerova ju za to potresta?

Blahozelam Veronika! Obdivujem takych ludi, co dokazu povedat NIE funkcionarom! A blahozelam tiez historickeho vitazstva!

Cely clanok je prevzaty s denniksport.sk; vyjadrenie SLA so strany slz.sk  a vyledky z rakuskej strany oesv.at 

zdroj: http://www.denniksport.sk/article/112184/zuzulova-vosla-do-historie-nemec-krical-ved-ona-ide-ako-muzi    

 Veronika Zuzulová excelentne reprezentovala Slovensko na prvých ME v alpskom lyžovaní, keď sa stala historicky prvou šampiónkou. Vo francúzskom Amneville si tak systémom k.o. v halovom slalome vyjazdila aj prémiu 10.000 eur. Rovnaké trofeje žal domáci favorit, najlepší slalomár v rebríčku FIS Jean-Baptiste Grange.

Zhodou okolností, Francúz je lyžiar, ktorého nedávno Zuzulová označila za svoj súčasný vzor slalomovej techniky. A teraz sa s ním delila o slávu. "Riadne sme si to užili, ja i moja fyzioterapeutka Tamara, ktorá bola so mnou celý čas aj na slávnostnom vyhlásení," vyznala sa slovenská lyžiarka. Pre ňu to bola na medzinárodnej scéne situácia, ktorú v dospelom veku ešte nezažila, hoci vo Svetovom pohári siahala už viackrát na víťazstvo v slalomových pretekoch. Trikrát ju minulo tesne z druhého miesta a raz (v januári v Záhrebe) prišla o triumf chybou 7 bránok pred cieľom.

"Tu v Amnevile to boli to naozaj veľmi pekné pocity. Hlavne keď som videla otca, aký je konečne šťastný. Po dlhom čase som videla v tvári tento jeho výraz a viac som nepotrebovala," tešila sa Zuzulová. Pritom jej otec si radosti veľa neužil, podľa vlastných slov dal svojej triumfálnej zverenke len pusu a hneď utekal zabaezpečovať ďalšiu logistiku minitímu. "No, neužil si to tak veľa, ale ja si mylsím, že mu úplne stačil fakt, že som vyhrala," tvrdila jeho dcéra.      

V sobotu popoludní rozdali historicky prvým dobyvateľom zjazdárskej Európy prvé sady medailí. Strieborné kovy získali Francúzka Nastasia Noensová a Talian Christof Innerhofer bronzové Francúzka Marion Pellissierová a Talian Manfred Mölgg. Podmienky zaskočili viacerých favoritov, najmä v hviezdne obsadenej mužskej súťaži. Obaja rakúski superslalomári vypadli v osemfinále, úradujúci majster sveta Manfred Pranger a ešte prekvapujúcejšie bývalý dvojnásobný šampión Mario Matt, ktorý obľubuje práve ploché svahy. Česť elite zachránil iba Grange, najmä keď jeho krajan Julien Lizeroux, strieborný z MS, padol vo štvrťfinále. Ľahké to nemali ani favoritky a tobôž z druhého sledu poškuľujúca Zuzulová. Na jej vyraďovacej ceste ju stretávali iba Francúzky, v domácej hale dobre vyjazdené. Najprv víťazka kvalifikácie, po nej jedna z dua topfavoritek a v semifinále pretekárka, ktorá v kole predtým zašla najlepší čas. Totálny triumf galského kohúta prekazila Zuzulová vo finále aj proti štvrtej domácej súperke.        

