Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

I, robot

Assimova mám rád. Len nedávno som si občerstvil celé sériu Nadácie. Dnes som si zašiel do kina na filmové spracovanie dilémy robotov.

Dnes to malo byť pôvodne trochu inak. Na piatu som si naplánoval výmenu vadného disku v raide a potom slepého Samuraja. Ale kolega ma dosť zneistil. V jednom programe píšu, že to začína 20:00, na stránkach kina, že 22:00. Navyše vraj 2 z troch pokusov navštíviť toto kino, boli v duchu, že na poslednú chvíľu dávali úplne iný film.

Takže som to nechcel testovať i na sebe (telefón nikto nedvíhal, tak sa to nedalo human-overiť). Takže som zvolil bezpečnejšiu variantu, premiéru I, robot. Časovo najviac vyhovoval slovánský dům 19:30. Do pokladne sme došli 19:25 :) Na monitore svietilo, že to hraju a v zátvorke poznámka DPV. Tak sme sa pýtali, že čo to akože znamená. Vraj nejaké super digitálne skvelé prevedenie, ale že bez subtitles, len anglicky. Tak sme pokrčili ramenami, že to vôbec nevadí a šli sme. Róbert si ešte kúpil popcorn.

Film sa mi vcelku páčil. Nebudem tu rozoberať príbeh, každý snáď pozná tri zákony robotiky a že sa jedná o to, že nejaký robot ich v sebe nemá. Ako sa poriadny americký film patrí, bolo to prešpikované akčnými scénami. Kto ma Assimova rád, určite si to nenechá újsť.


kino | stály odkaz

Komentáre

  1. Ej veru, Asimov je pekná vec.
    Ja som síce nadáciu ešte nečítal, ale určite si ju nenechám újsť v angličtine na nejakom audiobooku. Pekný výber audiokníh je na audible.com. Rozumný pomer cena výkon. Inak sú kazety a CD strašne drahé :)

    Z podobného súdka môžem odporúčať aj Roberta Henleina a jeho Stranger in the Strange Land prípadne Tunnel to the sky, či Starship troopers. Hlavne to posledné je v knihe trochu o inom ako vo filme. A podobne určite dopadol aj I, robot. Aspoň podľa ukážky, čo som zatiaľ videl.
    publikované: 03.09.2004 08:28:41 | autor: Thalen (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. az na....
    klasicke americke zhyzdenie peknej knihy, co tam uz robi ten pocierny skorospevak skoroherec? a co sa tyka robotov, neviem, neviem, ale pokial si spominam v knihe, boli roboti od cloveka na nerozlisenie, ale asi chceli doplnit film o zbytocne efekty a usetrit na hercoch...
    publikované: 03.09.2004 17:52:37 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. no, pozor
    Neviem ktoru knihu mas na mysli, ale nie vsetci roboti boli vzhladom podobny cloveku. Napr. v Nadacii to boli len dvaja (jeden prestal fungovat) a zostal iba R. Dniel.
    publikované: 05.09.2004 13:05:53 | autor: wa (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014