Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O užitočnosti zberateľa myšlienok

Zberateľ myšlienok sa teší skvelým myšlienkám druhých ľudí takmer rovnako ako svojim vlastným. Keď stratí jednu dobrú myšlienku a ostane mu iba pocit, že bola dobrá, smúti za ňou ako za strateným dieťaťom. Tým, že myšlienkam okolo seba venuje väčšiu pozornosť, prípadne sa ich snaží triediť do systému, filtrovať opakujúce sa, stane sa mu skôr ako druhým ľudom, že ho niektoré opakujúce sa myšlienky začnú príšerne nudiť. Kým ostatní ľudia , majúci iné záujmy a starosti, si ešte ani nevšimnú, že hovoria niečo veľakrát povedané, resp. dokonca zámerne chodia na miesta, kde sa opakuje tisíckrát jeden a ten istý text,a aj tak ich neustále zaskočí nepripravených, náš zberateľ myšlienok má tento prah citlivosti na všetko opakované trochu nižšie. Okrem odporu ku všetkému otrepanému má však  aj užitočnú stránku a tou je lepší cit pre svieže myšlienky. Usaďme našeho zberateľa myšlienok do nejakej firmy a dajme ju nejakého šéfa. Nech je to navyše taký zberateľ myšlienok, ktorý sám nevie dohromady povedať súvislé dva vety. Bude sa teda celé dni znudene motať po firme, nepovie k nijakému problému ani nič rozumného, popíja veľa kávy, číta si blogy .... pracovník na vyhodenie, takmer úplne zbytočný, keby sa občas nerozžiaril, keď začuje niečo nové. Dajte mu však urobiť prezentáciu na nejakú starú otrepanú tému, a on plný vnútorného odporu ku všetkému otrepanému, vloží do nej dostatok nových ideí, ktoré našiel kade tade.
V jeho prezentácii firmy sa určite nebudé hovoriť iba o orientácii na  zákazníka o flexibilite, o poskytovaní komplexných služieb, lebo toto už dávno nie sú zaujímavé myšlienky, sú vlastne už samozrejmosť a kto o nich hovorí ako o novinke dokazuje, že je trochu pozadu.

z poznania seba samého | stály odkaz

Komentáre

  1. učíme sa
    celý život a zbierame myšlienky....len nie každý má dobrý výber....:-)))
    publikované: 25.12.2009 18:25:51 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. .
    kazdy herec zivota tuzi po namieru sitej roly v blizkom scenari na svojom podiu pre svojich divakov a sniva si svoj uspesny sen, len kolkych "objavia" a kolky objavia vobec kam si po to maju ist
    publikované: 26.12.2009 02:35:45 | autor: sygon (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. .
    Ano , kam ist? Najma o pol tretej rano. Niekto by to mal koordinovat. Minule kolega hovoril. ze niekde cital, ze niektori ludia sa neberu ani tak z lasky, ale koli tomu, aby mali aspon jedneho staleho divaka.
    publikované: 26.12.2009 10:00:33 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Prosím vás pěkně, promiňte mi, že se vměšuju.
    Mně učili myšlenky jak telefonovat a tah na bránu při obchodním rozhovoru. U vojáků se tomu říká řízený rozhovor. I mne filmovali, ale asi nedochovalo zahraniční společnosti. Vysvětloval to mladej dorostenec s praxí z Kanady, pak se ukázalo, že neprodal ani hovno, tak se vrátil přednášet na Slovensko. No, však nic, však každej musíme někde schrastit prachy na nákup, né?
    Zajímavý bylo, že se šéfem firmy, když jsme se vožrali a šli společně čůrat, navrhl mi tykání:-))
    No, a světe div se, děvče z Trnavy, urostlá, nahoře až moc bych i míň, ale to nevadí, co se nechtěla kamerůvat, ráno byla na balkóně nahoře bez. No co už. Lidi jsou různí, ta né?
    publikované: 26.12.2009 17:13:36 | autor: Mito (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. .
    veru o pol tretej sa neda vcelku ist nikam :) Inak to vysvetluje preco polygamia moze byt ziadana :D
    publikované: 27.12.2009 17:36:02 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014