V hale na severe Francúzka Zuzulová absolvovala v olympijskej sezóne viac ako sľubný súťažný rozbeh v obľúbenej disciplíne. Napriek zhoršenej pozícii v renkingu FIS dostala šancu štartovať priamo vo finálovej osmičke, keďže v ženskej kategórii ohlásili neúčasť viaceré elitné pretekárky. Slovenská zjazdárka sa tak vyhla kvalifikácii o 7.30. V osemfinále štartovala ako tretia a jej čas porovnávali s treťou v poradí, víťazkou kvalifikácie Annie-Sophie Barthetovou. Domáca pretekárka zašla čas na úrovni prvých dvoch osemfinalistiek, ale Zuzulová už na medzičase určila úplné iné parametre. Na 436 m dlhej trati zvládla na jednotku tempovanie v úzkych náklzoch, keď jej excelentná technika nôh nechala ísť lyže takmer bez hranenia. Z rytmickej jazdy ju nevyviedla ani chyba na prelome do "zabubneného" úseku a svoju jazdu "citlivej dravosti" doviedla do cieľa na úrovni 38-sekundových časov s obrovským náskokom 95 stotín na porovnávanú súperku.

Aj vo štvrťfinále na tvrdom, ľadovom a extrémne šmykľavom povrchu Zuzulová citlivo "miesila" tempo, išla čo najtesnejšie k bránkam a favorizovanú Sandrine Aubertovú zdolala časom 38,25 o 31 stotín. V semifinále sa pred ňou na trať pustila do tretice Francúzka Marion Pellissierová a časom 37,52 nasadila latku ešte vyššie. Ale Slovenka nespanikárila, dvoma kolami vyjazdená šla bez chyby, čisto, presne a keď sa v cieli ukázal jej obrovský náskok 73 stotín a senzačný čas 36,79, komentátor nemeckej verzie Eurosportu vzrušene vyhlásil: "Úžasné! To azda ani nie je možné! Veď ona zašla čas na úrovni kvalitných mužov..." Vo finále to už pre ňu "malina", Nastasia Noensová na ňu výkonnostne proste nestačila, rozdiel jednej sekundy a jednej stotiny hovorí za všetko.

Premiérový európsky šampionát sa uskutočnil trochu ako "trucpodnik" voči Medzinárodnej lyžiarskej federácii, hoci jej iniciátori z Európskej lyžiarskej federácie (ESF), takmer napospol aj členovia FIS, tieto obvinenia popierajú. Naopak, poukázali na stereotypy a aj keď aj šéf slovenského tímu Timotej Zuzula tvrdí, že nová organizácia môže priniesť aj novú energiu, je zrejmé, že európska odnož je dieťaťom neuspokojených ambícií šéfa rakúskeho lyžovania. Peter Schröcksnadel je známy ako dlhoročný rival šéfa FIS, Švajčiara Gianfranca Kaspera. Ten dokonca v uplynulých týždňoch varoval pretekárov zo Svetového pohára, aby sa na halových ME nezúčastnili, ináč im hrozia postihy. Údajne by však zo sobotňajšej akcie "nemalo byť nič" ...

Damen:
Gold: Veronika Zuzulova (SVK)
Silber: Nastassia Noens (FRA)
Bronze: Marion Pellissier (FRA)

Finale: Zuzulova – Noens; kleines Finale: Pellissier – Karbon (ITA); Halbfinale: Zuzulova – Pellissier, Noens – Karbon; Viertelfinale: Zuzulova – Aubert (FRA), Pellissier – Dautherives (FRA), Karbon – Gutierrez (AND), Noens – Zettel (AUT)

Herren:
Gold: Jean-Baptiste Grange (FRA)
Silber: Christof Innerhofer (ITA)
Bronze: Manfred Mölgg (ITA)

Finale: Grange – Innerhofer; kleines Finale: Mölgg – Gini (SUI); Halbfinale: Grange – Mölgg, Innerhofer – Gini; Viertelfinale: Grange – König (AUT), Mölgg – Fanara (FRA), Innerhofer – Lizeroux (FRA), Gini – Koll (AUT).

...................................................................

