Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chcel som písať o IE 7 beta 2 but...

Už to bolo skoro napísané, keď jedná user nefriendly zaležitosť poslala článok do kytek. Takže len stručne.

1. Nový layout, ktorý takmer úplne mení zavedený koncept browsera ešte z čias Netscape.

IE view

2. Clear type - celkom pekné, ocenia hlavne majitelia LCD, ale nie až tak dokonalé ako je CT na Apple. MS sa ešte musí veľa učiť mamička, veľa učiť... Svetlý font na tmavom pozadí vyzerá zle, veľmi zle. Takže sa budeme musieť viac venovať ladeniu farieb pre clear type. Mimochodom, skúste hádať prečo MSN beží na bielom background-e?


takto je to v novom IE

firefox
a takto to bolo doposiaľ vo všetkých prehliadačoch

tmavý podklad
a tu je kameň úrazu

3. Toto malo byť v úvode, majitelia nelegálnych windows, majitelia windows s inou príponou ako xp majú smolu,  windows xp only.

4. Záložky alebo tabs sú kombináciou FF a Opera. Z FF majú kombináciu CTRL-T na otvorenie novej a z Opery x vpravo hore na zatvorenie. Dokonca funguje CTRL-kliknutie myšou na otvorenie linku v novej tab.

5. Prepínanie jazyka klávesnice ALT-SHIFT nefunguje, nepátral som prečo, ale snáď to vo full už behať bude.

6. Default search engine je nastavený MSN, ale nie je problém to zmeniť. Mimochodom nerobte to počas písania príspevku na blogu.   

Ostatné postrehy, až niečo nové objavím.


Komentáre | stály odkaz

Komentáre

  1. clear type ide vypnut
    takze prva dobra sprava, aj ked som to cakal
    publikované: 02.02.2006 09:17:45 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hej
    videla som ho, este som neskusila, lebo mam akusi averziu voci IE...
    ale zaujimavy je novy seamonkey:
    http://www.mozilla.org/projects/seamonkey/
    publikované: 02.02.2006 09:25:51 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ja bezim na FF
    Na morske opice nemam chut, su zelene, grcaju a este aj vrieskaju :))
    publikované: 02.02.2006 09:30:37 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. FireFox 4 ever!
    No takze... Raz som si povedal, ze skusim (LEGALNU!) verziu Windows Vista Beta 1, kde je aj novy MSIE atd... No na moje prekvapenie, ktore bolo skor zhrozenie, mi windows padol skoro hned po instalacii... Najviac vydrzal minutu a 48 sekund, co je natocene aj na http://www.freddiee.net/vista.mov Tak si o tom urobte vsetci obraz... Podla mna Microsoft nema sancu prist s niecim novym, pretoze vzdy je to bud skopirovane zo starsieho Windowsu, alebo je to nieco z ineho OS (povacsine Linuxu)... A stale trvam na svojom - posledne, co Microsoft vyda pred svojim krachom, bude ServicePack 249 na ServicePack 4 na Windows Vista :)))))))
    publikované: 02.02.2006 09:58:50 | autor: freddiee (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. az tak cierne to nie je
    Uvedom si, ze testujes beta verziu a to ma casto k finalu daaaaleeeeekooo. Nechcem sa zastavat MS, kto ma pozna, vie, ze nepatrim k jeho fandom. Ale... Marketing, marketing a este raz marketing - ten predava a zatial sa nic lepsie nevymyslelo podobne ako u demokracie. Takze kym bude mat MS dost financii na presvedcenie zakaznika ze windows je to prave a ked mu do neho nastrka IE, tak bude IE najrozsirenejsi browser, aj ked bude mat dotycny zasraty pocitac spyware, malware.
    MS je znamy plagiator, ved ako som pisal clear type ma uz apple niekolko rokov bez problemov vyrieseny a to co teraz ms ma dodat vo viste ako nove graf. GUI bezi na apploch uz tiez niekolko rokov a navyse bez nejakych hw akceleratorov, co u Viste bude nevyhnutnost.
    Ale MS aj tak zakaznika presvedci, ze pre firemne aplikacie musia kupit s vistou novy hw s akcelerovanymi grafickymi kartami a vyrobcovia hw ho za to pochvalia, lebo je to biznis. Zakaznik zaplati, lebo vela manazerov, ktori rozhoduju o IT je skor lama ako odbornik a teda sa sprava neracionalne ale emotivne ovplyvneny reklamou, roadshow MS a dalsimi marketingovymi aktivitami MS.
    Ak by MS predaval, odpuste mi, hovno, tak jeho marketingove oddelenie ho dokaze predat a dnes by sme min. v kazdej druhej domacnosti mali hovienko od MS.
    FF, Opera a dalsie konkurencne firmy sa vsak poucili a pouzivaju rovnake nastroje, takze docasne zavladla rovnovaha. Ale dokedy?
    publikované: 02.02.2006 10:15:27 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. dokedy?
    Podla mna dovtedy, pokym nevyjde nove KDE a potom vela, velmi vela ludi prejde na linux... pozri http://www.linuxos.sk - tam sa robia dost rozsiahle diskusie na tuto temu :)
    publikované: 02.02.2006 13:42:50 | autor: freddiee (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. aj ked som optimista
    tak poviem, ze nie, preco:

    1. ludia nemaju radi zmenu
    2. firmy nemaju radi zmenu
    3. kde nema taky marketing
    4. je velmi malo sw na kde, ktory by sa svojou pridanou hodnotou rovnal produktom napr. v oblasti grafiky photoshop, corel draw, macromedia flash atd, atd... aj ked lastovicky sa uz pomaly objavuju, tak rovnakou rychlostou miznu napr. ako Maya, ktoru kupil Discreet a predpoklada sa, ze linuxova distribucia podobne ako aj win skonci
    5. hry - drtiva vacsina vyvojarskych firiem vyvija pre WIN-XBOX, PS a NITENDO, len nepartny zlomok pod linuxom a teda to je dalsia oblast, kde linux dostava na desktope uder pod pas

    Na zaver opat nieco so som uz vyssie niekede napisal, som fanda linuxu, ale som aj realista.
    publikované: 02.02.2006 14:19:46 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014