Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Učiteľ bojových umení a liečiteľ Shi DeLon

Shi-fu (učiteľ) Shi DeLon začínal s kung-fu ako malý chlapec. V roku 1980 vstúpil na pôdu Šaoliského kláštora, kde sa dodnes venuje štúdiu bojovej a zdravotnej stránke tradičných čínskych umení. Pôsobil ako choreograf a dablér bojových scén hollywoodskych a  hongkongských akčných filmov. V roku 1999 úspešne zrealizoval projekt “Shaolin to UK“ otvorenie kláštora v Londýne, prvého oficiálneho Šaolinského budhistického kláštora v Európe. V roku 2000 sa stal 31. generáciou Šaolinských laických mníchov. V tom istom roku bol prijatý za osobného žiaka  jedného z “TOP TEN“ oficiálne uznávaných učiteľov bojových umení v Číne. Veľmajster Chen Zheng Lei (Čchen Dženg Lei) ho akceptoval ako 12. generáciu ChenJiaGou TaiJi Quan (Čchenťiakou Tchaj-ťi čchüan). Veľmajster Chen Zheng Lei patrí medzi ”Si Da Jin” (S' Ta Ťin - štyroch Budhových bojovníkov) Chen Jiagou Taiji Quan  a svojmu umeniu sa učil od svojho strýka po celej Číne váženého a slávneho veľmajstra 10.generácie Chen Zhao Pi (Čchen Džao Pchi 1893-1972).

V súčasnosti Shi DeLon pôsobí vo výskume v oblasti Liečebné účinky Šaolínskeho čchi-kungu na ’Shang Dong University’ v Číne. Názov jeho doktorantskej práce je “Xing Qi Tao Yin Shu“ (voľne preložené Taoistická veda o kozmicko-ľudskej energii), v ktorej sa snaží skĺbiť tradičný čínsky s moderným západným popisom a pohľadom na prácu s energiami, prepojiť teóriu s praxou. Lieči pacientov pomocou Qi Gongu (Čchi-kungu) a vyučuje svoje bojobé a liečiteĺské umenie po celom svete.

Učiteľ Shi DeLon navštívil po prvý krát Slovensko v roku 1999. Pri natáčaní filmu Dračie srdce II. na Oravskom zámku bol choreografom a dablérom bojových scén. Na pozvanie z klubu Ju Jutsu v Rimavskej Sobote shi-fu uskutočnil na Slovensku prvý seminár, na ktorý nadväzovali ďalšie aj v iných mestách Slovenska.

 

A ako už viete, po prestávke, v  roku 2005 sa shi-fu opäť vracia na Slovensko. Pravidelne, každý mesiac prichádza jeden zo Šaolinských mníchov a vyučuje Šaolinské čchi-kungy a vnútorný tchaj-ťi čchüan. V Bratislave, Piešťanoch, Banskej Bystrici a v Rimavskej Sobote už fungujú stále skupinky študentov. V prípade skutočného záujmu ľudí o štúdium týchto tradičných čínskych umení a hodnôt shi-fu Shi DeLon zvažuje založenie kvázi školy, inštitútu , či centra, kde by bola  pre všetkých záujemcov možnosť intenzívne študovať bojové a liečiteľské umenie.

 


Shi DeLon | stály odkaz

Komentáre

  1. saolin v anglicku
    Mam vazny zaujem studovat a zit saulinskom klastore v anglicku.je neaka moznost sa tam dostat.prosim poradte
    publikované: 14.05.2006 13:29:30 | autor: michal (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. cchi kung
    Dobry den, mal by som zaujem o seminar resp. o osobne stretnutie s majstrom Shi DeLon, nevie mi niekto poskytnut nejake informacie? Dakujem
    publikované: 26.02.2007 09:16:37 | autor: Igor Hrubala (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Shi De Long je "klamár"
    Bratři na slovensku, hlásím se vám z velké slavnosti v Śaolinském klášteře, která stále probíhá, na které se sešli všichnni opati nejslavnějších klášterů v provincii Henan(Da Xiang guo Si, Bai Ma Si atd...) protože jsem se na serveru www.bojovaumeni.cz vyjádřil o panu Shi De Lon, v tom smyslu, že je podvodník na první pohled, a bylo mi za to vynadáno., ověřil jsem v Šaolinském klášteře u mých mistrů, mnichů 31 generace, Shi De Shui, Shi De Yuan a Shi de Tong, kteří jsou nezpochybnitelně skuteční Šaolinští mniši a žáci starého opata Su Xi a dozvěděl jsem se následovné, Shi De Lon(Správně dle čínských znaků Shi De Long ) občanským jménem Tony Leung, povoláním druhořadý hongkongský herec je skutečně podvodník non plus ultra. Opat Su Xi měl dva žáky mnišského jména Shi De Long , jeden z nich bydlí v Pekingu }u toho se neshoduje posledn9 slovo, jen se tak vzslovuje] a druhý SHODNEHO jm0na se jmenuje občanskýmn jménem Xu Qing Long, nikoliv Tony Leung (tedy příjmení Liang). O tomto se dá přesvědčit na stéle u hrobu opata Su Xi. Tohoto pana Tony Leung nikdo z přítomných mnichů 31 generace nezná a jejich komentář je, že vyfotografovat s opatem Su Xi se jezdily stovky osob a mezi jinými i mnoho podvodníků, kteří foto využili k oblbování lidí.. Takže kluci Slovenský, nevěřte všemu, co o sobě kdekdo nakecá. ne každý kdo něco tvrdí mluví pravdu. Ale pokud někdo předvádí to co Tony Leung, pak je podvodník a ostuda Šaolinu na 100%. Ze šaolinského láštera zdraví mnich(pravý) 32 generace Shi Xing Bao
    publikované: 26.05.2007 16:59:57 | autor: Shi Xing Bao (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Klastor shaolin
    Zdravim mal by som zaujem studovat v klastore shaolin da satam neak dostat?dakujem
    publikované: 02.07.2008 00:05:04 | autor: ArchEron (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. KLASTOR SHAOLIN
    MAM VAZNY ZAUJEM SA DOSTAT DO SHAOLINSKEHO KLASTORA ALE NEVIEM CI BERU LUDI ZO SLOVENSKA, AKO BY SOM SA TAM DOSTAL PORADTE MI.
    publikované: 18.03.2009 22:08:09 | autor: peter (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. KLASTOR SHAOLIN
    myslim ze tu nam asi nikto neporadi :)
    publikované: 29.08.2009 23:52:18 | autor: marek (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. nEžIADúCI
    Dobrý deň.
    Ja nemám záujem o taiji,ani neviem cchi kung.Zaujíma ma,kedy odtiaľto zmizne táto stránka.
    publikované: 02.05.2010 15:23:42 | autor: pedro (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014