A tu je vyhlasenie Pani Gantnerovej:

Oficiálne stanovisko SLA k štartu na halových ME

Na základe posledných informácii , ktoré prebehli na seminári „FIS Laeders Seminar“ vo Švajčiarsku 6.11.2009 Slovenská lyžiarska asociácia nesúhlasí so štartom pretekárov SLA na podujatí Halové majstrovstvá Európy v Amneville(FRA) usporiadaných Európskou lyžiarskou federáciou. SLA nie je členom tejto organizácie. Pretekári, ktorí sa aj napriek nesúhlasu SLA zúčastnia vyššie menovaného podujatia , bude prenesená zodpovednosť za postih od FIS. S pozdravom Ing. Janka Gantnerová , prezident SLA


Ine | stály odkaz

Komentáre

  1. Krásnľ si to sepsala.
    Nevím, proč mne nechce u Tebe autorizovat, ale nevadí.
    Miluju šťastný lidi i konce. Vítězit se musí denně! Každej po svým a ve svým životě.
    Každej jsme vítěz!!!Když přežiješ do rána příštího:-)))
    Ahoj a držím lyžařům palce, skokanům osobitně.
    Skáču, ale jinak jako voni.
    publikované: 08.11.2009 10:35:39 | autor: Mito (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. @Mito
    No ja taky nevim. Vlastne neovladam tento web, pro mne je to jak cinstina ;)
    publikované: 08.11.2009 10:48:53 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Blahozelam Veronika!
    funkcionári na Slovensku - to je iná kategória myslenia
    publikované: 08.11.2009 11:02:11 | autor: oravak (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Zuzi,, ať Tě nic nemrzí, je tu tak.
    Musíš se buď smířit, že na Pravdě jsou jiný články, než čteš tu, nebo vodejít.
    Mám tu několik kamarádek, co mne tu drží. Nevím proč. Assi proto, že je mám rád. Nevím.
    Každej máme něco, že? A kdyby jsi si chtěla skočit bez lyží, ale dá se to se skejbortem, je to prej úplně jinej prožitek, vlašťovkou uletět i čtyři kiláky a přistát na matraci, chalani Tě čekají s basou píva, to je taky skoro jako obrovskej sjezd:-))))
    publikované: 08.11.2009 11:04:25 | autor: Mito (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. @Mito
    Dik za pozvanku :)
    Ja to uz len virtualne skacem :) Odkedy si kamaratka na lyziach doriadila koleno (a to sa len posmykla na lade) aj od lyzi sa drzim zdaleka ;)
    A pokial ide o web chcela som mat nieco na slovenskej stranke aby to aj slovensky fanusikovia nasli (a ako vidis aj tak nenasli) ale teraz snad stahovanie na inu stranu nema zmysel (hlavne ked su aj skutocne strany o skokoch a ja to teraz vediem len prilezitostne).
    Zdravim Ta aj Tvojich kamaratov :)
    publikované: 08.11.2009 11:11:09 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Príď medzi nás, je to o zoskokoch!
    Něco jinýho jako z můstku! Čistej adrenalín! Skus a neodejdeš.-))))
    publikované: 08.11.2009 11:45:30 | autor: Mito (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Veľmi fajn napísané
    Hoci športové články nikdy nekomentujem, urobím výnimku. Skutočne si to popísala na jedničku. Veronike držím palce aj k ďalším úspechom. Niekedy nie je na škodu vzoprieť sa oficiálnym vyhláseniam :-)
    publikované: 08.11.2009 12:02:40 | autor: zr (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. blahozelam:)
    Veronike k vitazstvu a Tebe za informacie, je to prijemne docitat sa o uspechoch nasich lyziarov...
    publikované: 08.11.2009 12:13:34 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  9. informacia
    To nie su moje clanky!
    Su kopirovane, zdroj je hned na zaciatku aj s linkom kde si ho mozete v originale precitat.
    Davam cely clanok lebo niekedy weby menia adresy publikovanych clankov a tak sa potom tie clanky nenavratne stratia.
    Vyjadrenie SLA je s ich strany www.slz.sk
    publikované: 08.11.2009 13:07:25 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Zuzko, mám Tě rád!
    I když kopčíš-))))))
    publikované: 08.11.2009 16:34:49 | autor: Mito (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. @Mito
    Dik :)
    Aspon niekdo ;)
    publikované: 08.11.2009 17:00:37 | autor: zuzka (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Pekne SLA
    neni čo dodať ....
    publikované: 08.11.2009 21:24:01 | autor: Sevas (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014