Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O príčinách zla a o správnej príprave do práce.

Niektorí ľudia sú zlí preto, lebo robia, čo by nemali.
Ja som zlý preto, lebo nerobím ,čo by som mal.
Oni príliš chcú a mne sa príliš nechce.
Väčšina ľudí má tendenciu ísť za lepším.
Ja sa cítim všade zle a preto nemám tendenciu ísť za ničím.
"Ked nevieš čo máš robiť, nerob nič"
povedal mi môj otec, ktorý určite nechcel, aby som som si túto jeho radu až tak obľúbil.

Chcel by som svoj pracovný život zmechanizovat, znížiť svoje úsilie na minimum. Neznášam tvorivú prácu. Načo furt dačo nové vytvárať? Vieme dobre užívať to staré?

Robím iba to čo musím. Vrátim všetkých dvanásť kníh do knižnice, lebo zbytočne ležia porozhadzované po izbe, ked ich nečítam. Budem sa večer starostlivo aspoň hodinu pripravovať do práce. Ked sa čovek dobre pripraví, práca sa stáva oddychom.


či pracovať alebo nepracovať | stály odkaz

Komentáre

  1. nuž,
    ak by mi niekto povedal, čo mám robiť, ako žiť, asi by som si to nezapamätala....viem, čo by som mala robiť a nechce sa mi to vždy vtedy, ak to odo mňa niekto očakáva....a preto sa skôr teším na budúcu (tvorivú) prácu, pretože ju nik odo mňa nebude chcieť....nechcem robiť len to, čo musím, len to, čo by som mala...a ani to, o čom si druhí myslia, že by som nemala, nemusela (pričom by to nebolo príčinou zla)...no tiež sa chcem cítiť v práci pohodovo, bez prípravy to asi nepôjde a na to budem musieť urobiť viac, veľmi veľa ;)
    publikované: 19.05.2007 13:13:01 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. kreativitita sa pozaduje
    Vacsina zamestnavatelov v dnesnej dobe ocakava, ze ich pracovnici budu kreativni. Ak sa ti nechce robit to, co od teba ocakavaju ini, jedno z vychodisk je - NEBYT KREATIVNY.
    publikované: 19.05.2007 13:27:52 | autor: sestko (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :)
    v istom zmysle máš pravdu, ale na niektorých pracoviskách sa prílišná kreativita zaznáva, brzdí (skôr ostatnými pracovníkmi ako zamestnávateľom, s tým nie som v kontakte)...hlavne, ak nie je zaplatená a všetci ostatní robia len to, čo musia ;) kreativita nie je priamo vyžadovaná, je to balíček naviac, ktorý vychádza zo mňa...preto nemôžem "nebyť kreatívna", tvoje východisko v mojom prípade neplatí :) nechcem nebyť kreatívna, ale pravý opak ;) chcem robiť veci tak, aby napĺňali mňa samotnú, a to sa nezlučuje s rutinou a stereotypom....
    chcem vytvárať nové veci tam, kde sú tie staré nevhodné, nepostačujúce a popritom hľadám samú seba a spôsob, akým pracovať, tak, aby to na mňa nevplývalo deštrukčne...
    publikované: 19.05.2007 13:39:30 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  4. :(
    Teraz sa učím patopsychológiu, mam pohladat pricinu tvojich problemov:)
    publikované: 22.05.2007 09:07:43 | autor: strapateslnko (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ked pises o praci :)
    niekedy akoby som sa sama pocuvala ..
    publikované: 22.05.2007 09:32:17 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014