Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O živote a koberci

"Život je ako oheň, ktorý spaľuje všetko, čo mu príde do cesty. Páli nás, dávajúc nám svetlo i teplo v pomíňajúcej sa chvíli." / Stanislav Wyspiaňski / "Život si nemožno vybrať, ale je možné z neho niečo urobiť." / Peter Lippert /

Ľudský život môžeme prirovnať k peknému perzskému kobercu. Takýto koberec je utkaný umelecky a vyžaduje mnoho času - je umeleckým dielom so zložitými vzormi v harmonických, nádherných farbách. My, dokiaľ žijeme na tomto svete, niesme schopní toto všetko vidieť, lebo sa nachádzame na spodnej strane koberca. Vidíme kopu uzlíkov a neusporiadanú zmes farieb.

Boh však, stojac na vrchnej strane koberca, vidí obraz ináč. Vidí zmysel a krásu pekných nití a farebné vzory. Tešme sa, že i my raz prídeme na tú správnu stranu a uvidíme pravdivý obraz nášho života.


krátke príbehy | stály odkaz

Komentáre

  1. zda sa mi nezmyselny ten koberec..
    ..na ktorom su krvave obdobia vojen z pohladu Boha zmysluplne krasnymi cervenymi ruzami, so zelenou stopkou a trnami tvorenych uniformami vojakov a ich zbranami.
    publikované: 07.08.2006 20:07:20 | autor: sestko (e-mail, web, autorizovaný)
  2. sestko
    Ty sa na to pozeráš inak...tie príbehy som nevymyslela ja...ide o život každého z nás a dá sa s tým súhlasiť, či prirovnať, pretože to ako vnímame život, s čím sa stretávame, trápime atd., to všetko má pre nás nejaký význam, zmysel, ktorý my, kým sme tu často nechápeme alebo nedokážeme hneď vidieť...všetko, čo sa deje má svoj zmysel, i keď sú veci, ktoré sú naozaj strašné, ale to si spôsobujú človek sám, kto vedie vojny, kto drží zbraň v rukách, človek má slobodnú vôľu...v niečom asi bohužiaľ...
    publikované: 07.08.2006 21:17:41 | autor: angie (e-mail, web, autorizovaný)
  3. každý
    kto hľadá boha v sebe, môže ten koberec vidieť nielen z rubu, ale aj z lícnej strany

    niekedy je ťažké získať nadhľad nad osobnými problémami - vtedy ako by sme tým kobercom boli privalení a čumíme ako blbí do tých škaredých uzlíkov :-)))
    publikované: 09.08.2006 23:04:42 | autor: philovsvet (e-mail, web, autorizovaný)
  4. phil
    presne tak...;-)
    publikované: 10.08.2006 10:00:55 | autor: angie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014